Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנדסאי חשמל, כדאי? נערך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים.

החומר האנושי בפורום מפתיע כול פעם מחדש, לכן החלטתי שנתייעץ גם פה.

אחי הקטן רוצה ללמוד הנדסאי חשמל (לא אלקטרוניקה!), נצא מנקודת הנחה שמהנדס הוא לא ילמד מפאת החומר הקשה מאוד (מאוד!) במתמטיקה ופיזיקה (יש לו 3 יחידות מתמטיקה, בלי פיזיקה כלל, אבל למד מגמת חשמל ואלקטרוניקה)

הוא חושב על BA כללי (מנהל עסקיםשקרכולשהו) או לעשות הנדסאי חשמל ובסיום ההנדסאי פשוט ללכת לעבוד מבלי לחפש את עצמו מחדש בסיום התואר הכללי.

מה דעתכם? האם כדאי ללמוד הנדסאי חשמל היום? יש עבודה בזה?

הבנתי שהנדסאי אלקטרוניקה לא שווה כלום ולא ניתן למצוא איתו עבודה, השאלה אם בחשמל זה שונה, כי דווקא מניסיון בירור קצר הבנתי שלחשמל דווקא יש דרישה ואפשר למצוא בזה עבודה.

ההתלבטות הסופית היא כזו:

הנדסאי בלימודי ערב נמשך 3 שנים, בהן הוא זוכה לשמור על מקום עבודתו הנוכחי וללמוד 10 דקות הליכה מהבית (אורט - קרוב ממש)

או ללכת ללמוד תואר B.A כללי במשך 3 שנים, בלימודי יום, לעזוב את העבודה ולחפש עבודת סטודנט, וכמובן להתחיל לנסוע למכללה/לעבור לגור ליד.

מה דעתכם? יש עבודה בתור הנדסאי?

בנוגע ל"תקרת זכוכית" וכדומה זה ברור וידוע, והסברתי לו על זה, הסברתי לו שהוא יגיע לתקרת שכר כולשהיא ושם זה יעצור, גם מבחינת תפקידים.

תודה רבה מראש.

פורסם

אני עשיתי הנדסאי רכב.

בגדול רמת המתמטיקה היא לא מתקרבת לאוניברסיטה אבל עדיין יש המון המון נוסחאות שצריך לדעת לעבוד איתם.

והרמה היא גבוהה יותר ממטמטיקה 3 יח'.

אני יכול להגיד לך שתיכון היה לי נורא קשה במטמטיקה והוצאתי 55 ב3 יח'. עם הזמן שמתבגרים דברים משתנים ויש יותר סבלנות ללימודים והתפיסה בראש של החומר היא אחרת. אני הוצאתי 90 במכניקה טכנית (פיזיקה) עם קצת לשבת על התחת בבית.

פורסם

אם כבר הנדסאי, הייתי הולך לכיוון של בניין. שם יש וככל הנראה תמיד תהיה עבודה, ואם אין לו בעיה של עבודה במקומות רחוקים, ובשעות מאוד ארוכות (ומוקדמות) הוא גם יוכל להרוויח לא רע בכלל. אם הוא גם יהיה טוב, תואר ההנדסאי לא מאוד יגביל אותו והוא יוכל להתקדם בתחום ולהרוויח שכר שהרבה מהנדסים היו מקנאים בו. אך כאמור, זו עבודה בתנאים לא פשוטים, ולא מתאים לכל אחד.

בנוסף אגב, אם ירצה בעתיד לקפוץ לדרגת מהנדס, בבניין זה יהיה משמעותית קל יותר מאשר בחשמל או מקצוע אחר.

פורסם

בוא נתחיל מזה ש BA כללי, ועוד בלימודי יום, יביא אותו רק למקום אחד: להיות מבוגר בעוד 3 שנים.

BA כללי עושים אלה שצריכים תואר לצורכי משכורת, בעיקר עובדי מדינה ובנקים. אם הוא רוצה לעשות תואר רק כדי להגיד שיש לו תואר- התעודה שלו יכולה להיות מודפסת מראש על נייר שמחולק לריבועים קטנים לתלישה נוחה.

הנדסאי חשמל הוא (נכון להיום) תחום מבוקש, עם משכורות לא גבוהות במיוחד לשכירים (יותר ממינימום בכל מקרה), אבל עם אפשרויות התפתחות מצויינות, כולל כעצמאי.

אם הוא חייב להתחיל ללמוד השנה, והמטרה היא להתפרנס מהלימודים בסוף, הנדסאי חשמל תהיה הבחירה המושכלת יותר. עם זאת, מההתלבטות בין 2 האופציות האלה שאין ביניהן שום קשר, יש לי תחושה שאחיך בעיקר עדיין לא ממש יודע מה הוא רוצה, לא ללמוד, ולא לעסוק. עדיף להסתכל קצת קדימה ולחשוב על המטרות לטווח הארוך, לפני שמתחייבים ל-3 שנות לימוד בכל תחום שהוא, גם אם זה ייקח לו עוד שנה. אם הוא יסמן לעצמו מטרות בעתיד יהיה יותר קל לדעת לאן לכוון את עצמו בהווה.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

תודה על התשובות.

לגבי מטרות - גם אני שאלתי אותו את זה, ואין לו מושג, לדבריו, אבל רוצה להתחיל ללמוד עוד השנה.

זה נכון שתואר BA כללי שווה ערך לכלום, אבל היום כמעט כול משרה הכי מצ׳וקמקת מבקשים תואר, ולכן הוא פוזל לשם.

ולצערנו זה דיי נכון, כמעט כול משרה כללית מבקשים תואר ראשון בלי למצמץ, אפילו בשביל תפקיד פקידותי.

ה״בעיה״ שלו עם הנדסאי היא שכול בנאדם אומר לו שאין מה לעשות עם זה ושיש כול כך הרבה מהנדסים היום שהם כבר עושים תפקידים של הנדסאים, ושאין לזה שום ״יוקרה״ ביחס לתואר.

אגב - דעתי כדעתכם, תואר כללי לא שווה משהו, אבל עדיין זה מה שמכתיבים כדרישה מינימלית לצערנו.

פורסם

מה שאומרים לו על המהנדסים נכון לגבי מהנדסי חשמל שעוסקים בהייטק (אלקטרוניקה, בלשונך), אבל לא נכון לגבי הנדסאי חשמל.

לעשות תואר בשביל לעשות תואר זה, תסלח לי, בדיחה עצובה. חבל על 90 אלף ש"ח של שכר לימוד במכללת חרטא ובניו על האש ועל מי יודע כמה סופי שבוע שנשרפים על שינון חומר למבחנים. אפשר להסתדר בחיים גם בלי התואר ולא חייבים לרוץ לתואר עכשיו כשהוא לא יודע מה הוא בכלל רוצה לעשות עם עצמו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מה שאומרים לו על המהנדסים נכון לגבי מהנדסי חשמל שעוסקים בהייטק (אלקטרוניקה, בלשונך), אבל לא נכון לגבי הנדסאי חשמל.
.

תוכל להרחיב? למה הכוונה - ״לא נכון לגבי הנדסאי חשמל״?

פורסם

מרחיב:

בתחום האלקטרוניקה יש היצף של מהנדסים צעירים בוגרי מכללות וחסרי ניסיון שרעבים לעבודה ראשונה בתחום. למי שאין ניסיון, קשה מאוד להתברג במשרה טובה במיוחד כשנקודת הפתיחה שלו אינה של בוגר אוניברסיטה עם ממוצע גבוה. לכן יש לא מעט מהנדסים כאלו שמתייאשים מחיפושי עבודה ארוכים ופשוט לוקחים כל משרה שאפשר בתחום כדי לקבל דריסת רגל בתחום, גם אם זה אומר שמדובר במשרה של הנדסאי.

נראה לי שכתבתי את זה פעם או פעמיים בעבר. כשאני עזבתי את העבודה שלי בתור טכנאי אלקטרוניקה בחברת הייטק גדולה, החליף אותי הנדסאי. חבר טוב שלי שסיים לפני שנתיים הנדסת אלקטרוניקה באריאל חיפש עבודה במשך שנה ולא מצא. עבד הרבה זמן בשמירה ועבודות מזדמנות, בסוף עבר מיונים לגוף ממשלתי גדול ויושב על תקן של הנדסאי. במקביל אליו עובד בחור אחר, לא הנדסאי אלא רק "בוגר בית ספר מקצועי", בחור מהדור של פעם, יוצא עוד מעט לפנסיה. הבוס של החבר כבר אמר לו שהוא הוציא מכרז למחליף, שיהיה כמובן מהנדס.

לעומת זאת בתחום החשמל המצב שונה. קודם כל, כי יש פחות מהנדסים שרוצים ללמוד את תחום החשמל שלא נחשב לתחום הייטק. במחזור שלי, למשל, מתוך 250 סטודנטים שלמדו הנדסת חשמל רק 30 סיימו את המסלול של חשמל וכל השאר הלכו למקצועות ההייטק למינהם (מיקרו אלקטרוניקה, אופטיקה, עיבוד אותות וכו'). מתוך אותם 30, חלק לא עובדים בתחום (כמוני, למשל). ככה שמראש יש לך מעט מאוד מהנדסי חשמל עם רישיון מהנדס חשמל ואם כבר יקרה משהו, זה שהנדסאי יעשה עבודה של מהנדס ולא להפך.

חוץ מזה, יש את עניין הרישיון. ראה כאן:

http://www.moital.gov.il/NR/exeres/4F6220D0-B396-43FF-BC13-1C56BE3216CF.htm

הנדסאי רשאי לעשות (בין השאר) את העבודה הבאה:

(3) במיתקן חשמלי בעל מתח גבוה - לעסוק בביצוע עבודות חשמל, למעט עריכת תכניות ובלבד שיש בידו תעודת סיום של קורס בנושאי בטיחות מיתקני חשמל מתח גבוה ולאחר שעמד בהצלחה בבחינות שערכה יחידת הבחינות ושהעבודות יבוצעו על-פי תכנית שאישר בעל רשיון חשמלאי-מהנדס.
מהנדס יכול לחתום על תוכניות, שהנדסאי לא יכול לחתום עליהם. כך שברוב המוחלט של המקרים, ההנדסאי לא יוכל לעשות את העבודה של המהנדס.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
תודה על התשובות.

לגבי מטרות - גם אני שאלתי אותו את זה, ואין לו מושג, לדבריו, אבל רוצה להתחיל ללמוד עוד השנה.

זה נכון שתואר BA כללי שווה ערך לכלום, אבל היום כמעט כול משרה הכי מצ׳וקמקת מבקשים תואר, ולכן הוא פוזל לשם.

ולצערנו זה דיי נכון, כמעט כול משרה כללית מבקשים תואר ראשון בלי למצמץ, אפילו בשביל תפקיד פקידותי.

אז לזה הוא מכוון? משרה מצ'וקמקת או תפקיד פקידותי? אם כן- אז בסדר, אבל יש לי הרגשה שזה לא בדיוק מה שהוא היה מאחל לעצמו לעשות בגיל 30.

אגב, בהרבה משרות שבהן תואר אקדמי מהווה יתרון כלשהו, היום כבר מבקשים תואר אקדמי שקשור איכשהו לתחום. לכן, אם כבר לעשות תואר רק כדי שיהיה תואר, אז תואר בכלכלה או משפטים או מנהל עסקים הוא נקודת פתיחה טובה יותר לתחומים כלליים סבירים, מאשר BA כללי. גם הסיכוי למצוא חברים ללימודים שיכולים לסייע לך בהמשך, גדולים בהרבה מאשר בBA כללי.

עדיין- לשרוף את הזמן והכסף הזה בלי שום כיוון זה צעד מאוד לא חכם בעיניי. עדיף "לבזבז" שנה ואז ללמוד משהו שבאמת מעניין ויקדם אותו לאנשהו, כשהוא יהיה מפוקס יותר, מאשר למצוא את עצמו בעוד 3 שנים שוב בנקודת האפס, ואז באמת יהיה לו לחץ של כסף וזמן. להתלבט זו פריבילגיה, שלא יוותר על זה.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

• תוכן חדש...