Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בטוח שחלקכם גם שמתם לב ל"מרובעים" המוזרים והמגודרים שנבנו כל 50 מ' בערך על גג תלולית מנהרת הרכבת החדשה שנבנתה בסמוך לתחנת יבנה; מהם ולמה הם משמשים? הם בטוח לא:

לאיוורור.

לחישמול הפסים בעתיד.

ליופי...

לפירנוס משפחתו של אחד הקבלנים שבמיקרה מקורב וכו'... (כך אני מקווה לפחות)

אם כך - למה הם שם?

פורסם

לא ראיתי את אותם פירים, אך נהוג במנהרות של כלי רכב למיניהם - גם רכבת, ליצור פתחי יציאה למצבי חירום, תחשוב מה קורה אם חלילה הרכבת מתרסקת או מתנגשת במשהו בפנים, איך אתה נכנס פנימה?

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

אגיד לכם למה אני חושב שלא:

גם במנהרות באירופה ואפילו אצלנו בכרמל, נוהגים לתלות שואבי/מפוחי אוויר גדולים שאני בטוח שהם גם זולים יותר מאשר לבנות ולצקת ולגדר את כל הגשעפט שעשו ביבנה, מה גם שמדובר במנהר ולא במנהרה, כלומר משהו מאד קצר, לא סביר שאת כל כמות הפירים הללו בנו לשם כך.

לשם חילוץ במיקרה חירום - אותו ההסבר לעיל. לא יכולה להיות כזאת כמות פירים רק לשם החילוץ. לא הגיוני שעל טווח מנהרה כזו קצרה יבנו כל כך הרבה.

תודו שזה מענין.

פורסם

יש הבדל מהותי אחד בין מנהרות הכרמל לחפיר ביבנה - את המנהרה בכרמל חפרו מתחת להר קיים, כך שלחצוב פיר אנכי נוסף לפתח איוורור זה עסק יקר למדי ולכן מחפשים פתרונות אחרים. במקרה של יבנה מדובר בחפיר, תעלה עמוקה שנחפרה בקרקע ולאחר מכן כוסתה מחדש, ולכן היה הרבה יותר קל לבנות יציאות עיליות כשלא צריך לחפור כלום, הם כבר שם.

חוץ מזה, מדובר במנהרה שאמורות לנסוע בה רכבות שעובדות על דיזל, בניגוד לרכבות באירופה שרובן עובדות על חשמל. איכשהו צריך לפנות את כל העשן מהמנהרה, שלא יחנקו הנוסעים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני מסכים איתך, אבל כל 40 מטר בערך? גם אני חשבתי בהתחלה שמדובר באיוורור, אבל קשה לי להאמין שעל מסלול כה קצר "ירביצו" כל כך הרבה פירים. עקרונית הקרונות ממוזגים והחלונות סגורים, ואורך המנהרה קצר.

לדעתי זה משהו אחר.

פורסם

זה לא קשור לזה שהקרונות סגורים.

בקרונות הרכבת אין מערכת לטיהור אוויר ויש חלונות, שהנוסעים יכולים לפתוח אם מתחשק להם. חוץ מזה צריך לזכור שבמקרה של תקלה ברכבת היא עלולה לעצור בדיוק באמצע המנהרה, ואתה לא רוצה שהנוסעים יחנקו למוות במקרה הזה.

התקן מחייב אותך לשמור על רמת מזהמים מקסימלית כלשהיא בתוך המנהרה, לכל צרה שלא תבוא.

לדעתי דעתך לא נכונה :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

בפורום אחר נתנו תשובה די מבוססת, שגם נשמעת הגיונית.

ההבדל בחוק בין מנהרה לגשר הוא אורך המעבר, למנהרה יש הרבה מאוד תקנים, כמו מפוחים למשל. פשוט מאוד פירקו את המנהרה לכמה גשרים....

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

לא כל כך הבנתי:

הם באמת מיועדים לאיוורור?

אם כן, איך זה שלא ראיתי שיטה זו (כ"כ הרבה על קטע כזה קטן) בשום מקום אחר? ואני מתכוון להרבה מנהרות שנסעתי בהן בחו"ל. לאף אחת מהן זה לא היה קיים ובמקביל לא היו תלויים הרבה מפוחים על קטע קצר.

פורסם

טוב. תקשיבו. תשובה סופית מפי המתכנן.

הכלובים הם פתחי אוורור בלבד. המבנים עצמם גדולים ו מרובים בגלל הצורך בגודל הפתחים. הלקוח דרש מנהרה ללא אוורור מאולץ ולכן קמו המבנים הנ"ל.

BMW 120i*Ford Focus III 2000cc

MINI 998cc*MINI 998 cc*Ford Focus I 1600cc

• תוכן חדש...