Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצלמה במעגל סגור לבית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4711 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפעמים עיתונים נעלמים בבוקר, מדי פעם זבל מגיע לחניה, חשש מוונדליזם לרכבים, ועוד הרבה מאוד תרחישים שונים גורמים לי לרצות

לקנות ולהתקין מצלמה בכניסה לבית, שתשדר ותקליט 24/7 (אפשר למחשב שנמצא קומה מעליה).

מישהו יכול לשפוך אור על הנושא ולהמליץ לי על מוצר, חנות או מתקין מתאימים?

איזה מכשירים מותקנים אצלכם?

תודה רבה! :)

קקטוסולר ידנית

פורסם

בדיוק בשביל זה יש לי עינית אלקטרונית עם חיישן תנועה. היא מופעלת כאשר משהו זז מחוץ לדלת ועושה סדרה של תמונות. כך אני יודע בדיוק באיזה שעה העוזרת הלכה, השליח הניח את העיתון וכדומה. לא צריך כבילה כי זה אלחוט.

פורסם
בדיוק בשביל זה יש לי עינית אלקטרונית עם חיישן תנועה. היא מופעלת כאשר משהו זז מחוץ לדלת ועושה סדרה של תמונות. כך אני יודע בדיוק באיזה שעה העוזרת הלכה, השליח הניח את העיתון וכדומה. לא צריך כבילה כי זה אלחוט.

מעניין, כמה עולה דבר כזה?

פורסם

קוראים לזה DVR, וזה בא בהמון תצורות (עברית, מס' מצלמות כו'), כנס לאתר של פיקוק, יש הם מבחר רחב של מוצרים.

אפשרי לקנות רק מצלמה וכרטיס ולהשתמש במחשב שיש לך בבית, לא ממליץ.

פורסם

יש מאות סוגים של מצלמות אבטחה, החל מכאלה שעולות עשרות דולרים בודדים לצרכן וכאלה בכאלה שעולות עשרות אלפי דולרים.

יעזור אם תעלה תמונה של השטח שאתה רוצה לצלם וכן לספר אם נדרש צילום יום ולילה או יום בלבד, היכן המצלמה אמורה להיות ממוקמת, מה המרחק מהאיור המצולם ומה היקפו, האם יש הבדלים חדים של סינוור בחלקי השטח, והאם צריך מצלמה מוגנת מוונדליזם או שאין גישה לחבלנים. כל זה משנה את מחיר המצלמה באופן מהותי.

כמו כן - אפשר לשים מצלמת IP או אנגלוגית, כאשר ההבדל הוא שהIP מוציאה תמונה בפורמט (IP) בעזרת כבל רשת (יש גם אלחוטיות ואפילו מופעלות סוללה) וצריכה רק תוכנה לצפות בה, בעוד האנלוגית מתחברת לכבל קואקס (כמו של אנטנה/כבלים) וצריכה כרטיס או DVR עצמאי עבור פענוח התמונה.

לכ"א יש יתרונות וחסרונות, צריך לבחור ע"פי הדרישות).

פורסם
מעניין, כמה עולה דבר כזה?

כ 700 שקל לכל החבילה. הבעיה שזה מצלם רק מה שקורא מול הדלת. היינו שדה ראיה של עינית הדלת, כי זה מחליף אותה.

פורסם

אכן העינית טובה למזדרון מחוץ לדלת ומוגבלת ולכן אני מסכים עם שמר כי הייתי פעם בתחום ומניסיון אתה חייב לקחת בחשבון הרבה דברים כי זה מעצבן שלא חשבת על זוית או גובה וכו' ואז אחרי התקנה זה לא מצלם כפי שציפית.

החיים הם כמו....

פורסם
יש מאות סוגים של מצלמות אבטחה, החל מכאלה שעולות עשרות דולרים בודדים לצרכן וכאלה בכאלה שעולות עשרות אלפי דולרים.

יעזור אם תעלה תמונה של השטח שאתה רוצה לצלם וכן לספר אם נדרש צילום יום ולילה או יום בלבד, היכן המצלמה אמורה להיות ממוקמת, מה המרחק מהאיור המצולם ומה היקפו, האם יש הבדלים חדים של סינוור בחלקי השטח, והאם צריך מצלמה מוגנת מוונדליזם או שאין גישה לחבלנים. כל זה משנה את מחיר המצלמה באופן מהותי.

כמו כן - אפשר לשים מצלמת IP או אנגלוגית, כאשר ההבדל הוא שהIP מוציאה תמונה בפורמט (IP) בעזרת כבל רשת (יש גם אלחוטיות ואפילו מופעלות סוללה) וצריכה רק תוכנה לצפות בה, בעוד האנלוגית מתחברת לכבל קואקס (כמו של אנטנה/כבלים) וצריכה כרטיס או DVR עצמאי עבור פענוח התמונה.

לכ"א יש יתרונות וחסרונות, צריך לבחור ע"פי הדרישות).

תודה על התגובות,

נדרש צילום יום ולילה, צריכה לצלם 6 מטר +- (כניסה לבית ו2 חניות) כשעדיף שיראו את השטח שמאחורה בערך, אין שמש ישירה על המצלמה, ורצוי כזו שמוגנת מחבלנים אבל לא משהו מטורף כי זה פחות מדאיג אותי.

ולגבי שני סוגי המצלמות - מה בכלל היתרון של מצלמה אנלוגית אם IP לא דורשת כמעט כלום?

שוב תודה!

קקטוסולר ידנית

פורסם

כאן יש לך מחשבון לחישוב גודל העדשה שאותו אתה צריך (שים לב שהמידות ברגל, כל מטר זה בערך 3 פיט) בכדי לכסות את השטח בו אתה מעוניין.

לפי זה אתה קונה עדשה בגודל הנכון (או עדשה משתנה, אם אתה לא סגור על השטח), באיכות אותה אתה רוצה (באנלוגי זה לפי "קווי טלוויזיה", כאשר 420 קווים זה איכות בינונית ו-650 איכות טובה יותר (יותר פיקסלים בתמונה אחת). כמו כן מספר הלדים לפי עוצמת האור הדרושה לך בלילה. ככל שיהיו יותר לדים תוכל "להאיר" שטח גדול יותר של הצילום.

נדמה לי שמספיקה לך מצלמת כיפה (DOME) בתלות בזווית ההתקנה, או לחילופין מצלמות BULLET.

אנחנו עובדים עם פרו-ויז'ן, לכן אתן לך קישור אליהם, אבל יש המון חברות מתחרות. HIKVISION היא גם חברה טובה. יש כמובן זולות יותר, הן בחנויות ובוודאי באינטרנט. לשיקולך.

יש מצלמות באיכות גבוהה יותר העובדות עם פרוטוקול דיגיטלי (HD-SDI) על גבי רשת קואקסיאלית בדיוק כמו אנלוגיות רגילות, אבל צריך DVR התומך בתקן זה.

מצלמת IP לעומת אנלוגית : בIP יש לך הזרמת נתונים קבועה בתוך הרשת שלך, על אחת כמה וכמה אם אתה צופה מחוץ לבית. בתכנון נכון אין בעיה איתה -אבל ברשת עמוסה אתה עלול למצוא את עצמך מקלל את הרשת וספק האינטרנט, בעוד הבעייה בהגדרות המצלמה.

ההקלטה מהIP דורשת נפח דיסק גדול יותר וכן החיישן שלה מעט פחות טוב בתנאי תאורה מסויימים (CMOS לעומת CCD, חפש בגוגל על ההבדלים).

מצלמה אנלוגית דורשת כרטיס הקלטה ו/או DVR עצמאי (עדיף, אלא אם יש לך מחשב ממש חזק).

בגדול:

לצרכים ביתיים/עסקים קטנים אנלוגית עדיין עדיפה לטעמי. אתה לא נכנס לתכנון רשת מסובך יחסית ולא צריך ציוד רשת (סוויצ'ים וכו') לקצבים גבוהים.

לעסקים גדולים/אצטדיונים/שדות תעופה ובעיקר במקומות בהם נדרש ניתוח תמונה ברמה גבוהה (לא מדבר על הרצת סרט הקלטה קדימה-אחורה לאירוע בזמן מסויים, אלא למשל מעקב אחרי אנשים בחולצות כתומות, או אחרי אנשים באיזור X, ממש כמו בסרטים) - מצלמות IP הן עולם אחר ומאפשרות מעקב לפי פרמטרים ספציפיים ועוד).

• תוכן חדש...