Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כולנו יודעים מה זאת חלודה , אתה פשוט מעט מגזים עם התגובות שלך ועם תיאור המצב.

קורוזיה שטחית על בלוק מנוע ניתן למצוא כמעט בכל רכב עם בלוק ברזל, שיפשוף קל וצביעה בחומר מונע קורוזיה פותרת את הבעיה.

צריכים לעבור שנים רבות כדי שקורוזיה חיצונית תאכל בלוק מנוע , אז עם כל הכבוד מעט פרופורציה עם התיאור הטרמינלי של המצב...

לגבי הדשבורד , אכן המצב ברכב אינו תקין לרכב בן 3 , ואם אני הייתי היבואן הייתי מבצע החלפה ללא תשלום , אך גם ההצעה של סמל"ת הינה הוגנת , נדרש לקחת דברים בפרופורציה , וחלק מתגובות החברים פה קיצוניות וגורמות לבעל הרכב להקצין ללא סיבה.

דרך אגב, תמונה של ראש המנוע החלוד עד תום לא עלתה פה עד רגע זה...

זה בסדר.יש אנשים שמותר להם להגזים ולהתסיס,וכאשר אחרים מציגים עובדות בשטח הם:"מוציאים את החשק מלהשתתף בדיון".

מסכים לחלוטין עם תגובתך.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

• תגובות 296
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מתוקף עבודתי אני רואה עשרות בדיקות כל חודש.

נחשו מה, כמעו בכל רכב בין שנתיים ומעלה מופיעה קורוזיה בצורה כזו או אחרת.

ניתן לנקות אותה בעלות מימנלית.

לדעתי סמל"ת הציעו פשרה הוגנת מאוד.

אני מבין את האכזבה מהרכב אך היבואן עשה את שלו כדי לפתור את הבעיה.

נסה להתמקח על עלות העבודה של החלפת הדש - לדעתי אפשר בקלות לסגור את העניין בפחות מאלף ש"ח.

במסגרת אותו טיפול תבקש גם שינקו את הקורוזיה ללא עלות.

יש דברים בחיים שצריכים לשחרר...

עידן

עידן, לשחרר צריך לדעת העניין פה שעם בדיקה כזאת לא אתה ולא אני הינו רוכשים כזה רכב.

הנתונים היבשים שלו בסדר גמור, הק"מ ממוצע ולא גבוה.

אם הדשבורד מסודר הרכב עונה על הצרכים אך שאומרים לך שיש נזילות בין הראש לבלוק והבלוק מתפורר זה קצת מדאיג לא?

או שהבלוק באמת במצב לא תקין, או שמכון הבדיקה הטעה את המוכר ואת הקונה הפוטנציאלי ואז צריך להצביע על המכון בתור גורם אשם.

העניין הוא שאייל קיבל חוות דעת בכתב מאיתן, עממה אתה יודע בדיוק כמוני שאי אפשר לתת חוות דעת על מצב מנוע על פי תמונות בלבד!

בשביל להגיד שהמנוע תקין מן הראוי שהיו לפחות עושים לו בדיקת קומפרסיה, שלא לוקחת יותר מרבע שעה.

הרכב עלה על ליפט, עשה קצת פוזות למצלמה ובזה נגמר העניין, לא היתי קורא לזה חוות דעת מקצועית.

Got To love It

פורסם
עידן, לשחרר צריך לדעת העניין פה שעם בדיקה כזאת לא אתה ולא אני הינו רוכשים כזה רכב.

הנתונים היבשים שלו בסדר גמור, הק"מ ממוצע ולא גבוה.

אם הדשבורד מסודר הרכב עונה על הצרכים אך שאומרים לך שיש נזילות בין הראש לבלוק והבלוק מתפורר זה קצת מדאיג לא?

או שהבלוק באמת במצב לא תקין, או שמכון הבדיקה הטעה את המוכר ואת הקונה הפוטנציאלי ואז צריך להצביע על המכון בתור גורם אשם.

העניין הוא שאייל קיבל חוות דעת בכתב מאיתן, עממה אתה יודע בדיוק כמוני שאי אפשר לתת חוות דעת על מצב מנוע על פי תמונות בלבד!

בשביל להגיד שהמנוע תקין מן הראוי שהיו לפחות עושים לו בדיקת קומפרסיה, שלא לוקחת יותר מרבע שעה.

הרכב עלה על ליפט, עשה קצת פוזות למצלמה ובזה נגמר העניין, לא היתי קורא לזה חוות דעת מקצועית.

בלוק מנוע מתפורר לא היה מסוגל להחזיק קומפרסיה נורמאלית , צריך להפעיל קצת היגיון ולא להמשיך את הסיפור בדים הזה על ראש מתפרק.

מהשתיקה של פותח השירשור אני למד שהוא מגיע להבנה עם היבואן, אני מקווה שבסופו של דבר הנושא יסגר לשביעות רצונו.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

באו לקראתי !? אם זה היה קורה במרצדס s500 אחרי 3 שנים , אתה יודע מה היה קורה? הדבר הכי פשוט , לוקחים את הרכב מטפלים בו ואח"כ בוחרים אם לערב אותך .

מניסיון אני יכול לומר לך שאתה טועה בגדול!

אומנם "רק" מרצדס S300, אך עדיין..

אל תדאג, המצפון שלי לא מסוגל למכור משהו שבור,

אני מעדיף להישאר עם האוטו עד שימות המנוע ולתבוע את חברת הביטוח. מאשר למכור למישהו רכב במרמה, גם הבחור שלקח את האוטו לבדיקה הגענו לפשרה והצעתי מיוזמתי 50% מהבדיקה מכיוון ששנינו לא העלנו על הדעת שרכב שמטופל עם קבלות, יכול להיות לו כאלה תוצאות

אתה מודע לזה שזו שטות ממדרגה ראשונה.

חברת הביטוח לא מפצה על בלאי של מנוע (הלוואי וזה היה המצב).

אייל,

לעניות דעתי - קח את הסולם הקרוב ורד מהעץ.

פיאט יצאו בסדר גמור. אפילו מעבר לכך. כצרכן הם אפילו רכשו את אמוני.

עניין הדשבורד טופל בהגינות. אין לך בעיה אמיתית ברכב.

רכבי לנדקרוזר 120 עם בעיה קשה בדשבורד- היבואן מטפל בהם רק מול התארגנות צרכנית של עשרות רכבים, והשתתפות עצמית של אלפי שקלים. (אחרי תקופת האחריות)

UMI טיפלו בדשבורד מתפורר של ויונט (אחרי תקופת האחריות) בהשתתפות עצמית של 25% מהחלק והעבודה. לחבר שקיבל גם את אותו ההסדר, אבל השתהה 4 שנים בטיפול - סירבו לו.

קיבלת הצעה הוגנת, הן לטיפול בדשבורד והן לעניין הקורוזיה.

אין כאן לא ביזיון ולא התנערות. יש כאן קצת התלהמות של חלק מהמשתתפים.

לעניין האיומים - אם באמת היו כאלה, אתה צריך להיצמד לעובדות ולא לפרשנות שלך. הפרשנויות שלך הן אלו שבגללן ענו לך כפי שענו.

לדעתי המכתב של פיאט מסכם היטב את השרשור הזה, וכל אחד יכול להסיק ממנו מסקנות אישיות.

גילוי נאות - אין לי פיאט. התעניינתי בפיאט 500.

צודק ב-100 עכוז!

ורק יש להוסיף כי לא חסר עוד המון דוגמאות של מקרים אשר לא הוכרו כלל, לדוגמא:

חלקי פלסטיק מתקלפים בפסאט דור קודם.

דש-בורד ודיפוני דלתות מתנפחים, שוב בפסאט דור קודם.

דש-בורד דביק בקאמרי דור קודם.

ועוד ועוד...

בכל המקרים האלו היבואן כו גם היצרן התעלמו לחלוטין.

לי אישית יש קאמרי עם דש שנעשה קצת דביק לאחר מספר שעות בשמש (רק בשיא הקיץ) והייתי שמח אם היבואן היה מסכים להחליף לי (כמובן שהייתי משלם על עבודה).

זה נכון שבעולם אוטופי כל יבואן היה לוקח אחריות על פשלות בתיכנון המוצר שלו, אך כמובן אנו חיים במציאות.

תראו ,

אני מצפה מסמל"ת או מהמוסך שבו אני מטפל לבצע את הכל כמו שצריך מההתחלה עד לסוף .

באיחוד שאני משלם כפול ואם לא פי 3 לטיפולים .

דוגמא : 1000 שקל שילמתי על טיפול 30 אלף עם ברקסים .

ו 1600 שילמתי על טיפול 60 אלף עם ברקסים.

אוקי אלה טיפולים סדירים שלא הייתי חייב לעשות במוסך המורשה, אך ביצעתי במוסך המורשה כי בסה"כ זה רכב חדש.

וטיפולים במוסך המורשה כן נותנים שקט לקונה הבא של הרכב .

דווקא המחירים האלו לא כל כך יקרים למוסך יבואן.

במוסך זול אני מניח שהיית חוסך 30% אולי.

לומר שאתה משלם כפול ואפילו פי-3 על הטיפול זאת הגזמה פראית (אגב, זה לא המקום היחיד בו אתה מגזים לאורך השרשור).

גם קורוזיה בבלוק מנוע לא אמור להיות אחרי 3 שנים, וגם דשבורד לא אמור להתפוצץ אחרי שלוש שנים .

עכשיו להפיל את האחריות על הלקוח זה ממש לא נשמע לי סביר .

הקורוזיה זו ככל הנראה שטות.

זה קיים כמעט בכל רכב, בטח ובטח באחד שעבר נזילות מים.

אני מזמין את חברי הפורום המתלהמים להעלות את רכבם על ליפט ולצלם את המנוע שלהם מלמטה..

כל הטיפולים שלי בזמן, אין סיבה בעולם שרכב כזה לא יעבור בדיקה , או שיהיה לו בעיות קומפרסיה באיחוד אחרי שהם עשו לו טיפול לפני 4 אלף קילומטר, מעבר לזה , דש בורד לא אמור להתפוצץ , אנחנו מדברים על רכב של 100K שקל.

אם זה היה קורה בחברה כמו מרצדס או BMW , לא היו מתווכחים אפילו על הדברים האלה ולוקחים אחריות ישר.

הרשה לי רק להעיר לך: פחחח... (מנהלים, סליחה אבל זה היה נדרש).

אם אתה חושב כך אז אתה טועה בגדול (אלא אם כן יש לך הוכחות ואז כולנו נשמח לשמוע אותן).

ההבדל הוא שבעל רכב יוקרה שהיו מציעים לו פשרה כזו, ועוד לאחר תום תקופת האחריות, היה כל כך שמח שחסכו לו הוצאה של עשרות אלפי שקלים (מחיר דש ברכב יוקרה אגב) שהיה רץ לשלם את עלות העבודה לפני שהיבואן היה חוזר בו מן ההצעה.

להגיד לבן אדם שמתווכח עם חברת פיאט שזה פגם ייצור מעל 7 חודשים , נשמע קצת יומרני , גם בפורום נמצאו עוד כמה וכמה רכבים כאלה. חוץ מזה הקדשתי המון זמן למסע ומתן עם חברת פיאט, אני לא מהאנשים שצועקים או צורחים ותאמין לי שלא הייתי כותב דברים שלא קראו , כמו כן אנשים מתקשרים אלי עד עכשיו לגבי קניה של הרכב ואני לא מסכים למכור אותו ככה.

אז תסיר את המודעה, תודה.

בארץ ישראל זה ישמע קצת מוזר להגיד , אבל אני לא מאמין ב"לדפוק" משהו אחר על חשבוני , זה נשמע לי מכוער,

.

לסיכום,

פתחת בקול תרועה על רכב עם תקלות מפה ועד ים המלח.

לאחר בירור הסתבר כי סה"כ התקלה היא בדש-בורד + תלונה על קורוזיה חיצונית בבלוק מנוע.

היבואן נתן לך יחס הוגן לפי דעתי (אגב, להתלונן על איחור של 15 דקות זה קטנוני, אפילו בגרמניה..) והתיחס לתלונה שלך במלוא הרצינות (לא בטוח שיבואן אחר היה שולח מי מטעמו במיוחד בכדי לבחון רכב יד-2 שעבר את תקופת האחריות).

הפשרה שהציעו לך יותר מהוגנת, שוב לדעתי. (לאחותי יש 500 שנת 2009 עם דש תקין לחלוטין, אם ביום מן הימים תתגלה אצלה התקלה אשמח מאוד לקבל את אותה הפשרה).

לגבי המנוע, יש לך מכתב רשמי של היבואן שזה תקין לגמרי, לדעתי זה שווה יותר מכל בדיקה במכון שקר כלשהו! הצג זאת בפני הרוכש.

אם אתה עדיין לא בטוח לגבי תקינות המנוע, פנה ליבואן שוב ותבקש לערוב בדיקה מקיפה למנוע, רצוי במוסך המרכזי.

לדעתי השרשור הזה מיצה את עצמו וכבר מזמן נראה כמו שרשור שיפור עמדות מול היבואן (לא שזה רע, אני אישית תומך, אבל עד גבול מסויים).

אגב, אני בטוח שגם אנשי השרות של היבואן דיי מתוסכלים שהם לא מצליחים להוציא אותך מרוצה.

מצידם, אתה לא מוכן להתגמש כלל וכלל, ולא משנה כמה הם באים לקראתך, מן לקוח עקשן שחושב שמגיע לו הכל.

אני מכיר את זה טוב מאוד מתחום אחר לגמרי, ותאמין לי שזה מתסכל (אני אומר זאת רק כביקורת בונה).

תתן להם גם להרגיש שהם עושים עבודה טובה ותתפשרו על עלות העבודה (הנחה מסוימת).

בהצלחה ומקווה שתמשיך להנות מהרכב.

פורסם

התחלתי הדברות מול שירות פיאט העולמית.

הייתי מעלה תמונות של המנוע בשמחה אם חברת פיאט הייתה שולחת לי אותם כמו שהבטיחה.

כרגע הפוסט מעודכן באופן טיפה פחות דחוף כי יש לי דברים אחרים שנכנסו וטיפה יותר חשובים מכסף.

כמו כולם, אני בהחלט מייחל לפשרה, אך כמו שמסע ומתן מתנהג לשני הצצדים יש בו חלק, וזה עניין של פשרה שמוסכמת על 2 הצדדים.

כרגע ההצעה של חברת פיאט לא מוסכמת על ידי, ביום שירימו את הכפפה ויתנו הצעה ששנינו נסכים עליה. אז נגיע לפתרון האולטימטיבי.

אני כצרכן, והם כיבואן.

עד אז, נראה שיעברו עוד הרבה מים בנהר,

ולבחור עם האחות עם פיאט 500, אשמח אם תעלה תמונה של הדשבורד, שנראה האם התחילה נפיחות, אם כן איזה דגם יש לה? כי כרגע נתקלתי בכמה רכבים, מספר לא קטן, גם כאלה ש "שומרים ומכסים" ועדיין יש התנפחות באזור ולאט לאט זה יפרוץ.

פורסם
הייתי מעלה תמונות של המנוע בשמחה אם חברת פיאט הייתה שולחת לי אותם כמו שהבטיחה.

האוטו אצלך - לא סיפור לצלם. במקרה הכי גרוע, אם אתה לא מוצא ליפט, תרים אותה על ג'ק ותצלם עם פלאש, לא ביג דיל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ולבחור עם האחות עם פיאט 500, אשמח אם תעלה תמונה של הדשבורד, שנראה האם התחילה נפיחות, אם כן איזה דגם יש לה? כי כרגע נתקלתי בכמה רכבים, מספר לא קטן, גם כאלה ש "שומרים ומכסים" ועדיין יש התנפחות באזור ולאט לאט זה יפרוץ.

האמת שבדיוק היום אחותי הגיעה עם הרכב (גרה בת״א ואני בקריות) אז העפתי מבט על הדש (הצלחתם להדאיג אותי :wink: ).

הדש נראה כמו חדש, אין נפיחות ולא ניתן בכלל לראות איפה הכ״א ממוקמת.

כאמור הרכב שנת 2009 מנוע 1.2 אוט׳ צבע כסף.

פורסם

נחמד לראות איך השרשור הזה מתפתח, תעודת כבוד ובגרות לפורום שמצליח להפריד את המהות מהרעש.

אוסיף עוד נתון, אחרי טיול סוף שבוע עם לא פחות מ13 מכוניות פיאט 500 אבארט' מהשנים האחרונות.

באף אחת לא היה דשבורד נפוח.

פורסם
נחמד לראות איך השרשור הזה מתפתח, תעודת כבוד ובגרות לפורום שמצליח להפריד את המהות מהרעש.

אוסיף עוד נתון, אחרי טיול סוף שבוע עם לא פחות מ13 מכוניות פיאט 500 אבארט' מהשנים האחרונות.

אני לא יודע איפה ראית 15 אברט, כמו שאמרתי התקלה קיימת בכמה רכבים, נמכרו מאות אם לא אלפי דגמי 500 בארץ, בינתיים אני נתקלתי בכמה עם תקלה.

מקריות או מרפי, אני מזמין אותך לראות אותם בעצמך.

פורסם
13 לא 15, בטיול אבארט'ים לצפון.

לא אמרתי שמה שכתבת בקשר לרכב שלך לא נכון אבל זה עדיין לא הופך את זה לבעיה סדרתית.

אמממ , זה שראית 13 אברט' תקינים לא עושה פס ייצור שלם תקין :-)

או איך שהמרצה שלי אומר , זה שמצאת 10 מקרים נכונים , זה לא אומר שהטענה נכונה .

מספיק טענה אחת בשביל לערער את המצב ללא יציב.

סה"כ שווק בארץ מעל ל 400 מכוניות כאלה, אם אני נתקלתי ב 5 שבהם הדשבורד הגיע למצב פיצוץ .

ועוד אחת שהדשבורד אצלה הנתפח , כנראה שהמצב צריך להיבדק ע"י גורמים מעבר לאלה שבדקו .

1 זה מקרה

2,3,4 זה מזל .

מעל לזה צריך לבדוק את הדברים.

ד"א איפה אפשר לראות את כל האברט? ?

פורסם

אגואיסט!!נהנה לבד...אפשר לבדוק במפגש פיאט הקרוב לכמה התנפחה הכרית..

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

• תוכן חדש...