Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בלי קשר לפוסט הקודם שלי אני רוצה קודם כל לאמר שאני שמח מאוד להיות חלק מהפורום, פשוט התחלתי לקרוא ולקרוא ולקרוא ואני ממש לא רוצה להפסיק למרות שחלק מהדברים אני לא כ"כ מבינים.

אז - נתחיל בשאלה לגבי כל עיניין הקרוסאוברים - קראתי את כל המאמרים וכל השרשורים תחת הכותרת בFAQ והנה כמה דברים שכן הצלחתי להבין עד עכשיו - אשמח אם תאשרא שזה נכון:

קרוסאובק פאסיבי הינו רכיב אשר מותק בין הרמקול למגבר או לHU. הקרוסאובר ברמקולים רגילים מבצע פילטרציה של התדרים השונים, כלומר מחלק את הצלילים לקומפוננט הנפרד מהמיד (ברמקולים שאינו קואקסיאליים, בקואקסיליים יש את הקומפוננט כבר בתוך הרמקול וקרוס מובנה בתוך הרמקול). הקרוסאובר הזה ספצייפת בנוי מסלילים, הוא תום תחום קבוע של תדרים שהיצרן קבע מראש ועובד על ההתנגדות של הרמקול וטכנית הוא בנוי מסלילילם, שבעקבות כך הוא מאבד עוצמה שצריכה להגיע לרמקול.

קרוסאובר אקטיבי הינו רכיב פיסי שנמצא בHU או במגבר, או בשניהם. הוא לא מושפע כמו הקרוסאובר הפאסיבי מהתנגדות הרמקול והוא עושה פחות או יותר את אותו סוג של העבודה כמו הפאסיבי למעט השינויים שאמרתי.

עכשיו כמה שאלות:

1. האם ההגדרות הנ"ל נכונות? אשמח אם תתקנו אותי או לא.

2. האם HPF וLPF הם קרוסים שמובנים במערכת? אם כן, איך כדאי להגדיר אותם וממה הם מושפעים?

3. מה זה התנגדות רמקול? האם זה משהו פיסי שהרמקול מתנגד לו? שהוא חוזר לאחור או משהו כזה? איך אני יכול לראות התנגדות כזו? איפה היא נוצרת? לא מצאתי תשובות בחיפוש בפורום.

4. האם HPH וLPF הם קרוסים מובנים במערכת? הם אקטיביים או פאסיביים?

5. האם במגבר אפשרות ה Hz היא קרוס אקטיבי או פאסיבי? זה בכלל נחשב קרוס?

6. האם יש קרוס אקטיבי שלא יושב בHU או במגבר? אם כן, אפשר תמונות? כיצדהוא בא לידי ביטוי עם הקרוסים האקטיביים והפאסיביים של המגבר, רמקולים ומערכת?

7. האם נדרש להסיר קרוסים פאסיביים טרם התקנת קרוס אקטיבי? אשמח אם תפרטו אם גן ולא ומדוע.

8. אשמח להסבר על השפעת ההתנגדות על הקרוס הפאסיבי.

תודה רבה וסליחה על ריבוי השאלות!

פורסם

1. לא נכנס עכשיו לנכון לא נכון, בשמחה פנים מול פנים.

2.חלק מהמערכות יש חלק אין, איך כדאי להגדיר? תלוי, כל אלמנט לגופו, וכמו שכתבתי לך בפוסט השני יעזרו דגמים מדוייקים.

3.ההתנגדות היא חשמלית, לא משהו שתוכל לראות.

4. מה שונה מהשאלה ב2?

5.אכן קרוס, האמת שאף פעם לא חשבתי על זה בצורה כזאת אבל הייתי מהמר שזה קולע להגדרה של אקטיבי.

6.אכן קיים קרוס אקטיבי כאלמנט בעצמו (מצורפת תמונה).

7.נדרש? לא, אבל אם אתה מחבר קרוס אקטיבי סימן שאתה לא מרוצה מנקודות החיתוך שהיצרן קבע, אז לא תקבל כלום אם תשאיר את הקרוס הקודם.

8.אני מאמין שאתה מדבר על איבוד העצמה, אל תשקיע בזה כלכך הרבה מחשבה, זה לא כזה קריטי.

Active_Crossover.jpg

פורסם

רק חידוד קטן.

5. תראה זה עניין של הגדרה, יש שיגידו שאקטיבי זה כאשר האות נדגם ומפורק ע"י פילטרים דיגיטאלים (ולא באופן אנלוגי ע"י סלילים וקבלים), ויש שיגידו שזה כאשר יש לך אפשרות שליטה על נק' החיתוך, בכל אופן מקובל להתיחס לכל חיתוך שנעשה באופן שבו יש שליטה מסומיית על נק' החיתוך והסלופ כאקטיבי, וכשאין שליטה- פאסיבי, מה שקורה עם הקרוס במגבר (בשונה מקרוס של HU/פרוססור, שם מתבצעת דגימה דיגיטאלית) נק' היחתוך משתנה (במגבר) ע"י שינוי ערך ההתנגדות של אחד הנגדים בקרוס.

8.ההתנגדות (של האלמנט) משפיעה על מיקום נקודת החיתוך, הרכיבים של הקרוס (סלילים קבלים ונגדים) נבחרים לאחר ידיעה של התנגדות האלמנט, ובחירת נק חיתוך מתאימה. (זה רק על קצה המזלג, התנגדות האלמנת איננה קבועה ומשתנה עם התדר)

יש פה מחשבון לחישוב ערכים של סלילים וקבלים בקרוס, כפונקציה של התנגדות האלמנטים ונק' החיתוך הרצויה, שחק עם זה קצת (תבחר סדר שני)

SCANSPEAK

• תוכן חדש...