Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי רכב ששבק חיים לפני כ-7 חודשים ומפאת נסיעות עבודה לחו"ל ולחץ עבודה לא הזדמן לי להחליף לו מצבר "במיידי".

ניסיתי בעבר להתניע באמצעות כבלים אבל לא הצלחתי ואני מעוניין להחליף לרכב את המצבר.

האם זה מסוכן? הרכב לא נסע 7 חודשים ובעצם עומד במקום.

האם כדאי לקחת אותו למוסך וששם יחליפו לי את המצבר ויבצעו בדיקה כללית?

מה לגבי דלק? היה לי מיכל מלא ברכב, האם זה מסוכן להתניע? האם בכלל נשאר לי דלק או שמא הוא התנדף?

בקיצור, המון שאלות.

אשמח לתשובות ותודה לעוזרים!

פורסם

לדעתי יש לבצע החלפת נוזלים ( שמן ודלק, לא בטוח לגבי נוזל קירור ונוזל שמשות ;)

ולגבי המצבר לא ניראה לי שיש בעיה מסויימת, אבל חכה שכל התותחים הכבדים יתעוררו, יספקו לך תשובה יותר טובה ממני.

בהצלחה!

פורסם

שלום לך, בדרך כלל יצרן הרכב קובע החלפת שמן פעם בשנה או נניח לדוגמה 12,000 ק"מ או מה שבא קודם. מיכוון שעדיין לא עברה לה שנה אלא רק שבעה חודשים אזי השמן תקין לחלוטין. זה שהרכב לא נסע מאז לא שחק את השמן יותר. אם עברה שנה אז בסדר, אל תלחץ יותר מדיי. תתניע את הרכב וסע איתו למוסך להחלפת שמן. זה שלמשל עברה שנה ממש לא אומר שאסור להתניע את הרכב ולקחת אותו על גרר למוסך.

לגבי הדלק, הוא לא בדיוק איכותי אבל הוא עדיין תקין. ייתכן שיהיה לו ריח אחר. סע עם הדלק הזה. ברגע שתחליף לחדש הכל יהיה בסדר.

אם ניסית להתניע את הרכב שלך עם כבלים כאשר המצבר הישן עדיין מחובר ואין שום תגובה אז יש כאן בעייה. מנסיוני זה יכול להיגרם בגלל שהכבלים שאיתם ניסית להתניע הם לא איכותיים ולא מסוגלים להעביר את המתח הרצוי או שהמצבר שלך ברכב גמור לחלוטין ואילו המצבר התקין מהרכב השני הוא בעל מתח התנעה נמוך וחלש מדיי שהוא לא מסוגל לסובב בכלל את המנוע שלך.

תבדוק שלמצבר השני (התקין) יש כושר התנעה זהה או גבוה מזה של המצבר ברכב שלך. תוודא שהכבלים הם איכותיים. כבלים של הום סנטר שעולים 50 שקל לא תמיד מסוגלים לספק את הסחורה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...