Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני מחפש משהו שיודע להגיד לי כיצד בודקים במכון רישוי חופש בהגה בזמן שאני "משחק" עם ההגה.

האם לפי חופש שהוא רואה בעין או שהוא מרגיש ביד, יש לי רקע די טוב במכונאות.

אשמח אם משהו יכול לתאר לי אפילו בערך מה הוא ראה מהצד

תודה

רבה

אופיר

פורסם

אף פעם לא הבנתי ב 100% את המובן הנ"ל - חופש בהגה אומר בעצם שכשאתה מסובב את ההגה, הגלגל לא מסתובב בצורה אחידה /שלמה / מלאה איתו?

Opel Adam S 2017

פורסם

הבוחן מתסכל אם יש מהלך חופשי וחריג בכל נקודות החיבור של ההגה עם השלדה ועם הגלגלים

חופש יכול להיות בתפוחי הגה זרועות פנימי בתוך המסרק וכמובן במתלה עצמו משולשים מייצב מיסבים וכו

פורסם

בבדיקה הזו לא צריך להיות חופשים בכלל במערכת ההיגוי והמתלים, אם מדובר בחופש מזערי מאוד הבוחן לא מכשיל, כמו למשל חופש קטן שבקושי נשמע ומורגש במסרק ההגה.

אסור שיהיה חופשים באף מכלול שקשור להגה, כל חופש קטן משפיע על יציבות הרכב במהירות גבוה.

בודקים שהתנועה בין גלגל ההגה עוברת במלואה לגלגלים, חופש בהגה משמע שאתה מסובב את ההגה והתנועה לא עוברת לגלגל/ים למרות שמדובר לרוב בחופש זעיר של אפילו חצי מ"מ.

חופש בהגה עלול להיות מסוכן, כל מכלול הקשור להגה מפתח חופש מסויים זהו הבלאי עלול להחמיר יותר, ואותו חלק עלול להתפרק לשני חלקים, כשזה יקרה בזמן נהיגה יתרחש אסון, לכן אסור לאפשר התפתחות חופשים כל חופש קטן מיד צריך להיות מטופל.

פורסם

חופש במערכת הגה, כמו בגלגלים, אפשר גם לראות, יש מקרים שאפשר גם לשמוע (במידה של חופש גדול),

ולדעתי הכי נכון זה להרגיש את החופש, ואם יש חופש מרגישים.

פורסם
כלומר הבדיקה שלו היא בעיקר בעין ולפי שיקול דעתו הוא מחליט האם זהו חופש מוגזם או לא?

נכון זה שיקול דעת מקצועי ואינדיוודיאלי כי יש חופשים תקינים יש כאלו שלא ולא אחת קורה שמכשילים על חופש תקין לחלוטין

• תוכן חדש...