Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ספריאל, למה התרופה אינה בסל? חבל.

דווקא כן בסל. אבל עם דרישות קדם.

מחיפוש קצר באתר משרד הבריאות

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 32.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• locomotive

3548

• rupni

2410

• SlowRide

2157

• Danix60

1767

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני כרגע יושב מול קוראת בקלפים, חוזה את העתיד... ( הפנניג מהעבודה של האישה)

ברגע שהתיישבתי, היא בדיוק יצאה להפסקה... סיפור חיי.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

התמזל מזלך. ברח לפני שמישהו יתעד ותפסיד את הסיכוי להתמנות לנגיד בנק ישראל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טוב אז היא חזרה, הוצאתי 3 קלפים. ראשון כרטיס מוות, שני כרטיס שקט, שלישי כרטיס לידה.

הקיצר היה נעים להכיר, נתראה בעולם הבא. :confused::eek:

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם
המילה לערוך שמשה פעם גם במשמעות של לרדד בצק.

וואלה? לא מכיר את השימוש הזה במילה בכלל. יש לך סימוכין כלשהם בבקשה? וכמובן, תודה על התשובה.

לוקו אתה חולה כי הפסקת לעשן (בערך). כל החרא יוצא.

זה לא ממש מדוייק... לא חושב שיש קשר בין "הפסקת" העישון של לוקו למחלה. לוקו לא הפסיק לגמרי, הוא עדיין מנשנש סיגרייה פה ושם. אולי הוא לא מרגיש טוב כי הוא טחן יותר מדיי גזרים... לוקו, אני קרוב לאמת?

טוב אז היא חזרה, הוצאתי 3 קלפים. ראשון כרטיס מוות, שני כרטיס שקט, שלישי כרטיס לידה.

הקיצר היה נעים להכיר, נתראה בעולם הבא. :confused::eek:

לא מכיר את משמעות השקט והלידה, אבל דווקא המוות משמש לגבי התחדשות, שינוי. יכול להיות שזה משהו טוב שמחכה לך.

וכמובן, לא אמרת אם הקלפים יצאו ישר או הפוכים.

וכמובן, לא אמרת אם אתה מאמין בשטויות האלה או לא...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לא ממליץ לשלוח כדורים בדואר, לפני 15 שנה, כשהכלב הקודם שלי (עליו השלום) חלה בסרטן, הייתי מזמין לו כדורים ביבוא מיוחד מהגרמנים-ימח-שמם, הזוועות שהמכס ומשטרת ישראל העבירו אותי לא הייתי מייחל לאוייבים שלי, שלא לדבר על העובדה שהם טרחו והשמידו לי 2 משלוחים בשווי של 10K ש"ח אחרי שהם השתכנעו שאני לא מבריח סמים ושבאמת יש לי כלב חולה בבית.

פורסם
וואלה? לא מכיר את השימוש הזה במילה בכלל. יש לך סימוכין כלשהם בבקשה? וכמובן, תודה על התשובה.

לא זוכר היכן ומתי נתקלתי בזה, אבל בתור פילולוג אני מאחסן חזק בראש מילים שמעניינות אותי.

חיפוש זריז באינטרנט מצא רק תשובה אחת, על ידי הצוות של רב מילים (חפש את המילה מערוך בתגובות):

http://blog.ravmilim.co.il/qa/

זו לא אסתמכתא, אבל ההסבר עולה בקנה מידה אחד עם מה שאני זוכר. על פי ההסבר שלהם מקור המילה בתקופת חז"ל.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
חתיכת מפונק, בתקופה שהייתי בגילו הייתי יכול לחלום על אילת בבית מלון, רוב הזמן זה היה טיול אוהלים.. אנחנו מגדלים דור מעפן ( בטח ההורים שלי אמרו אותו הדבר עליי)

איפה הימים ההם של האוהלים, את המקלחת היינו עושים במים של הכנרת בין הדגיגונים ורודפים אחרי סרטנים בחוף.

שנות ה-90 הגיעו ואיתם בתי המלון מינימום פעמיים בשנה עם בלורית שמתחמצנת מהשמש אחרי סופש.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
לא זוכר היכן ומתי נתקלתי בזה, אבל בתור פילולוג אני מאחסן חזק בראש מילים שמעניינות אותי.

חיפוש זריז באינטרנט מצא רק תשובה אחת, על ידי הצוות של רב מילים (חפש את המילה מערוך בתגובות):

http://blog.ravmilim.co.il/qa/

זו לא אסתמכתא, אבל ההסבר עולה בקנה מידה אחד עם מה שאני זוכר. על פי ההסבר שלהם מקור המילה בתקופת חז"ל.

ניטש, אתה על הכיפאק כבודו, תודה רבה.

שאלתי את השאלה הזו אתמול את אבי, שהוא מכיר מעט יותר מילים עבריות יפות של פעם ממני, אך הוא לא ידע לענות לי על זה. למדתי משהו חדש, תודה רבה!

אחחח, איזה בעסה זה שאין את הכלים המתאימים.

היום התמקדתי ב-2 פרוייקטים. אחד חדש ואחד שהתחלתי לפני זמן רב.

החדש הלך בסדר, נראה מה יצא מזה בסוף ואיך הכל יתחבר יחדיו. עדיין יכול להשתבש.

הישן:

אני התחלתי לבנות מעתיק זויות לפני כמה חודשים.

מאחר ואני צריך אחד לפרוייקטים גדולים בלבד, אמרתי שאין לי טעם לנסות לעשות מיניאטורה, אלא אחד בגודל מלא. גם העץ שבו אני משתמש מתאים לאחד בגודל מלא. רק מה, כמובן שלא הערכתי נכון את העובי של העץ, ויצרתי מפלצת. עבה בצורה מפחידה, וליטוש לא יעזור לי. המון עובי. כמעט 2 ס"מ עובי לכל עץ, פלוס עוד 5 מ"מ עובי של ספייסר באמצע.

אם היה לי מסור עמוד, זה היה קל ופשוט: מציבים את ה"גדר" במרחק המתאים, ומנסרים חתך יפה ונקי, ב-90 מעלות, לעובי הרצוי. אבל, יש לי מסור שולחן שולחני שבניתי לבד, ולא מסור עמוד... להב ישן ומשומש ומסור יחסית חלש (אבל בהחלט עונה על הצרכים שלי כחובב בלבד). להב ישן נוטה "לקרוע" את העץ, כך שלא רציתי להשתמש בו למטרה הזו, אבל זה לא כאילו שיש לי ברירה. אהף, וכמובן, כיאה למשהו שבניתי לבד, הוא עקום... לא 90 מעלות, המנייאק, ובחיי שאין לי עצבים להתחיל ליישר אותו כי זה מצריך התעסקות של הרבה זמן ועצבים, שאין לי. בד"כ גם אין לי בעייה עם זה- אני לא צריך אותו מיושר על 90 בדיוק לחיתוכים פשוטים, שזה רוב העבודה שלי איתו. הסיבה היחידה שהשתמשתי בו היום הייתה כדי לחתוך לאורך את החתיכות עץ מהפרוייקט הראשון, אז כבר לקחתי גם את הפרוייקט השני ליד. אם כבר אז כבר.

טוב- הצבתי "גדר" (פלס ארוך מקובע עם קלאמרות...), וכמובן שהחתיכה גם גבוהה יותר מהמקסימום של המסור- מה שאומר, 2 מעברים. ומה שאומר, שזה לא יצא מיושר, בגלל שהמסור לא 90 מעלות. אז את השאריות הורדתי עם סכין, אזמל ופטיש (שבניתי לבד במיוחד לאזמלים, אני קורא לו pallet mallet יען כי ייצרתי אותו מבלוק ממשטח), ואחרי זה ליטוש אגרסיבי.

ופה שוב נעצרתי כי אין לי בורג מתאים לראש פרפר, או ראש פרפר מתאים לבורג שיש לי. גרררררר! מתסכל. שוב זה הולך לעמדת ההמתנה למשיח, חמור ושות'.

תמונות אולי בסיום הפרוייקטים. התמונות בלינקים הם להמחשה בלבד, ונלקחו מהאינטרוובס.

כל כך הרבה נסורת. מרגיש כמו אוגר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

היום הייתי בתל אביב, וקיבלתי את ההרגשה שכולם שמה יצאו מהארון.

זה רק הירושלמי העתיק שבתוכי?

או שעוד מישהו שם לב לזה?

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

• תוכן חדש...