Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט לאון 1.2 או 1.8?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז זהו. סיאט לאון היא הנבחרת.

נשארה ההתלבטות הבאה: איזה דגם?

ברור שה-1.2 הכי כלכלי מבחינת אחזקה ועלויות.

האם ה-1.8 מהווה עולם אחר לעומת ה-1.2, כמו כן, מה צריכת הדלק הממוצעת שלה? אני נוסע כל יום

70 ק"מ בנסיעה בין עירונית עם פקקי בוקר וערב. האם צריכת הדלק שונה מהותית בין ידני ל-DSG? האם חוויית הנסיעה בידני שונה מהותית מה-DSG?

האם לצפות לצריכת דלק בסגנון של 1:10 מה-1.8?

אשמח לשמוע מאנשים שמחזיקים ונוסעים עם הלאון ביום יום.

עוד אנקדוטה קטנה, יכול להיות שמחירון יד 2 לא סגור על עצמו, ויש לו פערי ענק מול לוי יצחק???

פורסם

וואלה שאלת גם בשבילי אחי ,

אני נמצא באותה סיטואציה שלך ,

מתלבט בין המנועים ואתמול בדקתי וראיתי שהפער בין המחירונים של יד 2 ויצחק לוי יותר מ-10,000,

בכל מקרה קראתי שהייתה בעיה במנועים 1.8 ברצועת תזמון , אבל אין לי שמץ האם זה נקודתי או מעבר

אשמח אם משהו יגיב גם לנקודה זו

פורסם

מנוע ה1.8 ותיק ונחשב לאחד האמינים בקבוצת פולקסוואגן דווקא ב1.2 היו כמה תקלות ממה שפורסם בפורום מדובר במקרים בודדים ולא בתופעה.

מבחינת צריכת הדלקת המנועים האלה די חסכוניים שלא לוחצים עליהם ללא סוף, בממוצע אני מגיע לצריכה של 1 ל13 אני גם נוסע לרוב די רגוע.

אם כבר לאון אז רק ה1.8 לדעתי האישית כמובן בתור נהג רגוע אני מרגיש את זה בעובדה שכוח זמין בכל מצב.

מחירון יד 2 הזוי ותמיד היה כזה .

לצורך גילוי נאות אני בעל רכב כזה במשך ה3 שנים האחרונות ומאוד מרוצה מהרכב וכרגע בתהליך מכירה.

פורסם
מנוע ה1.8 ותיק ונחשב לאחד האמינים בקבוצת פולקסוואגן דווקא ב1.2 היו כמה תקלות ממה שפורסם בפורום מדובר במקרים בודדים ולא בתופעה.

מבחינת צריכת הדלקת המנועים האלה די חסכוניים שלא לוחצים עליהם ללא סוף, בממוצע אני מגיע לצריכה של 1 ל13 אני גם נוסע לרוב די רגוע.

אם כבר לאון אז רק ה1.8 לדעתי האישית כמובן בתור נהג רגוע אני מרגיש את זה בעובדה שכוח זמין בכל מצב.

מחירון יד 2 הזוי ותמיד היה כזה .

לצורך גילוי נאות אני בעל רכב כזה במשך ה3 שנים האחרונות ומאוד מרוצה מהרכב וכרגע בתהליך מכירה.

מה זה ותיק? האם מדובר באותו TSI לאורך השנים?

כשאתה אומר "מחירון הזוי", מה זה אומר לגבי לאון 1.8 שנת 2010-11? מה מחירי העסקה האמיתיים?

ולסיום - בעלי 1.8 ידני, אשמח לשמוע חוו"ד לגבי תקלות אם יש, בעיקר במנוע אבל גם במכלולים אחרים.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

בנסיעה דומה לשלך אני מקבל נתון של כ 1 ל12 (מנוע 1.8, נתניה הרצליה בשעות העומס) .

העניין הוא כזה, עם ה 1.8 הלאון מרגישה מהירה מאוד ונותנת משהו שלא קיים ברכבים אחרים.

עם ה- 1.2 מדובר ברכב משפחתי נחמד אבל לא יותר מזה.

ההבדל בצריכת הדלק פשוט לא שווה את ההנאה שאפשר לקבל מה -1.8

מחירון יד 2 לא רלוונטי.

מחירון לוי יצחק ללאון מהשנתונים האחרונים גם גבוה מדי, בדרך כלל עסקאות נסגרות על 5-10% פחות מהמחירון.

פורסם
מה זה ותיק? האם מדובר באותו TSI לאורך השנים?

כשאתה אומר "מחירון הזוי", מה זה אומר לגבי לאון 1.8 שנת 2010-11? מה מחירי העסקה האמיתיים?

ולסיום - בעלי 1.8 ידני, אשמח לשמוע חוו"ד לגבי תקלות אם יש, בעיקר במנוע אבל גם במכלולים אחרים.

כמובן מחיר של רכב תלוי במצב הרכב, רכב במצב מצויין ימכר גם במחיר מחירון ורכב שעבר תאונה או משהו כזה ( הרי בסופו של דבר מדובר ברכב כמעט חדש מה כבר יכול להיות) ימכר בפחות.

ללאון שוק טוב ואכן מדובר ברכב איכותי עם מנוע עוצמתי ובהתאם לכך הביקוש.

פורסם

לי יש לאון 1.8 TSI ידנית שנת 2011

אני נוסע כל יום מהוד-השרון לנתניה וחזרה , יש פקקים ויש קטעים זורמים בממוצע צריכת הדלק 1:11 במשך שנתיים .

לפעמים בחזרה הביתה בערב אין פקקים - אז אני מנצל את ההזדמנות שהכביש פנוי ולוחץ בין לבין...

עדיין צריכת הדלק היא בערך 1:11 (במקום לבזבז דלק בעמידה בפקק אני מבזבז אותו בהתגרזנות קלה :biggrin2:).

האמת שהדבר היחיד שמשפיע משמעותית על הדלק זה המזגן בפקקים ! - ההפרש בין יום חם עמוס פקקים - ליום אביבי ב6:00 בבוקר הוא 25% בדלק ! .

בנסיעה רגועה ללא פקקים אפשר בקלות להגיע ל 1:14 ויותר .

עד היום 30000 ק"מ - אין תקלות ! אין גימגומים ! - האוטו מרגיש ונשמע חדש !(עדיין יש את הניילון על המושב האחורי - הכי טוב נגד ילדים ! ).

כמו שכבר אמרון - אם לאון תקח את ה1.8 אחרת אתה מפספס את העיקר ברכב הזה .

פורסם
האם ה-1.8 מהווה עולם אחר לעומת ה-1.2

הבדל ענק בביצועים.

אני גם חושב שנתוני צריכת הדלק הם יותר לכיוון 1:10, בפקקים.

ל-DSG יש כמה מחלות, שמטופלות במסגרת האחריות המורחבת, אבל מה ייקרה מעבר לזה זו עדיין תעלומה. מבחינתי זה פשוט נתון ששקללתי בקניית הרכב, כעלות עתידית אפשרית, כשאני מניח שחמש שנים זה מספיק זמן כדי שהעניין גם ייפתר וגם מחירי החלפים יירדו.

אבל אם לא אז לא.

אני מאוד אוהב את ה-DSG ברכב שאיננו ספורטיבי פר-סה. לטעמי, אם אין לך בהלת מוסכים נוראה ופחד עמוק ממצב בו עלולה להיות תקלה ברכב שתכניס אותך להוצאה שתוריד אותך מנכסיך, מדובר בגיר שתענוג להתנהל איתו ומאפשר נהיגה מאוד חלקה ומאוד מהירה.

גם עם אפשרות של עלות עתידית, בפריסה לשנים, הוא שווה את הכסף.

תבין, אני חייתי עם צרפתיות ואלפות ואני לא נכנס להיסטריה מזה שהרכב נכנס למוסך (למרות שאני חייב להודות שעם הסובארוס שלי לא היתה לי תקלה אחת). מעדיף מוסך והוצאה פעם בכמה זמן, מאשר למות משעמום.

כמו שאמרו, ה-1.2 היא מכונית נטולת אפיל ממשי (למרות שהיא עדיין מרווחת עם ביצועים נאותים ומנוע מפתיע), בעוד ל-1.8 לפחות יש ערך מוסף אמיתי לעומת המתחרות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...