Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיפשתי לקנות רכב ניסן טראנו 2003, ראיתי רכב שאהבתי והלכתי לטכנו טסט בטירת הכרמל, בבדיקה הראו שהרכב בסדר, פרט לכמה דברים שהייתי מודע אליהם, לאחר הבדיקה עליתי עם הבוחן והמוכר על הרכב לנסיעה והבוחן הסביר לי את הליקויים, הוא אמר לי שהליקויים מינורים ואין בעיה לטפל, הוא אמר שהרכב מצויין, נוסע טוב וממש במצב נדיר (במילים האלה), הוא אמר שיש לו רכב כזה

והרכב שנבדק יותר טוב משלו..

כאשר הגעתי עם בעל הרכב לסגור עסקה בעל הרכב היה נחרץ בדעתו לא להוריד מהמחיר שביקש, אחרי דין ודברים הוא הסכים להוריד

קצת "בשביל ההרגשה הטובה" , סגרנו עסקה, העברנו בעלות..

משם נסעתי לתחנת הדלק, תדלקתי ואיפסתי מד קמ'...

הספקתי ליסוע בדיוק 62 קילומטר עד שהרכב עצר, עשן שחור, עשן לבן... גררתי את הרכב למוסך שלי.

פתחו מכסה מנוע- טורבו שבור! עברו 4-5 ימים מהבדיקה, ואפילו הבוחן אמר שהטורבו גודש טוב...

מה לעשות? מחיר טורבו סביב 6000 לפני עבודה, בכל מקרה של הפעלת אחריות הם רוצים 400$ + מע"מ..

חשבתי במקום לגרור את הרכב אליהם , להסחב בבירוקרטיה שלהם ולשלם להם, במקום זה חשבתי להביא שמאי, לתקן

ולתבוע אותם... מה לעשות?

יש לי את המוכר ואת אחי שהיה בבדיקה כעדים לנאמר..

פורסם

השאלה הנשאלת היא מה בדיוק מהות הבעיה בטורבו ?

האם זאת תקלה שהיה ניתן לעלות עליה בבדיקה או שזה משהו שלא היו יכולים לעלות עליו ?

למיטב הבנתי, אם הטורבו לא גודש טוב - ישר היית מרגיש את זה בנהיגה.

פורסם

אני לא מבין בטורבו, גודש טוב או לא.. אין לי מושג.

בגלל זה הלכתי לבדיקה..

היה רעש בנסיעה שהבוחן טען שזה מהגיר, מסתבר שהבוחן לא עלה על זה שזה מהטורבו..

פורסם

עכשיו אני רואה שרשמת שהטורבו נשבר.

לגבי רעש - האם אתה בטוח שהרעש נבע מהטורבו ולא מהגיר ?

יתכן מצב בו התפתח שבר בטורבו, כך שאי אפשר היה לעלות עליו בלי פירוק יסודי של הטורבו (פעולה לא ריאלית בבדיקה לפני קנייה).

אני מציע לך להתייעץ עם המוסך שלך. שיבדקו האם יש בעיה / רעש מהגיר.

כמו כן - האם השבר הוא במיקום שהיה ניתן לעלות עליו בבדיקה לפני קנייה.

במידה ואתה בטוח שמכון הבדיקה נהג ברשלנות, אתה יכול לפנות לאיגוד המוסכים, ולהגיש תלונה כנגד מכון הבדיקה.

להם יש את הידע והכלים המקצועיים לבדוק האם מכון הבדיקה פעל כראוי או לא.

(אני מציע לקרוא את השאלות הנפוצות הרלוונטיות)

http://www.iga.org.il/drivers/faq.asp

פורסם

הטכנו טסט מכסה את עצמו בטופס הבדיקה יפה מאוד..

לפני חודש היה נזילת שמן במנוע, הבעיה טופלה אך המנוע לא נשטף, בבדיקה כתוב שיש שמן על המנוע,טורבו,תושבות מנוע..

כאשר התקשרתי אליהם הם אמרו "כתוב לך שיש שמן על הטורבו" ועוד אמר "הטורבו לא היה תקין", אז שאלתי אותו אם הטורבו לא

היה תקין אז למה בבדיקה הבוחן לא אמר שום דבר על הטורבו? זה שיש שמן על הטורבו זה לא אומר שמבפנים הטורבו גמור..

הבוחן אמר שהטורבו גודש בסדר, הבוחן אמר שהרכב במצב טוב מאוד ויחסית נדיר.. יש לי שני עדים.. הדו"ח כתוב בצורה מכסתח"ת

והבוחן דיבר בע"פ בצורה שונה..

הם מתנערים מאחריות. אני אתקן כבר ואתבע אותם, קראתי כבר שזה לא פעם ראשונה..

פורסם

לא חושב שאתה יכול לתקן ולתבוע אותם בלי שאתה מידע אותם על הנזק.קרא מה כתוב בהסכם בינך ובין מכון הבדיקה (מאחורי טופס הבדיקה).

(הם בד"כ כותבים,שבמקרה של מחלוקת יש מוסד שיפוטי,שיכריע מי צודק ומי משלם על נזק כזה או אחר).

במקרה הרע,ההשתתפות העצמית נמוכה יחסית- בסביבות 2,000 ש"ח.שלם אותה,תתקן ואח"כ על הסכום הזה תתבע אותם.( 6,000+מע"מ לא תקבל כנראה משופט שיראה את החוזה בינך ובין מכון הבדיקה ).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...