Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני זוכר עד לפני 15 שנה ויותר היה יחסית נפוץ שברכבים ישנים היה צריך להחליף אגזוז בגלל חור שנוצר או ריקבון , לעומת זאת ברכבים של ה עשור האחרון כבר כמעט ולא שומע על אנשים שהולכים לתקן אגזוז ברכב או שיש צורך בהלחמות שונות .

האם היצרנים מייצרים את הדודי אגזוז שונה בשנים האחרונות שכיום רכב יכול להחזיק עם האגזוז המקורי למעלה מ 10 שנים ?

תודה

HYUNDAI - Always there for you .

פורסם

האורך חיים של האגזוז תלוי בנסיעות ברכב, ובאיכות הייצור.

אם מדובר בדוד מקורי הוא מחזיק מעל עשור, אם מדובר בדוד תחליפי מאיכות ירודה בהתקנה מקומית בארץ אין סיכוי שהוא יחזיק כמו מקורי.

תלוי אם המנוע הוא קרבורטור או הזרקת דלק ותלוי בסוג הנסיעה ברכב, אם הנסיעות הן עירוניות אז הדוד יחליד ויקבל ריקבונות מהר מאוד וזאת משום שבתהליך השריפה נוצר מים במערכת הפליטה וכאשר הנסיעות הן קצרות אז המים בדוד לא מספקים להתייבש והם עומדים בדוד ויוצרים חלודה, לעומת זאת כאשר הרכב נוסע נסיעות יחסית ארוכות המים מתייבשים והאגזוז מתחמם כמו שצריך מספיק בשביל לאדות את כל המים.

תסתכל על אגזוזים של מכוניות ולפי מצב האגזוז תוכל לשער אם הרכב נוסע לרוב בעיר או מחוץ לעיר, אם הוא חלוד זה אומר שהרכב נוסע לרוב נסיעות קצרות, אם האגזוז לא חלוד ובמצב טוב(ואפשר לראות מכוניות שגילן מעל עשור וחצי והאגזוז כמו יום יציאתו מהמפעל.)

לעולם לא נתקלתי ברכב עבודה כגון מונית שהאגזוז נרקב או חלוד בשל הנסיעות הרבות שהרכב עובר.

אני מטפל במכוניות במוסך, ויש כמה מכוניות שבקושי נוסעות בין טסט לטסט ואנו במוסך דואגים לטפל ברכב לפני טסט ולהעביר אותו, ויש מספר מכוניות שבכל שנה אנחנו מחליפים להם דודים באגזוז משום שהוא נרקב ונפער בו חור(כולה שנה אחת כי הרכב לא נוסע בכלל).

לגבי ההזרקה או קרבורטור, זה תלוי גם ומשנה קצת את אורך חיי האגזוז, בהזרקה התערובת מכוונת הרבה יותר מדוייק ותהליך השריפה הרבה יותר נקי, מנגד הממיר קטליתי בעצמו מייצר את המים בנוסף לתהליך השריפה במנוע.

לסיכום, תלוי בנסיעות ברכב, אם הנסיעות הן עירוניות וקצרות האגזוז יחילד וירקב מהר, אם הנסיעות הן ממושכות וארוכות האגזוז יאריך ימים יותר ויותר ללא בעיה.

פורסם

נהנתי לקרוא את התשובה שלך , זה די מסביר גם למה ברכב של סבתא שלי היה צורך להתחליף אגזוזף דייהטסו 93 עם קרבורטור ובנוסף הרכב נוסע מאוד מאוד מעט .

בכל מקרה שאלתי על אגזוז מקורי .

פורסם

מה שאלת על אגזוז מקורי? בוודאי שיש הבדל באיכות בין מקורי לתחליפי, אבל בשני המקרים סוג הנסיעות קובע את האורך חיים, גם אגזוז מקורי יכול להירקב מנסיעות קצרות אבל בוודאי שבקצב נמוך יותר מאשר אגזוז תחליפי.

מבחינת שינוי בחומרים? ככל שעובר הזמן יוצאים רכבים חדשים, מערכות שונות, שימוש בחומרים שונים אז סביר להניח ואני אפילו בטוח שיש שינוי באיכות החומרים של האגזוזים במכוניות החדישות, כמו גילוון או שימוש במתכנות שונות.

פורסם

באוטו שלי הדוד האחורי החזיק 14 שנה,

קליאו B 99 לאחרונה החלפתי אותו כי כבר נסדר מבפנים,

האוטו עבר 215K,

ככה שהכל תלוי באיכות היצרן.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם
אם הנסיעות הן עירוניות אז הדוד יחליד ויקבל ריקבונות מהר מאוד וזאת משום שבתהליך השריפה נוצר מים במערכת הפליטה וכאשר הנסיעות הן קצרות אז המים בדוד לא מספקים להתייבש והם עומדים בדוד ויוצרים חלודה, לעומת זאת כאשר הרכב נוסע נסיעות יחסית ארוכות המים מתייבשים והאגזוז מתחמם כמו שצריך מספיק בשביל לאדות את כל המים.

המיים לא נוצרים בתהליך השרפה, אלא מצטברים באגזוז במשך חניית לילה עקב הלחות שבאוויר.

כל השאר נכון מאוד.

פורסם

תחליפי זול אף פעם לא יהיה ברמה של מקורי, לעומת זאת תחליפי איכותי יכול להיות גם יקר כמו מקורי ובאיכות גבוהה ממנו, אני מתאר לעצמי שיש יצרנים שמבצעים זאת (כמו לכל חלקי חילוף לרכב).

ba323f - אחלה תשובה נהניתי לקרוא :)

Opel Adam S 2017

פורסם

כאשר האגזוז קר והמנוע מונע, המנוע יונק אוויר שיש בו אחוז לחות מסויים הלחות מתעבה באגזוז, תוסיף לזה את אחוזי הלחות בדלק, ותוסיף לזה את הפעילות של הממיר הקטליתי שמפרק את הגזים והופך חלק מהם למים ועוד גזים פחות מזיקים.

ותוסיף את מה שאתה רשמת, כל זה גורם להצטברות מים באגזוז בסופו של דבר.

פורסם

איך אפשר לבדוק אגזוז לא תקין?

זה שהאגזוז נראה כאילו עבר מלחמה קשה לפי תגובתכם זה יותר עניין של נסיעות קצרות ארוכות\ אבל בניגוד לממיר קטליטי שבודקים ישר אם האוטו מפסיק לסחוב, איך אפשר לזהות דוד אגזוז שהלך למרות שלא נראה משהו חריג?

פורסם
כאשר האגזוז קר והמנוע מונע, המנוע יונק אוויר שיש בו אחוז לחות מסויים הלחות מתעבה באגזוז, תוסיף לזה את אחוזי הלחות בדלק, ותוסיף לזה את הפעילות של הממיר הקטליתי שמפרק את הגזים והופך חלק מהם למים ועוד גזים פחות מזיקים.

ותוסיף את מה שאתה רשמת, כל זה גורם להצטברות מים באגזוז בסופו של דבר.

נכון, וזה קורה בעיקר כשטמפרטורה בחוץ יחסית נמוכה (בוקר חורפי) ולחות באוויר גבוהה.

כשהאגזוז קר, ועוברים דרכו גזים חמים, החלות שבהם מתעבה בתוך האגזוז.

כמות המיים שנוצרים בתהליך הבעירה עצמו לדעתי זניחה ולא משפיעה בצורה מורגשת.

אגב, בעבר (אולי גם היום) היה נהוג לקדוח חור קטן לניקוז מיים בדוד האגזוז.

פורסם
נכון, וזה קורה בעיקר כשטמפרטורה בחוץ יחסית נמוכה (בוקר חורפי) ולחות באוויר גבוהה.

כשהאגזוז קר, ועוברים דרכו גזים חמים, החלות שבהם מתעבה בתוך האגזוז.

כמות המיים שנוצרים בתהליך הבעירה עצמו לדעתי זניחה ולא משפיעה בצורה מורגשת.

אגב, בעבר (אולי גם היום) היה נהוג לקדוח חור קטן לניקוז מיים בדוד האגזוז.

ואני חשבתי שהיו קודחים באגזוז בשביל שזה ייעשה וורום וורום :-)

פורסם

צר לי לקלקל את החגיגה אך חלק ניכר מהאדים (שהופכים למים כאשר האגזוז קר) מקורם בתהליך השריפה ולא במים שנכנסו מבחוץ. מים הם תוצר של תהליך שריפה.

• תוכן חדש...