Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה? יכול להיות יותר גרוע מהדגם הקודם ? באמת? לי יצא לבלות כמה ימים עם הדגם הקודם , חוויה מפוקפקת , הבנתי שמשהו לא בסדר שבכל רמזור קורולות משנות התשעים וסוזוקי בלנו למיניהן השאירו לי אבק.... נראה כמו רכב שתקוע בזמן (הדגם הקודם לפחות) רכבי המיני עשו התקדמות והפנדה דורכת במקום , הדבר היחידי הטוב שיש לי להגיד עליה שהיא די חסכונית ....

הסוזוקי יותר קלה ממני(ואני בחור רזה, אל תדאג).

הקורולה יש לה 110 כח סוס ומנוע 1.6 די חזק.

זו השוואה קצת מצחיקה בלי להעליב.

תנסה לבדוק את זה מול רכבים סופר מיניים.

בדקתי באינטרנט ואני רואה שהאצה שלה ל100 לוקחת 14.2 שניות,

מהירות סופית 16X, אין פה משהו להתבאס שמנוע 1.6 לוקח אותך, זה בכלל לא הקטגורייה של הפנדה הזו.

ולמען האמת לפי זה זה נראה כאילו גם בקטגורייה שלה היא חלשלושה, אבל לפעמים להיות החלש בחבורה זה נחמד, יום אחד אתה מפוצץ בנאדם חזק שהוא לא יודע איך עשית את זה, או במקרה שלך פותח רכב מהיר ועוקף אותו בכמה שלבים.

לילה טוב.

י

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הסוזוקי יותר קלה ממני(ואני בחור רזה, אל תדאג).

הקורולה יש לה 110 כח סוס ומנוע 1.6 די חזק.

זו השוואה קצת מצחיקה בלי להעליב.

תנסה לבדוק את זה מול רכבים סופר מיניים.

דעתי היא גם ש

לפעמים הרכב שלך יכול להיות זריז אבל ביציאה מהמקום הוא "איטי",

לפעמים אלו שיוצאים מהר, אתה תעקוף אותם באיזשהו שלב במהירות עד 100.

חוץ מזה ששוב, כנראה האוטו הזה באמת לא משהו.

באמת מעניין להשוות , טיוטה קורולה שנת 95 אוטומטית (4 דורות אחורה ) מה היו הנתונים שלה מ 0 למאה ? נראה לי שמעל 13 שניות , ובטח היום אחרי 18 שנה ומאות אלפי ק"מ זה עוד יותר.... כך שאני לא משוכנע שעל הנייר אמור להיות הבדל כל כך גדול , בתור מומחה לטויוטה יש לך נתונים של הקורולה הישנה ?

Golf MK7 1.4 TSI Blue Motion

פורסם

עזוב נתונים לפי נייר,בעומס הטיוטה תתפקד הרבה יותר טוב,תגיע למהירות גבוהה יותר,וגםאחרי כול כך הרבה שנים,היא תהיה חזקה יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

המערכת בקיה פיקנטו באמת מאוד לא איכותית וחבל, אם כי יש שמועה שהדבר טופל בדגמים החדשים יותר. לא בדקתי, לא יודע. בכל מקרה ברכב השכור הזה היו רק שני רמקולים, בדלתות הקדמיות והם לא היו איכותיים בכלל. חוץ מזה, למה שאני אוסיף 500 ש"ח למחירון הגם ככה גבוה? למה שהיבואן לא יוסיף הוא מערכת מקורית נורמלית לרכב שהוא גם ככה יקר יחסית?

יש לי חבר שהוציא פיקנטו ידנית מהחברה לפני שלושה חודשים בערך.

המערכת ברכב הזה היא פשוט זוועת עולם. עדיף לנסוע ללא מוזיקה בכלל.

אז ככה שאני לא כלכך בטוח לגבי השמועה, ואם השמועה כן נכונה והם כן "טיפלו" בזה, אז לצערי הטיפול שלהם שווה לת*ת

(לא יצא לי לשמוע מערכת של פיקנטו ישנות יותר, אז אני לא יודע למה להשוות את הזוועה שיש אצלו ברכב.)

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם
באמת מעניין להשוות , טיוטה קורולה שנת 95 אוטומטית (4 דורות אחורה ) מה היו הנתונים שלה מ 0 למאה ? נראה לי שמעל 13 שניות , ובטח היום אחרי 18 שנה ומאות אלפי ק"מ זה עוד יותר.... כך שאני לא משוכנע שעל הנייר אמור להיות הבדל כל כך גדול , בתור מומחה לטויוטה יש לך נתונים של הקורולה הישנה ?

כן, יש לי נתונים.

0-100 12 שניות מהירות מירבית 175-180.

גרסה ידנית על פי יצרן: 0-100, 10 שניות ל100 ומהירות מירבית בין 195 ל200.

במקרה אתה אמרת קורולה 95, שתדע לך שזה אחד הדגמים החזקים שלה, היו לה 117 כח סוס ומשקל של 1069 קילו אם אני לא טועה, מנוע 4A FE זריז, אז אני יודע מה אני אומר.

מ98 הדגם הוחלש ל110 כח סוס אם אני לא טועה עד שנת 2007 היה 110 כח סוס, ובשנת 2001 אם אני לא טועה נכנס הVVTI, מנוע בעל תזמון שסתומים משתנה שנחשב "חזק" יותר...(לא יודע עד כמה באמת).

כל רכב ימשיך להיות חזק (אם הוא כזה מההתחלה) גם אחרי 15 שנה אם מטפלים באוטו טיפ טופ.

פורסם
עד עכשיו לא ראיתי פנדה אחת מהצורה החדשה על הכביש. כנראה שיש סיבה.

הגיעו כמה כאלה לאלדן, יוצא לי לראות אותם הרבה.

טוב זה כי אני גר באילת והרבה מחפשים רכב שכור זול לרדת איתו...

זה מה שמסביר שהאוטו עבר 6,000 קילומטר בפחות מחודשיים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לדעתי, בקבוצת המיני, אם נוציא לרגע את התמחור המנותק מהמציאות, הפנדה נותנת חבילה טובה, היא מרווחת, עם תא מטען טטוב ותא נוסעים מכובד, מרגישה רכב הגיוני ולא צעצוע רעועה כמו חלק מהמתחרות, הנוחות נסיעה והסחיבה מניסיון האישי שלי בסדר גמור, כמובן שצריכת הדלק המעולה מצדיקה את הבחירה בניגוד לחלק מהמתחרות הצמאות, בסעיף החובה מבחינתי זה עיצוב. חיצוני בינוני ומטה, שמהווה נסיגה לדור הקודם מהבחינה הזאת

פורסם

לפותח השרשור, נראה לי שאתה קצת מגזים...אני נוהג בפנדה הקודמת והיא מספיק זריזה בתוך העיר. תנוחת הישיבה גבוהה וזה כיף ונוח, אני 1.87 ואין לי שום דבר רע להגיד על הספייס ברכב. השדרוג שעברה הפנדה החדשה מבחינת מראה בתוך הרכב הוא לא פחות ממהפך. הפנדה הקודמת עירומה לגמרי והכי בסיסית שיש, החדשה הרבה יותר מודרנית. הקטע שאין מערכת מקורית הוא תלוי דגם שאתה מזמין...וכשישבתי בה בתערוכת מכוניות שנה שעברה מאוד אהבתי את ההרגשה. היא אמנם יותר כבדה אז הביצועים פחות טובים אבל אני לא חושב שמישהו שקונה רכב מיני בסיסי כזה מצפה ליותר. לדעתי, היבואן היה צריך לדחוף את דגם הטווין אייר ואז היה לפנדה יתרון גדול על מיני אחרות, וזה במנוע, לפחות על הנייר (יש שיאמרו שהוא רועש, מעצבן וכו' אבל כמעט כל אלו שאומרים זאת, לא נהגו על הרכב וניזונים ולמען הגילוי הנאות, גם אני לא...). חבל שהיבואן מתמחר את הרכב באופן הזה אבל מפה עד להגיד שזה רכב נוראי, לדעתי הזוי.

פורסם

dr6633,

נהגתי גם בפנדה הקודמת ושם לפחות לא היה ניסיון להתחסד. הפנדה הקודמת הייתה מכונית פשוטה, בסיסית, ואף אחד לא ניסה להסתיר את זה. בפנדה החדשה נדמה שפיאט הלכו צעד אחד קדימה בניסיון להפוך את האריזה למושכת, צעד אחד יותר מידי לדעתי. אני מעדיף פלסטיק שחור פשוט ולא מתיימר על פני פלסטיק אפור וכעור, אבל עם כיתוב panda בכל מיני כיוונים. אני מעדיף לוח שעונים עגול ופשוט על פני צמד העיגולדים שהותקנו שם.

אגב, שלא תהיה לכם טעות. אני fanboy של פיאט שהיו לו במשפחה 3 פונטו נהדרות, שהוחלפו אחת בשנייה בשלישית ברצף והיו אצלנו במשפחה עד לפני שנה וחצי. אבל כשהיבואן מנסה להשחיל לנו פיאט פונטו ידנית במחיר שגבוה ב 20 אלף ₪ ממחירה של סקודה פאביה מקבילה, גם ה fanboy הכי גדול עובר למתחרים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אבל זה בדיוק הקטע עם הפנדה, היא לא לוקחת את עצמה ברצינות רבה אך בכל זאת היא הכי הרבה אוטו בקטגוריה. הסלוגן של סמל"ת מצדיק את עצמו בנוגע אליה (ואני לא הראשון לנחש, שהבחירות הנועזות של המעצבים קשורות להצלחת ה-500 ונעשו בהשראתה). לפנדה יש אופי ושובבות שחסרונם במתחרות ניכר. אף בכל הקשור לביצועים אין לה נחיתות ראויה להתייחסות מול המתחרות העיקריות ומבחני העולם האמיתי מחזקים זאת.

נשמע שהביקורת והטרוניה נגד סמל"ת בעניין התמחור זלגו אל תוך הערכת הרכב עצמו, הערכה שצריכה להיות מנותקת מהיבט זה. אל תשכחו, הפנדה החדשה היא המיני הנמכרת ביותר באירופה ואפילו הפלישה הגרמנית לא הצליחה למגר אותה. היא גם היחידה מקטגוריית המיני שהצליחה להיכנס לרשימת TOP 10 הרכבים הנמכרים ביותר באירופה בלפחות אחד מחודשי 2012.

:idea:
פורסם
לפותח השרשור, נראה לי שאתה קצת מגזים...אני נוהג בפנדה הקודמת והיא מספיק זריזה בתוך העיר. תנוחת הישיבה גבוהה וזה כיף ונוח, אני 1.87 ואין לי שום דבר רע להגיד על הספייס ברכב. השדרוג שעברה הפנדה החדשה מבחינת מראה בתוך הרכב הוא לא פחות ממהפך. הפנדה הקודמת עירומה לגמרי והכי בסיסית שיש, החדשה הרבה יותר מודרנית. הקטע שאין מערכת מקורית הוא תלוי דגם שאתה מזמין...וכשישבתי בה בתערוכת מכוניות שנה שעברה מאוד אהבתי את ההרגשה. היא אמנם יותר כבדה אז הביצועים פחות טובים אבל אני לא חושב שמישהו שקונה רכב מיני בסיסי כזה מצפה ליותר. לדעתי, היבואן היה צריך לדחוף את דגם הטווין אייר ואז היה לפנדה יתרון גדול על מיני אחרות, וזה במנוע, לפחות על הנייר (יש שיאמרו שהוא רועש, מעצבן וכו' אבל כמעט כל אלו שאומרים זאת, לא נהגו על הרכב וניזונים ולמען הגילוי הנאות, גם אני לא...). חבל שהיבואן מתמחר את הרכב באופן הזה אבל מפה עד להגיד שזה רכב נוראי, לדעתי הזוי.

מסכים שהפנדה החדשה מציגה קפיצה,המושבים הקדמיים הרבה יותר נוחים,אישית אני מאוד אוהב את הסלון,אך יש דברים שהם הלכו אחורה,למשל 4 מקומות בגירסת הבסיס,תא כפפחות פחות גדול,ועדיף היו עושים תא מטען בגודל של הפנדה הקודמת שהיה טוב,אבל יותר מרווח מאחור.

אם הטווין אייר היה במחיר נורמלי,בהחלט הייתי שוקל לשדרג.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
נשמע שהביקורת והטרוניה נגד סמל"ת בעניין התמחור זלגו אל תוך הערכת הרכב עצמו, הערכה שצריכה להיות מנותקת מהיבט זה. אל תשכחו, הפנדה החדשה היא המיני הנמכרת ביותר באירופה ואפילו הפלישה הגרמנית לא הצליחה למגר אותה. היא גם היחידה מקטגוריית המיני שהצליחה להיכנס לרשימת TOP 10 הרכבים הנמכרים ביותר באירופה בלפחות אחד מחודשי 2012.

ובצדק.

באירופה הפיאט נהנות מאבזור ומנועים נורמליים, לצד תמחור שפוי. בארץ אתה פשוט לא מקבל את אותו הדבר.

• תוכן חדש...