Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הגז מולא במערכת כאשר הטמפרטורה בחוץ היתה דיי קרירה(לפניי 6 בבוקר)וזה למעשה מה שנתן לי לחשוב שהאיוורור שיצא בתוך תא הנוסעים מספיק קר ופה כנראה היתה הטעות הראשונה שלי.

דבר שני אצלנו בעבודה יש אפשרות להכנסת גז לפי משקל מדוייק+שמן+וואקום באמצעות מכונה ייעודית משוכללת אבל רק לגז החדש A134 ,ולכן לא היתה לי האפשרות לעשות וואקום ממושך ולשים שמן במדחס וכמובן למלות את הגז לפי משקל/לחץ מדויק.

ובנוסף בדקתי את עוצמת הקירור בתא הנוסעים באמצעות תחושת היד בלבד ולא עם מכשיר טמפרטורה ייעודי שמוכנס בעת מילוי הגז לתריס בדשבורד/קונסולה.

בשורה תחתונה כנראה שלא הכנסתי מספיק גז למערכת שאמור היה להספיק ולקרר כראוי גם כשהטמפרטורה בחוץ חמה מאוד.

אני אנסה למלות שוב גז במערכת והפעם ביום חמסין ונקווה לטוב.

עופר,במידה ועדיין תהיה בעייה יש לך מזגניסט מיקצועי ומומלץ באיזור המרכז עם מכונה ייעודית שמותאמת לגז הישן R12 ?ׂׂ

עיקר הבעייה היא הדרך שמלאת גז.

אתה לא צריך מכונת מחזור.

מלוי גז ובדיקה השלבים הבסיסים הולכים ככה.

ואקום למערכת. ברוב המוסכים שהתעסקו עם גז ישן יש משאבת ואקום ומנסרה למדידת משקל הגז.

השארת המערכת לשעתיים עם צינור הואקום מחובר לראות שאין ירידה בערכים.

מילוי גז ושמן למדחס (חשוב מאד עם לא בא לך להחליף מדחס)

אם אין לך את משקל הגז בכמות המדויקת ודוד גוגל או אוטו דטא לא הצליחו לעזור לך תוכל לשחק על בערך עם עינית המיבש מילוי לאט עד שיפסיקו להופיע בועות בעינית.

אחרי כל זה אם זה לא עובד תתחיל לחפש כשלים במערכת.

בהצלחה

פורסם

אתה צריך לעבוד עם סעפת ושעונים המחוברים למערכת.

להחליף מייבש, לעשות וקום עם משאבת ווקום, לבדוק שאין נזילות (עם תת הלחץ לא יורד אחרי הווקום)

ואז למלא גאז במערכת עד שאין יותר בועות בעינית של המייבש.

מדחס נכנס חיוצא מהר מעבודהף, זה אומר או לחצים גדולים מידי או לחצים קטנים.

עם סעפת מחוברת למערכת תוכל לבצע בדיקות אחרת אתה יכל לגרום נזקים.

פורסם
יש היתפתחויות בעניין? סידרת בסוף את המזגן ברכב?

עדיין לא התאפשר לי להתעסק עם זה מאחר ואין ברשותי משאבת וואקום המותאמת לגז הישן ואפשרות לשים שמן ייעודי במדחס אז עזבתי את זה כרגע כדיי לא לגרום יותר נזק מתועלת למדחס.

אני מתכוון לפנות בזמן הקרוב (הקיץ מתקרב)לבעל מיקצוע אמין ומיקצועי בתחום שיש ברשותו ציוד המותאם לגז הישן ע"מ לבצע את כל הבדיקות הנחוצות ע"מ לתקן/לסדר את כל מערכת המיזוג ברכב ולהחזירה לשימוש פעיל.

אשמח מאוד לקבל המלצות חמות על מזגניסט "מהדור הישן" שיש ברשותו את כל הציוד הנחוץ לגז הישן (R12 )באיזור המרכז.

פורסם

היכן ניתן להשיג/לרכוש מתאמים לוונטילים בין הקיימים(הגז הישן)לבין הוונטילים של הגז החדש?

האם המדחס המקורי הנוכחי בנוי לעבוד גם עם הלחצים של הגז החדש או שצריכים/חייבים להחליפו כחלק מתהליך ההסבה?

אין כמו קמארו עצבנית

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

התייעצתי היום עם בעל מיקצוע בעל שם נחשב בתחום המיזוג והבנתי מדבריו שאם אני אסב את המערכת לעבוד עם הגז החדש(R134)אז עוצמת/רמת הקירור ברכב תרד/תפגע מעט לעומת המצב הנוכחי והמקורי שעובד כרגע עם הגז הישן(R12)מכיוון שהמערכות למעשה בנויות לעבוד בלחצים שונים ולכן לא אוכל להכניס כמות מקסימלית מהגז החדש למערכת שתוכננה במקור לעבוד בלחצים נמוכים יותר לעומת מערכת שתוכננה ללחצים גבוהים כמו עם הגז החדש, מה דעתכם,נשמע לכם הגיוני הדברים?

בינתיים הכנסתי שוב גז ישן למערכת וביצעתי את כל ההליך המקובל(וואקום/שמן/גז) והמיזוג כרגע בתא הנוסעים מקרר היטב .בימים/שבועות הקרובים אבדוק את עוצמת הקירור גם בימים חמים/שרביים יותר וכך אדע עם אכן הוכנסה הכמות גז הנכונה/מתאימה .

פורסם
היכן ניתן להשיג/לרכוש מתאמים לוונטילים בין הקיימים(הגז הישן)לבין הוונטילים של הגז החדש?

האם המדחס המקורי הנוכחי בנוי לעבוד גם עם הלחצים של הגז החדש או שצריכים/חייבים להחליפו כחלק מתהליך ההסבה?

היי משה ידידי, מה המצב?

לשאלתך, ניתן להשתמש במדחס המקורי של הרכב(ככה לפחות הבנתי מהבחור שדיברתי איתו)אבל מה שצריך לעשות טרם הכנסת הגז החדש למערכת זה לנקות/לשטוף אותה היטב משאריות הגז הישן ולאחר מכן ולעשות וואקום ארוך למערכת.

ע"מ למלות גז ולהתחבר למכונת המיחזור הייעודית של הגז החדש כל מה שצריך לעשות זה להלביש מתאמים (ניתן להשיגם בחנויות לציוד מיזוג)על הוונטילים הקיימים שעל הצינורות לכאלה שמתאימים להתחבר לצינורות של הגז החדש ולבצע את כל התהליך המקובל(וואקום/שמן חדש/גז) .

פורסם

האם אחרי שרואים שיש דליפה יש דרך מהיימנה לגלות מהיכן?

אשמח גם לקבל טלפון/כתובת של בעל מקצוע אמין לתיקון דליפה במערכת באיזור המרכז.

• תוכן חדש...