Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לדעת מי מהפורום נוהג על יונדאי או קיה חדשות.

אחרי הרכישה האחרונה שלי (וולוסטר 2014) והתמודדות עם מספר בעיות אישיות שלי עם הרכב, מחקר מעמיק ופתרונות החלטתי שיהיה נחמד לחלוק את המידע עם חברי בישראל, אז כל מי שיש לו קיה פורטה, אקסנט, וולוסטר, סונטה וכל מה שמוכרים עכשיו.

לאחר חפירה מעמיקה בפורומים רבים מצאתי מספר נקודות שיכולות לעניין בעלי רכבים רבים.

א. תגובת מצערת, ברכבים החדשים של הקונצרן המצערת עובדת BY WIRE, יש מודול שיושב ממש מעל הדוושה וניתן לכיוון באמצעות 2 ברגים, זמן עבודה נדרש 10 דקות.

ב. רכבים בעלי תיבה ידנית, הקונצרן שם דגש רציני על נתוני צריכת ולכן יש שימוש נרחב בטכנולוגיה שאינה נראית לעין, דוושת הקלאץ' לדוגמא כוללת 2 חיישנים שנמאצים אחד מעל השני, התחתון יודע מתי הדוושה לחוצה ולמעשה מבטל את ההגבלה של הסטרטר (הרי אי אפשר להניע בלי שהקלאץ' לחוץ), החיישן השני שולח אותות למחשב לגביי עומק הלחיצה על הדוושה ולמעשה מונע מצב שבו הנהג מבזבז דלק בהעברת הילוכים על ידי יצירת השתהות מסויימת בדוושת התאוצה. נהיגה על וולוסטר ידנית מרגישה שונה מנהיגה על מכונית ידנית של פעם, ההשתהות הזאת מבאסת במיוחד כשמוסיפים למשוואה את ההילוך הראשון שמרגיש כ"כ קצר.

מה עושים? מבטלים את החיישן השני.

ניתקתי אותו ופתאום הרכב עובד בצורה שונה לגמרי.

פתאום התגובה תזיזיתית וחדה הרבה יותר, פתאום זה מרגיש כמו שרכב ידני צריך להרגיש.

מרגישים הבדל בתאוצה ואין את ההשתהות המעצבנת שמגיעה בתחילת ההאצה.

מישהו מעוניין בעוד פרטים?

אם יש מענה בקהל, אני אשמח להעלות פרוייקט מצולם.

haters will hate

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לאישתי יש קיאה (ספורטאז' 09), לאימי יש קיאה (סיד 11). אני לא מעוניין לשפר להן את המכוניות...:-)

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

ברשותי קאיה פורטה שנת 2012, דווקא אצלי (אוטומטית) תגובת המצערת עובדת בדר גמור ומגיבה מהר אבל זה רק במצב של העברת הילוכים עצמית (כלומר טיפטרוניק), כאשר התיבה נמצאת במצב-D יש התשהות קלה כאשר מנסים להאיץ או לבצע "קיק-דאון".

אם כבר מדברים על בעיות ודברים מוזרים ומעצבנים ברכב, אז פתחי המזגנים ממוקמים בצורה לא כל כך טובה וזה יוצר מצב שלא כל כך מרגישים את המזגן ונוצרת תחושה שחם יותר מאשר באמת.

פורסם
תמיד ידענו שאתה מקדים את זמנך, אבל הפעם נראה לי שקצת הגזמת... :-)

בקטנה.

השכנים שלו בבוורלי הילס חשבו שהם ב-90210...

פורסם

בקיה פורטה אוט' התופעה ידועה.

הפתרון, מיקום מחדש של חיישן המצערת.

כלים :

בוקסה 10, מאריך, מברג פיליפס.

1026d1274139285-best-throttle-mod-ever-sam_0008.jpg

מה עושים ? מתכופפים ורואים את דוושת התאוצה, מפרקים אותה באמצעות הבוקסה 10, 3 ברגים סה"כ.

1027d1274139285-best-throttle-mod-ever-sam_0001.jpg

מנתקים את החיישן, בתמונה אפשר לראות את הכל מהצד.

1028d1274139285-best-throttle-mod-ever-sam_0002.jpg

מניחים את הדוושה על השולחן כאשר החיישן מול הפנים, כדי שיהיה אפשר לכוון אותו

1029d1274139285-best-throttle-mod-ever-sam_0003.jpg

פותחים את 5 הברגים שנועלים את החיישן למקום, לא צריך להוציא אותם החוצה כמו בתמונה, מספיק רק לשחרר אותם מעט, יש לשחרר גם את הבורג העליון בצד ימין, הוא לא נמצא בתמונה אך ניתן לראות את מיקומו.

1030d1274139285-best-throttle-mod-ever-sam_0004.jpg

עכשיו צריך לשחק עם המודול, אפשר לראות את התנועה ב2 הברגים העליונים, קיימת מעין מגרעת שמאפשרת לכוון את המודול.

כשהרכב יוצא מהמפעל, 2 הברגים נמצאים בצד שמאל, לכיוון המנוע.

1031d1274139285-best-throttle-mod-ever-sam_0005.jpg

מזיזים את המודול מעט, בתמונה ניתן לראות איך המודול הוזז כל הדרך כך שהברגים נמצאים ממש בצד ימין.

1032d1274139285-best-throttle-mod-ever-sam_0006.jpg

לא צריך להזיז את המודול עד הסוף, מכיוון שאז הוא ישדר תמיד למחשב הרכב שדוושת הגז לחוצה מעט, מה שיגרום להעלת הטורים בסרק.

1033d1274139285-best-throttle-mod-ever-sam_0007.jpg

אז מה עושים, אני ממליץ להזיז את המודול כמילימטר אחד, לסגור את הכל ולהרכיב, לראות אם יש שינוי, לא מספיק? מזיזים עוד מילמטר. במקרה של התמונות הנ"ל הבחור עשה את הכל מהכיוון השני, קודם הזיז את המודול עד הסוף ואז הזיז בחזרה לאט לאט עד שהוא מצא את הכיוון הנכון עבורו, ברגע שמפרקים את הכל החוצה הרבה יותר קל, אחרי הפעם הראשונה כשכבר מבינים איך הכל עובד אפשר פשוט לכוון את המודול כאשר הדוושה עדיין מחוברת לרכב.

הקרדיט שייך לhttp://www.forteforums.com

לקוח מהשרשור הזה : Best Throttle mod ever

החלטתי לחסוך לכם קריאה של 24 עמודים ולתרגם לעברית את הפרוייקט הקטן הזה.

haters will hate

פורסם

עדיין לא הגעתי לזה אצלי, את ההשתהות פטרתי באמצעות המודול שיושב על דוושת הקלאץ', מה שאצלך אין :(

תצטרך להתכופף ולראות, המודול הנ"ל נמצא בוודאות ברכבים בעלי תיבה אוטומטית פלנטרית, יורד גשם עכשיו אז אני לא יכול לרדת לבדוק אצלי.

אם יש לך מכרים עם וולוסטר ידנית אני אשמח להאיר את עיניהם לשינוי קטן שלוקח פחות מדקה ומשנה פלאים את התגובה של הרכב.

טיילתי בפירוקיות והשארתי את הפרטים שלי ליצירת קשר, ברגע שמישהו מקבל סונטה טורבו שקיבלה מכה רצינית מאחור - אני מקבל טלפון, אני חושב שאם כבר אכנס להשקעה בוולוסטר זה יהיה הכיוון הטוב ביותר, מנוע 2.0 טורבו עם 274 כ"ס לפני שיפורים נשמע כמו משהו שישב טוב :)

haters will hate

פורסם

אצלי התיבה היא DCT כפולת מצמדים. אני אבדוק מחר את העניין, אולי גם אצלי זה בנוי זהה או דומה לפורטה. תודה בכל מקרה עד כה :-)

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
לי יש ריו ידנית, אבדוק את זה מחר.

מה לגבי צריכת הדלק, השינוי לא פוגע?

ריו ידנית , יכול להיות מעניין, תוכל לצלם לי את החלק שבו דוושת הקלאץ מתחברת למרכב?

אני רוצה לדעת אם יש 2 סנסורים או אחד.

האם יש לך חיווי בלוח השעונים שאומר לך להעלות הילוך כשצריך?

האם יש לך בקרת שיוט?

haters will hate

פורסם

יש לנו יונדאי I20 יש השתהות קלה בקיק דאון, אבל זה אוטו ליסינג מפחד לגעת.

קומפוננט: מורל דוטק מגבר 1 : JL AUDIO 360.2

מגבר 2 : הייפוניקס BRX 2400.1D סאב : GROUND ZERO GZHW 12SPL

פורסם

בצבא נהגתי כחודשיים על קיא ריו. הרכב זוועתי! בקיקדאון לעקיפה היתה שהות (אני מעריך באיזור שניה או שתיים) מה שהביא אותי לא פעם לבטל עקיפה כי איבדתי את המומנטום.

בהאצה מהמקום יש הרגשה שהרכב כועס עלי שאני גורם לו לזוז וכאילו עושה טובה שהוא נוסע. פשוט רכב זוועה.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם
ריו ידנית , יכול להיות מעניין, תוכל לצלם לי את החלק שבו דוושת הקלאץ מתחברת למרכב?

אני רוצה לדעת אם יש 2 סנסורים או אחד.

האם יש לך חיווי בלוח השעונים שאומר לך להעלות הילוך כשצריך?

האם יש לך בקרת שיוט?

שני סנסורים..

Mazda CX5

Škoda FABIA

• תוכן חדש...