Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ליסינג to good to be tue

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

רציתי לשאול לגבי הצעת ליסינג שהציעו לי - האם זה משתם??

ואלו התנאים

1. בכניסה אני משלם 7900 ש"ח

2. תשלום חודשי 2000 שח למשך 30 חודשים

3. בתום תקופה (אופצית רכישה שאני לא מעוניין) אופציה של תשלום שוב של 7900 ש"ח ושוב תשלום של 2000 שח למשך 30 חודשים.

הרכב המדובר הינו פורד פוקוס החדשה 170 כ"ס נפח 2.0 ברמת גימור טיטניום

נ.ב כל המחירים כוללים מע"מ (לא כולל טיפולים ולא כולל דלק וכיו"ב)

נשמע יותר מידי טוב לא?

פורסם

אז מה בעצם קורה פה?

אתה משלם פעמים 8 שזה בעצם 16.

ועוד 60 פעמים 2000 שזה יוצא 120 אלף.

סך הכל נתת 136 אלף.

כמה שווה הרכב?

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

אני בטוח שעשית את החישוב -

רכב של כ-140K ש"ח, תשלום של 67900 ש"ח, כל שאר התשלומים עלייך (ביטוחים, רישוי, דלק, טיפולים), משמעו ירידת ערך של כמעט 50% בשנתיים וחצי...

האם לא משתלם לקחת הלוואה ולקנות את אותו הרכב במקום להשכיר אותו לתקופה ארוכה בעלות כה גבוהה (כי זה מה שקורה בפועל...)?

בראייה שלי, לא מדובר במציאה.

מתנצל מראש אם אתה מרגיש שאני נכנס לך מידי לכיס...

סופ"ש נעים,

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

פורסם

את הנקודה האחרונה לא הבנתי - הם מאפשרים לך להשאיר את הרכב אצלך בתום שנתיים וחצי?

מפני שבדרך כלל זה לא קורה.

האם בתום הסיבוב השני הרכב הופך להיות שלך?

סופ"ש נעים,

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

פורסם

אתה משלם 68 אלף ש"ח במשך שנתיים וחצי, בוא נקרא לזה רגע ירידת ערך. אתה חושב שאם תכנס מחר לסוכנות ותשים 140 אלף על פוקוס חדשה תמכור אותה תוך אותן שנתיים וחצי בפחות מ72 אלף? רכב פרטי יד ראשונה? אני לא בטוח.

מצד שני אולי יהיה לך קשה למכור אותה כי יש כמוה מליסינג שעולות פחות, אבל שלך הדגם הבכיר שיותר נדיר גם בליסינג. חוץ מזה, למה שתרצה למכור רכב טוב אחרי כלכך מעט זמן, אחרי שספגת כבר את ירידת הערך המשמעותית ביותר שלו?

השאלה שאתה צריך (לדעתי) לשאול את עצמך היא מה הסיבות שאתה רוצה את הליסינג.

כלכלית? אני לא רואה הצדקה.

האם אתה רוצה לנהוג כל הזמן ברכב חדש או שאתה מתעתד לנסוע המון קילומטרים ומפחד שתוכל למכור רכב בן שנתיים עם 200 אלף ק"מ? אם כן, זה הגיוני, כי אתה כנראה תמכור את הרכב הפרטי גם ככה אחרי ספגת את ירידת הערך אז לא תרוויח הרבה, אם בכלל.

האם אתה לא רוצה להתעסק עם קנייה ומכירה של רכב? חד משמעית כן, לך על ליסינג.

ליסינג - כמו כל מוצר - הוא טוב, אבל רק עבור הלקוח הנכון. בשביל הלקוח הלא נכון הוא קנייה גרועה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אתם משלם על הירידת ערך + רווח לחברת הליסינג.

היא קונה את הרכב, אתה משלם לה את המימון, בסוף הדרך היא מוכרת אותו - ושלום על ישראל.

המחיר של חברת הליסינג לעסקה הזו הוא 2000X30=60,000 ועוד 7,900 מקדמה. סה"כ 67,900 ש"ח.

אם תקנה רכב בן 3-4 ב 60K ותחזיק אותו שנתיים וחצי, תהיה רחוק מאוד מלאבד את כל ה 67,900 ש"ח ששילמת על רכב חדש בעסקת ליסינג - ואני מדבר רק על ירידת ערך.

החיסרון הוא שלא תיסע ברכב חדש מהניילונים. עבור חלק מהאנשים מדובר בטרגדיה רצינית :roll:

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

למעשה אתה משלם על ירידת הערך. ירידת ערך של רכב בשנת הראשונה היא בין 10-15 אחוז אם יש לו שוק סביר.

אתה משלם 68K לשנתיים וחצי שהם 27K לשנה על ירידת ערך.

אם הרכב שווה כ140K מדובר בירידת ערך של 20 אחוז בשנה הראשונה, והרבה יותר מזה באחוזים בשנה השניה וחצי השנה שלאחר מכן.לא נשמע כמו דיל יותר מידי טוב.

• תוכן חדש...