Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בגלל אהבתי לצרפתיות, פיתחתי שנאה לפלסטיק וקליפסים במיוחד.

האמת שלא בטוח שזה רק בגלל שזה צרפתי,לצערי לפעמים אנחנו חושבים בצורה פזיזה ומנסים לפרק למשל איזה חלק פלסטיק מבלי לשים לב שבעצם תכננו איזה בורג נסתר שאיתו נוכל לפרק את החלק מבלי לגרום לנזקים .

האמת שככה גם לומדים .

HYUNDAI - Always there for you .

פורסם

זה לא בדיוק פזיזה,גם ברכבים יקרים יחסית הקליפסים האלה לא מסוגלים לעמוד בפירוד אחד,זה מניסיון של התקנות דאבל דין...

גם החברות ה"רציניות" חוסכות בדברים האלה...

וסתם מניסיון נזק אישי,ניסיתי להחליף טיימינג בפיאט טיפו,יצאתי בנזק של מנוע חדש שהייתי צריך לקנות (עלה לי בערך כמו הרכב כולו).

Mercedes Benz S320 1996

Audi A6 1998 2.4 V6

האודי להחלפה על כל גודשת מעניינת (בייחוד האיטלקיות שבהן)

פורסם

חוץ מהתריס של המזגן, כל מה שתקנתי יצא יותר טוב מאשר המוסך יתקן.

בצרפתיות עוד הפלסטיקה סבבה והפטנטים מצויינים, בוא תראה אמריקאית ישנה, כל פעולה לוקחת שעה, וגם צריך הרבה כוח, למה הפטנטים שלהם חרא בעיני. (אצל האמריקאים לא מספיק שתי ידיים, צריך שלוש).

הכי חשוב, זה לחשוב כמו מי שהנדס את הרכב.

וגם אם מתייאשים ולא מצליחים, לוקחים עוד נשימה וסופרים עד 10, בסוף הכל יסתדר, הכי חשוב סבלנות ועדינות.

יש רכבים שמה לעשות, צריך קצת כוח, וגם אז צריך לדעת להשתמש בכוח הזה.

פורסם

הייתה לי מיצובישי לנסר 92, ובהשראת השרשור הזה, רציתי לפרק לה את הרפלקטורים ולנקות אותם.

תפסתי ראצ'ט והתחלתי בעבודה. פתחתי את כל הברגים סביב הפנס וניסיתי להוציא, אך ללא הצלחה. בדיעבד מסתבר שהייתי צריך להזיז איזה קפיץ שתופס את צד הפנס (החלק הכתום, של פנס האיתות) אבל לא שמתי לב לזה.

תחת זאת, התחלתי לפתוח את כל ברגי הכנף(!!) ודופן בית הגלגל, והפנס בשלו- לא זז.

טוב, מבואס מעט החלטתי לקפל הכל ולסגור הבאסטה, ובסוף ניסיתי להניע- לא מניע... :oops: אין סטארטר.

מנסה להניע עם כבלים, אין מה להפסיד- יוק, לא מניע. מחכים לבוקר הראשון של חול המועד (זה קרה בפסח), מזמינים גרר למוסך ומחליפים פחמים. חזל"ש, הכל תקין.

מה שעוד הצליח לבאס זה שזה קרה בבית הוריה של אשתי דהיום, ועד היום היא מביטה עליי במבט זועם בכל פעם שאני מנסה לפרק איזו חתיכת פלסטיק באוטו :-(

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לא, כי אף פעם לא ניסיתי. למען האמת, אמנם אין לי טאץ' של מוסכניק, אבל בפועל לפני שמחליטים אם יש לך ידיים להיות מוסכניק או לא, צריך להיות בעל ביטחון בעבודה הזו, ואם אין ביטחון אז שום ידיים לא יעזרו. תפרק משהו ותתחיל לייל, אוי מה עשיתי, אוי למי לקרוא עכשיו וכו'. הכי טוב, מוסכניק שסומכים עליו וזהו או פשוט לקחת רכב ישן עד מאוד אך בעל חלקים תקינים ולנסות עליו דברים, שיטה שהבנתי שהיא ישנה מאוד מאוד וכי אז לא הייתה טכנולוגיה כמו של היום.

כל זה בהנחה שלא בא לך ללמוד מכונאות רכב באופן רשמי.

זה אחת מהסיבות שמבאסות אותי בנוגע ללימוד מכונאות רכב, אין לי באמת ידים טובות לזה וגם הביטחון ברצפה בנוגע לטיפול במכוניות.

פורסם

הכל אפשר לשפר.

פעם הייתי מהסס ומפחד לפני כל פתיחה של בורג, היום אני מראה למוסכניק איך לפרק ולהרכיב כל מיני דברים.

מה שכן ידיים תמיד היה לי, עוד מגיל קטן כל דבר שעניין אותי פירקתי, בהתחלה לא ידעתי להחזיר ולאט לאט למדתי גם לפרק ולהחזיר למצב המקורי.

• אהבתי 1
פורסם
הכל אפשר לשפר.

פעם הייתי מהסס ומפחד לפני כל פתיחה של בורג, היום אני מראה למוסכניק איך לפרק ולהרכיב כל מיני דברים.

מה שכן ידיים תמיד היה לי, עוד מגיל קטן כל דבר שעניין אותי פירקתי, בהתחלה לא ידעתי להחזיר ולאט לאט למדתי גם לפרק ולהחזיר למצב המקורי.

באותו מצב כמוך !

רק שאחרי שמוסכניקים שאלו אותי ועניתי להם, לקחתי את העבודה לידיים וכיום הכל מטופל בבית :)

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם

יש דברים שלומדים מנסיון בלבד.

למשל לפני מספר ימים ניסיתי לברר מאיפה נובע הרעש בזמן בלימה בגלגל אחורי בדייהטסו שרייד 1997,

אז שמתי את הרכב על ג'ק, פירקתי גלגל, הורדתי את התוף ואמרתי לאבא ללחוץ על הברקס, כתוצאה קיבלתי שפריץ של נוזל בלמים.

זה הסתיים בכך שהחלפתי משאבת בלם, אבל לפחות עכשיו אני יודע איך לנקז אוויר מהבלמים. מזל שיש יוטיוב :)

לקח - לא להפעיל בלם תוף ללא התוף עצמו כי סיכוי טוב שהבוכנה של המשאבה תצא מהמקום.

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם
באותו מצב כמוך !

רק שאחרי שמוסכניקים שאלו אותי ועניתי להם, לקחתי את העבודה לידיים וכיום הכל מטופל בבית :)

אם הטיפולים היו מהכסף שלי, הרכב לא היה מגיע לאף מוסך (אולי לאישור-בלמים), הייתי קונה כלים איכותיים (מה שיש לי זה על תקן חובבני), ומטפל לבד.

(אני נוהג 99% מהזמן על הרכב, אבל הוא עדיין של אבא שלי, והוא מוכן לשלם למוסך, למרות שאני משכנע אותו שעדיף וכדאי לטפל בבית).

מה גם שברוב המוסכים הם עובדים על זמן, כמה שיותר מהר, בבית יש לי שעון בפלאפון וגם בו אני לא מסתכל כי הידיים מלוכלכות מהעבודה, וגם העבודה היא מהלב, ככה שהיא תמיד תצא יותר טוב.

יש דברים שלומדים מנסיון בלבד.

למשל לפני מספר ימים ניסיתי לברר מאיפה נובע הרעש בזמן בלימה בגלגל אחורי בדייהטסו שרייד 1997,

אז שמתי את הרכב על ג'ק, פירקתי גלגל, הורדתי את התוף ואמרתי לאבא ללחוץ על הברקס, כתוצאה קיבלתי שפריץ של נוזל בלמים.

זה הסתיים בכך שהחלפתי משאבת בלם, אבל לפחות עכשיו אני יודע איך לנקז אוויר מהבלמים. מזל שיש יוטיוב :)

לקח - לא להפעיל בלם תוף ללא התוף עצמו כי סיכוי טוב שהבוכנה של המשאבה תצא מהמקום.

בכל תחום צריך ניסיון, ואם לא אז צוברים, לא ראית שיש הזעה שם?

אם יש לך רכב ישן שמתחיל עם הבעיות אתה תראה את זה, שבהתחלה אתה ניגש לעבודה חדשה, לוקח לך שעה-שעתיים, אחרי תקופה עוד פעם חוזרת הבעיה, אתה ברבע-חצי שעה עושה את אותה עבודה.

יוטיוב זה גן-עדן, בקצב הזה המוסכים צריכים לתבוע אותו:wink:

(יש איזה אתר, שכמעט בכל דף של איזה חלק שהוא מוכר, יש סרטון איך להחליף את החלק).

פורסם

לפני 20 שנים היתה לי פיאט פנדה .הסטרטר החליק,פירקתי,החלפתי ,שפיץ או פלסטיק או איזה שטות אחרת -תיקנתי.

חבר קפץ לביקור בדיוק שהרכבתי את הסטרטר חזרה והוא ניסה "לעזור לי" ,שכח לחסר איזה חוט חשמלי כלשהו ו...הלך האלטרנטור.

ממש מדכא ,נאלצתי לתקן גם אותו.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

בוודאי שקרה, עם הפונטו הישנה שלי רציתי לתקן פעם משהו - לא זוכר כבר בדיוק, ניראה לי שהיה צריך להחליף טרמוסטט.

עשיתי עשרות דברים לבד ברכבים שלי והחלפתי טרמוסטט לא פעם, לכן ברור שהתכוונתי לבצע את זה לבד.

בסופו של דבר נפלה לי בוקשה דיי גדולה ישר לתוך הפתח בקלאצ' (למי שמכיר, בפונטו יש כמו חלונית כזו שרואים את הקלאצ' דרכה)

מתיקון קטן של החלפת טרמוסטט הגעתי לגרר ופירוק קלאצ' :oops:

• תוכן חדש...