Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב נברר למרות שעדיף נראה לי לקנות

תגידו מה הדעה על הניסן אלמרה 2006 מנוע 1800 סמ"ק

או הפוקוס עדיפה ?

בעבר Mazda 3 Comfort 2008 :twisted: (תענוג מאבא)

היום Toyota Corola GLI 2009 :twisted: (תענוג מאבא)

כרגע Ford Focus Trand 2010 :evil: (רכב ראשון שלי)

פורסם
וואו אוקיי.. אחפש ..

קיבלתי היום הצעה מבחור פה באויס אצטט אותה

תוכל לנהוג ברכב חדש מהניילונים, מודל 2013. מדובר במודל ליסינג פרטי חדשני (באוויס הוא נקרא "אוויס אקספרס") כשבמסגרתו אתה מקבל רכב חדש 0 ק"מ ,למשך שנתיים וחצי, ומשלם את שווה הערך של ירידת הערך של הרכב.

העסקה היא על מגוון רכבים אבל אם ניקח כדוגמא רכב כמו מאזדה 2 מודל 2013: מקדמה של 15,000(אפשר גם להתחיל ממקדמה של 8000 ש"ח אך גם התשלום החודשי יגדל בהתאם) ש"ח ו- 30 תשלומים של 664 ש"ח. סך התשלום שווה להוצאה שלכם אם תקנה רכב ותמכור אותו אחרי שנתיים וחצי – שלוש שנים (רק שבמקום לשלם את מלוא השווי, למכור ולהישאר עם היתרה – אתה משלם רק את ההפרש). בלי התחייבות לעסקת המשך ,בלי לגייס מימון ,בלי להתעסק עם מכירת הרכב וכו'.

לא הבנתי כלום יש דעה או הסבר הגיוני שאבין והאם בכלל כדי ..?

אני מכיר את ההצעות האלו של חברות הליסינג לשנתיים וחצי. זה לא כולל ביטוח, בטח ובטח שלא כולל טסט ולרוב גם לא טיפולים.

בעיקרון ההצעה הזו משתלמת למי שחושב לרכוש חדש או כמעט חדש (נאמר עד שנה שנתיים), כי אז פונקציית ירידת הערך משמעותית. לפי מה שכתבת אתה מחפש רכב בסביבות ה 40K, זה אומר שאתה שם את כל הכסף שתכננת ונשאר עוד שנתיים וחצי בלי כסף ובלי רכב..

למה שלא תרשום מה התקציב שלך בדיוק שיהיה יותר קל להתמקד?..

פורסם

אהלן,

אני גם כמעט והתפתיתי ואז הבנתי את גודל העוקץ...

אתה משלם להם אבל אתה לא יכול באמת למכור את הרכב כי הוא משועבד, מה שמתיר בידיך טרייד אין נוסף. בטרייד אין, כשאתה מחזיר את הרכב... רק שתדע, מורידים לך על כל קילומטר שנסעת, על כך שהרכב מליסינג וכל ההורדות עפ"י התעריף הגבוה ביותר מבחינת ירידת ערך.

אם כבר, כנס לסוכנות רכב, בחר את הרכב שאתה רוצה, שלם מקדמה ופרוס לתשלומים או לחילופין חפש באלבר דגם שאתה ממש אוהב בשנתון שתואם את המחיר שלך וודא את היסטורית הטיפולים של הרכב. יש רכבים מליסינג שישבו כל התקופה אצל אותו אדם שטיפל בהם. קח את הרכב למכון בדיקה רחוק ממגרש הליסינג (רצוי עיר אחרת).

לקחת הלוואה או מימון של ליסינג (תנאים גרועים מהלוואה) כדי לרכוש רכב במחיר מלא (או לחכור רכב חדש) ואז אחרי 3 שנים לקחת על עצמך שוב הלוואה כדי להחזיר את הרכב ולקבל עליו מחיר נמוך מהרגיל כדי להשתעבד שוב לרכב חדש? נשמע לי כמו אחלה מתכון להתאבדות כלכלית.

פורסם
אני מכיר את ההצעות האלו של חברות הליסינג לשנתיים וחצי. זה לא כולל ביטוח, בטח ובטח שלא כולל טסט ולרוב גם לא טיפולים.

בעיקרון ההצעה הזו משתלמת למי שחושב לרכוש חדש או כמעט חדש (נאמר עד שנה שנתיים), כי אז פונקציית ירידת הערך משמעותית. לפי מה שכתבת אתה מחפש רכב בסביבות ה 40K, זה אומר שאתה שם את כל הכסף שתכננת ונשאר עוד שנתיים וחצי בלי כסף ובלי רכב..

למה שלא תרשום מה התקציב שלך בדיוק שיהיה יותר קל להתמקד?..

תקציב כבר אמרתי אין לי ואני מתכוון לכחת הלוואה של עד 40 אלף ולהחזיר אותה בשלוש שנים. כמובן שיש לי חשק לשלם על רכב טוב כמה שפחות ובגלל זה התעניינתי בלנסר 2006 בהתחלה ואז בניסן אלמרה ועכשיו בפוקוס איני רוצה לעבור ת 35 אלף ואם עובר אז גג גג 40.

פורסם
לא יצאת טיפש, פשוט יצאת אחד "שאינו יודע לשאול":lol:

העניין הוא שבמקרה של הפוקוס כמעט אין הבדל בין 2006 ל 2009 פרט למתיחת פנים קטנה. המנוע והגיר העצלים נשארו אותו הדבר וצריכת הדלק 1/8 עד 1/10 (תלוי באופן הנהיגה) נשארה זהה. באמת עדיף לך לחפש בשוק הפרטי TREND X יותר מאובזרת או לחלופין 2000 סמ"ק GIHA עם תמורה גדולה יותר לשקל וצריכת דלק ועלויות אחזקה זהות, מה גם שיהיה קצת יותר קל במכירה עתידית בגלל שהרכב קצת יותר נישתי מעשרות אלפי הדגמים הקודמים ששוק הליסינג ימשיך להקיא אלינו עד 2014.

בון וואייאג'

ההבדל במתיחת הפנים שעשו במהלך 2008 הוא יותר מקטן-עוד 4 כריות אויר וESP זה תוספת חשובה.

פורסם
אהלן,

אני גם כמעט והתפתיתי ואז הבנתי את גודל העוקץ...

אתה משלם להם אבל אתה לא יכול באמת למכור את הרכב כי הוא משועבד, מה שמתיר בידיך טרייד אין נוסף. בטרייד אין, כשאתה מחזיר את הרכב... רק שתדע, מורידים לך על כל קילומטר שנסעת, על כך שהרכב מליסינג וכל ההורדות עפ"י התעריף הגבוה ביותר מבחינת ירידת ערך.

אם כבר, כנס לסוכנות רכב, בחר את הרכב שאתה רוצה, שלם מקדמה ופרוס לתשלומים או לחילופין חפש באלבר דגם שאתה ממש אוהב בשנתון שתואם את המחיר שלך וודא את היסטורית הטיפולים של הרכב. יש רכבים מליסינג שישבו כל התקופה אצל אותו אדם שטיפל בהם. קח את הרכב למכון בדיקה רחוק ממגרש הליסינג (רצוי עיר אחרת).

לקחת הלוואה או מימון של ליסינג (תנאים גרועים מהלוואה) כדי לרכוש רכב במחיר מלא (או לחכור רכב חדש) ואז אחרי 3 שנים לקחת על עצמך שוב הלוואה כדי להחזיר את הרכב ולקבל עליו מחיר נמוך מהרגיל כדי להשתעבד שוב לרכב חדש? נשמע לי כמו אחלה מתכון להתאבדות כלכלית.

למרות שזה מאד מפתה לחשוב שיש כאן עוקץ – אין כאן שום עוקץ. כפי שכתבת - כנס לכל חברת ליסינג, קנה רכב משומש (במצב מעולה, אחרי שתבדוק אותו וכו'), קח הלוואה מהבנק או מכל מקור אחר – ושים על הרכב 70,000 ש"ח לדוגמה (אחרי כל ההפחתות). תשתמש בו 3 שנים, תטפל בו, תבטח אותו וכו', ואחרי 3 שנים הרכב יהיה שווה 40,000 ש"ח. תמכור אותו, ואז תצטרך להוסיף עוד 30,000 ש"ח כדי לרכוש רכב חדש יותר. זו שגרה שמוכרת לכולנו. התוכנית הזו של אוויס מציעה להוציא רק את ה- 30,000 ש"ח של ירידת הערך, ואת יתרת ה- 40,000 ש"ח ש"מושקעים" ברכב לחסוך או לנתב למקום אחר. השם הגנרי של התוכנית הזו הוא "ליסינג אמריקאי" כי זה בדיוק האופן בו מתבצעות רוב רכישות הרכב בארה"ב. זה החשבון הפשוט, וכל אחד יחליט על פי יכולתו ומה שמתאים לו.

פורסם
למרות שזה מאד מפתה לחשוב שיש כאן עוקץ – אין כאן שום עוקץ. כפי שכתבת - כנס לכל חברת ליסינג, קנה רכב משומש (במצב מעולה, אחרי שתבדוק אותו וכו'), קח הלוואה מהבנק או מכל מקור אחר – ושים על הרכב 70,000 ש"ח לדוגמה (אחרי כל ההפחתות). תשתמש בו 3 שנים, תטפל בו, תבטח אותו וכו', ואחרי 3 שנים הרכב יהיה שווה 40,000 ש"ח. תמכור אותו, ואז תצטרך להוסיף עוד 30,000 ש"ח כדי לרכוש רכב חדש יותר. זו שגרה שמוכרת לכולנו. התוכנית הזו של אוויס מציעה להוציא רק את ה- 30,000 ש"ח של ירידת הערך, ואת יתרת ה- 40,000 ש"ח ש"מושקעים" ברכב לחסוך או לנתב למקום אחר. השם הגנרי של התוכנית הזו הוא "ליסינג אמריקאי" כי זה בדיוק האופן בו מתבצעות רוב רכישות הרכב בארה"ב. זה החשבון הפשוט, וכל אחד יחליט על פי יכולתו ומה שמתאים לו.

זו עסקה לגטימית למי שמחפש רכב חדש או כמעט, (כפי שכבר הגבתי מקודם), הבחור כאן מחפש רכב ב 35K, לכן גם ירידת הערך בעוד 3 שנים תהיה נמוכנה בהתאם. גם הוא ימכור את הרכב ב 10K ,זה יהיה 10K יותר ממה שיהיו לו בסוף עסקת הליסינג.

לכן היא לא מתאימה לו.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

תודה על העזרה.

• תוכן חדש...