Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אודה לחוות דעתכם:פורד פוקוס חדשה 2013, 1.6 האצ'בק: ידני או אוטומט?. בעד הידני חוויית נהיגה וחסכון בדלק ואולי בטיפולים. הדבר היחידי שיש לי נגד האוטומט זה שהפחידו אותי לגבי הגיר מצמד כפול (פאואוור שיפט) נכנסתי וקראתי עליו לא מעט בעיקר באתרים בחו"ל ומצאתי שאם בכלל היתה מתי שהוא איזו בעיה זה היה ב- 2011 בתחילת השקת הרכב ומאז שופרו הליקויים וכוילו ההעברות.

על עצמי, אני נוסע הרוב לעבודה וחזרה גר ועובד בתל אביב וביום שישי לסידורים. טיולים קצרים בשבתות וכו'. ברשותי פוקוס מ- 2007 אוטומט שאני מאוד מאוד מרוצה ממנה. לפניה היו לי רק רכבים ידניים שמאוד נהניתי מהם.

אודה לעזרתכם וכן האם יש משהו בדברים לגבי הגיר האוטומט של הפוקוס החדשות.

ערן:?:

:?:

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אודה לחוות דעתכם:פורד פוקוס חדשה 2013, 1.6 האצ'בק: ידני או אוטומט?. בעד הידני חוויית נהיגה וחסכון בדלק ואולי בטיפולים. הדבר היחידי שיש לי נגד האוטומט זה שהפחידו אותי לגבי הגיר מצמד כפול (פאואוור שיפט) נכנסתי וקראתי עליו לא מעט בעיקר באתרים בחו"ל ומצאתי שאם בכלל היתה מתי שהוא איזו בעיה זה היה ב- 2011 בתחילת השקת הרכב ומאז שופרו הליקויים וכוילו ההעברות.

על עצמי, אני נוסע הרוב לעבודה וחזרה גר ועובד בתל אביב וביום שישי לסידורים. טיולים קצרים בשבתות וכו'. ברשותי פוקוס מ- 2007 אוטומט שאני מאוד מאוד מרוצה ממנה. לפניה היו לי רק רכבים ידניים שמאוד נהניתי מהם.

אודה לעזרתכם וכן האם יש משהו בדברים לגבי הגיר האוטומט של הפוקוס החדשות.

ערן:?:

יש גם הפרש לא מבוטל במחיר אם אינני טועה

פורסם

כן, 12,000ש"ח כרגע פחות משמעותי עבורי מהפרמטרים האחרים שהזכרתי במיוחד השמועות לגבי הגיר האוטומטי

פורסם

בניגוד לגירים אוטומטיים מהדורות הקודמים למודרניים אין חסרון בתחום צריכת הדלק או הביצועים.

ההבדל המשמעותי הוא אורך החיים והאמינות.

רוב הסכויים שהגיר הרובוטי בפוקוס יהיה פחות אמין מידני כי הוא חדשני ובעל יותר חלקים שמועדים לקלקולים.

בידני, מעבר לחויית הנהיגה ואולי כחלק ממנה אתה מקבל גם שליטה טובה יותר ברכב בניגוד לאוטומטיות (כמו שאתה בטח מבין אני חסיד של ידני).

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני הייתי בוחר בידנית.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

ממה שאמרו לי קצין הרכב בחברה ויועץ השירות במוסך פורד, לגיר הרובוטי בפוקוס יש בעיות

עדיף גיר ידני

פורסם

אם אתה מכיר את ההתניידות בתוך ת"א עם גיר ידני ואין לך בעיה עם זה, קח ידנית.

זול יותר

אמין יותר

כיף יותר לנהוג

סחיר יותר בעתיד (לדעתי) למרות שלפי הדיווחים של דלק מוטורוס הם העלו אלפי פוקוס ידניות בשנה (לי זה נראה כמו טעות)

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לרובוטית יש בעיות זהות (פחות או יותר) לאלו של ה-DSG7, קח זאת בחשבון. מה שכן, היא נעימה יותר לשימוש מאשר DSG7.

הידנית מאוד קלה ונוחה לשימוש ותפעול. הקלאץ' נעים וקל, רק ההילוכים מעט מסילתיים ודורשים התרגלות קלילה וקצרצרה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אם אתה לא מאנשי ה1.6אוטומט...קח ידני ותהנה מיותר מעורבות בנהיגה,אמינות עדיפה,וראש שקט למרות שהידיעות על בעיות בכפולת המצמדים של פורד הן עדיין בגדר שמועות שלא מגיעות לעשירית מהבעיות הידועות של הdsg בפורומים בארץ ובחול.

בנוסף בשנה שנתיים האחרונות יש סוג של עדנה לרכבים ידניים כך שתמיד ימצא הקונה שירכוש ממך בעתיד.

בהצלחה ועדכן מה רכשת.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם
ממה שאמרו לי קצין הרכב בחברה ויועץ השירות במוסך פורד, לגיר הרובוטי בפוקוס יש בעיות

עדיף גיר ידני

תודה. שאלה נוספת. אם ככה איך זה שכל כך הרבה פוקוסים נרכשו ע"י ציי רכב של חברות וניתנים לעובדים? האם כל קציני הרכב אהבלים או שהם לקחו בחשבון שאחרי שלוש שנים שמחזירים את הרכב לחב' הליסינג זהו אורך החיים של הגיר האוטומטי?

פורסם
לרובוטית יש בעיות זהות (פחות או יותר) לאלו של ה-DSG7, קח זאת בחשבון. מה שכן, היא נעימה יותר לשימוש מאשר DSG7.

הידנית מאוד קלה ונוחה לשימוש ותפעול. הקלאץ' נעים וקל, רק ההילוכים מעט מסילתיים ודורשים התרגלות קלילה וקצרצרה.

אם ככה איך זה שפורד מוציאה רכב אם כזה גיר? אני באמת שואל כי גם אני דיברתי עם קצין הרכב אצלנו וקיבלתי אותן תשובות לגבי האמינות של הגיר. עדיין, הפוקוס מקבלת שבחים בכל האתרים ומבחני הרכב וזאת החלטה אסטרטגית של חברה עולמית לצאת אם כאלו גירים במכוניות שלהם ובמיוחד במכונית הדגל.

פורסם
תודה. שאלה נוספת. אם ככה איך זה שכל כך הרבה פוקוסים נרכשו ע"י ציי רכב של חברות וניתנים לעובדים? האם כל קציני הרכב אהבלים או שהם לקחו בחשבון שאחרי שלוש שנים שמחזירים את הרכב לחב' הליסינג זהו אורך החיים של הגיר האוטומטי?

אחד הפרמטרים הינו המחיר שחברת הליסינג דורשת. אם חברת הליסינג מקבלת הנחה יפה מיבואן מסוים היא יכולה לגלגל חלק ממנה לחברות ע"י מחיר עסקה מופחת.

מכיוון שעסקת הליסינג היא ל 3 שנים וכמעט כל היבואנים נותנים אחריות למשך תקופה זו, הרי שהבעיות מטופלות במסגרת האחריות.

• תוכן חדש...