Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כתבת באחת התשובות שלך לשאלה על הקשקאי ידני שבהילוך 5 הבעיה דומה לגו'ק הידני. ישבתי בג'וק אוטומטי ומאוד הופתעתי לטובה מהמרווח מאחור, החלטתי גם לשקול גו'ק ידני מול הפוקוס ידני. לפי נתוני יצרן הפוקוס רחבה יותר ב- 6 ס"מ. מה דעתך על הג'וק הידני מול פוקוס ידני?. יש לי 3 בנות. ושוב אנחנו לא ממש משפחה מטיילת. רוב הטיולים אם יש ממש קצרים.

הג'וק אולי נראה גדול אבל בבסיס הוא מיקרה מנופחת, זאת אומרת מכונית סופר מיני. למעט צורה של "גיפ" אין בו כלום וכל היתר זה רק מגרעות יחסית למיקרה הבסיסית, צורך יותר דלק בגלל הצמיגים והגובה ויציב פחות בגלל מרכז הגובה החדש.

אם כבר אתה פוזל לכוון ייטי אז תכניס גם את הרומסטר למשוואה, רכב מצוין - יש לנו אחד כזה בגרסא אוטומטית.

באופן אבסורדי שלא הצלחתי עדיין להבין יש לו תא מטען גדול יותר משל הייטי. הוא שימושי מאוד, כסאות נשלפים בקלות לצורך נקיון או הובלת מטענים ונעים על מסילה לצורך מרווח רגליים לעומת תא מטען.

לחובתם של הייטי והרומסטר עומד יבואן (צ'מפיון) שנותן שירות לקוחות מחפיר.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תודה, חשבתי גם על הייטי הידני וקראתי עליו לא מעט בפורום . עדיין לא ראיתי את הייטי ואעשה זאת בשבוע הקרוב. מעבר לכך רשמו פה הרבה על מנוע ה TSI שהוא רגיש וכו' גם בידני, אז פחות מתלהב. אלא אם אני ממש טועה 1. מה דעתך על הייטי הידני מול הפוקוס הידני והג'וק הידני? ישבתי ודווקא התרשמתי שהגו'ק מקדימה מאוד מרווח. הקשקאי קצת גדול לי מדי לחניה הבייתית. לא פוסל אותו לגמרי אבל כרגע לפחות אחרון אצלי מבין 3 האופציות שהזכרתי.

2. האם בגימור ספורט בפורד שקנית ובהנחה שבחנת גם את הטרנד אתה מרגיש הבדל במושבים. לדעתי האישית ואולי בגלל שלפני כן הדגישו זאת בסוכנות בספורט קצת מחבקים מדי אבל כאמור זה סובייקטיבי ויכול להיות שעם הזמן המושב מתרחב ומקבל את צורת הגוף שלך. בכל זאת קנית גימור ספורט וזאת עדיין האופציה העדיפה עלי, אבל... גם הג'וק קורץ לי, לשבת גבוה וכו' .

אם אתה מסתכל לכיוון הג'וק, תיקח כבר את היטי. השילוב בין TSI לתיבה ידנית פותר אותך מבעיות האמינות של ה-DSG.

ג'וק / יטי / פוקוס - פוסל את הג'וק במידי. קטן מאוד, צפוף, פחות נוח, חסר כל פרקטיות וכעור (לטעמי האישי כמובן, זה סובייקטיבי).

יטי מול פוקוס,

היטי מרווחת יותר מהותית, איכות החומרים וההרכבה טובה יותר, נוחה יותר לכניסה / יציאה מהרכב, יש לה כמה פיצ'יפקס קטנים ונחמדים (משענת יד אחורית / פתחי מיזוג אחוריים / הרבה מקומות אחסון / רשתות בכל מקום) וכמובן יכולת שביל נחמדה.

הפוקוס נוחה יותר לנסיעה, שקטה יותר, מאובזרת יותר (מערכת שמע / דיבורית BT / בקרת שיוט / מגביל מהירות), תא המטען שלה גדול יותר, המושבים תומכים יותר ובכל הקשור לדינמיות (היגוי / בלימה / אחיזה) היא פשוט אלפי רמות מעל היכולת של היטי.

מבחינת ביצועים, ליטי יתרון בסל"ד נמוך בזכות הטורבו ומומנט גבוה יותר (בקג"מ). מעבר לכך, הפוקוס זריזה יותר ובפער מורגש.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תודה. עפ"י נתוני יצרן השוואה יבשה הפוקוס רחבה ב- 3 ס"מ , לא משמעותי.

בסופו של דבר מרגיע אותי שאתה בחרת בפוקוס עבורך. זאת כאמור גם הייתה הבחירה שלי הראשונה המועדפת.

אני אלך השבוע לראות את הייטי ולהתרשם, ואז אחליט. לגבי איכות החומרים חייב לומר שבפוקוס נראה מאוד איכותי ואם אומרים שזה אפילו איכותי יותר מהפוקוס הקודם שלי יש משנת 2007 והאיכות בו נהדרת כמובן לטעמי אז באמת זה מספק עבורי.

מסכים איתך שעדיף לקחת את גימור הספורט. מגיע לנו להתפנק ומאמין שיישתלם גם במכירה עתידית. לא יודע מה המידות שלך אבל חייב לשאול אם מושב הספורט לא מחבק אותך מדי או שסתם אני מדמיין כי אמרו לי שהוא קצת יותר מחבק ואחרי כמה נסיעות יתרחב ויתאים עצמו למידות שלי. חייב להודות שזה לא ממש משמעותי מול המושב בגרסת הטרנד.

:?:

פורסם

יש פוקוס ידנית בגימור ספורט?

אני מתעניין מאוד ברכישת פוקוס חדשה (כרגע בעלים של דגם 1600 2007 בגימור trend-x שהיה בזמנו הגבוה ביותר).

לפני כמה חודשים כשבדקתי עם היבואן נאמר לי שדגם ידני יש או ברמת גימור טרנד או את האקובוסט (הרבה מעבר לתקציב..) ויש כמה דברים שחסרים בטרנד שמאוד חשובים לי (משענת יד, קרוז קונטרול).

פורסם

איך תא המטען של הפוקוס נהיה גדול פתאום? בכל המקומות קראתי שהוא קטן מאוד יחסית למשפחתית וגם לפי נתוני יצרן הוא זהה לגרנדה פונטו שאני מתנייד בה וקטן בהרבה מזה של הייטי - 280 ליטר בפוקוס מול 510 בייטי. אפילו אם בייטי הנפח גדול בגלל מימד הגובה, עדיין זה לא הגיוני בעליל להגיד שבפוקוס תא המטען גדול יותר ולהציג זאת כיתרון של פוקוס (?!?!?!).

פורסם
איך תא המטען של הפוקוס נהיה גדול פתאום? בכל המקומות קראתי שהוא קטן מאוד יחסית למשפחתית וגם לפי נתוני יצרן הוא זהה לגרנדה פונטו שאני מתנייד בה וקטן בהרבה מזה של הייטי - 280 ליטר בפוקוס מול 510 בייטי. אפילו אם בייטי הנפח גדול בגלל מימד הגובה, עדיין זה לא הגיוני בעליל להגיד שבפוקוס תא המטען גדול יותר ולהציג זאת כיתרון של פוקוס (?!?!?!).

יש משהו במה שאתה אומר.

בתחילת השיווק של הפוקוס היא נמכרה עם גלגל רזרבי בגודל מלא, מה שהקטין מאוד את נפח תא המטען.

דלק מוטורס הבטיחו שמספר חודשים לאחר ההשקה יגיעו משלוחים עם גלגל רזרבי דק (כמקובל בשוק, לטוב ולרע) וזה יגדיל את תא המטען משמעותית.

האם זה קרה או לא, אין לי מושג.

אני גם חושב שזה היה רלבטי לחלק מהגרסאות (בטוח לא לסטיישן).

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אני מתעניין מאוד ברכישת פוקוס חדשה (כרגע בעלים של דגם 1600 2007 בגימור trend-x שהיה בזמנו הגבוה ביותר).

לפני כמה חודשים כשבדקתי עם היבואן נאמר לי שדגם ידני יש או ברמת גימור טרנד או את האקובוסט (הרבה מעבר לתקציב..) ויש כמה דברים שחסרים בטרנד שמאוד חשובים לי (משענת יד, קרוז קונטרול).

יש, עולה 118K לעומת הטרנד הידני 111K

נסעתי בה נסיעת מבחן. אחלה אוטו. נסיעה חלקה ושקטה. אין לי את ההבנה הטכנית מעבר לכך לומר. הדבר היחיד שטיפה הפריע לי זה המושב שאולי טיפה מחבק מדי. אני מסייג את דברי בנושא המושב כי אולי זה רק בדמיוני כי קראתי על זה לפני כן.

פורסם

במשלוחים הגיעו הפוקוס עם רזרבי בגודל מלא. לאחר מכן הוחלט על מעבר לרזרבי חוסך מקום, מה שהגדיל לא מעט את תא המטען.

על הנייר ליטי יתרון של כ-90 ליטר בתא המטען. כמובן שעל הנייר הכל טוב ויפה, אך בפועל, תא המטען של הפוקוס (ה-5 דלת') מרגיש גדול ונוח מזה של היטי. שתי מזוודות גדולות + כבודת יד נכנסו ללא כל בעיה, מה שביטי דרש הסרת המגש האחורי מהרכב.

כמו כן, אותו מימד הגובה עליו אתה מדבר ביטי, הוא אך ורק אשלייה אופטית. רצפת תא המטען מאוד גבוה - גם בגלל הגלגל הרזרבי (שאינו "מלא" אלא חוסך מקום לכאורה), כך שאין באמת הרבה מקום לגובה, זה רק נדמה כך - בניגוד לרומסטר (בה הרצפה נמוכה ויש המון מקום לניצול בגובה).

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אכן כן, קיימת ונמכרת. בנוסף קיימת גם הטיטניום שמשודכת למנוע האקובוסט (יקרה יותר בכ-25K).

המושבים ב"טרנד" לא רעים. אלו שב"ספורט" תומכים ומחבקים יותר. לי אישית זה מעט נוח יותר - ואני לא הכי צר שיש.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
במשלוחים הגיעו הפוקוס עם רזרבי בגודל מלא. לאחר מכן הוחלט על מעבר לרזרבי חוסך מקום, מה שהגדיל לא מעט את תא המטען.

על הנייר ליטי יתרון של כ-90 ליטר בתא המטען. כמובן שעל הנייר הכל טוב ויפה, אך בפועל, תא המטען של הפוקוס (ה-5 דלת') מרגיש גדול ונוח מזה של היטי. שתי מזוודות גדולות + כבודת יד נכנסו ללא כל בעיה, מה שביטי דרש הסרת המגש האחורי מהרכב.

כמו כן, אותו מימד הגובה עליו אתה מדבר ביטי, הוא אך ורק אשלייה אופטית. רצפת תא המטען מאוד גבוה - גם בגלל הגלגל הרזרבי (שאינו "מלא" אלא חוסך מקום לכאורה), כך שאין באמת הרבה מקום לגובה, זה רק נדמה כך - בניגוד לרומסטר (בה הרצפה נמוכה ויש המון מקום לניצול בגובה).

תודה על ההסבר. רק הבהרה אחרונה - אחרי מעבר לגלגל חוסך מקום, לפי מה שאתה כותב תא המטען של פוקוס 420 ליטר?

פורסם

אחדד לגבי היטי כי אתה מעט טועה.

ליטי מושבים אחוריים הנעים על מסילות, משמע ניתן להגדיל את שטח התא מטען בעזרת הזזת המושבים קדימה, אז נפח תא המטען עומד על כ-510 ליטר. במצב רגיל בו המושבים אינם הוזזו (משמע בקצה המסילה לאחור), נפח תא המטען עומד על 405 ליטר.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אחדד לגבי היטי כי אתה מעט טועה.

ליטי מושבים אחוריים הנעים על מסילות, משמע ניתן להגדיל את שטח התא מטען בעזרת הזזת המושבים קדימה, אז נפח תא המטען עומד על כ-510 ליטר. במצב רגיל בו המושבים אינם הוזזו (משמע בקצה המסילה לאחור), נפח תא המטען עומד על 405 ליטר.

איך ניתן לדעת את המרווח הפנימי או המידות המדוייקות של פנים האוטו בכדי להשוות בין דגמים?

באתרי השוואות המידות המצויינות הן המידות החיצוניות של הרכבים

פורסם

כנס לאתרי היצרניות ותבדוק. שם תמצא את הנתונים האמיתיים.

נ.ב, הכי טוב (לדעתי...) לגשת לאולמות התצוגה ולבדוק.

מניסיוני, התא מטען של היטי אינו גדול כפי שנדמה לכם.

Renault Catpur 155 2021 

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
אם אתה מסתכל לכיוון הג'וק, תיקח כבר את היטי. השילוב בין TSI לתיבה ידנית פותר אותך מבעיות האמינות של ה-DSG.

ג'וק / יטי / פוקוס - פוסל את הג'וק במידי. קטן מאוד, צפוף, פחות נוח, חסר כל פרקטיות וכעור (לטעמי האישי כמובן, זה סובייקטיבי).

יטי מול פוקוס,

היטי מרווחת יותר מהותית, איכות החומרים וההרכבה טובה יותר, נוחה יותר לכניסה / יציאה מהרכב, יש לה כמה פיצ'יפקס קטנים ונחמדים (משענת יד אחורית / פתחי מיזוג אחוריים / הרבה מקומות אחסון / רשתות בכל מקום) וכמובן יכולת שביל נחמדה.

הפוקוס נוחה יותר לנסיעה, שקטה יותר, מאובזרת יותר (מערכת שמע / דיבורית BT / בקרת שיוט / מגביל מהירות), תא המטען שלה גדול יותר, המושבים תומכים יותר ובכל הקשור לדינמיות (היגוי / בלימה / אחיזה) היא פשוט אלפי רמות מעל היכולת של היטי.

מבחינת ביצועים, ליטי יתרון בסל"ד נמוך בזכות הטורבו ומומנט גבוה יותר (בקג"מ). מעבר לכך, הפוקוס זריזה יותר ובפער מורגש.

תודה על כל העזרה, הזמנתי טרנד ידני (גימור ספורט אזל מהמלאי יגיע רק סוף יולי):-)

פורסם

בניגוד לגירים אוטומטיים מהדורות הקודמים למודרניים אין חסרון בתחום צריכת הדלק או הביצועים.

נראה לי שטעית. אין הבדל מהותי בצריכת דלק ביניהם. האם יש לך מספרים?

רוב הסכויים שהגיר הרובוטי בפוקוס יהיה פחות אמין מידני כי הוא חדשני ובעל יותר חלקים שמועדים לקלקולים.

מה זה "יותר חלקים שמועדים לקלקולים" ?

ומדוע ברור שיהיה פחות אמין מידני?

יהודה

• תוכן חדש...