Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נראה לי שטעית. אין הבדל מהותי בצריכת דלק ביניהם. האם יש לך מספרים? זה בדיוק מה שהוא כתב...

מה זה "יותר חלקים שמועדים לקלקולים" ?

ומדוע ברור שיהיה פחות אמין מידני?

יהודה

בגיר רובוטי יש יותר חלקים...

מה לא ברור? מדובר בטכנולוגיה חדשה יותר אשר נמצאת עדיין בהתפתחות ולכן האמירה שלו הגיונית, גם אם לא מגובה בנתונים.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
נראה לי שטעית. אין הבדל מהותי בצריכת דלק ביניהם. האם יש לך מספרים?

לא טעיתי. גירים אוטומטיים פלנטריים גורמים לצריכת דלק עודפת וביצועים בחסר אל מול גירים ידניים שכן חלק ניכר מהאנרגיה אובד בתמסורת לעומת גירים ידניים או רובוטיים שאין ביניהם הבדל.

מה לא ברור? בגיר רובוטי כפול מצמדים יש הרבה יותר חלקים מאשר בגיר ידני חד מצמדי, יותר ברזלים, יותר סכוי לקלקולים.

יהודה

.....

פורסם

מה לא ברור? בגיר רובוטי כפול מצמדים יש הרבה יותר חלקים מאשר בגיר ידני חד מצמדי, יותר ברזלים, יותר סכוי לקלקולים.

הניסוח שלך "יותר חלקים שמועדים לקלקולים" היה לא ברור, וניתן היה להבין כאילו ידוע לך על חלקים מסוימים המועדים לקלקולים.

מה לא ברור? מדובר בטכנולוגיה חדשה יותר אשר נמצאת עדיין בהתפתחות ולכן האמירה שלו הגיונית, גם אם לא מגובה בנתונים.

איך אתה יכול לקרוא "חדשה" לטכנולגיה שנמכרת כבר לא מעט שנים? ובפרט שיש יותר תלונות על גיר 7 ההילוכים של VW מאשר לגיר הותיק של 6 ההילוכים? האם לא נכון יותר להגיד שמשהו דפוק בתכנון \ יצור וללא קשר ל"חדש" ?

לא טעיתי. גירים אוטומטיים פלנטריים גורמים לצריכת דלק עודפת וביצועים בחסר אל מול גירים ידניים שכן חלק ניכר מהאנרגיה אובד בתמסורת לעומת גירים ידניים או רובוטיים שאין ביניהם הבדל.

שאלתי אותך האם יש לך מספרים שמוכיחים את טענתך השגויה?

זו טעות להגיד ש"שכן חלק ניכר מהאנרגיה אובד בתמסורת"

בגירים הפלנטארים כיום יש נעילת מומנט בחלק גדול מההילוכים, והפסד האנרגיה בגיר הוא נמוך.

יהודה

פורסם

גירים אוטומטיים פלנטריים גורמים לשריפת דלק רבה יותר מידניים ורובוטיים עקב מבנה פחות יעיל מבחינה אנרגטית. אין לי מספרים ואין לי רצון להמשיך להתדיין איתך אתה מתחיל לפתח גם כאן תיאוריות קונספירציה כמו בשרשורפלצת על הטיימינג (התיאוריה שלי לטענתך כבר שגויה והמרחק ממנה להאשמות בשקרים קצרה) ואני מחליט לפרוש בשיא.

היה שלום.

פורסם
גירים אוטומטיים פלנטריים גורמים לשריפת דלק רבה יותר מידניים ורובוטיים עקב מבנה פחות יעיל מבחינה אנרגטית. אין לי מספרים ואין לי רצון להמשיך להתדיין איתך אתה מתחיל לפתח גם כאן תיאוריות קונספירציה כמו בשרשורפלצת על הטיימינג (התיאוריה שלי לטענתך כבר שגויה והמרחק ממנה להאשמות בשקרים קצרה) ואני מחליט לפרוש בשיא.

היה שלום.

האם זו הדרך להתחמק מהודאה בטעות?

אם אין לך מספרים, כדאי שתבדוק מספרים בעתיד לפני שתטעה שוב:

http://www.toyota.co.il/toyota-cars/corolla.htm#tm-spec

צריכת דלק - נסיעה עירונית (ק"מ/ל')

11.1 אוטומטית פלנטרית 4 הילוכים

10.9 ידנית 6 הילוכים

צריכת דלק - נסיעה בינעירונית (ק"מ/ל')

16.9 אוטומטית פלנטרית 4 הילוכים

17.2 ידנית 6 הילוכים

לא בדקת מה שכתבת וטעית כשכתבת ש"שכן חלק ניכר מהאנרגיה אובד בתמסורת"

בגירים

לא נורא, כל אחד טועה לפעמים.

יהודה

פורסם

איך אתה יכול לקרוא "חדשה" לטכנולגיה שנמכרת כבר לא מעט שנים? ובפרט שיש יותר תלונות על גיר 7 ההילוכים של VW מאשר לגיר הותיק של 6 ההילוכים? האם לא נכון יותר להגיד שמשהו דפוק בתכנון \ יצור וללא קשר ל"חדש"

יהודה

יחסית לטכנולוגית הגיר הידני שהבשילה מזמן - וזה בא לידי ביטוי בכך שאין שום התפתחות משמעותית, שוני ממשי בין מתחרים, סדרות דפוקות, צורת תפעול - הגיר הדו מצמדי הנו בהחלט בעל מאפיינים של "חדש".

הוסף לזה כי מדובר בדור ראשון שהיצרן משתמש בטכנולוגיה זו, הרי שעבורו בהחלט מדובר במשהו חדש אשר לא צבר איתו ניסיון. זה לא אומר שהוא פחות אמין, אבל אם מדברים על סיכויים, הם לא לטובתו.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
אם אתה מסתכל לכיוון הג'וק, תיקח כבר את היטי. השילוב בין TSI לתיבה ידנית פותר אותך מבעיות האמינות של ה-DSG.

ג'וק / יטי / פוקוס - פוסל את הג'וק במידי. קטן מאוד, צפוף, פחות נוח, חסר כל פרקטיות וכעור (לטעמי האישי כמובן, זה סובייקטיבי).

יטי מול פוקוס,

היטי מרווחת יותר מהותית, איכות החומרים וההרכבה טובה יותר, נוחה יותר לכניסה / יציאה מהרכב, יש לה כמה פיצ'יפקס קטנים ונחמדים (משענת יד אחורית / פתחי מיזוג אחוריים / הרבה מקומות אחסון / רשתות בכל מקום) וכמובן יכולת שביל נחמדה.

הפוקוס נוחה יותר לנסיעה, שקטה יותר, מאובזרת יותר (מערכת שמע / דיבורית BT / בקרת שיוט / מגביל מהירות), תא המטען שלה גדול יותר, המושבים תומכים יותר ובכל הקשור לדינמיות (היגוי / בלימה / אחיזה) היא פשוט אלפי רמות מעל היכולת של היטי.

מבחינת ביצועים, ליטי יתרון בסל"ד נמוך בזכות הטורבו ומומנט גבוה יותר (בקג"מ). מעבר לכך, הפוקוס זריזה יותר ובפער מורגש.

האם בידנית שלך יש אפשרות לכוון למצב ECO או שזה רק חיווי אם אתה נוהג בצורה חסכונית?. ניסיתי לראות אצלי במחשב דרך אבל הוא רק מראה אם אני נוהג חסכוני אות לא. אין מצב ECO או מצב קבוע של נהיגה חסכונית.

:?:

פורסם

מצטרף להמלצות על הידנית. תחשוב על זה כשתרצה למכור עוד כמה שנים טובות, כנראה יעמדו אצלך בתור...:lol:

אני אומר את זה כי אנשים מחפשים בנרות פוקוס דור 1 ידנית, את הדור ה 2 הביאו רק אוטומטית.

• תוכן חדש...