Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בימים האחרונים נתקלתי בתופעה מוזרה, בכל פעם לאחר הקשת הקוד אני מניע ואז האזעקה(שאינה עובדת כבר כמה שנים)נועלת את הרכב, כלומר מושמע כמו מעין התחלה של סירנה שדועך מיד עם ההשמעה, ואז האוטו כבה(בגלל ניתוק משאבת דלק).

האם כדאי לי לבטל את הקודן,אני לא באמת צריך אותו לצרכי ביטוח או משהו?

האם אני יכול לעשות זאת בעצמי ומה "הסכנות"?

למי עליי לפנות?

תודה מראש

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

אתה יכול לעשות זאת לבד.

יש שם כנראה הרבה בלגן של התקנות שהצטבר ב16 שנה שהרכב על הכביש, וזה מתחיל לתת את אותותיו.

תתחיל בלפרק את הפלסטיקה מתחת להגה ולצלם לנו מה יש לך שם.

אולי אפשר יהיה להציל לפחות את הקודן, או שאם תרצה, אסביר לך איך לנתק גם אותו.

תנסה לצלם את הצמות בצורה ברורה שנראה מה הולך לאן, ולא סתם צילום של הפלונטר.

(תתיר אותו בזהירות בלי לנתק שום דבר ממקומו).

הסכנה בעבודה לבד זה שהרכב לא יניע, ואז תצטרך לצלם לנו שוב מה ניתקת, ונגיד לך איפה הטעות.

לא מתים מזה ואף אחד לא ילך לבית סוהר.

אם אתה בכ"ז חושש -כל מתקין יעשה לך את אותה העבודה במאתיים שקל.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

תודה על תגובתך המפורטת היטב.

תוכל להסביר לי בבקשה ככל שניתן כמובן כיצד בנויה המערכת, קודן מחובר לאן? משאבת דלק, כיצד היא מתנתקת? מצבר? וראיתי גם שבכל פעם שזה קורה כל מערכת החשמל באוטו מתאפסת, אני יודע שזה מצחיק אבל ערוצי הרדיו נמחקים והשעון המובנה שבאוטו גם כן מתאפס.

לגבי להציל את הקודן, אני בעד, אשמח אם תנחה אותי בדיוק היכן לצלם, אמרת מתחת להגה?

תודה רבה

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

כדי להבין מה המערכת מנתקת צריך לנסות להניע בלי להקיש את הקוד.

אם יש סטרטר והאוטו לא מניע, היא כנראה מנתקת מש' דלק.

אם אין היא כנראה מנתקת אותו או את הסוויץ'.

מה שכן, התקלה שתיארת בהודעה השניה אופיינית לתקלה בסוויץ' עצמו (ובמקרים נדירים גם במחשב הרכב)ובכלל לא במע' האזעקה.

באופן כללי - רכב שנכבה אחרי ההתנעה מצביע על תקלה בעלוקה של הקודן, שתחייב אותנו להיפטר ממנו.

בכל מקרה- המתקינים קוברים את מוח האזעקה והקודן מתחת להגה.

צריך לפתוח שם את המכסים ולראות מה עשו שם.

יש מצב שיש ניתוק סטרטר שמשותף גם לאזעקה וגם לקודן והמגעים שם לא טובים, מה שגורם לאזעקה להדרך כשמנסים להניע.

אני מניח שאם תפתח את הפלסטיקה באזור הסטרטר, תגלה לבד את התקלה.

פורסם

בעקרון מה שקורה זה שהאוטו מניע, ולאחר כמה שניות,20 בערך, הוא כבה מעצמו.זה נראה כמו הדלק שנותר בין המשאבה למנוע הספיק לזמן הזה.

בכל אופן אנסה לצלם.

תודה

פורסם

אם כך אז עזוב רגע את הקודן עצמו.

תרים את המושב האחורי. על הרצפה מתחתיו ,בערך באמצע, תראה מכסה פח מחוזק בברגים.

תפתח אותו. מתחתיו תראה את חיבורי החשמל של משאבת הדלק. יהיה שם חוט שיוצא ישר מהמשאבה (בד"כ כחול צהוב או כחול אדום) ואליו יתחבר חוט שחור.

יהיה שם עוד חוט שחור שאליו יתחבר חוט באותו צבע כמו החוט הראשון שמצאנו.

נתק את שני החוטים השחורים וחבר את החוט המקורי חזרה (אותו צבע לאותו צבע!).

ברכות- הרגע עקפת את ניתוק מש' הדלק. הקודן עכשיו משמש כקישוט מרתיע גנבים בלבד.

הרכב עכשיו אמור להניע ולהשאר מונע בלי קשר להקשת הקוד. (אלא אם יש בנוסף ניתוק סטרטר)

עכשיו אתה יכול להתפנות לניקוי כל הזבל'ה ממתחת לסטרטר.

בזמנך החופשי- האוטו יסע גם כך.

לא לשכוח לבודד היטב את החיבורים החדשים לפני שמנסים להניע!.

ניצוצות ואדי דלק לא הולכים טוב יחד!

• תוכן חדש...