Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אתמול התחילו טפטופים של נוזל שחור (אולי שמן ברקס) מכיוון הברקס תוף\גלגל אחורי שמאלי.

אני מצרף תמונה על מנת שתוכלו לאמר לי מהיכן הנזילה

הברקסים עוצרים כרגיל.

miqtmw5mnzbm.jpg

פורד פיאסטה 95

פורסם

מלבד המשאבה אין הרבה מה שינזל שם. כנראה שצריך להחליף את משאבת הבלם ויפה שעה אחת קודם. מדובר בעניין בטיחותי.

פורסם

בדוק את מפלס נוזל הבלמים, אתה אמור לראות חוסר.

אם זה המצב, העבר הרכב למוסך בגרירה.

משאבת בלמים מחליפים בזוגות (ע"מ לשמור על איזון בלימה בין הצדדים). תצטרך להחליף גם את הצד השני .

רענן

פורסם

איך ניתן לבדוק את מפלס נוזל הבלמים?

יש מדיד?

אם כן, היכן?

מדבור לדעתכם במשאבה?

צריך להחליף לחדש או אפשר משומש?

מה עלות של העבודה והחלקים?

עסק יקר?

תודה !

פורסם

שלום רב !

את מפלס נוזל הבלמים ניתן לבדוק כך:

פתח מכסה מנוע.

אתר את משאבת בלם ראשית שמחוברת למגבר בלם, צמוד לקיר האש בצד נהג.

בראש משאבת בלם ראשית קיים מיכל אגירת נוזל בצבע לבן מעט אטום לאור.

דרכו משתקף גובה פני הנוזל בלמים.

במידה ואתה לא בטוח בגובה הנוזל, סובב ופתח את הפקק העליון המוברג אליו, מפלס הנוזל אמור להיות עד שני שליש מהקיבול, וזאת על מנת לשמור מקום לדיאפרגמה שבה יש מצוף שמתריע בעת ירידת הנוזל למצב מסוכן, בעזרת סגירת מעגל חשמלי.

הוסף נוזל בלמים מסוג דוט 3 במקרה הצורך.

כפי שציינו חברי בוקי ורענן, עלייך להחליף את שני משאבות האופן האחוריות בחדשות בלבד, ולא במשומשות !

העלות זולה יותר, מאשר חייך היקרים,בוודאי לליבך !

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

היי צביקה,

רציתי לשאול - האם קיימת בעייתיות בלהחליף את משאבת הבלם הנוזלת בלבד? הרי לא מדובר בצלחוות או ברפידות שנחוץ להחליף בזוגות. יכול להיות שמשאבת הבלם הלא נוזלת היא במצב מצוין ותתפקד עוד הרבה מאוד זמן.

:)
פורסם

תודה רבה על התשובות העיניניות !

מה עלות של משאבה חדשה ועבודה לערך?

מה יותר מקובל, להתקין משאבות חלופיות או מקוריות?

תודה !

פורסם
בדוק את מפלס נוזל הבלמים, אתה אמור לראות חוסר.

אם זה המצב, העבר הרכב למוסך בגרירה.

משאבת בלמים מחליפים בזוגות (ע"מ לשמור על איזון בלימה בין הצדדים). תצטרך להחליף גם את הצד השני .

רענן

היי צביקה,

רציתי לשאול - האם קיימת בעייתיות בלהחליף את משאבת הבלם הנוזלת בלבד? הרי לא מדובר בצלחוות או ברפידות שנחוץ להחליף בזוגות. יכול להיות שמשאבת הבלם הלא נוזלת היא במצב מצוין ותתפקד עוד הרבה מאוד זמן.

שלום רב !

זהו המקום שלא הייתי חוסך בו!

יתכן ואתה צודק ומשאבת האופן השני לא נוזלת, והיא במצב סביר(מצויין אני בספק ולגבי תפקוד לאורך זמן, זה לא ידוע), יש סטנדרטים בעבודה, וחוקים שלא כתובים בספר, אך הם חלק מהסטנדרטים, ובוודאי במה שקשור בבלמים, ובחלק בטיחותי, ממדרגה ראשוני,ואני לא מכחיש את העובדה שמשאבת הבלם בגלגל השני , יכולה להיות במצב תקין, אל לא ניתן לדעת זאת ורק חשיפת גומיית מגן האבק החיצונית, יכולה לגלות על נזילה או תחילת נזילה מגומייית הבלם, אך זה לא הפרמטר, אלא יעילות הבלימה בשני גלגלים אחוריים, חיבת להיות זהה ומאוזנת , למרות שקיים לרוב שסתום איזון בסרן האחורי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...