Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אישור לטסט "רכב מיושן"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי רכב שנת 94 ובינואר השנה קיבלתי טופס רשיון חדש שיהיה בתוקף עד ינואר 2014.

נכנסתי למוסך קטן ונחמד והוצאתי "אישור בלמים" כנגד 80 ש"ח.

הלכתי עם כל הטפסים לטסט אך הופתעתי לגלות שהתבקשתי לאישור "רכב מיושן" למיטב הבנתי את הכתוב בגב הרשיון אינני חייב באישור זה אבל לדבר אל הטסטר זה כמו לדבר אל המנורה והאמת שגם אין לי סבלנות להתווכח על כך וזה לא שווה את העצבים.

שאלתי הנה כמה אישור כזה אמור לעלות ומה בדיוק בודקים שם מעבר ל"אישור בלמים" ?

תודה.

פורסם

שאלה בנושא, כידוע רכב מיושן עובר פעמיים טסט בשנה, האם בכל פעם צריך לשלם מחיר מלא כמו טסט רגיל :roll: ? או שפשוט הולכים פעמיים בשנה באותו סכום?

פורסם
שאלה בנושא, כידוע רכב מיושן עובר פעמיים טסט בשנה, האם בכל פעם צריך לשלם מחיר מלא כמו טסט רגיל :roll: ? או שפשוט הולכים פעמיים בשנה באותו סכום?

אגרת הרישוי מחולקת לשניים.

לעומת זאת מחיר הטסט, מחיר ה"אישור רכב מיושן" ובעיקר הטירטור וכאב הראש מוכפלים :?.

פורסם

ברשותי רכב שנת 94 ובינואר השנה קיבלתי טופס רשיון חדש שיהיה בתוקף עד ינואר 2014.

נכנסתי למוסך קטן ונחמד והוצאתי "אישור בלמים" כנגד 80 ש"ח.

הלכתי עם כל הטפסים לטסט אך הופתעתי לגלות שהתבקשתי לאישור "רכב מיושן" למיטב הבנתי את הכתוב בגב הרשיון אינני חייב באישור זה אבל לדבר אל הטסטר זה כמו לדבר אל המנורה והאמת שגם אין לי סבלנות להתווכח על כך וזה לא שווה את העצבים.

שאלתי הנה כמה אישור כזה אמור לעלות ומה בדיוק בודקים שם מעבר ל"אישור בלמים" ?

תודה.

לדעתי, הבחון טעה.

רישיון רכב תקף לשנה - צריך אישור בלמים.

רישיון רכב תקף לחצי שנה-צריך אישור רכב מיושן.

אם הרישיון יצא לשנה, הרכב עדיין לא נחשב "רכב מיושן".

בכל מקרה אישור רכב מיושן דומה לאישור בלמים, עולה בין 100-ל 200 ש"ח. בנוסף לבלמים במוסך אמורים לבדוק את מערכת המתלים וההגיוי.

פורסם

להלן עידכון:

חזרתי היום למוסך ממנו הוצאתי את "אישור הבלמים" ע"מ לבקש ממנו לשדרג אותו ל"אישור רכב מיושן". הוא סירב לעשות זאת בטענה שאין בכך צורך "אם הרישוי הוא לשנה אז יש צורך רק באישור בלמים" (כמו שכתב בוקי) במקביל הוא הציע לי שנסע יחדיו למכון טסטים שהוא מכיר (הוא תכנן לנסוע לשם בכל אופן) ואם הם יעשו "בעיות" הוא יעזור לי איתם.

במכון הכל הלך חלק ואישור הבלמים בהחלט הספיק להם (!).

אמנם הרכב נכשל בטסט אבל על הדברים "הרגילים" שכבר התרגלתי אליהם דוושות לא תקניות, הגה לא תיקני וכמובן איך אפשר בלי... פסים זוהרים :-).

על טסט כזה אני מוכן לחתום כל שנה. :lol:

אולי גם זה המקום לתת מילה טובה למוסך שאמנם אינני יודע מה רמתו המקצועית אך הגישה חיובית, השירות אדיב ובעל המקום אמין (בקלות הוא היה יכול לדחוף לי את ה"אישור רכב מיושן"...מה אכפת לו, הוא היה מקבל על זה כסף).

גם המחיר של 80 ש"ח לאישור בלמים הינו המחיר הטוב ביותר שקיבלתי עד היום עבור אישור זה.

מוסך פיליפ עזאם בשד' ההסתדרות בחיפה.

פורסם

שלום, יש כל פעם קצת חוסר הבנה בנושא הזה, כי התקנה כתובה בצורה מבלבלת.

התקנה אומרת כך:

אישור בלמים - לרכב שמלאו לו 15 שנה משנת יצורו.

אישור רכב מיושן - לרכב שמלאו לו 19 שנה משנת יצורו.

פירוש הדבר הוא שיש צורך באישורים הנ"ל לרכבים שמלאו להם 15 או 19 שנים מלאות על הכביש, כלומר הם נמצאים בשנה 16 או 20 בהתאמה משנת ייצור.

הרבה פעמים כאמור מבינים את זה לא נכון וחושבים שצריך אישורים כשהרכב נמצא בשנה ה 15 או 19 משנת ייצור.

ובפועל זה רק בעוד שנה.

• אהבתי 1

פורסם

אוי, כנראה שדלגתי על הודעה :(

מצטער מאוד, השעות המאוחרות של הלילה...

והיות והרכב שלי גם כן שנת 94 ויש לי טסט בעוד כ-3 חודשים רציתי להיות בטוח :)

לילה טוב :)

• תוכן חדש...