Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000823473#fromelement=hp_firstarticle

נו מה הפלא שכך נראית משטרת התנועה ועמותת אור ירוק אשר רק נובחים לעוד ועוד מצלמות..

בצרפת ובאנגליה כבר הוכח שהמצלמות אינן יעילות באופן שמדברים עליהם פה מביני דבר כמו הניצב המכובד ומנכ"ל עמותת אור ירוק.

משטרת התנועה כבר שכחה מה זה לעשות עבודת שיטור אמיתית , הקפדה על הימין, מתן זכות קדימה , עצירה בעצור ועוד ועוד...

הכל נזנח תמורת עגל הזהב המודרני של המשטרה - עוד מצלמות.

חברים , הגיע הזמן לעדכן WAZE ולהאיץ אחרי המצלמה ..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

המטרה היחידה של המצלמות היא גביית כסף לקופת המדינה.

על ידי התייצבות בלתי מסתייגת לצד מערכת המצלמות וקריאה לפריסה של עוד מאות מצלמות, אור-ירוק משחקים לידיים של משרד האוצר ובדרך הופכים להיות המלכ"ר השנוא ביותר במדינה.

וזאת תהיה

.

ככה לא נלחמים בתאונות דרכים.

פורסם

מה שצריך לעשות זה להסתדר בזוגות ליד מצלמות ולעשות "תאונה" קטנה, להתקשר למשטרה ולהעלות את מספר התאונות (בעיקר ליד המצלמות).

אני מאמין שהדבר כבר קורה, לי קרה יותר מפעם אחת שנסעתי ומי שלפני פתאום בלם בגלל מצלמה, גם הוא נסע במהירות החוקית.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

האמת? תחשבו על זה לרגע.

מה יקרה אם תהיה מצלמה כל 200 מטרים? לא ניתן יהיה לעבור על המהירות בלי לשלם קנס.

מה יעשה הנהג הישראלי הלא פראייר? ייסע במהירות החוקית.

המצלמות יעמדו כאבן שאין לה הופכין, ולא יעבירו הכנסות למדינה.

תוצאה אפשרית אחת היא שתצא הודעה לעיתונות שבה "המצלמות אינן יעילות במניעת תאונות דרכים ולכן בוטלו".

תרגום חופשי, "המצלמות לא מכניסות כסף, אין בהם צורך".

אז יאללה, אני בעד מצלמה כל 200 מטר למשך תקופה מסויימת אם זה יעיף הרבה מהמצלמות אחר כך.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז, היית מת.

בהתחלה אנשים יסעו לאט יותר ולא תהיה הכנסה.

המדינה תפחית את סף הרגישות של המצלמה ל-0 ובאופן זמני המצלמות יחזרו להכניס כסף.

אנשים* יבינו את זה ומהירות הנסיעה בכבישים תצנח ל-80-90 קמ"ש.

צריכת הדלק הלאומית - אחד מאבני היסוד של המיסוי בישראל - תצנח ב-10-15%.

התוצאה הסופית - המצלמות תשארנה (כי כבר יש מנגנון, תקנים, ג'ובים וכו'), אבל מחיר הדלק יעלה ב-15%**.

לחילופין - תועלה המהירות המותרת בכבישים דו-נתיביים ל-120 או ל-130 (הנושא כבר עלה לדיון). אז פתאום יתברר "שמהירות הורגת" לא תקף שצריך להזרים כסף לקופת המדינה...

* הכוונה לאנשים נורמטיביים. מפני שבריונות כביש אמיתית (ולא מר נאור, נסיעה של 110 בכביש החוף היא לא בריונות) לא מושפעת מהמצלמות.

פורסם
תת-ניצב רפי פלד, סגן ראש אגף מבצעים במשטרה, חוגג את "מהפכת" מצלמות המהירות החדשות. בכנס "אור ירוק" שנערך היום (ג') אמר פלד כי "פרויקט א-3 הוא הרתעתי, ואי-אפשר לתאר עד כמה זה עשה מהפכה. הנהג חושב פעמיים האם להאיץ כי הוא לא יודע מאיפה זה יבוא לו. למרות זאת, חשוב לי לציין כי מדיניות אגף התנועה היא לפרסם איפה יש מצלמות כיוון שהמטרה של המשטרה היא לא לתת יותר דוחות וקנסות אלא למנוע תאונות דרכים ולהציל חיים".

שנייה, תנו לי לתרגם:

תת-ניצב רפי פלד, סגן ראש אגף מבצעים במשטרה, חוגג את "מהפכת" מצלמות המהירות החדשות. בכנס "אור ירוק" שנערך היום (ג') אמר פלד כי "פרויקט א-3 הוא הענשתי, ואי-אפשר לתאר עד כמה זה הכניס לנו כסף לקופה. הנהג חושב פעמיים האם להאיץ כי הוא לא יודע מאיפה ייתקע לו השטרונגול הענק שלי בתחת. בנוסף לזאת, כדי לדחוף את השטרונגול שלי עמוק יותר לנהג הממוצע, חשוב לי לציין כי מדיניות אגף התנועה היא להעמיד פנים שאנחנו אשכרה מתכוונים לפרסם איפה יש מצלמות, ובפועל פשוט להקים אותן באישון לילה מאחורי שלטי דרכים ענקיים, עיקולים בכביש, עמודים או עליות, וזאת כיוון שהמטרה של המשטרה היא לא רק לתת יותר דוחות וקנסות אלא גם להשתדל להכניס כמה שיותר כסף למדינה, וככה אולי יתנו לנו תוספת תקציב בשנה הבאה".

בנוסף, הנה דבריו החכמים של שי סופר:

ד"ר שי סופר מהרשות הלאומית לבטיחות בדרכים אמר שהמטרה היא לפרוס עוד מאות מצלמות חדשות: "המטרה היא לאתר את בריוני הכביש. אנו רוצים להגיע למאות מצלמות ולא עשרות". הוא ציין תופעה חדשה בכבישים במקומות שבהם הוצבו המצלמות החדשות: "תופעת הגל – להאיץ אחרי המצלמה. אנחנו רוצים לייתר את תופעה זו: השינוי הכי חשוב הוא בתרבות הנהיגה. אנו לא רוצים לייצר עוד מקור להכנסה של המדינה. אנו מעדיפים שהמדינה תתאים ועדה, אולי בראשות שופט, שתפרסם את ההכנסות ממצלמות המהירות כדי שהציבור יידע בדיוק כמה נכנס למדינה מההכנסות הללו – זה ממעט את האנטגוניזם של הציבור מהמצלמות".

ותרגומם:

ד"ר שי סופר מהרשות הלאומית לבטיחות בדרכים אמר שהמטרה היא לפרוס עוד מאות מצלמות חדשות: "המטרה היא לאתר את הנהגים שנוסעים קצת מעל המהירות המותרת. אנו רוצים להגיע למאות מצלמות ולא עשרות". הוא ציין תופעה חדשה בכבישים במקומות שבהם הוצבו המצלמות החדשות: "תופעת הגל – להאיץ אחרי המצלמה. כלומר כל האנשים שהאטו כי הם לא רוצים לקבל קנס, חוזרים למהירות הנסיעה הנורמלית וההגיונית באותו קטע הכביש מיד אחרי המצלמה. אנחנו רוצים לייתר את תופעה זו: השינוי הכי חשוב הוא בהכנסת היד לתוך הכיס של הנהגים. אנו אומרים שאנחנו לא רוצים לייצר עוד מקור להכנסה של המדינה. אבל משום מה נראה לנו הגיוני שהמדינה תתאים ועדה, אולי בראשות שופט, שתפרסם את ההכנסות ממצלמות המהירות כדי שהציבור יידע בדיוק כמה נכנס למדינה מההכנסות הללו – כלומר מאות מיליוני שקלים בשנה כשיהיו כאן מאות מצלמות. אנחנו מטומטמים מספיק בשביל לחשוב שזה ימעט את האנטגוניזם של הציבור מהמצלמות".

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
"ר שי סופר מהרשות הלאומית לבטיחות בדרכים אמר שהמטרה היא לפרוס עוד מאות מצלמות חדשות: "המטרה היא לאתר את בריוני הכביש. אנו רוצים להגיע למאות מצלמות ולא עשרות". הוא ציין תופעה חדשה בכבישים במקומות שבהם הוצבו המצלמות החדשות: "תופעת הגל – להאיץ אחרי המצלמה. אנחנו רוצים לייתר את תופעה זו: השינוי הכי חשוב הוא בתרבות הנהיגה.

ונהגו של מפכ"ל המשטרה כבר נתן דוגמא למה זה "תרבות נהיגה" במדינת ישראל: התפרצות לתומך צומת באדום, דריסה של אופנוען ואיום על עד ש-"לא כדאי לו לפתוח את הפה".

ד"ר שי סופר, מנכ"ל אור ירוק, הפרופסור המכובד מהטכניון שמצוטט שם ומפקד מתנ"א לא היו מזהים תרבות נהיגה, גם אם היא הייתה דופקת להם על הדלת של הבית מחר בבוקר. אבל לפחות הפרופסור הזה הוא היחיד (היחיד!) שמספיק הגון בשביל להזכיר עבירות "קטנות" כמו חציית פס לבן, ולהודות בזה שבמדינת ישראל אפילו לא מנסים להלחם בהן.

עלק שקיפות בהצבת המצלמות. איך זה בא לידי ביטוי בדיוק?! בזה שמסתירים אותן אחרי שלטים ולא מפסרמים שום אבל שום הודעה בנושא, ובטח שלא מציבים שלט לפני, כמו שמקובל במקומות אחרים?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

חבורה של טיפשים עם תארים.

ממה נובעת תופעת הגל הזאת של "להאיץ אחרי המצלמה"? מזה שהמהירות המותרת נמוכה בהרבה ממה שמאפשרים תנאי הדרך.

אני לא מבין איך חלק מהאזרחים באמת חושבים שזה לטובתם, כל אלה שתומכים בארגון הזה (זה ארגון ולא עמותה) ואין להם אינטרס.

לפי איך שזה נראה, כמו שמעלים לנו את מחיר הדלק ולא קורה כלום אז גם יעלו את מספר המצלמות בכבישים למאות ואנחנו לא נעשה כלום.

מעניין מתי תגיע נקודת השבירה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
להאיץ אחרי המצלמה ..

לידע כללי, המצלמה מצלמת אותך מהגב. כך שאם תאיץ אחרי המצלמה, תזכה לקבל בדואר בוק לאוטו וחשבון על עבודת המצלמה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כל הטענות האלו על "ירידה בתאונות דרכים בזכות המצלמות" הן כ"כ מצוצות מהאצבע. מה עם במקרה במדינה הרלוונטית גם שיפרו את הכבישים ותשתיות קשורות בשנים בהן הוצבו המצלמות? מה עם האקלים המשתנה וזה שפה, למשל, היו כמה שנים כמעט ללא גשמים (מה שגם משפיע על המצב בכבישים)? מה עם השינויים בתעשיית הרכב ומערכות כמו ESP? ומה עם הפקטור המרכזי בהגבלת המהירות - המהירות המקסימלית המותרת מלכתחילה, והחריגה ממנה שהאחראים על האכיפה מאפשרים?

מסתבר שללפי ויקיפדיה אנחנו תופסים מקום מאוד מכובד ברשימת מדינות עולם שלישי, פחות או יותר, לפי מגבלת המהירות כאן.

אני יכול להבין את זה שאולי התשתיות בישראל הן לא כמו בגרמניה או בלגיה, אבל לפחות שיגידו את זה ושיפסיקו למכור לנו לוקשים מפגרים על זה שמהירות זה דבר כ"כ מסוכן, בזמן שבמדינות כמו גרמניה מאפשרים לנסוע פחות או יותר פי 2 יותר מהר מכאן. מה, מנכל או ירוק וד"ר מה שמו מהכתבה יודעים משהו שמקביליהם מגרמניה לא יודעים? ישראל היא מעצמה עולמית בתחום ניתוח הגורמים לתאונות דרכים והטיפול בהן?

מה שמעורר כ"כ הרבה סלידה ואנטגוניזם זה אפילו לא המצלמות אלא השקרים והניסיון שלהם להציג שהם מטפלים בבעיה מס' 1 כאן, כשבפועל הם לא מטפלים באף בעיה, אלא פשוט עושים הרבה רוח (ומכניסים כסף למדינה על הדרך).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מגבלת מהירות נובעת מתשתית גרועה ביותר. יחד עם חוקים נוקשים = מדינת עולם זובי...

נ.ב הספידומטר מזייף מעט...מזל.

Opel Adam S 2017

פורסם
לידע כללי, המצלמה מצלמת אותך מהגב. כך שאם תאיץ אחרי המצלמה, תזכה לקבל בדואר בוק לאוטו וחשבון על עבודת המצלמה.

אאל"ט יש לי ולך את אותו הרכב.

אשמח להסבר איך הרכב הזה יכול להאיץ אחרי המצלמה בצורה שעשוייה לגרום לדו"ח...:lol: :lol: :lol:

ברווז, היית מת.

בהתחלה אנשים יסעו לאט יותר ולא תהיה הכנסה.

המדינה תפחית את סף הרגישות של המצלמה ל-0 ובאופן זמני המצלמות יחזרו להכניס כסף.

אנשים* יבינו את זה ומהירות הנסיעה בכבישים תצנח ל-80-90 קמ"ש.

צריכת הדלק הלאומית - אחד מאבני היסוד של המיסוי בישראל - תצנח ב-10-15%.

התוצאה הסופית - המצלמות תשארנה (כי כבר יש מנגנון, תקנים, ג'ובים וכו'), אבל מחיר הדלק יעלה ב-15%**.

לחילופין - תועלה המהירות המותרת בכבישים דו-נתיביים ל-120 או ל-130 (הנושא כבר עלה לדיון). אז פתאום יתברר "שמהירות הורגת" לא תקף שצריך להזרים כסף לקופת המדינה...

* הכוונה לאנשים נורמטיביים. מפני שבריונות כביש אמיתית (ולא מר נאור, נסיעה של 110 בכביש החוף היא לא בריונות) לא מושפעת מהמצלמות.

צודק, המחשבה עברה לי בראש אבל לא ציינתי את זה בתגובה שלי.

אה, ואל תשכח את "מס קילומטר" שייכנס לתוקף, כדי "לצמצם את הזמן שבו הנהגים נמצאים על הכביש ובו הם מסתכנים בתאונה חמורה ע"י עברייני המהירות" וכי "מדובר על שיטה שבהחלט תציל חיים".

כן, זה באמת יציל חיים- לקבל ג'וב שבו מרוויחים הון על כלום, ההון הזה באמת יכול להציל חיי אדם.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מתסכל, פשוט מתסכל

למה ככל שאתה יותר מטומטם ורודף בצע ככה אתה יותר למעלה?

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
  • תוכן חדש...