Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ באגי מחיפושית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סוף סוף זה קורה :)

קניתי היום באגי (בבסיס הייתה חיפושית) עם מנוע של סובארו 1600סמק.

הרכב עמד בחוץ תקופה ארוכה וברור לי שיש הרבה מה לעשות לפני שהרכב יסע.

אני כמעט ולא מבין כלום במכניקה אבל זה חלום ילדות ואני ממש אבל ממש צריך עזרה.

מה השלב הראשון בשיפוץ רכב שעמד מעל שנה וחצי בחוץ?

העלה תמונות בקרוב (זה אולי יעזור).

תודה מראש

שי

פורסם

היי, ראשית תתחדש. שנית, אני מקווה שאתה לא איזה ילד חרא שיסע עם הרכב בכבישים וישתולל, גם בפרדסים יש להזהר מאוד מעוברים ושבים (לדוגמא אני עם אופניים).

לעניין הצעצוע: האם מניע ? אם לא, נבדק דלק ? ניצוצ ? אני מניח שצריכים צמיגים ועוד, כדי שנעזור תצטרך לפרט עוד

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

הי אור,

אל דאגה. אין לי כול כוונה לעלות על הכביש עם הבאגי.

אני גר במושב בדרום הארץ והשטח נמצא ממש במרחק של 5 מטר מהבית ;)

האמת שאת המודעה פרסמתי אתמול בלילה כאן בפורום מיד אחרי שהורדנו את הבאגי מהמשאית.

עפ״י המוכר המנוע ״תפוס״ ואני צריך לפרק ,לפתוח ולשמן .

השכן שלי היה מכונאי בעברו וממבט חטוף היום בבוקר הוחלט לשחרר את הפלגים ולשמן את המנוע ע״י הרבה WD40

כנראה שזה הדבר הראשון שנעשה ביום שישי בבוקר. התחלתי במקביל להתעניין לגבי קניית חלקי חילוף כגון כבל ברקס ימני (שלי קרוע), כבל קלאצ', כבל גז ומצבר. הבחור שמכר לי את הבאגי השתמש בברקסים ובולמי זעזועים המקוריים של החיפושית.

האם אתה יודע איפה ניתן לקנות חלקי חילוף לחיפושית?

חשבתי שאולי אם זה אפשרי אחליף את ברקסים לחזקים וחדשים יותר מאלו של חיפושית שנת 70 ואולי גם להתקין בולמי זעזועים שמתאים לשטח. האם אני צריך מתאם? ואם כן איזה סוג ועל מה מדובר מבחינת עלויות? ומורכבות העבודה?

דבר נוסף שראיתי זה שבחלק האחורי של הבאגי מחוברים גם מתלים של טראנספורטר. הבעלים הקודם חשב להגביה את הזנב ולהוסיף כלוב אך זה לא יצא לפועל והמתלים פשוט יושבים שם. כמה מסובך זה לבנות כלוב והאם זה ממש נחוץ?

בשלב הראשוני אשמח אם אצליח להביא את הבאגי למצב שהוא בראש ובראשונה מניע אחר כך נוסע ומשם נמשיך.

אני לא מצליח לעלות תמונות מהאייפון אני חושב שהן כבדות מדי. אנסה לעשות זאת מהמחשב מחר.

לילה טוב.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

הייתה לי בדיוק באגי כזו כשעשיתי את ההתאמה עם חבר.

חבר, ברקס החיפושית בן 30 שנה ובנוי למשקל גדול ממשקל הבאגי שלך (כנראה)

הבעיה היא בד"כ המשאבה המרכזית ופה יש לך 2 אופציות (וזאת במידה והיא לא תקינה, אם היא בסדר אתה יכול להישאר איתה)

אופציה א: לקנות קיט שיפוץ, יש חנות ברחוב סלמה בת"א שאיני זוכר את שמה שמכרה לי בזמנו קיט שיפוץ, שיפצתי והמשאבה עדיין הייתה חלשה לי אז הלכתי על אופציה 2:

רכשתי משאבה של מיצובישי מגנום (בטח עוד משאבות מתאימות) והתאמתי אותה, ללא קושי מיוחד, היה לי ברקס מעולה.

לגבי כבל קלאץ יש מקומות שמכינים אותו לפי הזמנה, זה לא יקר מדי.

כבל גז תחתוך לפי המידות שדרושות לך ותתאים כי המקורי של חיפושית לא טוב לך.

אני לקחתי של חיפושית ואת החלק האחורי קיבעתי עם "שוקולדה" פלסטיק עם שני ברגים שבמקור משמש לחיבור חוטי חשמל

כלוב או לפחות קשת התהפכות היא קריטית! ולא כל ילד יכול לרתך כזו. אתה חייב לדעת בודאות שהיא מרותכת היטב כדי שתשמור עליך במקרה של התהפכות (מה שלא נדיר בבאגי מסוג זה)

אם יש לך שאלות שאל בפרטי. בהצלחה.

בעבר: פג'ו 205 1.4i שנת 95'\ פג'ו 205 1.4i שנת 98'

רנו קליאו 1.4 שנת 92'\ סוזוקי סמוראי 1.3 שנת 88'

מיצובישי קולט 1.6i שנת 95'\ ניסאן טראנו 2.4i שנת 97'

כיום: טויוטה קורולה 1.6i RunX שנת 07'

• תוכן חדש...