Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה על כביש עפר גורמת נזק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

האם לדעתכם נסיעה על כביש עפר עם רכב פרטי (טויוטה יאריס במקרה שלי) עשויה לגרום נזק לרכב?

אני לא מדבר על נסיעה קבועה, אלא על דרכי עפר של 1-2 ק"מ כגישה לאתרי טיולים בצפון הארץ.

תודה מראש.

פורסם
לא. :roll:

אני לא כל כך החלטי, בטוח שלזה שמעלי יש יותר נסיון.

רכב שלא בנוי לדרכי עפר, בדרכי עפר גרועות בג'ונגלים,פשוט התפרקו לנו.

הכל. מפרטיות ועד משאיות .

אגזוזים נופלים (בג'יפים אמיתיים הם על קפיצים),הילוכים לא מתחלפים כי הגיר זז על הסופורטים,רדיאטורים יוצאים מהמקום וקורעים צינורות,מצברים נופלים,קבינות זזות,מנועים נופלים,מתלים נשברים,הגה נהרס.

עלה לנו הרבה ללמוד.

רק רכב שטח לשטח. (מלך הג'יפים האמיתיים - לנד קרוזר הצבאי המרובע - לא סתם בוחרים בו כל הטרוריסטים בעולם. גם ה-504 דנגל 4X4 וניבה לא רעים,מלכות משאיות השטח - צרפתיות שלא מוכרות כאן)

כל רכב אחר אסור להוריד מאספלט אם אתה לא רוצה בכוח לגמור אותו.

פורסם

זה רק יגרום לבלאי מוגבר של מתלים, צמיגים, בולמים, תושבות גיר ומנוע, "קרקושים" של הפלסטיקה יגיעו יותר מהר, וגם תמיד יש סיכוי לקבל מכה בתחתית הרכב.

אה, וגם הדיסק במערכת יכול לקפוץ:wink:

פורסם

תלוי במהירות הנסיעה.

במהירות איטית מאוד ומותאמת לתנאי הדרך לא יקרה כלום.

במהירות בינונית+ זאת כבר טיפשות.

מומלץ לנסוע עם חלונות סגורים.

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם

אני ממניח שכוונתך לדרכ גישה המיועדות לנסיעת רכב פרטי.

הבעיה היא שבהעדר ריבוד הדרך נשחקת ונוצרים בורות שעלולים לגרום לזעזועים ואף לשפשוף של תחתית הרכב בכביש. כמוכן דרכים אלה בדרך כלל מאובקות כך שגם הפילטרים סובלים. יש לא מעט אבנים, להזהר מלעלות עליהן. אם אתה נוסע בבוץ יש סכנת שקיעה.

בקיצור - לנסוע רק בדרכי הגישה המסומנות, רק בשעות היום, באיטיות ובזהירות ותוך הפעלת שיקול דעת רצוף.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לצערי יוצא לי לא מעט לנסוע בדרכי עפר טובות עד כמעט בינוניות עם שלל רכבים פרטיים, כולל שלי. סע לאט ובזהירות למרות שלפעמים הדרך מפתה להאיץ, להיזהר מהפתעות דוגמת בורות ואבנים גדולות ולא לנסוע מהר מדי בדרכי כורכר עם אבנים שמפנקות אותך מלמטה.

אני נוסע בדרכים מוכרות ולאט, ובכל פעם שהרכב הפרטי שלי מגיע למוסך או לחבר עם ליפט הוא עולה לבדיקה "רק ליתר ביטחון" ועד כה לא נמצאה אפילו מכה אחת קטנה מהנסיעות האלו. לעומת זאת חבר שנסע בכביש עפר תיירותי באחד היערות לא התאפק והצליח להכנס לבור לא גדול במהירות של 80-90, הנזק לרכב היה לא זול בכלל.

מה שכן, כפי שציינו למעלה, הרכב לא ערוך לשטח כזה ותהיה די בטוח שהבלאי לכל המערכות מוגבר מהעניין, אם אתה נוסע פעם בשבוע-חודש קילומטר או שניים, לא תרגיש בכך.

בהצלחה

פורסם

פותח השירשור שאל עלך נסיעה קצרה יחסית - אני מניח שהתכוון לדרך כבושה של גישה לאתר או נקודת עניין המצויה בסמוך לכביש סלול. בדרך כלל דרכי עפר כאלו עבירות וטובות ובמהירות מתאימה לא יגרם נזק.

אם נוסעים לאט וברגישות, שמים לב לבורות ואבנים בולטת ואולי חדות, בחירת מעבר נוח ושיפע מתאים לרכב ללא גרוד הקרקעית, הערכה טובה של שטח בוצי - לא יגרם נזק, ודאי לא משמעותי. איך מקבלים את התחושות האלו? אימונים, נסיעות ניוחדות, צבא...

מי שכתב על "גיבור" שנכנס עם רכב פרטי לבור במהירות 80-90 - שלא יתפלא על נזק גדול ומזלו של אותו נהג שלא איבד שליטה. ואני לא מאמין שזו היתה המהירות. זה לא מרוץ ראלי ולא רכב שנועד למהירות כזו בדרך כזו.

דווקא ה"הקיעות" שהיו לי בעבר - והן קורות ל"מתמידים" - היו בחולות וקרו עם פוקוס (ליסינג... שג'יפ חביב חילץ בצ'יק) ומזדה 6 שחילצנו לבד עם שימוש במרבדים של רגלי הנוסעים. צרפתיות ואיטלקיות תמיד מגיעות ליעד.

יש כמה דרכי נוף שהכשירה קק"ל שהן עפר מהודק ויכולות להיות אימון ראשוני וגם הנאה מהנוף וגישה לנקודות שיטוט בטבע.

אני נוסע מידי פעם ביערות, בנגב, מטפס עם הרים בשבילי עפר - ולא היה שום נזק או בעיה שהצריכה טיפול. כלום. גם לא קירקושים אחרי הנסיעה. אפילו צמיגים החזיקו 70,000 ק"מ פלוס ולא נסדקו או נחתכו.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

מי שכתב על "גיבור" שנכנס עם רכב פרטי לבור במהירות 80-90 - שלא יתפלא על נזק גדול ומזלו של אותו נהג שלא איבד שליטה. ואני לא מאמין שזו היתה המהירות. זה לא מרוץ ראלי ולא רכב שנועד למהירות כזו בדרך כזו.

אקדח לייזר עלייך, קפה וסבלנות עליי ואזמין אותך לראות איך נהגים נוסעים בדרכי עפר בדרום, רק נצטרך לחכות קצת בין מכונית למכונית.8)

אין שום בעיה להאיץ למהירויות הללו, הבעיה היא...לשלוט.

פורסם

זה תלוי במהירות הנסיעה ובמרחק. נסיעה מהירה על דרכי עפר מפרקת את הרכב, האבנים אוכלות את הצמיגים ופוגעות בפח ויש סיכוי טוב לעשות נזק בכל מפגש עם בורות. לעומת זאת, נהיגה שפויה במהירות איטית (10 קמ"ש נאמר) לא תגרום שום נזק.

We are the Human Race

פורסם

נסה להשיג טנדר רנו 4. אפשר להעמיס עליו ציוד של פלוגה ויש לו עבירות של זלדה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...