Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוא מאוד טיפש. הוא לא מצליח לעבור ראיון טלויזיוני בלי לצאת מטומטם להחריד, והוא עוד מישהו שגדל בתקשורת.

אני מניח שאם הוא יהיה ראש ממשלה זה לא אומר שהמדינה תתמוטט יום אחרי, אבל זה כי הוא לא מקבל החלטות היחיד, וגם לא יכול להיות, בטח לא במפלגה שלו כמו שהיא עכשיו. אבל בצד הטוב של הדברים ההסברה תהייה בטופ של הטופ כשהוא יטוס לחול כבעל תפקיד רשמי, ויגנח למצלמות על אהבתו ליזרעאל. כי בסך הכל זה יהיה כמו לראות סרטון חמוד של חיה חביבה. כולם נהנים מזה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

^^^

אתה בטוח שאתה מדבר על לפיד שך היום ולא על לפיד מלפני שנים?

אני חושב שאתה יכול להמשיך להצביע לכחול לבן בראש שקט, הם נגררו לסיטואציה הזאת שלא מבחירה. זה עצוב, אבל כשמקומות 6 ו-7 בליכוד הם מירי רגב ויריב לוין, אי אפשר לצפות מהמפלגה הזאת לשום דבר.

אני אישית הייתי שמח להצביע לכחול לבן, כי אני חושב שגנץ הוא מועמד ראוי, אבל אני פשוט לא מוכן לקחת את הסיכון שיאיר לפיד יהיה ראש ממשלה.

מה? יאיר לפיד הוא מי שעומד מאחורי המצע של המפלגה לרוב. הוא זה שכבר לא מגמגם מזמן ויודע להתמודד עם התקשורת, גנץ עוד צריך ללמוד את זה. הוא מביע דיעות בבירור עכשיו ולחשוב שפעם צחקו עליו שהוא לא מסוגל לעשות את זה, ובאמת הייתה לו קצת בעיה בעניין, כמו לגנץ עכשיו. לדעתי יש לו סיכוי להיות ראש ממשלה מוצלח יותר מגנץ. חבל שלא הוא יתחיל את הרוטציה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

קראתי איפשהו שבמצע המקורי של לפיד היתה תכנית למלחמה בשחיתות ובכחול לבן הורידו את זה מהמצע. זה נכון?

עריכה - זה נקרא תכנית נחשון.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

ארקו, כן.

יש פה עשרות עמודים שלי במצטבר בנושא אני חושב, האמת.

אבל תמיד אפשר לכתוב שוב: אני חושב שהוא הבן אדם הכי מטומטם בפוליטיקה הישראלית. הוא שקרן שלא לצורך (אפילו לא ברמה של שחיתות. הוא פאקינג המציא לעצמו שירות צבאי, כולל תאורי פציעה בנחיתה של מסוק בנוהל שהוא... כן... המציא). הוא עצלן מדי כדי ללמוד (ויש בעולם אוטודידקטים ללא תואר ותעוד בגרות, אבל אתה פוגש אותם במקצועות אמיתיים ולא באוננות אובססיבית על מה זה להיות ישראלי). והוא הוכחה נצחת לגם שאפס מוחלט יכול להיות בעל כריזמה מספקת כדי להצליח בפוליטיקה.

אני לא באמת דואג שהוא יעשה איזה נזק בלתי הפיך בתור ראש ממשלה, למרות שבתור אפס חסר בטחון עצמי ברמה מינימלית, הוא כנראה יהיה להוט הרבה יותר להצליח במבחני גבריות מרמטכלים, נתניהו, אבי גבאי, או בערך כל אחד אחר. זה בעיקר יהיה מביך לראות את זה בlive. כשהוא יצטרך להגיע לפגישות אמיתיות עם מנהיגים אמיתיים בעולם, כמו פוטין או טראמפ, ויגלה תוך כדי שזה אולי נורא סקסי לשלוח את האישה לפרסם איך זה להיות אמא של חייל, או

, אבל זה לא ממש עוזר לשום מטרה ממשית של אף אחד.

ואני אזכיר בפעם החמישים, לכל מי שחושב שלפיד מייצג משהו ״חדש״ בפוליטיקה הישראלית: הוא חבר של מוזס. הוא חבר מילצ׳ן. הוא ניסה לסדר ג׳וב לאחד מהחברים שלו בבערך חמש הזדמנויות שונות. והוא מכיר את החיים האמיתיים, עם האפוד הצהוב הפתטי שהוא מצא לעצמו לפני חודשיים, בערך ברמה של ״אם אין לחם תאכלו עוגות״.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

^

הוא כבר נפגש בשנים האחרונות עם המון מנהיגים בעולם, קצת מצחיק לזכור רק את המשפט משבדיה.

קראתי איפשהו שבמצע המקורי של לפיד היתה תכנית למלחמה בשחיתות ובכחול לבן הורידו את זה מהמצע. זה נכון?

עריכה - זה נקרא תכנית נחשון.

לא זוכר בדיוק את התכנית, אבל דברים עיקריים שאני זוכר נשארו לדעתי וזה שמי שעבר עבירה שיש עמה קלון, לא יוכל לכהן בממשלה, בכנסת או כראש עיר. וגם מספר הקדנציות יוגבל. צריך לבדוק לעומק בהזדמנות.

פורסם

אוסף קומי לשבת:

https://www.youtube.com/results?search_query=%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%95%D7%A8+%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%9F+%D7%99%D7%90%D7%99%D7%A8+%D7%9C%D7%A4%D7%99%D7%93&page=&utm_source=opensearch

הכי עצוב ששום דבר מזה לא מבוים, הבן אדם פשוט הזוי והפכפך ברמה שקשה לדמיין ("אני חושב ששר האוצר צריך להיות כלכלן", שנה אחרי זה "שר האוצר הוא לא אדם שצריך להיות כלכלן").

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אל תאמר "הזוי והפכפך", מעתה אמור "חרטטן".

את הלפידומטור אני משער שכולם מכירים.

פורסם

"יושר הוא עוצמה. ערכים הם כוח. ערמומיות וגסות רוח מורידות אותנו. נדיבות וחברות ואהבה הן הכוחות החזקים ביותר בעולם"

י.לפיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אתה פוליטיקאי, אתה לא אמור להיות כ"כ גרוע בזה.

פורסם

אני ממליץ לפתוח דוחות מהעשור האחרון, עם כל החירטוטים המביכים שלו- יאיר לפיד היה שר אוצר טוב יותר מזה שלפניו וזה שאחריו. מצידי שיהיה חרטטן כמה שבא לו, שימציא לעצמו היסטוריה אלטרנטיבית, שישכתב את האודיסאה בכיכובו, רק שיתפקד טוב.

כנ"ל גנץ, כנ"ל כל אחד אחר.

פורסם

הוא היה שר אוצר כל כך טוב שדחף תוכנית פופוליסטית שהייתה מועדת לכשלון כנגד דעת גורמי המקצוע והביא להתפטרות הכלכלן הראשי. אין לי כל כך על התפקוד של שטייניץ, אבל אני אקח את כחלון בכל יום על פני יאיר לפיד. לעזאזל אני אקח כמעט כל אחד על פני יאיר לפיד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי כחלון יותר גרוע מלפיד וטוב מאד שהוא עלול לא לעבור את אחוז החסימה.

לפי התקשורת לפיד נחשב לכישלון כשר אוצר. למה?

פורסם (נערך)

מע"מ 0 על דירה חדשה הייתה תוכנית הרבה פחות פופוליסטית בהשוואה למחיר למשתכן. לפיד לא חילק מיליארדים בהטבות מס לכל דורש. לפיד לא ניהל כלכלת בחירות מהיום הראשון במשרד האוצר.

אני כועס על לפיד על כך שהוא הפסיד הזדמנות היסטורית לשנות את הסטטוס קוו מול הציבור החרדי, אבל הוא היה שר אוצר הרבה יותר אחראי בהשוואה לכחלון. לא רע למישהו שהגיע עם 0 ניסיון כלכלי, ניהולי ופוליטי.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

תשמע, להגיד על מע"מ 0 שהיא הייתה תוכנית הרבה פחות פופוליסטית ממחיר למשתכן זה כמו להגיד שאיינשטיין פיזיקאי פחות מוכשר מח"כ מיקי זוהר. התוכנית הזאת הגדירה מחדש את הפופוליזם בצורה שאי אפשר היה לדמיין שאפשרית בכלל.

לא רק שהיא הייתה עולה הרבה יותר ממחיר למשתכן (ההערכה הראשונית הייתה 2.2 מיליארד ש"ח לשנה), היא הייתה גורמת לזינוק במחירי הדיור ומדרדרת את מצב שוק הדיור לתהומות חדשים. מילא אם הביקורת על התוכנית הזאת הייתה רק מיריבים פוליטיים של לפיד, אבל כל הכלכלנים - ממש מקיר לקיר - התנגדו לה.

מוזמן לקרוא את מה שמיכאל שראל, שהוא איש מקצוע ולא פוליטיקאי, חשב על התוכנית המבריקה הזאת:

https://www.themarker.com/markerweek/thisweek/1.2347697

לשם השוואה, מחיר למשתכן על שלל חסרונותיה היא תוכנית שמטפלת גם בצד הביקוש וגם בצד ההיצע והיא עובדת - מקרטעת, ויש הרבה בעיות אופרטיביות, אבל היא מגשימה את הייעוד שלה ואפשרה תנופת בניה חסרת תקדים (לשם השוואה עם הקפאון שהיה כשלפיד שיקר לכולם במשך שנה שאוטוטו מע"מ אפס מגיעה).

אני אפילו לא משוחד כי לא רכשתי דירה במחיר למשתכן ועם זאת אני רואה מהצד את ההשפעה שלה על שוק הדיור ועל אנשים שאני מכיר שהצליחו לקנות דירה רק בזכותה (יש שיאמרו שזה לאו דווקא טוב, אני לא נכנס לדיון הזה, נראה לי שיש שרשור ענק אחר על זה).

• תוכן חדש...