Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, stx כתב:

דווקא יש.

משלמי המיסים.

איך בדיוק?

מרד מיסים לא קורה ולא יקרה, ואני לא רואה בדיוק את משלם המיסים רץ לירושלים לגרור את האפסים מהכיסאות בכוח, שלמען האמת- זה הדבר היחיד שיזיז אותם משם. אתה מבין שבלי הפיכה של ממש, סטייל מדינות נחשלות ודיקטטורות לשעבר, ההיתכנות של דברים להשתנות בישראל נמוכה למדי? זה מתסכל ומדכא.

יש לך חבורת פירומנים שלא בוחלים בשימוש במכונת רעל משומנת היטב, שלוחים "מטעם", אלימות, הסתה, השמצה ומה לא, אבל אם רק תעז להשתמש באחד מאותם הדברים נגדם יפנו אליך אצבע וקהל משולהב בצעקה "תראו! השמאל אלים! רוצים לעשות הפיכה! רוצים לגנוב את המדינה!"

זעקו אלו שגנבו וגונבים את המדינה כל יום מחדש.

ההגדרה המילונית ממש, הדוגמה הכי מובהקת ומושלמת ל "זעקת הקוזק הנגזל" שראיתי אי פעם.

לפצח איך לעזאזל אתה מטפל בלי אלימות בזה שמשתמש באלימות נגדך זה אתגר של ממש.

• אהבתי 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני כשעה, mikyl כתב:

אי אפשר לשפוט החלטות של אף מפקד בכאוס שהיה. לא היה מידע, לא ידעו מי נגדמי, לא ידעו איזה כוחות נמצאים איפה והסיכוי לפגיעה באזרחים או בחילים היה גבוה.

בדיעבד כולנו חכמים.

• אהבתי 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 35 דקות, Night Driver כתב:

אי אפשר לשפוט החלטות של אף מפקד בכאוס שהיה. לא היה מידע, לא ידעו מי נגדמי, לא ידעו איזה כוחות נמצאים איפה והסיכוי לפגיעה באזרחים או בחילים היה גבוה.

בדיעבד כולנו חכמים.

כשאתה צופה מרחוק בטלוויזיה עוד איכשהו ניתן להסכים.

כשאתה אלוף במיל, שהיה מפקד האוגדה בעברו, והיה ראש אגף מבצעים, ושמאז השחרור עוסק בלוחמה ועניינים צבאיים בכל העולם, שהגיע לשטח כי לא היה בו צבא ולחם פיזית עם אקדח פרטי - מותר לו ואפילו הוא חייב לבוא ולתת דעתו על תפקודם של המפקדים בכאוס. חוסר תפקודם של אנשי הצבא בשביעי הוא מרכיב משמעותי בעוצמת וחומרת הכאוס הזה.

פורסם (נערך)
לפני 44 דקות, Night Driver כתב:

לא שופט אבל אין ספק שבמקרה הזה מה שהיה צריך לעשות זה פשוט לשטוף את המקום בחיילים. כן, יהיה ירי דו"צ, זה אולי פחות מסודר ויעיל אבל הייתה חובה לשטוף את האזור בחיילים ולא להתייחס לזה כאילו זה איזה מצב בני ערובה. זה לא חוכמת בדיעבד, זה היה המצב והוא גם היה ידוע לחלק מהמפקדים במקום בגל השני של הכוחות שכבר הבינו מה קורה שם. 

מה שכן, אין ספק שהמדינה שלנו חייבת אמצעי תצפית לחירום עבור הבור בקריה. בעידן של רחפנים זולים, אין סיבה שלא יהיה להם צי של אלפי רחפנים לשעת חירום, להק שיספק להם תמונת מצב. בכלל, כל נושא הפיקוד והשליטה ביום הזה היה מאוד בעייתי ומקווה שיטפלו בנושא הזה. 

עריכה אחרונה על ידי Supertigre
פורסם
לפני 4 דקות, Supertigre כתב:

לא שופט אבל אין ספק שבמקרה הזה מה שהיה צריך לעשות זה פשוט לשטוף את המקום בחיילים. כן, יהיה ירי דו"צ, זה אולי פחות מסודר ויעיל אבל הייתה חובה לשטוף את האזור בחיילים ולא להתייחס לזה כאילו זה איזה מצב בני ערובה. זה לא חוכמת בדיעבד, זה היה המצב והוא גם היה ידוע לחלק מהמפקדים במקום בגל השני של הכוחות שכבר הבינו מה קורה שם. 

מה שכן, אין ספק שהמדינה שלנו חייבת אמצעי תצפית לחירום עבור הבור בקריה. בעידן של רחפנים זולים, אין סיבה שלא יהיה להם צי של אלפי רחפנים לשעת חירום, להק שיספק להם תמונת מצב. 

הייתי ג'ובניק אז הידע שלי מאוד נמוך והניסיון הקרבי שלי מסתכם בקרב אחד בלבד שהייתי בו בעל כורחי.

אני יודע שמי שיש לו את הדרגה הכי גבוהה בשטח הוא המפקד הבכיר והוא מחליט מה לעשות. 

כאמור אני חושב שבדיעבד היו צריכים לעשות תנועת מלקחיים או לפחות לטהר את השטח מהצפון עד הדרום..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעה, mikyl כתב:

הוא לא ראשון שאומר את זה. שמעתי גם מאנשים אחרים.

אם היית שואל את ישראל זיו מה דעתו על ברק חירם בתאריך 10.10 הוא היה אומר עליו שהוא גבר אחושילינג וגיבור ישראל.

קל למצוא פאקים אחרי שנה וחצי של פרשנויות.

לפני 18 דקות, Supertigre כתב:

לא שופט אבל אין ספק שבמקרה הזה מה שהיה צריך לעשות זה פשוט לשטוף את המקום בחיילים

ראה תגובתי למיכאל.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Night Driver כתב:

בדיעבד כולנו חכמים.

על מה אתה מדבר? מי ישמע אתה צריך לכבוש את נורמנדי כשהכל מבוצר בבונקרים אימתניים.
לא צריך פה דוקטורט. כל מי שצפה בטלויזיה באותו יום שבר את הראש "למה הצבא לא נכנס לשם?!?".
איך אמר ירדן ביבס, "כבשו את ניר עוז בכפכפים", לא מדובר פה בלוחמי עילית בצד השני ובשעות האלה גם הלוחמים שפלשו בהתחלה מזמן אכלו ארוחת צהריים/ערב בעזה. מה יש פה לשבור את הראש ולחשוב?
לא רק שלא צריך לחשוב גם הגיע אלוף במיל' ואומר לך חבר תתעורר כנס פנימה והם ממשיכים לחלום.
אני לתומי חשבתי שהטיסו את כל הצבא לצפון, כי חששו שתיפתח שם חזית, אחרי זה מתברר שמלא חיילים חיכו מחוץ לקיבוצים לפקודות.

לפני 21 דקות, Supertigre כתב:

מה שכן, אין ספק שהמדינה שלנו חייבת אמצעי תצפית לחירום עבור הבור בקריה. בעידן של רחפנים זולים, אין סיבה שלא יהיה להם צי של אלפי רחפנים לשעת חירום, להק שיספק להם תמונת מצב. בכלל, כל נושא הפיקוד והשליטה ביום הזה היה מאוד בעייתי ומקווה שיטפלו בנושא הזה. 

מה הקשר אמצעי תצפית? מה הקשר רחפנים?
היו פותחים ערוץ 12 או אלג'זירה היו מבינים מה קורה.
היו פותחים טלגרם בכלל היה להם מודיעין בזמן אמת.
כל האירוע הזה שודר לכל העולם ואישתו, לא היה צריך שום רחפנים ושום תצפיות, רק לפתוח טלויזיה/טלגרם.

אתם מנסים למצוא תירוצים להפקרות ולטמטום, אין, זה הפקרות וטמטום.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

לחימה ביישוב משופע בצמחיה זה תא שטח מורכב מאוד, אבל ביום שהיה זה מה שהיה צריך לעשות. כן זו לא לחימה מסודרת, עם פקודות ויעדים מסודרים, אבל כאשר החשבון הוא חייל מצויד בנשק או אזרח חסר הגנה? עבורי לפחות אין כאן שאלה בכלל. צוות אלחנן המופלא הוא בדיוק ההמחשה למה שעושה ההבדל של פשוט להיכנס לשטח. 

לפני 2 דקות, farkash7 כתב:

מה הקשר אמצעי תצפית? מה הקשר רחפנים?

עובדה שהיו מפקדים שכנראה לא הבינו את גודל האירוע. אז היה רצוי אם מישהו כן היה מקבל את התמונה הגדולה ומעביר לשטח מה צריך והיכן צריך. ערוץ 12? זה ערוץ שעד 12 בלילה עדיין כתב "100 הרוגים" כאשר בשעה הזו היו כבר מעל ל-1000 הרוגים לצד מאות חטופים. אני, כאחד שלא מחובר לטלגרם וכו' והסתמך על התקשורת הישראלית, ממש לא ידעתי רק על מאוחר בלילה מה התחולל שם. 

עריכה אחרונה על ידי Supertigre
פורסם (נערך)

אני לא יודע על מה אתה מדבר.
אני פתחתי טלויזיה ב07:30 בבוקר. צפיתי בה שעה לבד.
כשאישתי התעוררה אמרתי לה "מלחמה, יותר מ-1000 אנשים מתו היום תתעלמי ממה שהם רושמים". לא צריך להיות גאון כדי להבין.

מהבוקר בטלויזיה שמעו עדויות של אנשים שמחבלים פולשים להם לבית, הורגים אותם, חוטפים אותם.
עדויות של אנשים בנובה נרצחים בטלפון עם ההורים.
כבר בשעות הבוקר המוקדמות היו צילומים של חטופים בעזה.
הפלישה שלהם שודרה בלייב בפייסבוק.
אפשר להבין טוב מאוד מזה את מצב העניינים.

לא דיברתי בכלל על פורנו גופות בטלגרם, בזה לא צפיתי, אבל גם זה היה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

בסופו של דבר צריך לחלק כוחות על שטח גדול מרובה נקודות קרב. אם תקרא את התחקירים תגלה לדוגמה שלחלק מהקיבוצים בהם בוצעו מרבית מעשי הטבח כן הופנו כוחות, אבל עוד בדרך או שהם נתקלו או שנתנו להם משימה אחרת חשובה פחות. פיקוד ושליטה זה אחד החלקים החשובים ביותר בכל קרב, אם היה כזה הייתה אפשרות להוריד פקודות נכונות יותר לשטח. אני לא מדבר אפילו רק על השעה הראשונה אלא שגם לאחר שעות רבות בהן עדיין לא שלחו את הכוחות למקומות הנכונים ועובדה שגם לא היו מספיק כוחות במשך מרבית השעות באותו יום נוראי. 

מעניין לקרוא: "מגן ישראל הוא לא". נכתב ע"י עודד ליפשיץ שחזר היום בארון בשנת 2019

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, Supertigre כתב:

ערוץ 12? זה ערוץ שעד 12 בלילה עדיין כתב "100 הרוגים" כאשר בשעה הזו היו כבר מעל ל-1000 הרוגים לצד מאות חטופים. אני, כאחד שלא מחובר לטלגרם וכו' והסתמך על התקשורת הישראלית, ממש לא ידעתי רק על מאוחר בלילה מה התחולל שם. 

בשעה תשע בערב של יום שבת המקולל הם רשמו כבר 200 נרצחים, 

בשעה 10 בלילה כבר רשמו 250 נרצחים

עם כל האינטרנטים, השטח היה עדיין רווי במחבלים ולא נראה לי שהיה אפשר אשכרה לספור אנשים מתים.

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם

המספרים היו ידועים אבל להבנתי לא אישרו להם לפרסם אותם מסיבות של יצירת פאניקה. בנקודה מסוימת כל חצי שעה המספר קפץ בעוד 50-100, מה שגרם למי שיודע קצת לחשב להבין שתמונת המצב בבוקר למחרת תהיה כבר אלף הרוגים, מה שאכן היה.

לפני 26 דקות, Supertigre כתב:

מעניין לקרוא: "מגן ישראל הוא לא". נכתב ע"י עודד ליפשיץ שחזר היום בארון בשנת 2019

מצמרר. פשוט מאמר נבואי.

• אהבתי 1
פורסם

צריך לזכור את העניין שעודד כתב את המאמר הזה אחרי שהתחילו בלוני התבערה ובלבולי לילה/הפגנות על הגדר.

ואיך אפשר לשכוח את רן כרמי בוזגלו גורם לשרפה על ידי עפיפון שכיוון לעזה, רק שכח שיש משטר רוחות בכיוון השני..

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם
לפני שעה, farkash7 כתב:

אני לא יודע על מה אתה מדבר.
אני פתחתי טלויזיה ב07:30 בבוקר. צפיתי בה שעה לבד.
כשאישתי התעוררה אמרתי לה "מלחמה, יותר מ-1000 אנשים מתו היום תתעלמי ממה שהם רושמים". לא צריך להיות גאון כדי להבין.

מהבוקר בטלויזיה שמעו עדויות של אנשים שמחבלים פולשים להם לבית, הורגים אותם, חוטפים אותם.
עדויות של אנשים בנובה נרצחים בטלפון עם ההורים.
כבר בשעות הבוקר המוקדמות היו צילומים של חטופים בעזה.
הפלישה שלהם שודרה בלייב בפייסבוק.
אפשר להבין טוב מאוד מזה את מצב העניינים.

לא דיברתי בכלל על פורנו גופות בטלגרם, בזה לא צפיתי, אבל גם זה היה.

בשעה 11 התחילו לדבר על הקפצה, סביבות 2 יצאנו לימחים, פקודות ראשונות הגיעו אחרי יומיים. 

מחט נחל נפל, מגדים, מפים, לוחמים, לא הייתה שדרת פיקוד ואף אחד לא ידע מה עושים.

זה היה ברור מה צריך לעשות ברמה האישית, אבל ברמה המערכתית היה כאוס.

עם כל הכבוד לישראל זיו, הרבה יותר קל לתת הערות מהצד כשאין לך אחריות.

ולהזכירך, כשחשבו שברק חירם הורה על הירי שגרם למוות של בני ערובה, האשימו אותו שהוא דתי משיחי צמא לדם.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

על מה אתה מדבר? מי ישמע אתה צריך לכבוש את נורמנדי כשהכל מבוצר בבונקרים אימתניים.
לא צריך פה דוקטורט. כל מי שצפה בטלויזיה באותו יום שבר את הראש "למה הצבא לא נכנס לשם?!?".
איך אמר ירדן ביבס, "כבשו את ניר עוז בכפכפים", לא מדובר פה בלוחמי עילית בצד השני ובשעות האלה גם הלוחמים שפלשו בהתחלה מזמן אכלו ארוחת צהריים/ערב בעזה. מה יש פה לשבור את הראש ולחשוב?
לא רק שלא צריך לחשוב גם הגיע אלוף במיל' ואומר לך חבר תתעורר כנס פנימה והם ממשיכים לחלום.
אני לתומי חשבתי שהטיסו את כל הצבא לצפון, כי חששו שתיפתח שם חזית, אחרי זה מתברר שמלא חיילים חיכו מחוץ לקיבוצים לפקודות

את נורמנדי יותר קל לטהר מישוב אזרחי שלך.

אפר לשטוף את הקיבוץ ולחסל את המחבלים עם 50% מהתושבים אבל זה מה שאתה רוצה להשיג?

הטיהור היה פעולה כירורגית. קודם משתלטים על המרחב ואחר כך הכיסים.

ועם כל הכבוד לישראל זיו הוא היה שם כאזרח ודעתו לא יותר או פחות טובה משל חירם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...