Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 33 דקות, RK כתב:

זה מביא אותנו לקטע הזה שהקונספט של צבא קטן וחכם מתאים לבט"ש, ומתרסק כל פעם שיש עימות רציני יותר. ככל הנראה צריך עוד 2-3 טייסות מכל מערך.

אי אפשר פשוט "לשבת" על הגבול עם לבנון ולהפיל כל כלי שיוצא משם? או לפחות לצאת למרדף ולהפיל בדרך?

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

מי יישב על הגבול?

הגבול הוא כמעט 80 קילומטר לפי גוגל, כמה כלים אתה צריך שם?

ומה קורה אם כטבמ טס בגובה 30 מטר ואף אחד לא יכול לזהות אותו כי גם כשהוא נתפס במכמ הוא נראה כמו איזה נשר במקסימום?

פורסם
לפני כשעה, ezuf כתב:

אי אפשר פשוט "לשבת" על הגבול עם לבנון ולהפיל כל כלי שיוצא משם? או לפחות לצאת למרדף ולהפיל בדרך?

אני לא אוהב לצטט את עצמי, אבל:

לפני שעה, RK כתב:

זה מביא אותנו לקטע הזה שהקונספט של צבא קטן וחכם מתאים לבט"ש, ומתרסק כל פעם שיש עימות רציני יותר. ככל הנראה צריך עוד 2-3 טייסות מכל מערך.

צריך הכל. כרגע אין מספיק כוחות לזה. הסד"כ שיש כיום מתוח למקסימום, בכל חיל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לפי מה שאני מבין, הכלי העויין היה במעקב צמוד, אז יש פה פער בנושא יכולת ההפלה. הבעיה של הפלת כטב"מים קטנים שחודרים מלבנון קיימת כבר 20 שנה לפחות, החדירות הללו החלו עוד לפני מלחמת לבנון השנייה, וגם אז היו שולחים מטוס או מסוק כדי להפיל את הכלי עם טיל שעולה פי 50-100 ממנו. אז זה שאחרי 20 שנה ממשיכים לעשות אותו הדבר - זה פער משמעותי ונקודה שחורה לחובת מערכת הבטחון בנושא זה.

מאוקראינה אנחנו למדים שדרך אפקטיבית ליירט כטב"מים קטנים ואיטיים יחסית היא ע"י כטב"מים אחרים  - כטב"מי קרב, נקרא להם. אני הייתי חושב על לפרוש לרוחב הגזרה במספר קווים + לאורך החוף ובגבולות, צוותים מצויידים באמצעי תצפית ובכטב"מי FPV זולים - בגדול פשוט טיסנים משודרגים, אפילו לא בהכרח חמושים - שכן ניתן להפיל ע"י פגיעה פיזית בכלי האוייב. אני מקווה שיש אצלנו מי שחשב על כך לפניי.

(מרתק, אגב, לראות כיצד האבולוציה של הכטב"מים הקטנים ממש עוקבת אחרי האבולוציה של המטוסים המאויישים, בפער של 100 שנים בערך. קודם כל למדו שאפשר להעלות רחפן לתצפית, אח"כ למדו שאפשר לזרוק ממנו דברים מתפוצצים, ועכשיו מבינים שאפשר להפיל רחפן עם רחפן אחר.)

לעוד קריאה מחכימה בנושא: https://www.maarachot.idf.il/30146?fbclid=IwY2xjawF7UJtleHRuA2FlbQIxMAABHZpYCIFDupxC3ifte-fm3GxWYuw_l5wRah4RjPri7uIAcw37Y1CqC8fR2w_aem_wrG8eHd3tH8g4uYCVoEARA

• אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם
לפני 32 דקות, קורן בן אשר כתב:

ועכשיו מבינים שאפשר להפיל רחפן עם רחפן אחר.

כן, אבל עד עכשיו ראיתי בעיקר הפלה של כטבמי תצפית, וסרטון אחד של לנסט, עדיין לא של שאהד. אבל אני לא צופה בהכול אז אולי אני טועה 😅.

מה שכן מה שרשמת זה חדש דנדש. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 37 דקות, קורן בן אשר כתב:

אני מקווה שיש אצלנו מי שחשב על כך לפניי

ממה שאני מכיר, אין לנו יכולת כזו.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

לא מבין בנושא הזה כלום.

לא דיברו על החזרה לכשירות של סוללות וולקן, לצורך הגנה מכתבמים? מה קורה עם זה?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

הבעיה הגדולה היא הגילוי ופחות היירוט. ובכל מקרה סוללות הוולקן נותנות ויתנו מענה נקודתי מאוד כמו הגנה על מתקן רגיש.

אלא אם כן תפרוס 80 סוללות כאלו....

פורסם

אחת הבעיות הגדולות בהפלת כלי טייס קטן זה הצורך בקו הפלה נקי. וולקן של אפאצ'י, לדוגמה, זה לא בדיוק משהו שאתה יכול סתם לירות בו בלי לדעת שיש לך כמה ק"מ של אפס יישובים בכיוון הירי. כנראה שעבור מסוקים יש צורך בפיתוח טיל אוויר אוויר שזה הייעוד שלו, קטן קל, לטווח של לא יותר מקילומטר-שניים עם נזק מזערי וכנראה שעדיף ללא כל חומר נפץ כדי שיהיה עוד יותר בטוח. וכן, גם וולקן קרקעי זה סוג של פתרון. מניח שגם עובדים על זה אבל זה עדיין דורש זמן למרות שצריך להודות שכולם, גם בתעשייה, ידעו כבר שנים שאלו הכלים איתם יהיה צריך להתמודד. מצד שני, בסוף יש תקציב וכוח אדם מוגבל ואלו עדיין לא כלים שמשנים מערכה, מטרידים מאוד, יכולים לגרום ללא לאבידות, אבל זה עדיין לא נשק שמסוגל לשנות מערכה. 

פורסם (נערך)

בזמן שאזרח ישראלי נרצח בעכו הליכוד דורש מהאופוזיציה גינוי על פגיעה בחלון זכוכית שבקושי נשבר ו2 עצי דקל שנפלו.

כאילו אין לביבי את האפשרות להתקשר למפקד חיל האוויר ולהגיד לו "שומע? רואה את תחנות הכוח בלבנון? בא לי לא לראות אותן".

חבורת מטומטמים.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בדיוק באתי לכתוב את זה. זה אפילו יותר גרוע. הם אומרים ששתיקה זה כמו הסכמה. הייתי תוהה מה זה אומר על המלך ביבי, שלא אמר מילה בסרטון שהפיץ אתמול על 3 חיילי צהל שנהרגו בקרבות הסופש. אבל אני לא מופרע כמוהם. ורק מציע לכולם פשוט לזכור בכל נקודה ובכל מעשה ובכל שלב, שצריך לשמור על ציניות בריאה בכל מה שקשור למשהו שנעשה על ידי ביבי והמפלגה שלו. יש שם הכל. חוץ מאמפתיה, אכפתיות וכוונות טובות ביחס למישהו שהוא לא המלך או היהלומים סביב.

• אהבתי 5
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ההטיה המונעת שנאה שלכם, כבר מעוררת גיחוך.

ניסיון התנקשות בראש מדינה. היא פעולה חריגה ומשכך ממוקמת גבוה הרבה יותר בסולם ההסלמה. מאשר חיילים הנופלים בקרבות.

וזה נכון לכל מדינה בעולם....

(ולא אני לא משווה בין עצי דקל לחיילים ממש לאי ברור שהכאב על נופלם של החיילים גדול יותר)

• מצחיק 1
פורסם (נערך)
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

בזמן שאזרח ישראלי נרצח בעכו הליכוד דורש מהאופוזיציה גינוי על פגיעה בחלון זכוכית שבקושי נשבר ו2 עצי דקל שנפלו.

נראה לך שככה יוותרו על רווח פוליטי קליל שזורע פילוג? זה הספציאליטה של המפלגה, סליחה, הכת הזאת. 

מתפלא שלא הצליחו להוסיף את היועמ"שית, את הפצ"רית ואת בג"ץ לרשימת האחראים. 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh
  • אהבתי 2

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תוכן חדש...