Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 6 דקות, פריג'י כתב:

כלכלת בעזרת השם? 

קיבלנו כלכלת השם ישמור.

ירדנו עוד 2 מדרגות בדירוג האשראי של (מח)מודי'ס. 

זה+תחזית שלילית בבת אחת, גם בתור פסימיסט לא ציפיתי לזה.

אבל גם עכשיו, זה לא שאני מצפה שמישהו יתעורר שם. חבורת חמורים. בכל מדינה (גם לא מתוקנת) שר האוצר כבר היה עף על כזה טיל שנסראללה היה מתקשר מהעולם שמעבר לברר איפה קונים כאלו.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, פינדר כתב:

עם תחזית שלילית!

כלכלת בעזרת השם. 

זה לא מרשים אותו, חוץ מזה ידוע לכולם שהם שמאלנים שרוצים להוריד את ביבי מהשלטון.

לא רק זה, אני מוכן להתערב שלחצי מהאוכלוסיה אין בכלל מושג מה המשמעות של זה על הכסף שלנו

עריכה אחרונה על ידי ArikM
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם
לפני 7 דקות, ArikM כתב:

שלחצי

אני מהמר על רוב גדול הרבה יותר.

--

אני מניח (בטוח) שהיה אפשר לעשות הרבה יותר (סגירת משרדים מיותרים, התייעלות המגזר הציבורי, צמצום מפעל הכספים הקואליציוניים, בחינת תשלומי העברות) אבל לא בטוח כמה זה היה עוזר כשישראל נמצאת במצב מלחמה/לחימה.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, Gosser1860 כתב:

--

אני מניח (בטוח) שהיה אפשר לעשות הרבה יותר (סגירת משרדים מיותרים, התייעלות המגזר הציבורי, צמצום מפעל הכספים הקואליציוניים, בחינת תשלומי העברות) אבל לא בטוח כמה זה היה עוזר כשישראל נמצאת במצב מלחמה/לחימה.

לא המלחמה בעייתית. כבר היינו במלחמות בעבר. 

היתה כאן אזהרה לפני חצי שנה (פלוס מינוס). 

שר האוצר ניפנף אותה. 

הממשלה היתה צריכה לקצץ בקספים הקואליציונים, לסגור משרדים מיותרים, לבטל שרים ללא תיק, לבטל עוזרי/סגני שרים, להעלות מיסים וכו'. 

היה צריך להיות שר אוצר ולא פרזנטור של הציבור שלו

עריכה אחרונה על ידי ArikM
  • אהבתי 4

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם
לפני 4 דקות, Gosser1860 כתב:

אבל לא בטוח כמה זה היה עוזר כשישראל נמצאת במצב מלחמה/לחימה.

יש משמעות אדירה לפעולות האוצר והמדינה, מבחינת  חברות הדירוג.

אם הן מאמינות שנעשים צעדים אמיתיים ונכונים זה משפיע מאוד על הדירוג ועל התחזית.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 5 דקות, Gosser1860 כתב:

--

אם תקרא את הדוחות ואפילו את התקציר, רק תוכן האזהרות, תגלה שחוסר היציבות זה למעשה לא החלק המכריע בהחלטה של סוכנויות הדירוג.

המחסור המוחלט בתכנית, צעדי שיקום או צעדי מנע+בזבוז כספים שנראה מאוד לא אחראי (כספים קואליציוניים, למשל...) הם מה שגורם לסוכנויות להפיל את הדירוג בקצב כזה.

למצב קשה נכנסים וממצב קשה אפשר לצאת. כשאתה מחליק במורד המדרון ובמקום לחפש דרך להאט את עצמך אתה צועק "ווווויייייייייי!!!!!!!!" אז כל צופה מהצד ישאל את עצמו "מה הדביל הזה עושה".

• אהבתי 4
פורסם (נערך)
בתאריך 26.9.2024 בשעה 16:44, mikyl כתב:

אומנם אמרתי לפנטז, אבל מקווה שאתה לא חי בעולם ווירטואלי.

נראה שאיך שאני רואה את הצעדים שישראל צריכה לעשות אולי לשמחתנו סוף סוף מתחיל לרקום עור וגידים והופך למציאות ממש לא וירטואלית.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 7 דקות, Pika007 כתב:

המחסור המוחלט בתכנית, צעדי שיקום או צעדי מנע+בזבו

הם מציינים במפורש את אי גיוס החרדים, מה שמגדיל את עומס המילואים ואת המשך המהפכה המשפטית של לוין, בין הגורמים לדירוג ולתחזית.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אני לא מבין איך הדירוג של ישראל בכלל הגיע לאותו שיא שממנו ירדנו.
כל מי שעיניו בראשו מבין מה קורה כשאוכלוסיה כמו החרדים צומחת בקצב שהיא צומחת ומצד שני המדינה ממשיכה להתנהל מולה כמו שהיא מתנהלת.
סוכנויות הדירוג תמיד סמכו על זה ש"בעזרת השם" המדינה תצליח לשלב אותם בכלכלה, זה כמובן לא קרוב למציאות כל עוד ההתנהלות והפוליטיקה ממשיכה כמו שהיא הייתה במשך כמעט 20 שנה.

אפשר לומר שהם היו בקונספציה שהתפוצצה גם אצלם ב7.10.

• מעניין 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 12 דקות, ArikM כתב:

כבר היינו במלחמות בעבר. 

לא חושב שהן היו בהיקף הנוכחי, הן בזמן והן מבחינת סך ההוצאות.

לפני 9 דקות, פינדר כתב:

יש משמעות אדירה לפעולות האוצר והמדינה, מבחינת  חברות הדירוג.

אם הן מאמינות שנעשים צעדים אמיתיים ונכונים זה משפיע מאוד על הדירוג ועל התחזית.

כל עוד התחזית היא מלחמה/לחימה איך התחזית הכלכלית יכולה להיות חיובית?

לפני 8 דקות, Pika007 כתב:

אם תקרא את הדוחות ואפילו את התקציר, רק תוכן האזהרות, תגלה שחוסר היציבות זה למעשה לא החלק המכריע בהחלטה של סוכנויות הדירוג.

לא יודע. אם קוראים את הדוח של אסאנדפי דווקא העיסוק המוגבר בחוסר היציבות, המלחמה (עזה ולבנון) והוצאות הביטחון מאוד בולט הן בתקציר והן בפסקת ה- Rationale.

המחסור המוחלט בתכנית, צעדי שיקום או צעדי מנע+בזבוז כספים שנראה מאוד לא אחראי (כספים קואליציוניים, למשל...) הם מה שגורם לסוכנויות להפיל את הדירוג בקצב כזה.

אני רואה שהדו"ח של מודיס חסום (הקודם נגיש). יש לך סימוכין?

"מה הדביל הזה עושה".

אני לא מחובביו של סמוט' ואני חושב שהוא קודם כל שר במשרד הביטחון שחומד את המתפ"ש הרבה לפני שהוא שר אוצר. ואני מאוד מבואס שבלינקוב (תחת ליברמן) לא מנהל כרגע את העניינים.

ובכל זאת אני מאמין שלישראל יש יכולת מוגבלת להשפיע על התחזיות הנוכחיות. זה לא אומר שלא צריך להתאמץ ולעשות צעדים בכיוון הנכון, אבל אני מסתייג מעט מכמה שזה היה משפיע.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תוכן חדש...