Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

עדיין לא ידועים כל הפרטים אבל קשה להשוות את זה למקרה של אזריה.

בוא נגיד שאם החייל היה רוצה להרוג אותה ולא רק למנוע ממנה להתקדם, היה מכוון לבטן או לראש ולא לרגליים.

לפני 9 דקות, farkash7 כתב:

לא משנה. זה לא הסתה. רק מזכיר לך שהעמדה לדין לא אומר הרשעה, זה אומר משפט, בדיקת העובדות.
להגיד שצריך להעמיד את פוטין לדין על פשעי מלחמה זו הסתה? לא שאני משווה את החיילים לפוטין, אבל זו כם קריאה העמדה לדין ומשום מה כולם חושבים שהיא לגיטימית.

כמו שכתבתי, זה לא הסתה בהגדרה. אבל זה לא רק קריאה להעמיד לדין, יש פה פרשנות וגינוי: "הוצאה להורג, פשע". למילים יש כח והשפעה.

לדעתי מתבקשת תגובה מאופקת יותר, אבל זה די ברור מה ניסו לעשות פה.

אתה קורא להעמיד את פוטין על פשעי מלחמה כי יש הוכחות שהוא מפציץ בתי יולדות ואזרחים. אבל כשחייל מנטרל חשודה לפי הנהלים (לכאורה) זה אותו הדבר? גם הוא פושע מלחמה?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)

אתה מכניס לי מילים לפה, וידעתי שיעשו את זה לכן רשמתי שאני לא משווה את החיילים לפוטין אלה את עצם הקריאה להעמדה לדין.
תחזור להודעה הקודמת. תיקרא אותה שוב. יש לך בעיה בהבנת הנקרא? אתה לא מצליח להבין את ההשוואה שעשיתי? זו לא בעיה שלי.
גם אף אחד לא השווה את זה למקרה עזריה, שוב פיספסת את הנקודה שלו...

לא, ה"הוכחות" שהוא מפציץ בתי יולדות הן לא "הוכחות". לטענתם של הרוסים זה לא הם/או שהיו שם טרוריסטים. אני ואתה לא מאמינים להם אולי, אבל לטענתם הם מנהלים את המלחמה לפי דיני המלחמה.
כנ"ל אותו ח"כ. הוא לא מאמין. מבחינתו החיילים ביצעו פשע. זהו. 

לחיילים יש גיבוי מהמפקדים שלהם וזה מה שחשוב. העובדות בשטח שהם פועלים כפי שהם רואים לנכון, וזה כולל גם ירי.
המקרים היחידים שהגיעו להעמדה לדין בשנים האחרונות (למשל זה) היו מקרים חריגים מאוד שלאחר בירור העובדות בשטח הצדיקו העמדה לדין.
בכל מקרה ההעמדה לדין לא קרתה כי ח"כ משמאל או מימין דרש אותה.

לפני 13 דקות, SlowRide כתב:

יש פה פרשנות וגינוי: "הוצאה להורג, פשע". למילים יש כח והשפעה

ביידן אמר על פוטין שהוא רוצח הרבה לפני המלחמה באוקראינה והקריאות האלו נמשכות עם מילים יותר חריפות כיום. רק אומר. זו הסתה?
זה הרבה יותר גרוע מלהגיד "הוצאה להורג שהיא פשע" על משהו.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 24 דקות, farkash7 כתב:

אתה מכניס לי מילים לפה, וידעתי שיעשו את זה לכן רשמתי שאני לא משווה את החיילים לפוטין אלה את עצם הקריאה להעמדה לדין

קרא שוב, זה ממש לא מה שכתבתי.

כתבתי שלקרוא להעמיד לדין כשיש הוכחות חותכות לפשע זה לא מה שקורה פה. 

אין הוכחות שהוא מפציץ בתי יולדות? אוקיי. יש הוכחות לפשעים אחרים שבוצעו שם. 

לפני 33 דקות, farkash7 כתב:

ביידן אמר על פוטין שהוא רוצח הרבה לפני המלחמה באוקראינה והקריאות האלו נמשכות עם מילים יותר חריפות כיום. רק אומר. זו הסתה?

איך אתה מגדיר הסתה?

פורסם
לפני כשעה, farkash7 כתב:

לחיילים יש גיבוי מהמפקדים שלהם וזה מה שחשוב. העובדות בשטח שהם פועלים כפי שהם רואים לנכון, וזה כולל גם ירי.
המקרים היחידים שהגיעו להעמדה לדין בשנים האחרונות (למשל זה) היו מקרים חריגים מאוד שלאחר בירור העובדות בשטח הצדיקו העמדה לדין.
בכל מקרה ההעמדה לדין לא קרתה כי ח"כ משמאל או מימין דרש אותה.

גם הבלשים שהפכו את אהוביה סנדק עמדו לדין?
לא תומך במעשים שלו, אבל העובדה היא שזה המקרה היחיד שבו בלשים באופן אקטיבי הפכו את המכונית שרדפו אחריה. לא ראיתי בלשים בכלא..

פורסם

סרטון של נער בן 17, או כמו שאנחנו אומרים "מחבל", שרואים בבירור שאינו חמוש, זורק אבנים ממרחק של עשרות מטרים, על חיילים חמושים וממוגנים.

המחבל המסוכן נורה למוות, סליחה "נוטרל".

אבל פה ימשיכו להגיד שמאז אזריה חיילינו האמיצים מפחדים לירות.

• רעיון גרוע 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

@פינדר מה לדעתך היה צריך לעשות? 
לתת לו ללכת לבית ולחכות שיזרוק על רכב נוסע עם אישה בהיריון? מתיישבת שווה פחות מאישה במרכז הארץ?
כל הכבוד שהתחילו לירות על מיידי אבנים, אין ספק שיש שינוי בתקופה האחרונה וטוב שהבינו שאבן הורגת.

כל מי שפוגע בחפים מפשע צריך לקבל כדור, בין אם הוא ערבי או יהודי.

• אהבתי 4
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

ממתי אבנים זה לא מסוכן בגלל שלחיילים יש קסדות ושכפצים? 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 5 דקות, יובל .מ. כתב:

אתה בעד שיירו בילדים חרדים שזורקים אבנים על רכב של חייל?

https://www.ynet.co.il/news/article/rkXsMkqIP

לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

ממתי אבנים זה לא מסוכן בגלל שלחיילים יש קסדות ושכפצים?

ראית את הסרטון?

אתה באמת חושב שהוא היווה סכנה ממשית לחיילים?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

ההודעה הייתה לגבי זה שאין את אפקט אזריה. לא (רק) לגבי התוצאה של הירי עצמו.

לפני 7 דקות, יובל .מ. כתב:

אין ספק שיש שינוי בתקופה האחרונה

אז בנט טוב?

עריכה אחרונה על ידי David32
  • אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעה, פינדר כתב:

רק שאחרי זה מספרים לנו פה שמאז מקרה אזריה, חיילים פוחדים לירות, למרות שהמציאות הפוכה לגמרי.

מי אומר את זה? ומה זה באמת משנה?

לפני 1 דקה, פינדר כתב:

סרטון של נער בן 17, או כמו שאנחנו אומרים "מחבל", שרואים בבירור שאינו חמוש, זורק אבנים ממרחק של עשרות מטרים, על חיילים חמושים וממוגנים.

המחבל המסוכן נורה למוות, סליחה "נוטרל".

אבל פה ימשיכו להגיד שמאז אזריה חיילינו האמיצים מפחדים לירות.

קודם כל, אני מקווה שנוכל להסכים שאבנים יכולות לפצוע וגם להרוג. ולכן אני לא מבין את הטיעון של אינו חמוש.

אם אנחנו מסכימים על זה, אני לא מבין את המרכאות סביב המילה מחבל. הוא אולי לא מסוכן כמו מחבל עם אקדח או M-16 אבל הוא עדיין מסוכן.

בנוגע לטיפול של הכוח בסיטואציה, מכיוון שאין את כל הפרטים, קשה להתייחס. קיים נוהל פתיחה באש בצה"ל, שגם עודכן ב-2021 המאפשר לפעול לפיו כלפיי מיידי אבנים ובקבוקי תבערה גם במנוסתם (מקור).

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, יובל .מ. כתב:

@פינדר מה לדעתך היה צריך לעשות? 
לתת לו ללכת לבית ולחכות שיזרוק על רכב נוסע עם אישה בהיריון? מתיישבת שווה פחות מאישה במרכז הארץ?
כל הכבוד שהתחילו לירות על מיידי אבנים, אין ספק שיש שינוי בתקופה האחרונה וטוב שהבינו שאבן הורגת.

מצטער אבל זה לא החוק במדינת ישראל. 

אם אני הולך למרכז תל אביב ומתחיל לזרוק אבנים על אנשים, גם ממרחק מטר, כל שוטר/חייל/מה שלא יהיה צריך לעבור דרך מספר צעדים לפני שהוא יורה בי למוות.

בנוגע לסרטון של אותו בן 17- אני לא רואה שם שום סיבה לירות בפושטק הזה למוות, למרות שאני מאמין שאותו חייל שירה לא עשה את זה במטרה להרוג.

אבל כולנו יודעים שהחיילים היו מסוגלים מאוד בקלות ללכת ולפרק את הדביל הזה במכות אם רצו. אני לא מבין את שיקול הדעת מאחורי הירי.

אבל הבעיה הגדולה מכל:
בהרבה מאוד מקרים הטיפול הוא דיפרנציאלי. ילד ערבי זורק אבנים? ירי. ילד יהודי עושה אותו דבר? כנראה שכל הצדדים יחשבו טווווב מאוד לפני שכדור יפלט לאנשהו.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 3 דקות, פינדר כתב:

אתה בעד שיירו בילדים חרדים שזורקים אבנים על רכב של חייל?

יאפ.

• מצחיק 1

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 1 דקה, פינדר כתב:

ראית את הסרטון?

אתה באמת חושב שהוא היווה סכנה ממשית לחיילים?

ראיתי. לדעתי ממרחק כזה בהחלט אפשר לפגוע עם אבן. אולי לא להרוג אבל בהחלט לפצוע.

לפני 6 דקות, פינדר כתב:

תה בעד שיירו בילדים חרדים שזורקים אבנים על רכב של חייל?

למה לא?

פורסם
לפני 1 דקה, Pika007 כתב:

אם אני הולך למרכז תל אביב ומתחיל לזרוק אבנים על אנשים, גם ממרחק מטר, כל שוטר/חייל/מה שלא יהיה צריך לעבור דרך מספר צעדים לפני שהוא יורה בי למוות.

בסרטון אנחנו רואים רק חלק מהתמונה. לא ברור אם היו זריקות נוספות לפני. בנוסף אנחנו לא רואים את זה מהזווית של הכוח האם היה ביצוע נוהל מסודר או לא. בנוסף 2, לא ברור מה קורה באזור התעשייה הזה, שהרי ג'נין כרגע אזור קצת "חמים".

לפני 1 דקה, Pika007 כתב:

אבל כולנו יודעים שהחיילים היו מסוגלים מאוד בקלות ללכת ולפרק את הדביל הזה במכות אם רצו.

זה לא באמת עובד ככה.

לפני 1 דקה, Pika007 כתב:

אני לא מבין את שיקול הדעת מאחורי הירי.

בלי כל הסרטון (לפני ואחרי) קשה מאוד להפעיל שיקול דעת לסיטואציה.

לפני 5 שעות, falou כתב:

• תוכן חדש...