Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 שעות, eladns כתב:

קנה אוטוביאנקי ב5000 שקל וסע לשלום

אוטו ב5000 שקל יעלה לך בשנה בערך 9000 שקל בדלק טיפולים טסטים אגרות וביטוחים וזה אם אתה ממלא מיכל מלא פעם בחודש ואין תיקונים או טיפולים גדולים שצריך לעשות.

ב9000 שקל אפשר לטוס פעמיים בשנה לחופשות שוות באירופה.

• רעיון גרוע 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

מאיפה הבאתם את המחירים ההזוים האלה?

הוולוו אצלי כבר שנתיים ואני עושה בדיוק את הק"מ שמתאים לכם - נסיעות שבת.

5 אלף ק"מ בשנה.

איזה אוטו עולה 9000 בשנה?

הוולוו עלתה לי 3000 שקל

ביטוח דרך WESURE  

180 שקל

טסט 100 שקל לחודש

דלק -> 350 שקל ל450 ק"מ.

רוצים לחסוך עוד?

הנה-

קנו סובארו DL בכמה אלפים, יש לה מזגן והגה כוח.

ביטוח אספנות-800 שקל לשנה. טסט 350 שקל. אישור רכב מיושן 150 שקל.

והנה אוטו לנסוע בו בשבת כמה שאתם רוצים ומתבכיינים שאין תחבורה.

אני אבא ל4

מפרנס יחיד ומצליח להחזיק 2 רכבים ומשכנתא 

החלטנו אני והאישה שהתחתנו- האישה תגדל את הילדים. אין חו"ל! אין מסעדות! יש לחיות ברווח ובהנאה בלי הדברים האלו. המקרר מלא ברוך השם והילדים לא נראים עניים גם אם אין להם נייק אלה ריבוק שקנינו בביג שופ 2 זוגות ב150 שקל.

מה קרה?

חלאס לאכול את הראש על כמה יקר לחיות פה.

לא יקר!

הקניות בסדר גמור

אחזקת רכב היא נמוכה מאז שחברות כמו WESURE נכנסו.

הרפואה בסדר גמור ובחינם לרוב.

אז דיי, באמת דיי.

לפני 10 שעות, יבגניפ כתב:

אתה מוכר את האוטוביאנקי?

בכל מקרה, מזמן לא קראתי הודעה כל כך קצרה עם כל כך הרבה הנחות לא נכונות ושגיאות.

1. יש בישראל אנשים עניים. 

יש, וביטוח לאומי דואג להם. כל פעם בסופר מגיע מישהו עם כרטיס "יידיש כארד" טעון בכסף ובזה הם עושים קניות.

2. אנשים שטסים לחול כל שעה מחזיקים ברכב או שניים למשפחה. אתה מוזמן לפתוח כל מנוע חיפוש שבא לך ולגלות את הפערים בין בני ברק לגבעתיים השכנה בכל מה שקשור לבעלות על רכב פרטי. וגם בתל אביב יש הבדל בין צפון לדרום ומזרח העיר. ובכלל בישובים העניים יותר בישראל לפחות מ-50% מהמשפחות יש רכב.

דווקא אני נמצא הרבה בבני ברק עקב המון חולי פסוריאזיס שאני עוזר להם. אחלה רכבים יש שם.

3. עלויות אחזקת רכב לא מסתמכות ב-5000 על אוטוביאנקי. מיכל דלק היום עולה כ-200 שקל. צריך לשלם ביטוח. רשיון רכב. בטח עוד. אני שמח שעבורך מדובר בסכומים זניחים.

דיברנו על רכב לשבת בלבד. אם תקנה רכב אמין כמו סובארו DL. עם ביטוח אספנות זה גרושים.

4. בעלות על רכב זה לא הישג ולא דבר חיובי. ולא משנה אם זה אוטוביאנקי או במוו. בלונדון למשל לקרוב ל-40% ממשקי הבית אין מכונית. אם הייתי גר בלונדון הייתי גם מוותר על שלי. למעשה, אם הייתי גר בערך בכל עיר בירה גדולה מתפקדת במערב או צפון אירופה הייתי עושה את זה.

אני נוסע המון באוטובוסים ובאופניים חשמליות. הוולוו זה רק לחורף הקשוח בירושלים ונסיעות ב4 בבוקר לים המלח לטיפולים איזה 20-30 פעם בשנה.

5. בניגוד לגישה הרווחת בארץ כאילו תחבורה ציבורית זה להומסלים או זקנים, זו דרך נהדרת להתנייד. בטח כשלא בונים שכונות שינה מנותקות שצריך לעמוד 40 דק בפקק רק כדי לצאת בהן מהחניה של הבניין לרחוב.

אני לא רואה בעיה בלנסוע באוטובוס.אני אפילו מעודד את זה

6. ל"קנה אוטוביאנקי" שלך יש עלות מתגלגלת עצומה על כולנו. אתה מוזמן לחפש כמה עולים לכולנו פקקים, זיהום אוויר, תאונות דרכים. מדובר בהרבה מאוד כסף.

דובר על שבת בלבד. ביקשתם תחבורה בשבת ואתם מתבכיינים שאין אוטו לכל אחד,הבאתי אחלה פיתרון בסכום סימלי.רכב לשבת. 

• אהבתי 1

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם (נערך)
לפני כשעה, eladns כתב:

יש לי אוטו. אני לא רוצה לנהוג בו בשבת. אני לא רוצה לנהוג בו בכלל. חוץ מפעם במילניום שאני נוסע למסלול או טיולי נהיגה בשעות מתות. זה הכל. זו לא "התבכיינות". לא להיות

תלוי בנהיגה זו רמת חיים מבחינתי. שאתה, עושה רושם, לא מכיר. 

נסה להפריד, בבקשה, בין שתי טענות שונות. האחת היא שגם אם זה לא נראה לך, עובדתית לחלק די גדול מהאזרחים כאן אין כסף לרכב. השניה היא שתחבורה ציבורית נורמלית בכל ימות השבוע יכולה לעזור גם לאנשים כאלו לא רק בטיולים בשבת. אבל לא רק להם. וזה לא "בוא נראה איך כולם יכולים להרשות לעצמם לקנות סובארו dl". לא. מכונית לכל פועל זו לא המטרה של אף אחד כבר די מזמן.

אני ממליץ לך שוב, אם אתה לא טס אף פעם לחול ולא חווה חיים במקומות שבהם אפשר להתנייד בלי רכב, לפחות לקרוא קצת. 

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני חווה מקומות בלי רכב.

אזור ים המלח- מגיל 18 עד 35 לא היה לי רכב לנסוע לשם והתניידתי באוטובוסים בלבד.

יציאה מהבית ה5:30 בכדי להגיע למלונות ב8:30. {נסיעה של 70 דקות ברכב מהבית שלי למלונות ים המלח}

והנסיעה חזור גם בעייתית, סיום הטיפול ב18:00 ואין אוטובוס. יש רק ב19:00.

והנה שרדתי.

היה קשה? כן.

אבל לא התכיינתי. נהפוך הוא! לכל חולי הפסוריאזיס שבכו על עלויות המלונות בים המלח לטיפול {יוצא איזה 7-8 אלף שקל אחרי החזרים של קופת החולים} ייעצתי להם לנסוע באוטובוס. התשובות שקיבלתי מביישות. אז שיכנסו למינוסים מהלוואות שעושים. מה יש לי לעשות?

הנושא היה תחבורה בשבת ועל זה עניתי ונתתי אחלה פיתרון. מי שרוצה בבקשה,מי שלא ימשיך לבקש תחבורה ציבורית בשבת, שלא תיהיה פה לדעתי בשנים הקרובות אלה אם הרכב האוטונומי יכנס באמת ב4 שנים הקרובות וכל אחד יזמין לו מתי שהוא צריך.

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם
לפני 18 דקות, eladns כתב:

אבל לא התכיינתי

המטרה שלך היא השרדות? חבל אם כן.

לפני 19 דקות, eladns כתב:

הנושא היה תחבורה בשבת ועל זה עניתי ונתתי אחלה פיתרון.

תחבורה ציבורית בשבת היא תת בעיה של תחבורה ציבורית מתפקדת בכלליות. לא נתת אחלה פתרון. נתת פתרון שבור, שעובד לך, ומתבסס על המלצה למי שיש לו רכב לנהוג בו ולמי שאין לקנות גרואטה לא בטוחה, מתפרקת ומזהמת, שבסבירות גבוה יכולה לשלוח נהג לא מיומן לבית חולים או לבית קברות. 

אני גם לא חושב שתהייה כאן תחבורה ציבורית בשבתות מחוץ לגושדן, בה כבר די יש והיה יכול להיות יותר טוב אם מיכאלי ושותפיה לממשלה היו מתקצבים הקמה של גופי תחבורה ציבורית מטרופוליטנים פה כמו שיש בחול. כדי שיהיה לזה סיכוי להפתר צריך להבין שזו בעיה, קודם כל. ובכלל צריך לשנות את היחס לתחבורה ציבורית.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, eladns כתב:

מאיפה הבאתם את המחירים ההזוים האלה?

הוולוו אצלי כבר שנתיים ואני עושה בדיוק את הק"מ שמתאים לכם - נסיעות שבת.

5 אלף ק"מ בשנה.

איזה אוטו עולה 9000 בשנה?

הוולוו עלתה לי 3000 שקל

ביטוח דרך WESURE  

180 שקל

טסט 100 שקל לחודש

דלק -> 350 שקל ל450 ק"מ.

אתה משלם את המחירים ההזויים האלה.
ביטוח 180 ש"ח בחודש = 2160 ש"ח בשנה

דלק 350 בחודש = 4200 ש"ח בשנה

טסט לא עולה 100 ש"ח בחודש, אגרת רישוי ל- s60 2008 עולה 1400 ש"ח בשנה.
כל זה מגיע ל 7760 ש"ח בשנה.
אבל רגע, יש עוד.
אין טיפול שנתי לאוטו? אין שנים שצריך לעשות טיימינג/ ברקסים/ משולשים/ציריות/צמיגים?
אין תקלות ובלאי ברכב בו 14? למי אתה מנסה למכור את החרטא הזה? 🙂
בכיף אתה עובר את ה9000 בשנה.
ובוא, אף אחד לא מוכר S60 2008 במצב טוב עם טסט ב3000 שקל. זה שקיבלת רכב במחיר מתנה לא אומר שום דבר.

לפני שעתיים, eladns כתב:

רוצים לחסוך עוד?

הנה-

קנו סובארו DL בכמה אלפים, יש לה מזגן והגה כוח.

ביטוח אספנות-800 שקל לשנה. טסט 350 שקל. אישור רכב מיושן 150 שקל.

בוא תשמע סיפור, זה די דומה למה שאני עושה רק לא עם סובארו DL.

כדי להשתמש באוטו בן 30 לטייל ברחבי הארץ בסופי שבוע צריך להשקיע כסף וזמן בתחזוקה שלו. רכבי אספנות זה תחביב שעולה כסף, זה לא תחליף לתחבורה זולה. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, eladns כתב:

חלאס לאכול את הראש על כמה יקר לחיות פה.

לא יקר!

מאות אנשים, אם לא אלפים, בארץ ובעולם, אוספים סטטיסטיקות של מחירים ומשכורות, מנרמלים לפי כל מני מדדים, משווים בין מדינות העולם, מדינות הOECD, מפרסמים דו"חות.

וכל זה סתם. יכלו לבוא לשאול את אלעד מירושליים שיגיד אם יקר או לא יקר.

שמע, לא יודע למה אתה לא מתפטר מהעבודה. אתה שווה מליונים. בן אדם אחד שיכול להחליף כ"כ הרבה אנשים.

• מצחיק 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אבל איפה יקר בוא תסביר לי.

תחבורה ציבורית? זולה

רפואה- בחינם או בשהתתפות עצמית 

רפואת שיניים- יקר אבל ניתן להוזיל על ידי ביטוחים או לעשות במקומות זולים יותר

לגדל ילדים- חינוך חינם מגיל 3. חיתולים 4 ב100,מטרנה ב60 שקל. בגדים- בזאר שטראוס\שוק רמלה לוד.

להחזיק רכב- לא יקר לדעתי , יש מגוון של רכבים זולים ואמינים והביטוח זול.

רכישת דירה- צודק, מוריד בפנייך את הכובע. זה עקב אכילס שלנו. {למרות שאם אציע ערי לווין כמו ערד\אובנת,קליה\ורד יריחו\מצפה יריחו אתם תירקו עליי}

קניות- כבר הוכחתי שמה שאומרים על עגבניות ב18 שקל זה שקר.צריך לדעת איך לפזר את הקניות בין רמי לוי לאושר עד לבית הפירות.

מה נישאר עוד?

בוא תחכים אותי.

הדבר היקר פה זה רכבים חדשים \ חופשות בארץ \ מסעדות.

ועל כל השילוש הקדוש הזה טוב יעשו הישראלים אם יוותרו

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם

דיור צודק- יקר וחייבים לעזור פה לאוכלוסיה

רכב- יקר רק החדשים- אל תיקנו המחירים ירדו.

מזון- לא יקר. דג אמנון קילו ב20 שקל, כנפיים 4 קילו ב20. שניצל 3 קילו ב100. בשר טחון 3 קילו ב90. נייר טואלט ב25 שקל ל42 גלילים של ר.שמאי. שמן בישול 9 שקל ברמי לוי. בוא תן לי רשימה ואני אתן לך מחירים. אני מגיל 4 בקניות עם אימא שלי בעדיקה בקטמון. תדע איפה לקנות לא תצא בשן ועין.

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם
לפני 3 שעות, יבגניפ כתב:

עובדתית לחלק די גדול מהאזרחים כאן אין כסף לרכב. 

השניה היא שתחבורה ציבורית נורמלית בכל ימות השבוע יכולה לעזור גם לאנשים כאלו לא רק בטיולים בשבת. אבל לא רק להם.

הינה המשיח הגיע על הסוס הלבן.
אני ממש לא בטוח שלחלק די גדול מהאזרחים אין כסף לרכב.. אולי חלק גדול בוחרים בסדרי העדיפויות שלהם לא לרכוש רכב.
ואני לא סופר את כל מי שמחזיק רכבי יוקרה שנקנו בכסף שחר על שם הקרובים שלו והוא רשום כחסר רכב.
ואם נמשיך אז חלק די גדול מאלו שאין להם רכב ומשתמשים בתחבורה הציבורית , לא רוצים תחבורה ציבורית בשבת.

אז עם מה נשארנו ? 
עם האגואיסטים שרוצים לטייל בשבת , רוצים שבזמן החופשה שלהם .. אז נותני השירותים ונהגי האוטובוסים יעלו על ההגה ויעבדו 9 שעות גם בשבת.... והמדינה תפעיל את כל המערכת כאילו מדובר ביום חול.
אולי תבדוק עם נהגי אגד ודן? האם הם רוצים שיום שבת יהיה כמו יום חול?  האם הם מוכנים לוותר על השבת שלהם עם המשפחה , לצאת לטיולים? ארוחת שבת עם המשפחה ? כל זה בשביל שעובדי ההייטק יוכלו להשאיר את רכב הספורט שלהם בבית ומישהו אחר יסיע אותו לים בתעריף של החופשי חודשי. 

העיקר מדברים פה על כפייה דתית,  התחזות של עזרה לאכלוסיות החלשות.
בפועל, כל מה שאתה רוצה זה שהאוכלוסייה החלשה תשרת אותך גם בשבת. 
שחס וחלילה רכב הספורט לא יתלכלך עם חול מהים בשבת. 

• אהבתי 2
פורסם
לפני 2 דקות, korola כתב:

ואני לא סופר את כל מי שמחזיק רכבי יוקרה שנקנו בכסף שחר על שם הקרובים שלו והוא רשום כחסר רכב.

באיזו ישיבה למדת את הלוגיקה הזו? זה חלק ממסכת דמגוגיה?

לפני 7 דקות, korola כתב:

בפועל, כל מה שאתה רוצה זה שהאוכלוסייה החלשה תשרת אותך גם בשבת.

מעניין שלחרדים אין בעיה להתארח במלונות בשבת ולקבל שירות מעובדים יהודים.

• אהבתי 3
  • מצחיק 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 12 דקות, korola כתב:

אז עם מה נשארנו ? 
עם האגואיסטים שרוצים לטייל בשבת , רוצים שבזמן החופשה שלהם .. אז נותני השירותים ונהגי האוטובוסים יעלו על ההגה ויעבדו 9 שעות גם בשבת.... והמדינה תפעיל את כל המערכת כאילו מדובר ביום חול.

שמעת על הקונספט של משמרות או שזה עוד לא הגיע אליך?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 1 דקה, korola כתב:

https://www.ynet.co.il/news/article/hyf11qqgoy

רוצה עוד?  אולי אתה חי בתל אביב, אבל בו נקפוץ ביחד למגרשי רכב יוקרה בירכא.

אני אמרתי שאין עבריינים שקונים רכב בשחור?

הקישור שלך בין סוגיית העבריינות הזו לתחב"צ בשבת, זה עלבון לדמגוגיה.

הנה סופר סת"ם שמעלים הכנסות, בוא נגיד שכל החרדים גנבים:

https://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=4&topic_id=1240694&forum_id=771

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...