Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 13 דקות, יבגניפ כתב:

סימן השאלה בסוף הציטוט לשי שהבאת מעיד על כך שמדובר על שאלה.

שאלת שאלה בינארית, וקיבלת תשובה False 🤣

ואז גם תוספת שאם אתה רוצה לדעת באמת אז תשאל.

ולהסבר עצמו:

יש הבדל משמעותי בין "לייבא בעיות" (קשה לי להאמין שמישהו חושב שפליטים זה לא בעיות, קל וחומר מהגרי עבודה), אבל להפיל אותם על מישהו אחר.

ובין ניסיון לפתור בעיות (בצורה שלדעת אנשים מסוימים לא רצויה).

מעבר לזה, למה אתה חושב שסמוטריץ' לא ירגיש מלחמה? זה לא שהוא גר בתל אביב, הוא גר בקדומים, קצת יותר קרוב ל"אקשן".

לא לדבר על בן גביר שגר בקריית ארבע, הרבה יותר קרוב ל"אקשן".

ובנוסף לזה, לתפיסתם (וגם לתפיסתי, אחרי "רק" 3.5 שנים בצבא, ועם אשה קצינה בקבע כבר מעל לעשור מקווה שמותר לי) - תגובה מוחצת על כל מעשה אלימות פלסטיני קטן יחסוך לנו התדרדרות של כדור שלג. ככה שבסופו של דבר, לתפיסתנו - תהיה בסוף פחות אלימות.

לפני 14 דקות, יבגניפ כתב:

כאמור, גם נורא קל להיות ימני קיצוני על חשבון אחרים. 

הפוך דווקא, תמיד אינתיפאדות מתחילות ביו"ש / יש"ע (לפני ההתנתקות) ורק לאחר מכן עוברת לקו הירוק.

גם הפעם כל חודש מרץ כלל פיגועים, אבל זה היה מעבר לקו הירוק עד הפיגוע בבאר שבע.

לכן דווקא הם הראשונים שמשלמים את המחיר.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 שעות, m3x7r3m3 כתב:

אני מבין שלדעתך יהודי שבסה"כ לא רוצה שישרפו לו את הבית, זה פרובוקציה.

אולי יהודי שרוצה לעלות להר הבית (בידינו?), זה פרובוקציה?

איך הגעת לזה?!

הפרובוקציה ברורה. בן גביר, שהוא טיפוס מיוחד ביותר, שכדי לעלות להר הבית צריך אבטחה מקסימלית של המשטרה סביבו (מעניין למה) , עולה להר הבית בתקופת הרמדן/הנקבא, צועק שהוא בעל הבית, מתגרה בטרוריסטים מעזה ואולי בעוד כמה ימים מחבלים יציתו לאיזה יהודי את הבית או ידקרו אותו בגלל זה.

זה לא מצב רצוי, נכון שהר הבית בידינו, אבל זה מה שקורה. אז למה לעשות פרובוקציות שאנשים לא קשורים עלולים להיפגע בגללן? לא לכולם יש סידורי אבטחה כמו לבן גביר.

ד"א, קבוצות של יהודים עולות להר הבית כמו תמיד.

לפני 4 שעות, m3x7r3m3 כתב:

למה? המלחמה מבחינתם היא על אדמה.

אתה אשכרה גורם להם להבין שפיגוע = הפסד שטח

השטח הזה כבר שלנו, אנחנו רק נותנים להם לחיות שם. לבנות שם ישובים זה לשלוח אנשים לגור במקומות מסוכנים, לדאוג להם לאבטחה, ובנוסף כל הבעיות שבניה פריפריאלית גורמת כמו עומסי תנועה ובעיות של תשתיות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, SlowRide כתב:

נדמה לי שאף אחד לא נרצח בגלל שעשה פוטושופ לתמונה של חנין זועבי או פוליטיקאים בסגנון.

רבין במדי SS, 

טעות שלי.. רבין לא נרצח בגלל זה :mellow:

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 12 שעות, SlowRide כתב:

איך הגעת לזה?!

הפרובוקציה ברורה. בן גביר, שהוא טיפוס מיוחד ביותר, שכדי לעלות להר הבית צריך אבטחה מקסימלית של המשטרה סביבו (מעניין למה) , עולה להר הבית בתקופת הרמדן/הנקבא, צועק שהוא בעל הבית, מתגרה בטרוריסטים מעזה ואולי בעוד כמה ימים מחבלים יציתו לאיזה יהודי את הבית או ידקרו אותו בגלל זה.

זה לא מצב רצוי, נכון שהר הבית בידינו, אבל זה מה שקורה. אז למה לעשות פרובוקציות שאנשים לא קשורים עלולים להיפגע בגללן? לא לכולם יש סידורי אבטחה כמו לבן גביר.

הייתי שמח לשמוע את דעתך או כל אחד אחר פה על זה שאתמול מאות מחבלים התפרעו בשער שכם על זה שיאיר לפיד, ראש הממשלה החליפי הגיע לבקר בשער שכם.
לדעתכם גם זה ניסיון פרובוקציה? או שבגלל שזה יאיר לפיד זה בסדר?

*שיהיה ברור שמבחינתי גם יאיר לפיד שאני לא מאוהביו וגם בן גביר צריכים להסתובב באופן חופשי בכל תחומי ארץ ישראל. כמו שעופר כסיף או כל מחבל עם תעודת זהות כחולה יכול ככה גם הם.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

בגדול אם היינו מתחשבים ברשותיהם של הערבים לא הייתה לנו מדינה.
בקטן אני גם חושב שצריך להתנהל באופן חכם, הבעיה שאיתם אף פעם אתה לא יודע עד כמה ה"כבוד" שלהם יפגע... יותר בעיה שלהם עם עצמם מאשר בעיה שלנו אם לאמר את האמת. ככה זה כשיש מנטליות של אלימות.
הפתרון? הלוואי שזה היה פשוט, אבל בסופו של יום צריך להפסיק "להתרועע" איתם.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 15 שעות, m3x7r3m3 כתב:

יש הבדל משמעותי בין "לייבא בעיות" (קשה לי להאמין שמישהו חושב שפליטים זה לא בעיות, קל וחומר מהגרי עבודה), אבל להפיל אותם על מישהו אחר.

אני לחלוטין חושבים ששניהם מייצרים בעיות. לייצר אפשר לא רק בייבוא.

לא יודע אגב למה אתה חושב שאין אנשים שחושבים שמהגרי עבודה זה לא בעיות. אבל נחסוך את הויכוח על מחקרים על הגירה.

לפני 15 שעות, m3x7r3m3 כתב:

מעבר לזה, למה אתה חושב שסמוטריץ' לא ירגיש מלחמה? זה לא שהוא גר בתל אביב, הוא גר בקדומים, קצת יותר קרוב ל"אקשן".

לא לדבר על בן גביר שגר בקריית ארבע, הרבה יותר קרוב ל"אקשן".

שישארו שם לבד. היום הם מכריחים את גופי הבטחון להגן עליהם. בסופו של דבר ההחלטות שלהם והאידיאולוגיה שלהם פוגשת את כולנו. בדיוק כמו האידיאולוגיה של מי שרוצה לקלוט פליטים ומהגרים כאן (כשזה באמת קורה). ההבדל העקרוני הוא באמת בהתחלה. אתה חושב שהם מייצרים פתרונות. ואני לא.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

הייתי שמח לשמוע את דעתך או כל אחד אחר פה על זה שאתמול מאות מחבלים התפרעו בשער שכם על זה שיאיר לפיד, ראש הממשלה החליפי הגיע לבקר בשער שכם.

עד כמה שאני יודע, זה לא קשור ללפיד, אלא מדובר בהתפרעויות שקורות בשנים האחרונות בתקופת הרמאדן (לא שאני חושב שזה בסדר).

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אז כשבן גביר עולה להר הבית כל חודש הוא מתריס, אבל כשיאיר לפיד הולך זה בגלל הרמאדן? @פינדר
מתישהו הצד השמאלי של המפה יבין שההתפרעויות זה כי יהודים הם יהודים. זה הדבר היחידי שצריך להבין.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

לדעתכם גם זה ניסיון פרובוקציה? או שבגלל שזה יאיר לפיד זה בסדר?

*שיהיה ברור שמבחינתי גם יאיר לפיד שאני לא מאוהביו וגם בן גביר צריכים להסתובב באופן חופשי בכל תחומי ארץ ישראל. כמו שעופר כסיף או כל מחבל עם תעודת זהות כחולה יכול ככה גם הם.

יאיר לפיד, שהוא גם ממש לא כוס התה שלי, לא ביקר שם במטרה לייצר פרובוקציה. 

לעומת זאת בן גביר, עולה להר הבית ומתגרה בטרוריסטים בדיבורי אבו עלי "אני בעל הבית, לא תאיימו עלי". זה לא פרובוקציה?
מסכים איתך שכולם צריכים להסתובב באופן חופשי איפה שבא להם בלי חשש אבל יש להיות צודק ויש להיות חכם. אם אתה יודע שהביקור שלך יכול לעודד מחבלים לעשות פיגוע, עדיין תלך?

פורסם

אתה מבין שעצם זה שאתה יושב במשרד שלך בכיף וכותב פוסטים בקארספורום מעודד את המחבלים לעשות פיגוע?

תבינו כבר שמבחינתם כל דבר זה פרובוקציה.
פעם זה בן גביר, פעם זה שרון במנהרות הכותל, פעם זה הזנחה בדרום ופעם זה רמאדן.
כשהם צריכים תירוץ חדש זה שייח ג'ארח ואחר כך "הר הבית בסכנה". בהמשך זה לוסי אהריס בוכה על פחד של ערבים להסתובב באולפן 12 ובעבר גם יהודים שתו דם של ילדים ערבים.
תירוצים תמיד יש להם, השאלה מתי אנשים במדינה הזאת יפסיקו לבלוע אותם כמו פטל.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, SlowRide כתב:

איך הגעת לזה?!

הפרובוקציה היא בעיני אלה שצועקים פרובוקציה, שישתו כוס מים קרים, מהים של עזה אולי, ויסתמו את הפה שלהם.

בינתיים מה מסתבר? בן גביר עלה להר הבית, עם קצת אבטחה (שבכל מקרה כל קבוצת יהודים או נוצרים עולה עם אבטחה של המשטרה), והכל בסדר.

לפיד הלך לשער שכם (אפילו לא להר הבית!), עם הרבה אבטחה, ו"הצית" את הערבים.

מה המסקנות שלך מהעובדות האלה?

לפני 14 שעות, SlowRide כתב:

השטח הזה כבר שלנו, אנחנו רק נותנים להם לחיות שם. לבנות שם ישובים זה לשלוח אנשים לגור במקומות מסוכנים, לדאוג להם לאבטחה, ובנוסף כל הבעיות שבניה פריפריאלית גורמת כמו עומסי תנועה ובעיות של תשתיות.

איפה כתוב שהשטח הזה שלך? במה זה מתבטא בדיוק?

לפני שעה, farkash7 כתב:

בגדול אם היינו מתחשבים ברשותיהם של הערבים לא הייתה לנו מדינה.
בקטן אני גם חושב שצריך להתנהל באופן חכם, הבעיה שאיתם אף פעם אתה לא יודע עד כמה ה"כבוד" שלהם יפגע... יותר בעיה שלהם עם עצמם מאשר בעיה שלנו אם לאמר את האמת. ככה זה כשיש מנטליות של אלימות.
הפתרון? הלוואי שזה היה פשוט, אבל בסופו של יום צריך להפסיק "להתרועע" איתם.

הפתרון פשוט - להתנהל חכם זה לא לאפשר ל"כבוד" שלהם להיפגע, מי שהכבוד שלו נפגע ומשתולל - חוטף מעצר או כדור.

לחפש פתרונות מערביים, מול בעיות של מנטליות ערבית, לא עבד, לא עובד, ולא יעבוד, רק מזמין אותם כל פעם "להפגע" ולהשתולל, ולרצוח.

לפני שעה, יבגניפ כתב:

אני לחלוטין חושבים ששניהם מייצרים בעיות. לייצר אפשר לא רק בייבוא.

בוודאי, ואפשר גם לייצר בעיות כשמנסים לפתור בעיות.

קורים מקרים שאתה מנסה לפתור באג ויוצר אחד אחר.

ועדיין יש הבדל בין להביא בעיות כי "אנחנו יכולים", ובין ליצור בעיות כשאתה מנסה לפתור בעיות.

כדי שתבין מעולם מוכר לך - כמה פעמים אתה אומר למישהו בצוות שלך "בוא שים פה באמצע return סתם ככה, כי אנחנו יכולים, אז זה כנראה ייצור באג, אבל נתמודד איתו"?

לעומת כמה פעמים מישהו לקח טיקט, פתר את הבאג המקורי ויצר אחד אחר?

לפני שעה, יבגניפ כתב:

לא יודע אגב למה אתה חושב שאין אנשים שחושבים שמהגרי עבודה זה לא בעיות. אבל נחסוך את הויכוח על מחקרים על הגירה.

אם מהגרי עבודה זה לא בעיות, אז למה מביאים אותם לתקופות קצובות? למה הם נדרשים לפעמים להפקיד כספי ערבות? למה הם משויכים למעביד ספציפי מאוד?

לפני שעה, יבגניפ כתב:

שישארו שם לבד. היום הם מכריחים את גופי הבטחון להגן עליהם. בסופו של דבר ההחלטות שלהם והאידיאולוגיה שלהם פוגשת את כולנו. בדיוק כמו האידיאולוגיה של מי שרוצה לקלוט פליטים ומהגרים כאן (כשזה באמת קורה). ההבדל העקרוני הוא באמת בהתחלה. אתה חושב שהם מייצרים פתרונות. ואני לא.

אה? חבר כנסת לא מקבל שום אבטחה, קצין הכנסת הגדיר את בן גביר בתור "הח"כ המאויים ביותר" - ולא קיבל אבטחה (רק קיבל אקדח ושיסתדר לבד).

אז הם בדיוק נשארים שם לבד, אפילו לא חצי מאבטח.

עזוב אם הם מייצרים פתרונות, השאיפה שלהם היא לייצר פתרונות.

מה השאיפה של מי שרוצה לקלוט פליטים ומהגרים ללא הגבלה? לייצר פתרונות למי?

לפני 32 דקות, פינדר כתב:

עד כמה שאני יודע, זה לא קשור ללפיד, אלא מדובר בהתפרעויות שקורות בשנים האחרונות בתקופת הרמאדן (לא שאני חושב שזה בסדר).

יש הבדל בין ההתפרעויות שקורות בשנים האחרונות ברמדאן (ולא רק בשנים האחרונות ולא רק ברמדאן), ובין מה שקרה שנה שעברה (ואז הם תירצו את זה בבן גביר) והשנה (והפעם תירצו את זה בלפיד).

יש כאן מסלול של אסקלציה שלא עצרו אותו כשהיה קטן, ושנה שעברה נתניהו השפן עשה הכל כדי שבן גביר ייעלם משם, השנה כשזה לפיד אז מה פתאום שייעלם משם? הוא פשוט יגיע עם הרבה הרבה יותר כוחות משטרה (שחטפו לא מעט אתמול).

מה שמותר לשמאל אסור לימין, זלא"ד (זה לא אותו דבר) וכו'.

לפני 12 דקות, SlowRide כתב:

יאיר לפיד, שהוא גם ממש לא כוס התה שלי, לא ביקר שם במטרה לייצר פרובוקציה. 

לעומת זאת בן גביר, עולה להר הבית ומתגרה בטרוריסטים בדיבורי אבו עלי "אני בעל הבית, לא תאיימו עלי". זה לא פרובוקציה?
מסכים איתך שכולם צריכים להסתובב באופן חופשי איפה שבא להם בלי חשש אבל יש להיות צודק ויש להיות חכם. אם אתה יודע שהביקור שלך יכול לעודד מחבלים לעשות פיגוע, עדיין תלך?

אז מה הוא חיפש שם? ברור שהוא חיפש פרובוקציה ולהראות שהוא בעל הבית!

רק שבן גביר עולה להר הבית עם 2-3 שוטרים כמו כל קבוצה שעולה דרך מעלה המוגרבים (שזה כל מי שלא מוסלמי), ולפיד הגיע עם גדוד שוטרים. יחי ההבדל.

אם התפיסה שלך תישאר כזו - אז קח בחשבון שזה שאתה גר ברמת גן, יכול לעודד מחבלים לעשות פיגוע, למה אתה עדיין גר שם?

וככל שאנחנו כולנו נאפשר להם להתלות על תירוצים כאלה - זה לא ירגיע את מפלצת הטרור, זה רק מגביר לה את התיאבון.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 3 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אם התפיסה שלך תישאר כזו - אז קח בחשבון שזה שאתה גר ברמת גן, יכול לעודד מחבלים לעשות פיגוע, למה אתה עדיין גר שם?

אתה שוב חוזר לאחד הכשלים הלוגיים האהובים עליך, דיכוטומיה כוזבת.

בין לגור בר"ג לבין עליה להר הבית ברמדאן, יש מגוון שלם.

אני יודע שיש פלסטינים (כולל אזרחי ישראל) שמבחינתם אני פולש שאמור להיעלם מפה בדרך זו או אחרת. אבל יש גם אחרים שמקבלים את העובדה שאני פה. כל פרובוקציה מחזקת קבוצה אחת על חשבון השניה.

וכמובן שהפרובוקציות האלו הן רק הפתיל, שיושב על שנים של אפליה ודיכוי. נראה לי שכבר חרשנו את זה פעם או פעמיים בשרשור הזה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 15 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אם מהגרי עבודה זה לא בעיות, אז למה מביאים אותם לתקופות קצובות? למה הם נדרשים לפעמים להפקיד כספי ערבות? למה הם משויכים למעביד ספציפי מאוד?

בלי מהגרי עבודה לא היתה ארה"ב. אתה מבלבל בין קונספט לבין מימוש. וגם השאלות שאתה שואל לא מעידות על בעיה. נראה לי שאפשר להסכים שרגולציה לא מעידה על כך שהיתה בעיה מלכתחילה.

אם מספיק משעמם לך אתה מוזמן לחפש ולקרוא על הגירה ומחקרים בנושא. אני יכול לשלוח לך סילבוס מקוצר. אבל בכלליות בלא מעט מקרים יש פער בין איך שמקומיים תופסים מהגרים לבין מה שקורה בפועל. ואתן שוב דוגמא שנראה לי נתתי פה לפני 400 עמודים: לפני איזה 600 שנה אנגלים התבכיינו נונ סטופ על מהגרים מארצות השפלה, בטענה שאלו באו לגנוב להם את הפרנסה ושהם לא רוצים להשתלב ולהיות אנגלים למהדרין. היום יש מחקרים שמראים איך הגעתם של בעלי מקצוע פלמיים דחפה את התעשיה האנגלית המפגרת קדימה.

לפני 17 דקות, m3x7r3m3 כתב:

עזוב אם הם מייצרים פתרונות, השאיפה שלהם היא לייצר פתרונות.

קודם כל לא התייחסתי להיותם חברי כנסת, אלא לבחירה לגור בהתנחלות. היא לא באה בחינם.

חוץ מזה, מי שמבקש לפתוח את השער פה לכולם מייצר, לדעתו, פתרונות לאנשים שסובלים במקום אחר בעולם. 

לפני 19 דקות, m3x7r3m3 כתב:

וככל שאנחנו כולנו נאפשר להם להתלות על תירוצים כאלה - זה לא ירגיע את מפלצת הטרור, זה רק מגביר לה את התיאבון.

בין כניעה לטרור לבין בן גביר יש ספקטרום שלם ואינסופי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 7 דקות, יובל .מ. כתב:

אתה מבין שעצם זה שאתה יושב במשרד שלך בכיף וכותב פוסטים בקארספורום מעודד את המחבלים לעשות פיגוע?

תבינו כבר שמבחינתם כל דבר זה פרובוקציה.

אתה לא חושב שיש הבדל בין זה לבין ללכת למקום כמו הר הבית ולצעוק "אני בעל הבית"?

לפני 3 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אתה לא חושב שיש הבדל בין זה לבין ללכת למקום כמו הר הבית ולצעוק "אני בעל הבית"?

לפני 4 דקות, m3x7r3m3 כתב:

רק שבן גביר עולה להר הבית עם 2-3 שוטרים כמו כל קבוצה שעולה דרך מעלה המוגרבים (שזה כל מי שלא מוסלמי), ולפיד הגיע עם גדוד שוטרים. יחי ההבדל.

ממתי בן גביר הוא קבוצה שהוא צריך ליווי משטרתי לעצמו כמו לקבוצה? נכון שיש סיבה שישמרו עליו יותר מאשר ששומרים על קבוצת מבקרים?

לפני 6 דקות, m3x7r3m3 כתב:

לפיד הלך לשער שכם (אפילו לא להר הבית!), עם הרבה אבטחה, ו"הצית" את הערבים.

רק שבשנים קודמות היו שם התפרעויות גם בלי ביקורים של פוליטיקאים יהודים. 

לפני 9 דקות, m3x7r3m3 כתב:

הפתרון פשוט - להתנהל חכם זה לא לאפשר ל"כבוד" שלהם להיפגע, מי שהכבוד שלו נפגע ומשתולל - חוטף מעצר או כדור.

לחפש פתרונות מערביים, מול בעיות של מנטליות ערבית, לא עבד, לא עובד, ולא יעבוד, רק מזמין אותם כל פעם "להפגע" ולהשתולל, ולרצוח.

אוקיי, אבל צריך לדעת שהמחיר של זה הוא הרבה יותר מ11 נרצחים בערים ישראליות. אתה רוצה את זה? 

לפני 15 דקות, m3x7r3m3 כתב:

הפרובוקציה היא בעיני אלה שצועקים פרובוקציה, שישתו כוס מים קרים, מהים של עזה אולי, ויסתמו את הפה שלהם.

הלוואי שזה מה שהיו עושים. במקום זה הם מתכננים ומבצעים פיגועים. לפעמים גם מצליח להם.
לי אין פיתרון לזה, חושב שזו בעיה שאי אפשר לפתור בצורה טוטאלית. מה שאפשר לעשות זה לסכל פיגועים ולחסל מחבלים ובמקביל לא לעודד אף אחד להיות שאהיד. לשנוא אותך הם לא יפסיקו וצריך ללמוד לחיות עם זה. כמו שאתם בעצמכם אומרים, זה שאתה נושם וחי זה מספיק פרובוקטיבי לחלק מהם. אבל בין לחיות לבין לעלות למקום שקדוש לקיצוניים שבהם ולצעוק שם דברי התגרות יש חתיכת הבדל.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...