Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 שעות, m3x7r3m3 כתב:

או בקיצור, אתה כן חי לפי גחמות של טרוריסטים, למרות שאתה טוען שלא.

לא. אני חי לפי אילוצי המציאות. 

מחר הטרוריסט יחליט שהקו האדום שלו זה שקניון איילון פתוח בשישי בצהריים בזמן שהוא בתפילה. או שמסעדות פתוחות בתקופת הרמדאן.

לפי התפיסה שלך, כדי לא לגרום לו להרים את הראש, כדאי לסגור את איילון בשישי בצהריים ולסגור מסעדות בתקופת הרמדאן.

לא. זה לפי התפיסה שלך של התפיסה שלי.
התפיסה שלי אומרת לחיות כרגיל אבל לא לעשות דברים שיחמירו את המצב ויהפכו בעיה קטנה לבעיות גדולות.

לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

צריך לשאוף לחיות בשלווה, רק שלפעמים צריך לקבל את השלווה הזאת במחיר דמים. אחרת תקבל גם דם וגם חוסר שלווה, ואז תצטרך להלחם הרבה יותר קשה

כל עוד יש לצידנו ערבים שמאמינים שגירשנו אותם מהאדמה שלהם לא תהיה רק שלווה. וכמו שאנחנו לא הולכים לשום מקום גם הם לא.
צריך להפנים את זה ולהשלים עם זה.

אפשר לחסל את הטרוריסטים, להעיף את המשפחות שלהם לקיבינימט ולזרוק לכלא את המטיפים לשנאה (אני בעד כל זה) אבל רעיון אי אפשר להרוג. לצערנו.

טרוריסט חי על הטלת פחד, ככל שאתה תחשוב על הצעדים שלך, בגלל מה שהטרוריסט עלול לעשות, אתה מגדיל אותו ומאפשר לו.

ברגע שאתה תפסיק לקחת את הטרוריסט בחשבון, ותסתמך רק על החוק היבש, הוא ישתגע בטווח הקצר, אבל יבין מהר מאוד שהמשוואה השתנתה והוא לא קובע את החוקים.

או שפשוט תיגרר למלחמה שרק לצד שלך יש מה להפסיד בה ואתה תצטרך להמשיך לספר למשפחות נרצחים שהטרוריסט לא קובע את החוקים.

לא כתבת מה אתה מציע (בצורה הגיונית).

למשל להגיד שחבר כנסת עם חסינות לא יכול להיות במקום מסוים - לא הגיוני, לאכוף איסור תפילה בניגוד לחוק יסוד - לא הגיוני.

כתבתי כבר כמה פעמים שצריך לסכל פיגועים ולחסל מחבלים. מצידי שיזרקו את המשפחות שלהם עזה גם. אף אחד לא אוכף איסור תפילה, הרי יהודים עולים להר הבית להתפלל. אני יכול לשלוח לך תמונות שצולמו אתמול בבוקר שם. אבל חבר כנסת שעולה לשם כדי להתסיס את הטרוריסטים, למה זה טוב? איך זה משרת אותך או אותי? 

לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

בסופו של דבר צריך להסתכל על דברים פשוטים, ערבי בסביבת יהודים ירגיש בטוח, יהודי בסביבת ערבים יהיה בחשש (ופי כמה כשמדובר ביהודייה).
כל שאר הדברים שאתם רושמים פה זה סתם בלבולי שכל שתרגישו טוב עם עצמכם ותרגישו נאורים.

וואלה לא מרגיש חשש כשאני נוסע לכפרים לקנות חלקים לאוטו.
לא הרגשתי חשש כשהייתי בסיור מקצועי באום אל פחם, ולא הרגשתי חשש כשישבתי לאכול חומוס במג'ד אל כרום אחרי שהסתובבתי שם יום שלם. יותר מזה, כשהייתי סטודנט עבדתי בלאתר חייבים ולמסור להם הודעות לפני עיקול בכל מיני כפרים ערביים. ואני לא איזה גיבור גדול ונאור אני בטח לא כי קולות של פלוצים מצחיקים אותי.
אז מי מביננו חי לפי גחמות של טרוריסט?

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, פינדר כתב:

תגדיר מרתיעה דיה.

שלילת אזרחות/תושבות וגירוש, כמו שנאמר "הוציא עצמו מכלל אזרחי המדינה".

עבור אלו שאינם אזרחי/תושבי המדינה, אזי הפעולות שמבצעים היום כגון הריסת בתים.

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 9 דקות, Gosser1860 כתב:

רוב פעולות הטרור מבוצעות ע"י כאלו שאין להם אזרחות. הגל הנוכחי הוא יוצא דופן מהבחינה הזו.

הריסת בתים מבצעים כבר שנים. עוזר? שמעתי בימים האחרונים שאיזה חכם הציע להרוס גם את הבתים של השכנים...

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, SlowRide כתב:

1. התפיסה שלי אומרת לחיות כרגיל אבל לא לעשות דברים שיחמירו את המצב ויהפכו בעיה קטנה לבעיות גדולות.

כל עוד יש לצידנו ערבים שמאמינים שגירשנו אותם מהאדמה שלהם לא תהיה רק שלווה. וכמו שאנחנו לא הולכים לשום מקום גם הם לא.
צריך להפנים את זה ולהשלים עם זה.

אפשר לחסל את הטרוריסטים, להעיף את המשפחות שלהם לקיבינימט ולזרוק לכלא את המטיפים לשנאה (אני בעד כל זה) אבל רעיון אי אפשר להרוג. לצערנו.

2. וואלה לא מרגיש חשש כשאני נוסע לכפרים לקנות חלקים לאוטו.
לא הרגשתי חשש כשהייתי בסיור מקצועי באום אל פחם, ולא הרגשתי חשש כשישבתי לאכול חומוס במג'ד אל כרום אחרי שהסתובבתי שם יום שלם. יותר מזה, כשהייתי סטודנט עבדתי בלאתר חייבים ולמסור להם הודעות לפני עיקול בכל מיני כפרים ערביים. ואני לא איזה גיבור גדול ונאור אני בטח לא כי קולות של פלוצים מצחיקים אותי.
אז מי מביננו חי לפי גחמות של טרוריסט?

1. יופי, יש לך הבנה שהם רוצים לרצוח אותך. תשב בשקט ותמתין שיגיעו אליך או לבני משפחה שלך?
2. אני אהיה רגע קצת יותר בוטה - יהודון המחמד, זה שהולך לנגב חומוס ומטפל אצל ערבים ומרגיש דו קיום כמו הציוץ המטומטם של אייבי בנימין.

נראה את הבת שלך מסתובבת ליד קבוצת פועלים באיזור הגבעה הצרפתית, או מטיילת בעיר העתיקה בירושלים ליד חבורות של נערים ערבים.
ונראה גם אותך מגיב כאשר תיסע בכבישי הדרום ויחסמו אותך 3 טנדרים כשאשתך והילדה הקטנה באוטו. מה תעשה? תצפור? תתקוף? לא, בגלל שיש לך ערך לחיי אדם אתה תסתום את הפה ותברח משם לשמור עליהן (ובצדק!).
גם אם איכשהו רוב הערבים רוצים שלום, זה לא מעניין אותי כשיש סכנה ליהודים בכל חור.
חוץ מזה,מאמין שבתקופת שומר החומות לא נסעת לכפר לקנות פילטר שמן בזול.

@פינדר מויקיפדיה (כי זה קפץ ראשון):
"

במערכת הביטחון הישראלית רווחת הגישה שהריסת בתי מחבלים היא אפקטיבית ביצירת הרתעה ומניעת פיגועים, כאשר ההרתעה היא לא רק כלפי המחבל עצמו אלא גם כלפי בני משפחתו ובני ביתו. ואכן, במספר רב של מקרים הודיעו בני משפחות מחבלים לכוחות הביטחון על כוונת קרובם לבצע פיגוע במטרה למנוע את הריסת ביתם ולעיתים אף הסגירו אותו בעצמם.

על פי חוות דעת שירות הביטחון הכללי, הריסת בתי מחבלים מרתיעה מחבלים פוטנציאליים מביצוע פיגועים, ומעודדת בני משפחה להסגיר מפגעים מבעוד מועד.[1][2]

במהלך השנים פרסם השב"כ מידע על בני משפחה שהסגירו את קרוביהם לכוחות הביטחון במטרה למנוע את הריסת ביתם. כך למשל דודו של עלי אבו חאמד מהכפר אלעיזריה, שתקף בגרזן את צביקה כהן בקניון מעלה אדומים בשנת 2016 ופצע אותו באורח אנוש, הסגיר אותו לשב"כ כדי למנוע את הריסת הבית. ב-15 בנובמבר 2015, בעקבות הריסת בתי המחבלים, הסגירה משפחתו של המחבל שביצע את פיגוע הירי בעתניאל ב-13 בנובמבר 2015 את הרוצח לידי השב"כ מחשש שצה"ל יהרוס את ביתם.[3] בעקבות זאת סירב היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט לאשר את הריסת ביתו של המחבל שרצח ב-2015 את הרב יעקב ליטמן ובנו נתנאל בכביש 60 סמוך לעתניאל.

דברים בנוסח זה הושמעו גם על ידי בכירים במערכת הביטחון. אלוף פיקוד הצפון, גדי אייזנקוט, אמר ש"היו לא מעט מקרים בהם משפחות הסגירו את בנותיהן ואת בניהן כי הם ידעו שהם הולכים לבצע פיגוע והיה להם חשש שביום שאחרי, ביתם ייהרס". גם שר הביטחון אהוד ברק שיגר מכתב ליועץ המשפטי למערכת הביטחון ובו ציין כי "יש בהריסת הבתים אפקט הרתעתי".[4]

גם בשירותו כרמטכ"ל אמר איזנקוט: ”אני זוכר עשרות מקרים שבהם אבות הביאו את הבנים שלהם למפקדת החטיבה בשומרון או התקשרו לשב"כ וביקשו לעצור אותם, כי הם עלו על העובדה שהבנים הלכו לעשות פיגוע ופחדו שהבית ייהרס. גם היום הריסת בתים היא כלי הרתעה אפקטיבי מאוד“.[5]

ראש המוסד לשעבר אלוף (במיל') דני יתום כתב מאמר בנושא ובו טען כי מניסיונו: "הריסת בתי מחבלים היא גורם מרתיע שעשוי למנוע המחבל מלבצע את זממו ולרתום את משפחתו כדי למנוע את הפיגוע".[6]

עם זאת על פי ממצאי צוות חשיבה בראשותו של ראש אגף התקשוב בצה"ל, אלוף אודי שני שבחן ב-2005 את מדיניות הריסת הבתים למטרות הרתעה, לא נמצאה הוכחה לכך שמדיניות הריסת הבתים יעילה לאורך זמן.[7]"

שים לב שהבאתי גם את המשפט האחרון שטוען שזה לא יעיל לאורך זמן, אבל אי אפשר להתעלם מכל הראיות לפני שטוענות שהריסת בתים היא אחת הדרכים היעילות למנוע טרור עתידי.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם
Just now, יובל .מ. כתב:

ראה את הבת שלך מסתובבת ליד קבוצת פועלים באיזור הגבעה הצרפתית, או מטיילת בעיר העתיקה בירושלים ליד חבורות של נערים ערבים.

לא יודע מה נתפסת על קטע של בנות דווקא.

אתה מוזמן לבדוק את הסטטיסטיקה. ברוב המוחלט של המקרים בהם נשים היהודיות עברו אונס או תקיפה מינית, התוקף היה יהודי.

לפני 4 דקות, יובל .מ. כתב:

מויקיפדיה (כי זה קפץ ראשון):

נו אז כמו שציינת, המשפט האחרון מסייג את היעילות לאורך זמן.

כמה זמן כבר הורסים בתים? נגמר הטרור?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

@פינדר כי שוב, אתה מתעלם מהתחושה בציבור היהודי ומהחששות בערים המעורבות. אתה מתעלם מהעובדה שאונס של יהודיה על ידי ערבי זה ממניעים לאומניים ולא כי הוא סתם היה חרמן או סוטה כמו משה איבגי. למה ערבי מחברון הולך ברגל כל הדרך עד לעין יעל ואונס ורוצח יהודיה? למה לא לעצור אצל השכנה?

לגבי ההריסות - כבר שנים שצה"ל הורס בכאילו. העתירות ובג"ץ עוצרות אותו מלבצע ברמה גבוהה.
בעבר בין פיגוע להריסה היו עוברות 3 שעות, שזה הזמן שהיה לוקח לצוות הנדסה להגיע לבית ולפזר מוקשים.
היום ממפים, מנהלים דיון, עוצרים לעוד דיון, ובסוף פותחים חלון שהם סוגרים בשבוע. זאת לא הריסה (בניגוד ליישובים יהודים לא חוקיים, שם יעלו טרקטור על כל הישוב ויפרקו הכל גם אם הדייר הוא קצין בצה"ל).

פורסם
לפני 1 דקה, יובל .מ. כתב:

אתה מתעלם מהעובדה שאונס של יהודיה על ידי ערבי זה ממניעים לאומניים ולא כי הוא סתם היה חרמן או סוטה כמו משה איבגי.

אני בטוח שזה מאוד משנה לנאנסת הרקע של האנס.

לפני 2 דקות, יובל .מ. כתב:

אתה מתעלם מהתחושה בציבור היהודי ומהחששות בערים המעורבות.

אני לא מתעלם. אני לגמרי מבין את החששות ולגמרי מבין שלא נעים ואפילו מפחיד לחיות לצד פשע ואלימות ולאומנות.

רק שבניגוד אליך אני לא חושב שעוד אלימות ועוד כח ישנו את המצב לטובה.

ובניגוד אליך, אני מנסה להבין (להבין, לא להצדיק) מאיפה מגיעה השנאה והאלימות. וכן יש להן שורשים לאומניים ודתיים. אבל הן גם הוזנו לאורך עשרות שנים באפליה ודיכוי שהעמיקו את הניכור.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 12 דקות, פינדר כתב:

רוב פעולות הטרור מבוצעות ע"י כאלו שאין להם אזרחות.

לכמה מתוכם יש תושבות? אם יש, מדוע אינה מבוטלת?

לפני 12 דקות, פינדר כתב:

הגל הנוכחי הוא יוצא דופן מהבחינה הזו.

אז כדי שהוא לא יהפוך לשגור, כדאי לפעול כמה שיותר מהר.

לפני 12 דקות, פינדר כתב:

הריסת בתים מבצעים כבר שנים. עוזר? שמעתי בימים האחרונים שאיזה חכם הציע להרוס גם את הבתים של השכנים...

אבל הזכרתי גם עקביות באכיפה. לבצע משהו זה דבר אחד, לבצע משהו באופן עקבי זה דבר אחר לגמרי.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני שעה, Gosser1860 כתב:

ואני לא חושב שיש פתרון סופי (ראיתם מה עשיתי פה?) לסוגיה הפלסטינית (כבר דיברנו על זה כאן).

אני גם לא. ואני חושב שפספסנו את הרכבת (אם כבר ממשיכים עם אנלוגיות מאירופה) למצוא פתרון. ואנחנו צועדים בשנים הקרובות למדינה דו לאומית מהים עד לירדן, שבסופו של דבר תתקשה יותר ויותר לשווק את עצמה כדמוקרטיה ולהצליח בהסברה איך זה שיש פה קבוצות שוות יותר ושוות פחות. בעיות המשילות לא יפתרו מעצמן ולא יהיה יותר קל לשלוט באוכלוסיה האזרחית בגדה. בטח לא ביום שבו הם רשמית יגידו "אה טוב אנחנו רוצים אזרחות ישראלית".

אני חושב שיש המון דברים מטומטמים שעושה ההנהגה הערבית גם ביוש וגם פה. ואני חושב שיש המון דברים מטומטמים שעושה גם מדינת ישראל. מפעל ההתנחלויות, למשל, שהעיקרון היחידי מאחוריו הוא חזון ארץ ישראל השלמה כדי שיבוא כבר המשיח, הוא די בטופ לדעתי. אבל זה הכל דיונים שלא מובילים לשום מקום. כי האלגוריתם שכולם מפעילים הוא מאוד מאוד קצר. ואצל חלק לא נשאר בכלל מקום לספק שאולי אנחנו גם יכולנו או יכולים לעשות דברים אחרת ומי שמעלה את זה על דעתו בטח מצדיק טרור, רוצה להיות נאור או סתם יהודי גלותי. ואגב קצת חשיבה אסוציאטיבית וזרם תודעה בשקל וחצי: אם ישראלים היו מפסיקים לפחד כל כך להיות גלותיים (או "לצאת פראיירים") - המדינה הזו היתה טסה קדימה במיליון ואחד דברים אחרים שלא קשורים בכלל ליחסינו עם הערבים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 דקות, יובל .מ. כתב:

1. יופי, יש לך הבנה שהם רוצים לרצוח אותך. תשב בשקט ותמתין שיגיעו אליך או לבני משפחה שלך?
2. אני אהיה רגע קצת יותר בוטה - יהודון המחמד, זה שהולך לנגב חומוס ומטפל אצל ערבים ומרגיש דו קיום כמו הציוץ המטומטם של אייבי בנימין.

נראה את הבת שלך מסתובבת ליד קבוצת פועלים באיזור הגבעה הצרפתית, או מטיילת בעיר העתיקה בירושלים ליד חבורות של נערים ערבים.
ונראה גם אותך מגיב כאשר תיסע בכבישי הדרום ויחסמו אותך 3 טנדרים כשאשתך והילדה הקטנה באוטו. מה תעשה? תצפור? תתקוף? לא, בגלל שיש לך ערך לחיי אדם אתה תסתום את הפה ותברח משם לשמור עליהן (ובצדק!).
גם אם איכשהו רוב הערבים רוצים שלום, זה לא מעניין אותי כשיש סכנה ליהודים בכל חור.
חוץ מזה,מאמין שבתקופת שומר החומות לא נסעת לכפר לקנות פילטר שמן בזול.

1. מי שרוצה לרצוח אותי, יש משטרה וצבא שיעצרו או יהרגו אותו קודם. בשביל זה אני משלם מיסים. 

2. לא מכיר את הציוץ ולא יודע מי זה אייבי בנימין. ולא הבנתי למה אני יהודון מחמד או מה זה בכלל המונח המטומטם הזה. אני הולך איפה שבא לי, זה משהו טוב לא? או שאני צריך לפחד כל הזמן כמוך?

אני לא אומר שאין סכנות והכל תותים. אבל מהכתיבה שלך עולה שאתה חי בפחד יותר ממני, ולא בטוח שהפחד שלך מוצדק כל הזמן. כמה פעמים קרה שחסמו אותך 3 טנדרים? איימו על הבת שלך פועלים? אני נוסע לפחות פעמיים בחודש למעלה אדומים וחוץ מפלסטינים בב.מ.וו משוברת שעושה פיצוצים לא ראיתי משהו מסוכן במיוחד. 

מה שקורה בדרום זה תעודת ענייות למדינה ולמשטרה. לא מתווכח אתך על זה. אבל להשליך מזה שסביב ערבים יהודי תמיד ירגיש בחשש זו הגזמה.

פילטר שמן אני מזמין מאיביי, אבל האמת שממש בסיום שומר חומות נגמר לי הטסט והלכתי לעשות טסט בכפר יסיף. תאמין לי שמי שפגשתי שם שונא יותר ממך וממני את המתפרעים והטרוריסטים כי זה מחרבן להם את החיים והביטחון כי לפעמים זה השכנים שלהם מעבר לכביש.

פורסם
לפני 17 דקות, Gosser1860 כתב:

לכמה מתוכם יש תושבות? אם יש, מדוע אינה מבוטלת?

לא יודע לכמה מתוכם יש תושבות. אני יודע שמי שמבצע פעולת טרור, מחוסל במקום או שמקבל תושבות בכלא עד סוף חייו (או לפחות להרבה שנים), אז אני לא מבין איך אובדן האזרחות\תושבות זה מה שירתיע אותו.

לפני 19 דקות, Gosser1860 כתב:

לבצע משהו זה דבר אחד, לבצע משהו באופן עקבי זה דבר אחר לגמרי.

אני לא עוקב אחרי כל הריסה, אני יודע שכן הורסים בתים. לא רואה את ההצלחה הגדולה שזה הביא.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

אבל זו דמגוגיה כי זה לקחת משהו שאף אחד לא אומר ולנסות להוכיח את האף אחד הזה על משהו שהוא לא אמר. וזו דמגוגיה ימנית מעצבנת קלסית. מה נראה לך? שאני רוצה לפחד לצאת מהבית או לשקול לרדת מהאוטובוס כל פעם שעולה מישהו עם תיק? 

זה שאתה עושה טעות זה לא אומר שאתה מודע אליה.

איכשהו במעשים שלנו אנחנו גורמים לטרור להיות משתלם.

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

סבבה. תקנתי. אני חושב שיש המון מקרים מוכחים בהם היתרונות עולים על החסרונות.

מקרים זה אנקדוטות.

כאמור ככלל, הגירה יכולה להיות מצוינת למישהו אחד וזוועה עבור מישהו אחר.

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

אה. לא קראתי אותך נכון. כמובן שאני לא חושב שמי שחווה את הבעיות בדרום תל אביב מדמיין. והכוונה שלי היתה שגם פה המדינה (וגם עיריית תל אביב) היו יכולות לפעול אחרת. וכרגיל האלוהים והשטן נמצאים בפרטים הקטנים.

מצוין, ולכן מה שכתבתי למעלה, הגירה מסוימת יכולה להיות מצוינת עבור אזרח מסוים וזוועה עבור אזרח אחר.

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

טוב  אחי.

היי, אתה זה שהעלית את סמוטריץ' ובן גביר בהקשר הזה.

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

כן רק שהיא לא קיימת בשרשור הזה. 

כבר הראיתי דוגמאות כאלה, הבעיה שרוב האפולוגטיקה של הטרור - לא קוראים אותה ככזו אפילו.

אני מבטיח לך שסלואי לא חשב שהתפיסה שלו היא אפולוגטיקה של טרור.

לפני שעתיים, פינדר כתב:

מה זה "בעל הבית השתגע"?

יש גבול לשיגעון? או שהכל מותר?

מזכיר שנכון להיום החוק מאפשר לשפוט מחבל לעונש מוות תחת סעיף של סיוע לאויב במלחמה בתקופת איבה או מלחמה (או סעיפים דומים, סעיפים 97-99 לחוק העונשין).

מותר? מותר. חוקי? חוקי.

רק נשאר להתחיל לדרוש.

לפני שעתיים, פינדר כתב:

לא אני ולא אף "שמאלני" בפורום הזה מצדיקים טרור. אני רק חושב שבנוסף למלחמה בטרור, צריך גם לטפל בסיבות שגורמות לו מלכתחילה, אחרת גם הנינים שלנו ילחמו בטרור.

אם אנחנו רוצים לטפל בסיבות שגורמות לטרור, אנחנו צריכים למשל לסגור אוניברסיטאות בפני אזרחים ערבים.

לזה הכוונה?

לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא. אני חי לפי אילוצי המציאות. 

לא, אתה חי לפי החליל של טרוריסט, שום אילוץ מציאותי לא מכתיב לך לא לעלות להר הבית או לא לקנות בית בחברון.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא. זה לפי התפיסה שלך של התפיסה שלי.
התפיסה שלי אומרת לחיות כרגיל אבל לא לעשות דברים שיחמירו את המצב ויהפכו בעיה קטנה לבעיות גדולות.

עד האינתיפאדה השנייה, יהודי שעולה להר הבית לא היה פרובוקציה ו"עילה" לטרור.

תעשה עם זה מה שאתה רוצה, הקו האדום זז כנגדך. אתה פשוט השלמת עם התזוזה שלו.

מה הבעיה? מה שהיום מבחינתך זה לחיות כרגיל, מחר נמצאים מעבר לקו האדום של הטרוריסט.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

או שפשוט תיגרר למלחמה שרק לצד שלך יש מה להפסיד בה ואתה תצטרך להמשיך לספר למשפחות נרצחים שהטרוריסט לא קובע את החוקים.

אם לא שמת לב, אתה נמצא במלחמה.

בעצימות משתנה, אבל אתה כל הזמן במלחמה, כי כדי להפסיק מלחמה צריכים שניים, אבל להתחיל מלחמה צריך רק אחד.

וכמה שאתה לא רוצה מלחמה, הצד השני כן, ולכן מלחמה נכפתה עליך. לפחות עד שתוציא לצד השני את הרצון להלחם, ומהטקסטים של הפלשתינים אתה לומד שזה יקרה באחד משני מקרים:

1. אתה תחזור לאירופה ופלשתין המלאה תוקם מהים עד הירדן.

2. הם ינחלו מפלה צורבת כזו שאמנם לא תהרוג את הרעיון, אבל תוציא להם את הרצון להלחם בך.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

כתבתי כבר כמה פעמים שצריך לסכל פיגועים ולחסל מחבלים. מצידי שיזרקו את המשפחות שלהם עזה גם. אף אחד לא אוכף איסור תפילה, הרי יהודים עולים להר הבית להתפלל. אני יכול לשלוח לך תמונות שצולמו אתמול בבוקר שם. אבל חבר כנסת שעולה לשם כדי להתסיס את הטרוריסטים, למה זה טוב? איך זה משרת אותך או אותי? 

מעניין, אז הפוך לעיקרון הדמוקרטי - לח"כ עם חסינות, אסור מה שלאזרח רגיל מותר.

לפני כשעה, Gosser1860 כתב:

מי הורס בתים? הכי הרבה שעושים היום זה לשפוך בטון לחדר שבו גר המחבל.

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

שים לב שהבאתי גם את המשפט האחרון שטוען שזה לא יעיל לאורך זמן, אבל אי אפשר להתעלם מכל הראיות לפני שטוענות שהריסת בתים היא אחת הדרכים היעילות למנוע טרור עתידי.

לפני כשעה, פינדר כתב:

נו אז כמו שציינת, המשפט האחרון מסייג את היעילות לאורך זמן.

כמה זמן כבר הורסים בתים? נגמר הטרור?

זה לא מה שכתוב שם, כתוב שלא נמצאה הוכחה.

זה שונה מאשר נמצאה הוכחה שלא.

זה במילים אחרות "אנחנו לא יודעים" בניגוד ל"אנחנו יודעים שלא".

והפסיקו להרוס בתים, מה שיש היום זה "אטימה של בית המחבל" שזה Euphemism לזה ששופכים בטון לחדר שבו הוא גר.

כל שאר הבית עומד על תילו וממשיך לשמש כרגיל.

לפני 48 דקות, פינדר כתב:

רק שבניגוד אליך אני לא חושב שעוד אלימות ועוד כח ישנו את המצב לטובה.

ופוצי מוצי כן?

לפני 48 דקות, פינדר כתב:

ובניגוד אליך, אני מנסה להבין (להבין, לא להצדיק) מאיפה מגיעה השנאה והאלימות. וכן יש להן שורשים לאומניים ודתיים. אבל הן גם הוזנו לאורך עשרות שנים באפליה ודיכוי שהעמיקו את הניכור.

מי הפלה ודיכה ערבים ב-1929?

מדינת ישראל הלא קיימת?

לפני 24 דקות, SlowRide כתב:

תאמין לי שמי שפגשתי שם שונא יותר ממך וממני את המתפרעים והטרוריסטים כי זה מחרבן להם את החיים והביטחון כי לפעמים זה השכנים שלהם מעבר לכביש.

אז תסביר את זה:

image.thumb.png.0a3eab8ea21b116a25531eebaa81c131.png

לפני 20 דקות, פינדר כתב:

לא יודע לכמה מתוכם יש תושבות. אני יודע שמי שמבצע פעולת טרור, מחוסל במקום או שמקבל תושבות בכלא עד סוף חייו (או לפחות להרבה שנים), אז אני לא מבין איך אובדן האזרחות\תושבות זה מה שירתיע אותו.

כל עוד אינו מאבד את האזרחות והתושבות, זה שהוא נכנס לכלא / מת אומר 2 דברים:

1. משפחתו מקבלת כספים מביטוח לאומי

2. משפחתו מקבלת משכורת מהרשות הפלשתינית, ביחס ישיר לכמות היהודים שהוא הרג או פצע.

עסק הטרור הפך לעסק משתלם. בטח תחת הממשלה הזו שאפילו את תשלומי המחבלים לא מקזזת.

לפני 20 דקות, פינדר כתב:

אני לא עוקב אחרי כל הריסה, אני יודע שכן הורסים בתים. לא רואה את ההצלחה הגדולה שזה הביא.

אני אתקן אותך, אתה לא עוקב אחרי שום הריסה, לכל היותר אתה רואה כותרת ש"נהרס בית", אין לך מושג מה נמצא מעבר לכותרת.

רמז, אין שם הריסה, מגיעים צוותים של צה"ל, מתשאלים ובודקים בדיוק באיזה חדר ישן המחבל, צוותי הנדסה ממפים את הבית ואיפה החדר המדובר נמצא.

ואז מגיע כוח אחר, בהזדמנות אחרת, ושופך לאותו חדר בטון.

זהו, בזה נגמרה ה"הריסה".

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 13 דקות, m3x7r3m3 כתב:

מזכיר שנכון להיום החוק מאפשר לשפוט מחבל לעונש מוות תחת סעיף של סיוע לאויב במלחמה בתקופת איבה או מלחמה (או סעיפים דומים, סעיפים 97-99 לחוק העונשין).

כמה מחבלים נותרו בחיים בפיגועים של השבועיים האחרונים?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

יותר מדי, למעשה כל אחד שנשאר בחיים זה אחד יותר מדי.

חוץ מזה - כמה פיגועים אתה מכיר שקרו בשבועיים האחרונים? אתה מכיר רק את באר שבע, חדרה ובני ברק?

חוץ מאלו היו עוד.

בתי הכלא הצבאיים מלאים במחבלים שנשארו בחיים, בתי הדין הצבאיים לוקחים שופטים, תובעים וקלדניות במילואים כדי לעמוד בעומס.

הם שופטים בעיקר מחבלים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, m3x7r3m3 כתב:

לא, אתה חי לפי החליל של טרוריסט, שום אילוץ מציאותי לא מכתיב לך לא לעלות להר הבית או לא לקנות בית בחברון.

להר הבית אף אחד לא מונע ממני לעלות. לקנות בית בחברון אני לא רוצה.

מה הבעיה? מה שהיום מבחינתך זה לחיות כרגיל, מחר נמצאים מעבר לקו האדום של הטרוריסט

מבחינתך לחיות כרגיל זה שחיילים ואזרחים ימותו חופשי בפיגועי ירי ופיצוצים על בסיס יומי למשך זמן לא מוגבל העיקר שחס וחלילה הערבים לא יחשבו שאנחנו נכנעים לטרור. 

אז תסביר את זה

לא, אתה תסביר לי איך אני עדיין בחיים כי לפי ההיגיון שלך בהסתמך על מספר הפעמים שביקרתי שם הייתי אמור להיות מת מזמן. אולי אני בעצם רוח רפאים?

לא שמת לב, אתה נמצא במלחמה.

בעצימות משתנה, אבל אתה כל הזמן במלחמה, כי כדי להפסיק מלחמה צריכים שניים, אבל להתחיל מלחמה צריך רק אחד.

מה ששמתי לב זה שאתה ועוד אחרים חיים בסרט שניתן לעצור את המלחמה הזאת. מה שניתן לעשות זה לשמור עליה בעצימות נמוכה ככל הניתן.

הם ינחלו מפלה צורבת כזו שאמנם לא תהרוג את הרעיון, אבל תוציא להם את הרצון להלחם בך

כל עוד הרעיון קיים הרצון להילחם בך קיים וזה מה שאתה מסרב להשלים איתו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

• תוכן חדש...