Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, David32 כתב:

אתה משווה את בן גביר לנביא מוחמד? לזה שהקים את הדת המוסלמית? 

מוחמד? זה לא מוכר השווארמה? מת עליו. אין עוד מלבדו. בהחלט דמות רבת השפעה, אבל אין צורך לערוף ראשים בגללו. 

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 24 דקות, יבגניפ כתב:

לא זה מה שנאמר או נשאל. שאלתי האם אתה לא חושב שאנשים שלא ממש שירתו בצבא, ולא מסכנים את עצמם בשירות בחזית הם לא צבועים כשהם מטיפים כל הזמן לפתרונות מלחמתיים אלימים שהם לא ישלמו עליהם מחיר ישיר?

זה רק צד אחד של המשוואה. הצד השני הוא שגנרלים בדימוס לרוב משליכים את החוויות האישיות שלהם, ובכלל זה אובדן חברים וראיה של המון זוועות קרב, על הכלל וחושבים שאם הם, שראו הכל ועשו הכל, כ"כ רוצים שלום, אז וודאי גם האחרים ירצו. לאורך ההיסטוריה זה הוכח כלא נכון, והראיה הנכונה הא לא מה אתה חושב שחכם לעשות, אלא להתכונן למה שהצד השני יעשה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

נכון, אבל כשעושים השוואה צריך איזה קשר בין הדברים שמשווים בניהם.

אלא אם יש דת חדשה שבנגביר הנביא שלה ולא שמענו עליה עדיין.

זו לא הייתה השוואה, אלא אזהרה, שיש אנשים שאפשר לעשות עליהם קריקטורה, וכאלה שלא.

לפני 32 דקות, יבגניפ כתב:

לא זה מה שנאמר או נשאל. שאלתי האם אתה לא חושב שאנשים שלא ממש שירתו בצבא, ולא מסכנים את עצמם בשירות בחזית הם לא צבועים כשהם מטיפים כל הזמן לפתרונות מלחמתיים אלימים שהם לא ישלמו עליהם מחיר ישיר?

כמו דוד בן גוריון?

לפי מה שאתה אומר - הקבינט מדיני בטחוני צריך להיות מורכב רק מהורים לחיילים, שמשרתים עכשיו, כי גם אם בנט יצביע על יציאה למלחמה - הוא לא ישלם עליהם מחיר ישיר, כל הילדים שלו קטנים מדי.

לפני 6 דקות, RK כתב:

זה רק צד אחד של המשוואה. הצד השני הוא שגנרלים בדימוס לרוב משליכים את החוויות האישיות שלהם, ובכלל זה אובדן חברים וראיה של המון זוועות קרב, על הכלל וחושבים שאם הם, שראו הכל ועשו הכל, כ"כ רוצים שלום, אז וודאי גם האחרים ירצו. לאורך ההיסטוריה זה הוכח כלא נכון, והראיה הנכונה הא לא מה אתה חושב שחכם לעשות, אלא להתכונן למה שהצד השני יעשה.

כמו גם לא להשליך מפתרונות שעבדו בסוף מלחה"ע ה-2 על מלחמה במזה"ת

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 14 דקות, eitanuch כתב:

מוחמד? זה לא מוכר השווארמה? מת עליו. אין עוד מלבדו. בהחלט דמות רבת השפעה, אבל אין צורך לערוף ראשים בגללו

התרנגולי הודו והעגלים שמסתובבים על השיפוד לא יסכימו איתך.

לפני 11 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זו לא הייתה השוואה, אלא אזהרה, שיש אנשים שאפשר לעשות עליהם קריקטורה, וכאלה שלא

גם הקריקטורה הזאת היא סוג של אזהרה. 

• מצחיק 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 35 דקות, m3x7r3m3 כתב:

לפי מה שאתה אומר - הקבינט מדיני בטחוני צריך להיות מורכב רק מהורים לחיילים, שמשרתים עכשיו, כי גם אם בנט יצביע על יציאה למלחמה - הוא לא ישלם עליהם מחיר ישיר, כל הילדים שלו קטנים מדי.

לא, לפי מה שאני אומר אדם הוא לא בהכרח צבוע אם הוא בעד קליטה של פליטים אבל לא גר בנווה שאנן. ותפיסות מדיניות ובטחוניות שונות ללא הבנה איך ליישם או יכולת אמיתית ליישם זה לא משהו ששייך רק לשמשאל. וכמו שאתה לא אוהב פוליטיקאים שמאלניים שמטיפים לקליטת פליטים אבל לא מסבירים איך, אני לא אוהב פוליטיקאים ימניים שמטיפים נונ סטופ לפתרונות מלחמתיים אלימים מבלי שהם יודעים מה בכלל אפשרי ומה לא (לזכותם, הם כן מציעים פתרון עקרוני: תפילה, א"י השלמה ומשיח שבטוח יגיע בסוף).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני שעה, SlowRide כתב:

גם הקריקטורה הזאת היא סוג של אזהרה. 

תלוי למי, במקרה של מוחמד זו אזהרה למציירי ומציגי הקריקטורה.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

לא, לפי מה שאני אומר אדם הוא לא בהכרח צבוע אם הוא בעד קליטה של פליטים אבל לא גר בנווה שאנן. ותפיסות מדיניות ובטחוניות שונות ללא הבנה איך ליישם או יכולת אמיתית ליישם זה לא משהו ששייך רק לשמשאל. וכמו שאתה לא אוהב פוליטיקאים שמאלניים שמטיפים לקליטת פליטים אבל לא מסבירים איך, אני לא אוהב פוליטיקאים ימניים שמטיפים נונ סטופ לפתרונות מלחמתיים אלימים מבלי שהם יודעים מה בכלל אפשרי ומה לא (לזכותם, הם כן מציעים פתרון עקרוני: תפילה, א"י השלמה ומשיח שבטוח יגיע בסוף).

א. זה אולי אפשר להגיד על החרדים, אבל אי אפשר גם לא לגייס (למרות שהוא רצה) את בן גביר, ואז להשתמש בזה "כנגדו" שהוא לא שירת, הרי השמאל (וספציפית יוסי שריד ז"ל) הוא זה שאחראי שבן גביר לא שירת בצבא! זה ממש להרוג את ההורים שלך ואז לבקש רחמים כי אתה יתום.

ב. אם תקשיב לבן גביר וסמוטריץ', אז לא ראיתי בשום מקום שהם מטיפים למשהו בלי להסביר איך. זה שאתם לא אוהבים את ההסברים שלהם זה לא אומר שהם לא מסבירים.

ג. מדינת ישראל 2022 מסוגלת לעשות לפחות מה שעשתה ב-1967, אם לא יותר, מבחינה צבאית.

ד. הם לא נותנים תשובות של "לכבוש את שטחי B ו-A לא אכפת לי איך תעשו את זה", שזה המקבילה הנכונה להצעות השמאל לקלוט פליטים בלי פתרונות.

אגב בהקשר הזה שמעת שרוצים להביא לארץ ספינה עם 500 חדרים ולשכן בה את הפליטים?
אגב 2 - עדיין מתייחסים לבית ברעננה כמעון פרטי למרות שכבר הוגדר ע"י היועמ"ש כמעון רשמי, זה הרבה יותר חמור מ-15 או 50 מיליון לשיפוץ.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 22 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זה אולי אפשר להגיד על החרדים

אפשר להגיד את זה על סמוטריץ'? 

לפני 24 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ד. הם לא נותנים תשובות של "לכבוש את שטחי B ו-A לא אכפת לי איך תעשו את זה", שזה המקבילה הנכונה להצעות השמאל לקלוט פליטים בלי פתרונות.

כמובן, הם חושבים שהמשיח יבוא ויפתור את כל הבעיות.

אין לי כח לחפור, אבל פתרונות נאיבים למציאות מורכבת לרוב לא עובדים לא משנה אם הם מימין או משמאל. במקרה השמאלני אתה יכול למצוא מגוון פרשני מרקס ואפילו לנין שיסבירו לך למה קומוניזם זו ה-תאוריה הנכונה ובמקרה לגמרי נכשלה בכל מקום שנוסתה. במקרה הימני אפשר להכנס לרוטר ולחפש מגוון הסברים על בוגדים שהשתלטו על כל המדינה. העקרון זהה לחלוטין. 

לפני 27 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אגב בהקשר הזה שמעת שרוצים להביא לארץ ספינה עם 500 חדרים ולשכן בה את הפליטים?

חח לא. מאיפה זה בא?

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, יבגניפ כתב:

אפשר להגיד את זה על סמוטריץ'? 

רק אם אתה אומר שמי שיכול להביע דעה - חייב היה לשרת X חודשים מינימום, או לשרת בתפקידים X, Y, Z.

לפני 5 דקות, יבגניפ כתב:

כמובן, הם חושבים שהמשיח יבוא ויפתור את כל הבעיות.

זה ממש לא רעיונות שמגיעים מהציונות הדתית...

לפני 5 דקות, יבגניפ כתב:

אין לי כח לחפור, אבל פתרונות נאיבים למציאות מורכבת לרוב לא עובדים לא משנה אם הם מימין או משמאל. במקרה השמאלני אתה יכול למצוא מגוון פרשני מרקס ואפילו לנין שיסבירו לך למה קומוניזם זו ה-תאוריה הנכונה ובמקרה לגמרי נכשלה בכל מקום שנוסתה. במקרה הימני אפשר להכנס לרוטר ולחפש מגוון הסברים על בוגדים שהשתלטו על כל המדינה. העקרון זהה לחלוטין. 

עזוב בוגדים ולא בוגדים, הם מציעים פתרונות, אתה יכול לא לאהוב את הפתרונות הללו, אבל אתה לא יכול להגיד שהם לא מציעים.

עונש מוות למחבלים, קיזוז משכורות מחבלים, ניתוק מגעים עם הרשות, תגובה על כל ירי של חמאס, הקמת ישובים על כל פיגוע וכו'.

לפני 5 דקות, יבגניפ כתב:

חח לא. מאיפה זה בא?

אמרו ב-12 אתמול או שלשום, נשמע לי כמו בלון ניסוי, אבל לך תדע.

מה לא סיפרו להם שאפשר פשוט לבנות בסטנדרט יותר נמוך שהם הולכים להביא ספינה? 🤣

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 4 דקות, m3x7r3m3 כתב:

מה לא סיפרו להם שאפשר פשוט לבנות בסטנדרט יותר נמוך שהם הולכים להביא ספינה? 🤣

אצלי בעיר עוגנות כמה ספינות, אחת לאפגנים, והשניה עכשיו לאוקראינים.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, m3x7r3m3 כתב:

תלוי למי, במקרה של מוחמד זו אזהרה למציירי ומציגי הקריקטורה

במקרה הזה האזהרה היא מתוצאות של פרובוקציות.

לפני 6 דקות, m3x7r3m3 כתב:

הקמת ישובים על כל פיגוע

זה פיתרון גרוע כי זה פוגע בעיקר בנו בהרבה בחינות ולא מזיז להם במיוחד.

עם כל השאר אני די מסכים.

לפני 6 דקות, m3x7r3m3 כתב:

לא סיפרו להם שאפשר פשוט לבנות בסטנדרט יותר נמוך שהם הולכים להביא ספינה

יודעים שלא יהיה מה לעשות עם דירות כאלה אחרי שיחזרו לאוקראינה. אוניה יש למי למכור.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 1 דקה, David32 כתב:

אצלי בעיר עוגנות כמה ספינות, אחת לאפגנים, והשניה עכשיו לאוקראינים.

עכשיו אני מבין מאיפה הביאו את הרעיון

לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

במקרה הזה האזהרה היא מתוצאות של פרובוקציות.

אני מבין שלדעתך יהודי שבסה"כ לא רוצה שישרפו לו את הבית, זה פרובוקציה.

אולי יהודי שרוצה לעלות להר הבית (בידינו?), זה פרובוקציה?

לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

זה פיתרון גרוע כי זה פוגע בעיקר בנו בהרבה בחינות ולא מזיז להם במיוחד.

עם כל השאר אני די מסכים.

למה? המלחמה מבחינתם היא על אדמה.

אתה אשכרה גורם להם להבין שפיגוע = הפסד שטח.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 23 דקות, m3x7r3m3 כתב:

רק אם אתה אומר שמי שיכול להביע דעה - חייב היה לשרת X חודשים מינימום, או לשרת בתפקידים X, Y, Z.

אתה אמרת שמי שמעודד קליטת פליטים צריך לגור בנווה שאנן אחרת הוא צבוע, לא? :)

לפני 24 דקות, m3x7r3m3 כתב:

עזוב בוגדים ולא בוגדים, הם מציעים פתרונות, אתה יכול לא לאהוב את הפתרונות הללו, אבל אתה לא יכול להגיד שהם לא מציעים.

אני יכול להגיד את מה שאני אומר בדיוק. לבעלי דעות קיצוניות תמיד יהיו פתרונות לכל דבר. בדרך כלל יש נטייה לפתרונות האלו להיות לא ישימים. כמובן, יש החרגות.

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אמרו ב-12 אתמול או שלשום, נשמע לי כמו בלון ניסוי, אבל לך תדע.

קשה לדעת אבל אולי זה לא רעיון כזה רע כמו שזה נשמע. בערי נמל באברופה יש לא מעט מלונות שנמצאים בספינות ישנות. 

לפני 19 דקות, m3x7r3m3 כתב:

למה?

כי, כמו שאומרים אצלכם הימניים, אין עץ כסף למדינת ישראל. והקמת ישובים חדשים לא באה בחינם.

(שם בצד את הדעה המדינית שלי רגע ואת זה שאני לא חושב שזה ישיג משהו)

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, יבגניפ כתב:

אתה אמרת שמי שמעודד קליטת פליטים צריך לגור בנווה שאנן אחרת הוא צבוע, לא? :)

זה לא מה שאמרתי, אם תרצה להבין מה כן אמרתי אז תשאל.

אני יכול להגיד את מה שאני אומר בדיוק. לבעלי דעות קיצוניות תמיד יהיו פתרונות לכל דבר. בדרך כלל יש נטייה לפתרונות האלו להיות לא ישימים. כמובן, יש החרגות.

אממה, במשך 20 שנה לפחות, מספרים לנו שאי אפשר לשלול אזרחות ממחבלים, פשוט אי אפשר, כי וכי וכי.

ודווקא הימין (בד"כ זה שמימין לליכוד) היה זה שאמר שאפשר, וצריך רק לרצות ולחוקק.

עכשיו השמאל בשלטון, והליכוד באופוזיציה, ופתאום מסתבר שאפשר, ויש תשתית חוקית ומשפטית לזה, ואפילו בר לב ונחמן שי בעד, וגם דיכטר (אם כי למען ההגינות יש לציין שדיכטר כבר שנים דוחף לזה, גם כשהליכוד כמפלגה לא רצה לגעת בזה עם מקל).

הלא ישים של אתמול הופך להיות אפשרי של היום והכרחי של מחר.

קשה לדעת אבל אולי זה לא רעיון כזה רע כמו שזה נשמע. בערי נמל באברופה יש לא מעט מלונות שנמצאים בספינות ישנות. 

You the point Memes

כי, כמו שאומרים אצלכם הימניים, אין עץ כסף למדינת ישראל. והקמת ישובים חדשים לא באה בחינם.

(שם בצד את הדעה המדינית שלי רגע ואת זה שאני לא חושב שזה ישיג משהו)

אפשר גם להתפשר על תפיסת קרקע מבלי להקים עליה יישובים כרגע.

דונם אחד כל פעם 😃

אפשר גם להתחיל מהקרקע שמסביב ליישובים קיימים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 31 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זה לא מה שאמרתי, אם תרצה להבין מה כן אמרתי אז תשאל.

סימן השאלה בסוף הציטוט לשי שהבאת מעיד על כך שמדובר על שאלה.

ציטוט

לא ממש, כי בערך כל אלה שדחפו חזק חזק להכניס לפה אריתראים וסודנים הם לא אלו ששילמו את המחיר של השהות של אותם אריתראים וסודנים כאן.

אז זה נורא נורא קל להיות הומני על חשבון אחרים. לדרוש מהממשלה שלך להביא את זה ואת ההוא ואת כולם, העיקר שלא יעברו את דיזינגוף צפונה.

כאמור, גם נורא קל להיות ימני קיצוני על חשבון אחרים. 

• תוכן חדש...