Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 53 דקות, יובל .מ. כתב:

אתה מבין שעצם זה שאתה יושב במשרד שלך בכיף וכותב פוסטים בקארספורום מעודד את המחבלים לעשות פיגוע?

סתם שאלה: ניסית פעם לדבר עם ערבים? עבדת עם כמה? למדת?

העולם זה לא ליאור, יובל ואיתמר בן גביר מצד אחד ומחבלים ושמאלנים מצד שני.

ודי בטוח שהדרך למיגור הטרור לא עוברת בהתססה מתמדת של השטח ותזכורות אינסופיות לכלל הערבים פה שמבחינת חלק מהיהודים הם תמיד יהיו סוג ב'. 

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 49 דקות, פינדר כתב:

אתה שוב חוזר לאחד הכשלים הלוגיים האהובים עליך, דיכוטומיה כוזבת.

בין לגור בר"ג לבין עליה להר הבית ברמדאן, יש מגוון שלם.

אני יודע שיש פלסטינים (כולל אזרחי ישראל) שמבחינתם אני פולש שאמור להיעלם מפה בדרך זו או אחרת. אבל יש גם אחרים שמקבלים את העובדה שאני פה. כל פרובוקציה מחזקת קבוצה אחת על חשבון השניה.

וכמובן שהפרובוקציות האלו הן רק הפתיל, שיושב על שנים של אפליה ודיכוי. נראה לי שכבר חרשנו את זה פעם או פעמיים בשרשור הזה.

עובדתית, גם מגורים בר"ג וגם עלייה להר הבית, בעיניהם זה פרובוקציה.

אין (לפחות באופן פומבי ורשמי) ערבים שמבחינתם אתה אמור להישאר כאן, הויכוח הוא על הדרך, האם בשיטת הסלאמי או בשיטת הכל כלול.

אז לא, זה לא כשל לוגי, זה עיוורון שלך (מבחירה? לא מבחירה? לא משנה גם).

האפולוגטיקה שלך למחבלים כאילו זה אפליה ודיכוי (ואולי גם דיכאון כמו המחבל האחרון שלא הוגש נגדו כתב אישום על טרור בגלל שהוא היה בדיכאון, והרי טבעי בדכאון ללכת לדקור יהודים, זה כלי ידוע להוציא מדכאון).

לפני 32 דקות, יבגניפ כתב:

בלי מהגרי עבודה לא היתה ארה"ב. אתה מבלבל בין קונספט לבין מימוש. וגם השאלות שאתה שואל לא מעידות על בעיה. נראה לי שאפשר להסכים שרגולציה לא מעידה על כך שהיתה בעיה מלכתחילה.

כי ההיסטוריה של ארה"ב הייתה חפה מבעיות סביב ההגירה 🤣

כולה עברו 250 שנה של ארה"ב בפורמט הנוכחי ועוד קצת כקולוניה של בריטניה.

ואתה מודד את התוצאה של היום בהתעלמות מוחלטת מכל העבר.

אם מספיק משעמם לך אתה מוזמן לחפש ולקרוא על הגירה ומחקרים בנושא. אני יכול לשלוח לך סילבוס מקוצר. אבל בכלליות בלא מעט מקרים יש פער בין איך שמקומיים תופסים מהגרים לבין מה שקורה בפועל. ואתן שוב דוגמא שנראה לי נתתי פה לפני 400 עמודים: לפני איזה 600 שנה אנגלים התבכיינו נונ סטופ על מהגרים מארצות השפלה, בטענה שאלו באו לגנוב להם את הפרנסה ושהם לא רוצים להשתלב ולהיות אנגלים למהדרין. היום יש מחקרים שמראים איך הגעתם של בעלי מקצוע פלמיים דחפה את התעשיה האנגלית המפגרת קדימה.

ברור כולם מדמיינים את הבעיות של המהגרי עבודה האפריקאים...

קודם כל לא התייחסתי להיותם חברי כנסת, אלא לבחירה לגור בהתנחלות. היא לא באה בחינם.

איזה אבטחה יש לגרים בהתנחלויות? חוץ מכיתת הכוננות של היישוב (שמבוססת על תושבים בעיקר חוץ מהרבש"צ) וחטיבה מרחבית (שנמצאת שם בין אם יש או אין ישובים במרחב)?

חוץ מזה, מי שמבקש לפתוח את השער פה לכולם מייצר, לדעתו, פתרונות לאנשים שסובלים במקום אחר בעולם. 

זה בדיוק, אבל בדיוק ההגדרה של לייבא בעיות, לא לפתור בעיות קיימות של מדינת ישראל ואזרחי ישראל.

בין כניעה לטרור לבין בן גביר יש ספקטרום שלם ואינסופי.

כל אפולוגטיקה של טרור מעודדת אותו, לא משנה איפה זה על הספקטרום.

לפני 25 דקות, SlowRide כתב:

אתה לא חושב שיש הבדל בין זה לבין ללכת למקום כמו הר הבית ולצעוק "אני בעל הבית"?

מה שאתה לא מבין זה שבעיני הטרוריסטים זה אותו דבר.

וזה מה שקובע, לא מה אתה חושב.

לפני 36 דקות, SlowRide כתב:

ממתי בן גביר הוא קבוצה שהוא צריך ליווי משטרתי לעצמו כמו לקבוצה? נכון שיש סיבה שישמרו עליו יותר מאשר ששומרים על קבוצת מבקרים?

הוא עלה עם קבוצה.

לפני 36 דקות, SlowRide כתב:

רק שבשנים קודמות היו שם התפרעויות גם בלי ביקורים של פוליטיקאים יהודים. 

כאמור תירוצים, אם זה לא ביקור של פוליטיקאי יהודי בשער שכם, זה בן גביר בשמעון הצדיק, ואם לא זה אז מנהרות הכותל, ואם לא אז פשוט ממציאים ש"אל אקצה בסכנה".

כל אלה זה אפולוגטיקה של טרוריסטים.

ועד שלא נבין ונתמודד עם זה במישור הזה - לא תיפתר הבעיה.

לפני 37 דקות, SlowRide כתב:

אוקיי, אבל צריך לדעת שהמחיר של זה הוא הרבה יותר מ11 נרצחים בערים ישראליות. אתה רוצה את זה? 

הרבה יותר מ-11 טרוריסטים מתים אתה מתכוון, וגם בזה אני לא בטוח.

לפני 38 דקות, SlowRide כתב:

הלוואי שזה מה שהיו עושים. במקום זה הם מתכננים ומבצעים פיגועים. לפעמים גם מצליח להם.

גם בלי ה"פרובוקציה" הם מתכננים ומבצעים פיגועים. מה ההבדל?

לפני 39 דקות, SlowRide כתב:

לי אין פיתרון לזה, חושב שזו בעיה שאי אפשר לפתור בצורה טוטאלית. מה שאפשר לעשות זה לסכל פיגועים ולחסל מחבלים ובמקביל לא לעודד אף אחד להיות שאהיד. לשנוא אותך הם לא יפסיקו וצריך ללמוד לחיות עם זה. כמו שאתם בעצמכם אומרים, זה שאתה נושם וחי זה מספיק פרובוקטיבי לחלק מהם. אבל בין לחיות לבין לעלות למקום שקדוש לקיצוניים שבהם ולצעוק שם דברי התגרות יש חתיכת הבדל.

כאמור, גם לשבת בבית בר"ג (או להוציא ילד לטיול ברחובות בני ברק) זה מספיק פרובוקטיבי.

מה אתה מציע? להיסגר בחדר ולעשות קולות של שטיח?

לפני 20 דקות, יבגניפ כתב:

ודי בטוח שהדרך למיגור הטרור לא עוברת בהתססה מתמדת של השטח ותזכורות אינסופיות לכלל הערבים פה שמבחינת חלק מהיהודים הם תמיד יהיו סוג ב'. 

ערבים שאשכרה מבחינתם הקיום שלך פה לא מתסיס, גם הם בעד מיגור הטרור.

• אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 4 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אין (לפחות באופן פומבי ורשמי) ערבים שמבחינתם אתה אמור להישאר כאן, הויכוח הוא על הדרך, האם בשיטת הסלאמי או בשיטת הכל כלול.

נו אם אתה אמרת שאין, אז אין.

image.thumb.png.1edddceacdb6c2e0b1a466714bb87aa9.png

לפני 6 דקות, m3x7r3m3 כתב:

איזה אבטחה יש לגרים בהתנחלויות? חוץ מכיתת הכוננות של היישוב (שמבוססת על תושבים בעיקר חוץ מהרבש"צ) וחטיבה מרחבית (שנמצאת שם בין אם יש או אין ישובים במרחב)?

אני מבין שאף פעם לא עשית מילואים בשטחים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 1 דקה, פינדר כתב:

נו אם אתה אמרת שאין, אז אין.

image.thumb.png.1edddceacdb6c2e0b1a466714bb87aa9.png

שיטת הסלאמי, מבחינתם עתידית מדינת ישראל פשוט מפסיקה להתקיים.

לפני 1 דקה, פינדר כתב:

אני מבין שאף פעם לא עשית מילואים בשטחים.

אתה מתייחס להגנ"ש?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 45 דקות, SlowRide כתב:

אתה לא חושב שיש הבדל בין זה לבין ללכת למקום כמו הר הבית ולצעוק "אני בעל הבית"?

ממתי בן גביר הוא קבוצה שהוא צריך ליווי משטרתי לעצמו כמו לקבוצה? נכון שיש סיבה שישמרו עליו יותר מאשר ששומרים על קבוצת מבקרים?

רק שבשנים קודמות היו שם התפרעויות גם בלי ביקורים של פוליטיקאים יהודים. 

אוקיי, אבל צריך לדעת שהמחיר של זה הוא הרבה יותר מ11 נרצחים בערים ישראליות. אתה רוצה את זה? 

הלוואי שזה מה שהיו עושים. במקום זה הם מתכננים ומבצעים פיגועים. לפעמים גם מצליח להם.
לי אין פיתרון לזה, חושב שזו בעיה שאי אפשר לפתור בצורה טוטאלית. מה שאפשר לעשות זה לסכל פיגועים ולחסל מחבלים ובמקביל לא לעודד אף אחד להיות שאהיד. לשנוא אותך הם לא יפסיקו וצריך ללמוד לחיות עם זה. כמו שאתם בעצמכם אומרים, זה שאתה נושם וחי זה מספיק פרובוקטיבי לחלק מהם. אבל בין לחיות לבין לעלות למקום שקדוש לקיצוניים שבהם ולצעוק שם דברי התגרות יש חתיכת הבדל.

היהודי הגלותי שמחפש להוריד את הראש כדי לא להכעיס את האויב.
לפעמים עדיף שיהרגו 30 חיילים במבצע של שבועיים מאשר 30 אזרחים בשנה מה שיגרור תחושת פחד ל-10 מיליון תושבים. בעצם 8 מיליון כי 2 מיליון ערבים יסתובבו בכיף שלהם בזמן שכל היהודים יפחדו.
(לוחם במילואים, לא מתכוון לשלוח אף אחד להילחם במקומי אם מישהו מתכנן לכתוב על זה).

לפני 25 דקות, יבגניפ כתב:

ירושלמי, עבדתי, דיברתי, למדתי איתם. חלקם עדיין עובדים עם אבא שלי ואחי ואפילו תנחש מה, כמה מהם היו בחתונה שלי לא מזמן.
המיעוט שם שמנסה לחיות בשקט שונא את המחבלים יותר ממני וממך, פשוט אין להם אפשרות להילחם בזה.
אפשר לשאול איפה כבודו גר? כי אם היית ירושלמי והיית יודע שכל יציאה בערב של הבת שלך תהיה מלווה בהטרדה מינית של מחבלים לא היית מדבר ככה כנראה. סטודנטים צריכים לסתום תפה באקדמיה בזמן שיש הפגנות תומכות טרור באוניברסיטאות ומכללות.

פורסם

יבגני גר בת"א, אנחנו כבר מכירים לא מעט, והוא אפילו הזמין אותי לבירה

• רעיון טוב! 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

שיטת הסלאמי, מבחינתם עתידית מדינת ישראל פשוט מפסיקה להתקיים.

אמרת שאין מי שאומר את זה באופן פומבי ורשמי. הבאתי לך דוגמה, אז עכשיו אתה מתיימר לקרוא מחשבות.

לפני 5 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אתה מתייחס להגנ"ש?

השתחררתי ממילואים לפני כעשור, אז אני לא זוכר את כל המושגים ובטח לא מכיר את השמות העדכניים.

אני כן זוכר את המחסומים שעמדתי בהם, סיורים בכבישים, שמירה על ישובים יהודיים ועוד פעילויות שקשורות להגנה על המתנחלים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 1 דקה, m3x7r3m3 כתב:

כי ההיסטוריה של ארה"ב הייתה חפה מבעיות סביב ההגירה 🤣

לא בטוח שאני מבין מה אתה רוצה להגיד, כי זה נשמע שבראש שלך יש איזו היסטוריה אלטרנטיבית שבה יש גם ארהב וגם אין מהגרי עבודה. אבל לארה"ב אין היסטוריה בלי הגירה. וזה מרגיש לי שזה שוב הולך לכיוון ליאור קלאסי. אני מכבד את זה. אבל הרמה של זה מבחינתי זה כמו להתווכח עם צ'מגיא על זוגיות. יש דרכים יותר טובות להעביר את הזמן. 

לפני 8 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ברור כולם מדמיינים את הבעיות של המהגרי עבודה האפריקאים...

סביר להניח. הבעיה היא שגם פה יש מיליון ואחד משתנים.

לפני 13 דקות, m3x7r3m3 כתב:

איזה אבטחה יש לגרים בהתנחלויות?

גם על זה כבר נכתב המון. אתה יכול לגגל.

לפני 15 דקות, m3x7r3m3 כתב:

כל אפולוגטיקה של טרור מעודדת אותו, לא משנה איפה זה על הספקטרום.

אן אפולוגטיקה של טרור (גם ניסיון לפתור אותו בהדברות הוא לא אפולוגטיקה). מה שכן יש הוא טענה שבן גבירים עוזרים להעצים את היקף הטרור. 

לפני 8 דקות, יובל .מ. כתב:

המיעוט שם שמנסה לחיות בשקט שונא את המחבלים יותר ממני וממך, פשוט אין להם אפשרות להילחם בזה.

מעולה. איך הגעת למסקנה שמדובר במיעוט אני לא יודע. אבל אולי כדאי שתשאיר מקום לספק שבן גביר וסמוטריץ לא מייצרים בדיוק תחשות שייכות טובה אצל אף אחד. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 4 דקות, יבגניפ כתב:

מעולה. איך הגעת למסקנה שמדובר במיעוט אני לא יודע. אבל אולי כדאי שתשאיר מקום לספק שבן גביר וסמוטריץ לא מייצרים בדיוק תחשות שייכות טובה אצל אף אחד. 

פתח את הצילומים של אתמול בלילה משער שכם.
או מחגיגות בערים הערביות אחרי פיגוע.
או משומר החומות.
או בנטיעות עצים בדרום.
או סתם תחפש כתבות על הטרדות של יהודיות על ידי ערבים (כי אם יטרידו ערביה יירצחו אותה על פגיעה בכבוד המשפחה ואותו כנקמת דם).
או את הכתבה על החייל שמצאו לו את האופנוע שנגנב לו באמצע הכביש על ידי 2 ערבים מרמלה.

או פריצות לבתים בעומר ובאר שבע.

מה אומר על מלחמת שלג שבתוך הכדורים יש סלעים שנזרקים על חרדים ועל רכבים?

או סתם חרדים שהולך לכותל ומפוצצים לו את הפנים.
להמשיך או שאתה רוצה להמשיך לטמון את הראש בחול?

פורסם

ועל פי זה קבעת שמדובר ברוב?

יש יותר ממספיק נושאים בהם אני יכול לגלול בפניך רשימה של מאות דוגמאות שיכנעו אותך שמדובר במגמה שמייצגת את הרוב- למרות שהנתונים בפועל מראים בצורה מאוד, מאוד חד משמעית שמדובר בהיפך המוחלט. הנה, בוא ניקח אחת מזעזעת למדי:

מקרי רצח בהם הפושעים הם ממוצא יהודי במדינת ישראל. הרי אוכל למנות מאות כאלו. 

האם זה אומר שרוב היהודים הגרים בישראל הינם רוצחים/ירצחו?

ברור שלא.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עובדתית, גם מגורים בר"ג וגם עלייה להר הבית, בעיניהם זה פרובוקציה.

עזוב, זה לטחון מים אם אתה לא רואה את ההבדל.

לפני 5 דקות, m3x7r3m3 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שבעיני הטרוריסטים זה אותו דבר.

וזה מה שקובע, לא מה אתה חושב.

אני לא חי לפי גחמות של טרוריסטים אבל אני לא אדפוק לעצמי את הראש בקיר כי אני רוצה שיהיה פה חלון.
שוב, אם אתה לא מבין את ההבדל אי אפשר להתקדם בדיון הזה. אז תכתוב שוב "ככה זה בעיני הטרוריסט" - זיבי הטרוריסט. ברגע שיחליט לפעול זה הסוף שלו. אבל לא נגרום לו בכוונה להרים ראש ונסכן אזרחים כי לא אכפת לנו ממה שנראה לטרוריסט.

לפני 16 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ועד שלא נבין ונתמודד עם זה במישור הזה - לא תיפתר הבעיה.

איך מתמודדים?

לפני 17 דקות, m3x7r3m3 כתב:

כאמור, גם לשבת בבית בר"ג (או להוציא ילד לטיול ברחובות בני ברק) זה מספיק פרובוקטיבי.

מה אתה מציע? להיסגר בחדר ולעשות קולות של שטיח?

כתבתי כבר מה אני מציע. מה אתה מציע?

לפני 9 דקות, יובל .מ. כתב:

היהודי הגלותי שמחפש להוריד את הראש כדי לא להכעיס את האויב.
לפעמים עדיף שיהרגו 30 חיילים במבצע של שבועיים מאשר 30 אזרחים בשנה מה שיגרור תחושת פחד ל-10 מיליון תושבים. בעצם 8 מיליון כי 2 מיליון ערבים יסתובבו בכיף שלהם בזמן שכל היהודים יפחדו.
(לוחם במילואים, לא מתכוון לשלוח אף אחד להילחם במקומי אם מישהו מתכנן לכתוב על זה).

לא ידעתי שלרצות לחיות בשקט זה גלותי. להזכירך "על חרבך תחייה" זו הברכה שהם קיבלו, לא אנחנו.
אחרי 30 חיילים הרוגים יהיה לך שקט - זאת אשליה שלא מבוססת על כלום. וזה שאתה מוכן ללכת להילחם זה אחלה, גם אני מוכן. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 1 דקה, Pika007 כתב:

יש יותר ממספיק נושאים בהם אני יכול לגלול בפניך רשימה של מאות דוגמאות שיכנעו אותך שמדובר במגמה שמייצגת את הרוב- למרות שהנתונים בפועל מראים בצורה מאוד, מאוד חד משמעית שמדובר בהיפך המוחלט. הנה, בוא ניקח אחת מזעזעת למדי:

ברור שלא.

82% מהחשודים במקרי רצח הם ערבים, נכון לשנת 2019.
המספרים מאחורי האלימות במגזר הערבי - וואלה! חדשות (walla.co.il)
בשנת 2021 בלבד נרצחו 126 במגזר הערבי.
פילוח נתוני הרצח בחברה הערבית בשנת 2021 - סיכום שנתי - יוזמות אברהם (abrahaminitiatives.org.il)

המספרים לא לטובתך חבר. 
המאות פושעים יהודים עליהם אתה מדבר כנראה נאספו במהלך איזה 40 שנה, עד היום מדינת ישראל מתעסקת ברצח של נערה ישראלית מלפני 16 שנה, הערך שלנו לחיים הרבה יותר גבוה.

בהמשך לכך, @SlowRide, מסכים לחלוטין שצריך לשאוף לחיות בשלווה, רק שלפעמים צריך לקבל את השלווה הזאת במחיר דמים. אחרת תקבל גם דם וגם חוסר שלווה, ואז תצטרך להלחם הרבה יותר קשה.
"בחרתם חרפה מפחד מלחמה, הרי לכם חרפה ומלחמה גם יחד", מכיר? זאת הגישה כרגע של מדינת ישראל. בהצלחה באינתיפאדה שלישית.

פורסם
לפני 12 דקות, פינדר כתב:

אמרת שאין מי שאומר את זה באופן פומבי ורשמי. הבאתי לך דוגמה, אז עכשיו אתה מתיימר לקרוא מחשבות.

זה לא קריאת מחשבות ולא הימור, זו המדיניות הרשמית של האחים המוסלמים.

אתה מסתכל על הטקטיקה (תחת משפט שנוסח בקפידה) וחושב שזו אסטרטגיה.

לפני 12 דקות, פינדר כתב:

השתחררתי ממילואים לפני כעשור, אז אני לא זוכר את כל המושגים ובטח לא מכיר את השמות העדכניים.

אני כן זוכר את המחסומים שעמדתי בהם, סיורים בכבישים, שמירה על ישובים יהודיים ועוד פעילויות שקשורות להגנה על המתנחלים.

מחסומים יש גם במקומות שבהם אין יישובים יהודיים, ולפחות רשמית לפי תגובת המדינה לבג"צ, קיום של מחסום לא מותנה בקיום יישוב יהודי באיזור. וזו גם לא מטרת המחסום.

סיורים יש בכל מקרה.

שמירה על יישובים יהודיים אין יותר - כבר שנים, יש כיתת כוננות על בסיס מתנדבים מהיישוב, עם רבש"צ, וחטיבה מרחבית שקופצת לפי הצורך.

לפני 12 דקות, יבגניפ כתב:

לא בטוח שאני מבין מה אתה רוצה להגיד, כי זה נשמע שבראש שלך יש איזו היסטוריה אלטרנטיבית שבה יש גם ארהב וגם אין מהגרי עבודה. אבל לארה"ב אין היסטוריה בלי הגירה. וזה מרגיש לי שזה שוב הולך לכיוון ליאור קלאסי. אני מכבד את זה. אבל הרמה של זה מבחינתי זה כמו להתווכח עם צ'מגיא על זוגיות. יש דרכים יותר טובות להעביר את הזמן. 

ברור שלא תבין, אתה מסתכל על התוצאה הסופית, ושוכח את כל הדרך.

זו הנקודה שלי.

סביר להניח. הבעיה היא שגם פה יש מיליון ואחד משתנים.

אני בטוח שאולימפיה חביב מדמיינת.

עברנו להכחשת המציאות?

גם על זה כבר נכתב המון. אתה יכול לגגל.

אני יודע קצת בנושא הזה, והאמת קצת רחוקה ממה שמתואר בכל מיני אתרי 972 ושוברים שתיקה.

אן אפולוגטיקה של טרור (גם ניסיון לפתור אותו בהדברות הוא לא אפולוגטיקה).

בטח שיש:  

לפני שעה, פינדר כתב:

וכמובן שהפרובוקציות האלו הן רק הפתיל, שיושב על שנים של אפליה ודיכוי.

מה שכן יש הוא טענה שבן גבירים עוזרים להעצים את היקף הטרור. 

גם זה אפולוגטיקה של טרור.

כמו אלה שמאשימים אישה שלבשה מיני בכך שהיא נאנסה. הבעיה היא באנס, לא במיני.

הבעיה היא לא בבן גביר (או אפילו בפרובוקטורים), היא בטרוריסט.

אם ממש מפריע לערבי מסוים הפרובוקציה, הוא מוזמן לשתות מים קרים ולהירגע, הוא גם מוזמן להפגין בצורה מתורבתת.

ברגע שפנה לטרור, האשם הוא בטרוריסט, לא בפרובוקציה אם הייתה כזו.

לא, כי הערבים ביפו ובעכו ולוד, ממש מייצרים תחושת שייכות טובה 🤣

או רגע, אולי הח"כים של המשותפת? אולי גנאים מרע"מ? אולי אלה של מר"צ? אולי ליברמן? אולי לפיד?

אז רגע, מי כן מייצר תחושת שייכות טובה?

לפני 1 דקה, Pika007 כתב:

ברור שלא.

הקביעה שמדובר ברוב היא עפ"י נתוני ההצבעות שלהם.

הם בוחרים שוב ושוב באנשים כמו זועבי, טיבי, בשארה, גטאס וכו'.

ואז אתם טוענים שהם בעצם לא רוב, אבל הרוב בוחר בהם, לכן הם חברי כנסת, וחברי הכנסת הללו הם רוב מתוך חברי הכנסת הערביים.

אז הם מייצגים, בין אם אתה מרוצה מזה או לא.

לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

עזוב, זה לטחון מים אם אתה לא רואה את ההבדל.

שוב, אתה מחיל היגיון מערבי על בעיה של תרבות ערבית, זה לא עובד.

לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

אני לא חי לפי גחמות של טרוריסטים אבל אני לא אדפוק לעצמי את הראש בקיר כי אני רוצה שיהיה פה חלון.
שוב, אם אתה לא מבין את ההבדל אי אפשר להתקדם בדיון הזה. אז תכתוב שוב "ככה זה בעיני הטרוריסט" - זיבי הטרוריסט. ברגע שיחליט לפעול זה הסוף שלו. אבל לא נגרום לו בכוונה להרים ראש ונסכן אזרחים כי לא אכפת לנו ממה שנראה לטרוריסט.

או בקיצור, אתה כן חי לפי גחמות של טרוריסטים, למרות שאתה טוען שלא.

מחר הטרוריסט יחליט שהקו האדום שלו זה שקניון איילון פתוח בשישי בצהריים בזמן שהוא בתפילה. או שמסעדות פתוחות בתקופת הרמדאן.

לפי התפיסה שלך, כדי לא לגרום לו להרים את הראש, כדאי לסגור את איילון בשישי בצהריים ולסגור מסעדות בתקופת הרמדאן.

לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

איך מתמודדים?

לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

זיבי הטרוריסט. ברגע שיחליט לפעול זה הסוף שלו.

זהו, בלי ההמשך.

טרוריסט חי על הטלת פחד, ככל שאתה תחשוב על הצעדים שלך, בגלל מה שהטרוריסט עלול לעשות, אתה מגדיל אותו ומאפשר לו.

ברגע שאתה תפסיק לקחת את הטרוריסט בחשבון, ותסתמך רק על החוק היבש, הוא ישתגע בטווח הקצר, אבל יבין מהר מאוד שהמשוואה השתנתה והוא לא קובע את החוקים.

לפני 6 דקות, SlowRide כתב:

כתבתי כבר מה אני מציע. מה אתה מציע?

לא כתבת מה אתה מציע (בצורה הגיונית).

למשל להגיד שחבר כנסת עם חסינות לא יכול להיות במקום מסוים - לא הגיוני, לאכוף איסור תפילה בניגוד לחוק יסוד - לא הגיוני.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 31 דקות, יובל .מ. כתב:

82% מהחשודים במקרי רצח הם ערבים, נכון לשנת 2019.
המספרים מאחורי האלימות במגזר הערבי - וואלה! חדשות (walla.co.il)
בשנת 2021 בלבד נרצחו 126 במגזר הערבי.
פילוח נתוני הרצח בחברה הערבית בשנת 2021 - סיכום שנתי - יוזמות אברהם (abrahaminitiatives.org.il)

המספרים לא לטובתך חבר. 
המאות פושעים יהודים עליהם אתה מדבר כנראה נאספו במהלך איזה 40 שנה, עד היום מדינת ישראל מתעסקת ברצח של נערה ישראלית מלפני 16 שנה, הערך שלנו לחיים הרבה יותר גבוה.

אתה מבין שכל זה לא מעביר את הנקודה שלך, כן?

זה לא משנה אם בקבוצת אוכלוסיה א' יש 100 רוצחים ובקבוצת אוכלוסיה ב' יש אפילו 100,000 , אם שתי קבוצות האוכלוסיה מונות מיליון איש לא מדובר ברוב ולא קרוב לכך.

גם לא מתחתי פה נקודת השוואה, אלא ניסיתי להסביר לך שאתה יכול לכתוב בנוגע לתקריות ספציפיות מפה ועד מחר, אם יש לך טענה לגבי "רוב"- כדי שתוכל לגבות אותה עם משהו שבאמת אומר "רוב", לא "הנה תראה יש כל כך הרבה! זה בטח רוב"

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 21 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ברור שלא תבין, אתה מסתכל על התוצאה הסופית, ושוכח את כל הדרך.

אני מצטער אבל לא כל משפט שאתה מנסח בעברית תקנית ונכון לוגית באמת אומר משהו או משהו נכון. זה בסדר שקשה לך להאמין שיש אנשים שחושבים שמהגרי עבודה זה לא בעיות. אבל מילת המפתח פה היא "להאמין". ולכן אני שוב מציע לך ללכת ולקרוא ולגבש דעה לא על סמך אמונה או מה שנראה לך כהסקות לוגיות. כדי להקל עליך - אף אחד לא אמר שמהגרים לא מייבאים או לא יכולים להביא איתם גם בעיות. בוודאי שזה כולל גם מהגרים שהגיעו לארה"ב ואפילו עולים חדשים שהגיעו לישראל.  

לפני 22 דקות, m3x7r3m3 כתב:

עברנו להכחשת המציאות?

אין שום קשר בין מה שכתבתי למה שהגבת. 

לפני 22 דקות, m3x7r3m3 כתב:

הבעיה היא לא בבן גביר (או אפילו בפרובוקטורים), היא בטרוריסט.

אתה ממשיך לקחת הכל לאותה הנקודה. בורינג.

לפני 23 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אז רגע, מי כן מייצר תחושת שייכות טובה?

למשל עמיתים שלי לעבודה מהשנים האחרונות, פשוטי עם שעובדים עם ההורים שלי בעבודות עולם שלישי. ועוד מאות אלפי בני אדם שאתה לא רואה.

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

להמשיך או שאתה רוצה להמשיך לטמון את הראש בחול?

יש לך באג מתמטי. ואין לי כח כל כך לדיון גנרי מהסוג הזה. 

• תוכן חדש...