Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 21 דקות, sperial כתב:

@3n הזמנת מחשב מארה״ב או הבאת במזוודה? כי אם הזמנת אתה תשלם מיסים לפי החוק. אין תלונות, לפחות מבחינת מימון מדינת ישראל.

בצד השני - אחד הבנים שלי קנה השבוע מחשב, אחד אחר קנה טלפון. המכשירים נרכשו באילת - אז מדינת ישראל ויתרה על המיסים (כדי לקדם, למשל, תיירות), אבל הסוחרים הישראליים לא נפגעו.

העניין אינו שאין מקום להפחתת מיסים. זה עניין של קונטקסט. והקונטקסט כרגע הוא של הגדלת גירעון ועליית מיסים אחרים. אז העלאת סף המס על יבוא אישי נראה, איך להגיד בעדינות, מנותק מהמציאות.

אין תשלום מס על מחשב שמגיע מארה"ב.

וגם באילת ללא מע"מ המחיר היה גבוהה בכ3500 ש"ח ממחשב שמגיע מארה"ב.

לפני 13 דקות, Night Driver כתב:

קני מוצר, שילמת מיסים כמו כל יבואן אחר ואין פה שום בעיה.

הבעיה מתחילה כשאתה קונה מחו"ל משהו ב 300 שקל וטוען שבעל החנות גנב כי הוא מוכר ב 350.

זו אינה הטענה , כאשר אני רוכש חולצה למשל מנאוטיקה בארה"ב ב 19 דולר בחנות של הרשת לעומת תשלום של 349 ש"ח על אותה החולצה פה בארץ.

פערי המחירים פה הם בלתי נתפסים.

• אהבתי 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 4 דקות, 3n כתב:

זו אינה הטענה , כאשר אני רוכש חולצה למשל מנאוטיקה בארה"ב ב 19 דולר בחנות של הרשת לעומת תשלום של 349 ש"ח על אותה החולצה פה בארץ.

פערי המחירים פה הם בלתי נתפסים.

אין בעיה. 
קנה אותה ב 19$, שלם מע"מ ותקבל אותה ב 71.5 ש"ח. 

כמו שאני אומר מתחילת הדיון, תקנה איפה שהכי כדאי לך אבל בתחרות שווה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 1 דקה, Night Driver כתב:

אין בעיה. 

ואיך 19$ בארה"ב מגיע ל 109$ בארץ ?

יש להרוויח ויש לפרק את הקונה ולכן תרבות הקניה ברשת תמשיך לגדול.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

התחרות לא יכולה להיות שווה.

היא תהיה שווה אולי בין עסקים בארץ, אבל מול מישהו ממדינה אחרת אין לך אפשרות להשוות את התחרות. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 15 דקות, 3n כתב:

חידשת לי. חשבתי שמחשבים מחוייבים במע״מ. 😡

@3n אם סוחר יכול לספק את הסחורה, כולל התקורות, בזול - זה תקין. אם מדינת ישראל מסבסדת סוחר סיני או אמריקאי - וויתור על מס שווה ערך לסבסוד - לא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 12 דקות, 3n כתב:

יש להרוויח ויש לפרק את הקונה ולכן תרבות הקניה ברשת תמשיך לגדול.

שוב, אם החנות בארץ מחליטה להרויח יותר ממה שמרויחים בחו"ל תקנה איפה שיותר זול לך אבל באותם התנאים. 

אם הם רוצים 109כשאתה יכול לקנות ב 20.70 (כולל מע"מ) ברור שתקנה ב 20.70 אבל אם החנות רוה 450 ואתה קונה בחו"ל ב 400 בגלל הפטור אז התמונה שונה לחלוטין.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, 3n כתב:

לא כזה קשה להגיע לפה על הנייר.

קח ייבוא סטנדרטי של מכולה אחת, יחידה, של רק חולצות כאלו. 

שינוע ימי. עולה? 

מיסים, מכסים וכולי. יש? [לא ידוע לי על מכסים מארה"ב לגבי חולצות, בכנות]

סבבה. הופה, עוד תוספת מעל אותם 19$ [כי אין מצב שיתמחרו לפי עלות אלא לפי מחיר בסיס בחול משום מה].

עכשיו. 

הובלת המכולה למקום הפריקה שלה. לא עולה? 

הפריקה עצמה של המכולה, פועלים, זמן עבודה. לא עולה? 

האחסנה של הסחורה במחסני החברה. השטח לא עולה? 

המיון וההפצה לחנויות, בהובלות נפרדות (לפי "קווים" ואזורים גיאוגרפיים). לא עולה? 

האם היבואן לא צריך גם להרוויח משהו?

האם כל זה מצדיק את ההפרש בין 19 ל-109? לא. 

אבל כן, מצדיק הפרש. אחר, אבל הפרש. 

אני מניח שסדר גודל של 32$ - 40 בארץ זה מחיר סביר מכל הכיוונים. הנחה שמבוססת על ניחוש, מאחר ואין לי מידע לגבי ייבוא בגדים- זה לא התחום שלי, וגם לא ייבוא מארה"ב- אין לי ממש מושג לגבי העלויות של השינוע וכולי, לא מחייב שזה דומה לעלויות מאירופה או מסין, לא מחייב שזה שונה מהם- זה פשוט נעלם, שאיננו ידוע לי. 

נ.ב. 

זה עוד מצב טוב, ההפרש בין 19 ל 109. ברוב המוחלט של המקרים, ההבדל הוא (כלל אצבע) פי 10 בדיוק. 

כנראה מצאת את החולצה במבצע בארץ...

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

עכשיו תקפצו כולם "כן אבל זה לא אותה איכות". 

האיכות של מה שהזמנתי היא בדיוק האיכות שאני צריך. והיא לא ממש זמינה בארץ, אין כל כך "באמצע"- או זבל או איכות גבוהה מדי במחיר גבוה מדי. 

גם במוצרים 100% זהים ביבוא מסין בדיוק כפי שאני רוכש מעלי אקספרס יש לפעמים מקרים הזויים, כמו ערכת כלים לפירוק גימורים ברכב, לא יודע מדוע אבל בארץ מוכרים את זה באזור ה-80 שקל כאשר בעלי מוכרים את זה באזור ה-25-30 שקלים. מצד שני ראיתי לא מעט מוצרים, זהים או דומים, שמוכרים בארץ במחירים דומים ולפעמים אף זולים יותר מעלי אקספרס. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

במצב שבארץ המוצר עולה 450 ובחו"ל אחרי הטבת המס 400, רוב האנשים יעדיפו לשלם 50 שקל יותר ולקבל את המוצר במקום ולא לחכות שבועיים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

לידע כללי, נכנסים למדינה היום כ 52 מיליון חבילות בשנה מתחת ל 75$. אם אתה מעלה את הפטור ואפילו לא מעלה את מספר החבילות אלא רק את השווי הממוצה שלהם ל 100 דולר אתה מדבר על הפסק הכנסות של המדינה רק ממע"מ (ואל תשכח שחבילה שעוברת את הרף משלם לא רק מעם אלא גם מכס וכל המיסים חלים גם על עלות המשלוח) כ 19 מיליארד שקל בשנה.

תסלח לי…

52 מליון חבילות כפול 100 דולר לחבילה כפול שער 3.2 שח לדולר = 16.6 מיליארד שח בשנה.

ה-19 מיליארד שציינת מרמזים על מס של למעלה מ-100% שהמדינה יכולה הייתה לכאורה לגבות וויתרה עליו מסיבות פוליטיות/פופוליסטיות/אחרות.

כפי שוודאי הבנת, יש טעות בסיסית בחישוב שלך.

עפי האוצר (לבחירתך באם להאמין או לא), ההפסד הצפוי למדינה בשנה עקב העלאת הרף מ-75 דולר ל-150 דולר, יעמוד על 700 מיליון שח עד מיליארד שח.

• אהבתי 1
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני 27 דקות, 3n כתב:

מאתר רשות המיסים (מחשבון מיסי יבוא)- יש, אותם התנאים של יבוא מבחינת מע"מ ומכס. 

לפני 7 דקות, sperial כתב:

חידשת לי. חשבתי שמחשבים מחוייבים במע״מ. 

PIC 1.png

לפני 2 דקות, waterman כתב:

עפי האוצר (לבחירתך באם להאמין או לא), ההפסד הצפוי למדינה בשנה עקב העלאת הרף מ-75 דולר ל-150 דולר, יעמוד על 700 מיליון שח עד מיליארד שח.

איפה אפשר לראות את נתוני החישובים שלהם שאמורים להוכיח את הטענה הזו?

לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

במצב שבארץ המוצר עולה 450 ובחו"ל אחרי הטבת המס 400, רוב האנשים יעדיפו לשלם 50 שקל יותר ולקבל את המוצר במקום ולא לחכות שבועיים.

זה בגדול גם מה שהוא אומר.

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

חשבון פשוט. ממוצע 100$ לחבילה וכפול חבילות.

אבל אנחנו מדברים על העלאת רף הפטור, ולא על הפטור עצמו.. כך שאת הסכום הכולל שהגעת אליו צריך לחלק ב4...

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הוא אומר ההפך, שבגלל ה50 שקל הפרש האלה אתה תחליט להזמין מחו"ל והעסק המקומי יפסיד. לדעתי זה לא נכון ברוב המקרים.

לפני 8 דקות, ברווז כתב:

זה בגדול גם מה שהוא אומר

פורסם

חוץ מזה, בואו נחזור בבקשה לדיון הפוליטי. 

יש הרבה מאד על הפרק כרגע, דברים חשובים מאין כמותם - לא זוטות של עוד כמה דולרים פטורים ממס. 

-הפצצה שהפילו לגבי קטארגייט, המשמעויות, והועבדה שכלום לא קורה עם זה, שזה הזוי וחצי. 

-העובדה שמנסים בכל הכח להקים וועדת חקירה מטעם הנחקרים.

-החטוף האחרון שנותר עדיין בעזה!!!!

לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

הוא אומר ההפך, שבגלל ה50 שקל הפרש האלה אתה תחליט להזמין מחו"ל והעסק המקומי יפסיד. לדעתי זה לא נכון ברוב המקרים.

זה לא מה שהוא אמר בכלל...

לפני 59 דקות, Night Driver כתב:

הבעיה מתחילה כשאתה קונה מחו"ל משהו ב 300 שקל וטוען שבעל החנות גנב כי הוא מוכר ב 350.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 43 דקות, Night Driver כתב:

אין בעיה. 

האמת שלי אישית לא הייתה בעיה לרכוש מוצרים מחו"ל ולשלם עליהם מעמ. הבעיה היא שמשלמים גם על המשלוח ועל זה גוזרים לך עוד עמלות ולכן זה אף פעם לא מסתכם רק בתשלום מע"מ אלא מתנפח בעוד עשרות שקלים לכל הפחות.

• תוכן חדש...