Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, yor2 כתב:

מתברר שיאשפזו בכפיה חלק מהניצולים מהמסיבה.  מבזקון מ YNET.

1.jpg.8a8aaf892a9156edb4825d49f5745c40.jpg

הקטע שעשו טיפולים בחוות רונית עם מימון פרטי לכל הניצולים. אני יותר בטוח ששם, המחיר עבור כל אחד זול משמעותית מאשר אשפוז בכפייה.

לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

יופי. טוב מאוד.

שישלמו גם 5 אלף שקל ליום אשפוז ויתנו לאנשים את הטיפול הכי טוב שאפשר לתת להם כדי שיוכלו להשתקם אחרי מה שעברו.

לצערי אשפוז בכפייה בארץ זה לא מלון 5 כוכבים וגם לא כוכב אחד. זה הדבר האחרון שאני רוצה שיקרה, רק כי הרפואה הקונבציאלית תקועה בפרדיגמה מסוימת שהסמים שנלקחו שם יותר מסוכנים ולכן תרופות שהם יתנו יעשו יותר טוב.

סמים משני תודעה, משפיעים על התודעה, הטיפול הכי טוב זה טיפול נפשי ללא כדורים. במקרי קיצון בלבד ורק בלבד אז שווה לאשפז באשפוז כפוי.

יש תהליכים שיש לבצע לפני שבכלל לוקחים כדורים אחרים. אחרת זה יעשה נזק בלתי הפיך.

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7473

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 52 דקות, עדי-אל כתב:

אני מתכוון דרום לבנון לפני הנסיגה. אם יהיה שם רק צבא אז מה ההבדל?

מה שמשפיע על היכולת של צהל לפעול בג'נין זה בדיוק הישיבה האזרחית באזור.

אם היה חטוף אחד בג'נין היו מוצאים אותו, בעזה היה 5 שנים את גלעד שליט. בלי עסקה לא היה רבע סיכוי להחזיר אותו.

מפחיד אותי מה יהיה עם ה240 חטופים שלנו בעזה.

מה ההבדל מאיזו בחינה? 

אני חושב שאתה מערבב בין דברים לא קשורים. ג'נין נמצאת בשליטה פלסטנית מלאה, בשטח a. זו עיר קטנה יחסית, עם בערך 50,000 תושבים. צהל נוכח בסביבה שלה (שטח c נמצא 3-4 קמ מהעיר) בעוד שהוא לא היה ברצועה בזמן חטיפת שליט. וברצוע יש הרבה, הרבה, הרבה יתר תושבים (רק בעזה עצמה יש כחצי מיליון תושבים, או לפחות היו). גושי ההתנחלויות הגדולים ביו"ש מפוזרים במקומות אחרים, וכמה חוות של צביקים מטורפים או התנחלויות של 200 אנשים, אם בכלל נשארו ולא פונו בהתנתקות, לא מייצרות האחזות של ממש. ביו"ש ישראל עדיין נהנת מתאום בטחוני עם הרשות, מה שכנראה מקל על איסוף מודיעין. ליו"ש אין גבול עם מצרים כמו שיש בעזה. בטח עוד דברים שאני לא מכיר \ לא חושב עליהם.

אתה לוקח משתנה אחד ממכלול שלם, ומתעקש שהוא מייצר את ההבדל, אבל האמת היא שאין לך שום דרך פרקטית להוכיח שזה נכון. פשוט אין. ולא חושב שאפילו ימין מלא על מלא בחזקת מלא, שלא נמצא בקצה המטורף של דניאלה וייס וחבריה, מפנטז על איזה סיפוח או התנחלויות בשטח a. ומעשית לישראלים בכלל אסור להכנס לשם, בטח שלא לחיות שם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני שעה, mikyl כתב:

15 שנים 4-5 פעמים בשבוע בחדר אוכל צבאי. לפני זה עד 49 במילואים. לא זכור לי שהיה חסר בשר. איך שזרקו את האוכל לפני 50 שנה ככה ממשיכים לזרוק גם היום. 

תבדיל בין הבסיסים הגדולים. ששם זרקתי בטירונות 15 ק"ג שניצלים שטוגנו לפני שעה

לבין הפילבוקסים (ושאר עמדות קטנות ) שאין כמעט אוכל.

לא בגלל חוסר תקציב.

עריכה אחרונה על ידי om2

.

פורסם
לפני שעה, SlowRide כתב:

ההבדל הוא שבעזה בסוף המלחמה אין לך ארגון טרור. כל מה שאתה עושה זה מחסל את מי שמנסה להיות טרוריסט. בשביל זה אתה לא צריך התנחלויות.

חיסלת את הטרור בעזה, לא נשאר שם אקדח והחזרת את החטופים.

מה מונע מהם להתחמש ולשקם תשתיות מחדש ?

אתה ממשיך לשלוט שם צבאית?

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, om2 כתב:

רק בשביל לקבל פרופרציה.

גם אצלנו חיילים בפילבוקסים לא אוכלים כמעט בשר

לא יודע מה יש היום אבל בתקופה שלי היה בשר בבסיסים הכי נידחים וגם במנות קרב בלבנון השניה. מי שלא רצה לוף מטוגן קיבל סלמון מעושן.

לפני 16 דקות, עדי-אל כתב:

חיסלת את הטרור בעזה, לא נשאר שם אקדח והחזרת את החטופים.

מה מונע מהם להתחמש ולשקם תשתיות מחדש ?

אתה ממשיך לשלוט שם צבאית?

בדיוק. אתה מונע מהם להתחמש ובמקביל מאפשר להם לקיים שלטון אזרחי.

בשביל זה לא צריך התנחלויות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 19 דקות, יבגניפ כתב:

מה ההבדל מאיזו בחינה? 

אני חושב שאתה מערבב בין דברים לא קשורים. ג'נין נמצאת בשליטה פלסטנית מלאה, בשטח a. זו עיר קטנה יחסית, עם בערך 50,000 תושבים. צהל נוכח בסביבה שלה (שטח c נמצא 3-4 קמ מהעיר) בעוד שהוא לא היה ברצועה בזמן חטיפת שליט. וברצוע יש הרבה, הרבה, הרבה יתר תושבים (רק בעזה עצמה יש כחצי מיליון תושבים, או לפחות היו). גושי ההתנחלויות הגדולים ביו"ש מפוזרים במקומות אחרים, וכמה חוות של צביקים מטורפים או התנחלויות של 200 אנשים, אם בכלל נשארו ולא פונו בהתנתקות, לא מייצרות האחזות של ממש. ביו"ש ישראל עדיין נהנת מתאום בטחוני עם הרשות, מה שכנראה מקל על איסוף מודיעין. ליו"ש אין גבול עם מצרים כמו שיש בעזה. בטח עוד דברים שאני לא מכיר \ לא חושב עליהם.

אתה לוקח משתנה אחד ממכלול שלם, ומתעקש שהוא מייצר את ההבדל, אבל האמת היא שאין לך שום דרך פרקטית להוכיח שזה נכון. פשוט אין. ולא חושב שאפילו ימין מלא על מלא בחזקת מלא, שלא נמצא בקצה המטורף של דניאלה וייס וחבריה, מפנטז על איזה סיפוח או התנחלויות בשטח a. ומעשית לישראלים בכלל אסור להכנס לשם, בטח שלא לחיות שם.

גם בדרום לבנון צהל היה, נפגעו הרב  חיילים עד שמהלחץ הציבורי עזבנו שם. 

אותו דבר יהיה ביו"ש אם לא יהיו אזרחים וצה"ל יסוג גם משם 

אתה לא רואה את זה קורה?

לפני שעה, sperial כתב:

להפך - מה שמאפשר לצה"ל לעבוד בג'נין הוא שמדובר בשטח נטול ישראלים, כך שאין מתנחלים שמסתובבים לכוחותינו בין הרגליים.

ואני חייב להזכיר לך את מספר החללים והפצועים שהיו במהלך השנים גם בלבנון וגם ברצועת עזה. אני מדבר על הרוגים כמעט מדע יום. אני לא יודע בן כמה היית באותה תקופה, אבל המספרים היו גדולים.

אגב, כבר במאי 1983, כשנכנסתי לראשונה ללבנון, היו חיילים ששאלו הרבה שאלות לגבי נחיצות השהות בה. הנסיגה הראשונה (מהרי השוף לקו האואלי) התבצעה 4 חודשים אחרי כן.

א. בג'נין העיר כן אבל לא צריך להיות בכל עיר. להיכנס לעזה זה קשה פי כמה מלג'נין 

ב. אני לא צריך להזכיר לך כמה ספגנו עכשיו. 

ג. אותם שאלות ששאלו ב 83 ישאלו תקופה אחרי שניסוג אזרחית מכל מקום זה לא יקרה מחר זה יקרה עוד 10 שנים. הרי כל מלחמת לבנון קרתה בגלל שרצינו להרחיק את הטילים מהצפון ונשארו שם.

לפני כשעה, פינדר כתב:

ברור לי שאני לא המבין הכי גדול.

גם ברור לי שקידר הוא לא מישהו שאני סומך עליו.

אין פה סתירה.

בגלל שאתה לא אוהב מה שהוא אומר?

בגלל שזה נוגד את הדעות שלך?

פורסם

נכנס לכם פה לדיון על הבשר של חיילי מיצריים. 

אתם מודעים לזה שזה לא שאין לצבא המצרי כסף נכון?

זה נטו שחיתות....

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה זה משנה? זה שהמערכת שם מושחתת זה עוד יותר גרוע בשבילם.

פורסם
לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

דווקא שמעתי שהחיילים במצרים אוכלים בשר רק פעם אחת השבוע, ולא בגלל שהם נגד התעללות בחיות. אם אין כסף להאכיל חיילים זה מלמד על רמת הצבא שלהם.

....

לא יודע על מה זה מלמד. ומה זה משנה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אין משהו בסיסי כמו אוכל זה מלמד שלא משקיעים בחיילים. סביר להניח שגם אין דברים אחרים. בין אם זה בגלל שחיתות או שפשוט אין כסף, התוצאה זהה.

פורסם
לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

אם אין משהו בסיסי כמו אוכל זה מלמד שלא משקיעים בחיילים. סביר להניח שגם אין דברים אחרים. בין אם זה בגלל שחיתות או שפשוט אין כסף, התוצאה זהה.

אז מה תגיד על איכות האוכל בשיזפון? שנים שאני שומע על כך שהמטבח בשיזפון עם כל כך הרבה בעיות..

בנושא אחר, ממליץ לראות את קיצור תולדות המצב הנוכחי

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
Just now, DareDevil כתב:

אז מה תגיד על איכות האוכל בשיזפון? שנים שאני שומע על כך שהמטבח בשיזפון עם כל כך הרבה בעיות.

הייתי שם שבועיים. נשארתי שמן.

• מצחיק 4

פורסם
לפני 24 דקות, עדי-אל כתב:

בגלל שאתה לא אוהב מה שהוא אומר?

בגלל שזה נוגד את הדעות שלך?

בגלל שהשטויות שלו על רצח רבין, שהוא חוזר עליהן כבר שנים, מעידות שהוא נותן לאמונה שלו מקום יותר גדול מלעובדות. ולכן הוא מקור לא אמין.

פסלתי ככה גם כל מיני מלומדים ואנשי תקשורת שהדיעה שלהם כן חופפת לשלי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

אני לא פסיכיאטר, אבל אם היו נותנים להם את הטיפול הכי טוב שאפשר, יש מצב שלא היו צריכים לאשפז אותם בכפייה.

מה עם מאות חיילים שעברו טראומה? מי מטפל בהם? שולחים אותם לקבן שמנפנף אותם ומחזיר אותם לפעילות.

יש חיילים שג”כ צריכים אשפוז בכפייה. החומרה של פוסט טראומה זה ספקטרום רחב.

אני גם לא מבין גדול, אבל נראה לי זו פעם ראשונה שאנשים נפגעו מכזו טראומה תחת השפעה של משני תודעה, עדיין לא יודעים בדיוק מה ההשפעה של זה, אבל יתכן שזה מחמיר מאוד את המצב הנפשי.

מהצד השני, יש שיטות טיפול ניסיוניות לנפגעי טראומה ע”י משני תודעה כמו mdma, ואחרים.  משהו יותר חשוף ופתוח בנפש תחת ההשפעה הזו, לטוב ולרע.

עריכה אחרונה על ידי - XM -

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
לפני 45 דקות, עדי-אל כתב:

גם בדרום לבנון צהל היה, נפגעו הרב  חיילים עד שמהלחץ הציבורי עזבנו שם. 

אותו דבר יהיה ביו"ש אם לא יהיו אזרחים וצה"ל יסוג גם משם 

אתה לא רואה את זה קורה?

ומה אתה חושב שהיה קורה אם היו בדרום לבנון אזרחים? אני לא חושב שאפשר לעשות הסקת מסקנות מתהליכים או סיטואציות שחווינו כמדינה לפני עשרות שנים. בגוש קטיף היו אזרחים. זה מנע את ההתנתקות? לא. כשביבי נשאל היום האם יחזרו לגוש קטיף, הוא אמר שאין לזה שום סיכוי. והוא לא היחיד. יש עוד ימניים שמבינים את זה שזה לא ישים. ולא בטוח שגוש קטיף היה שורד גם ללא ההתנתקות.

יו"ש זה לא מקשה אחת. הצבא פועל גם בשטחי a, למשל, שנמצאים בשליטת הרשות ואין בהם מאחזים. מצד שני יש לך גושי התנחלויות גדולים שאיש לא יפנה גם ככה. קונסטלציה בה הצבא לא מסוגל לפעול לחלוטין בשטחים בשליטה פלסטינאית היא בעייתית. אבל, שוב, זה לא נגזר מנוכחות של אזרחים ישראלים בשטח.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...