Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כיפה סרוגה זה לא בהכרח מתנחל.

עניין הסרבנות הוא פחות בעייתי פה כי גם ככה לא צריך את כולם. ההתעלקות על מערכת הרווחה זאת הבעיה המרכזית.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, farkash7 כתב:

אין כמו קבלנים סינים

On November 5, 2006, during the 2006 Forum on China–Africa Cooperation in Beijing, the Chinese government" announced the funding of a new building to house the headquarters of the African Union, the AU Conference Center and Office Complex.[8] The entire project, estimated to have cost US$200 million, was entirely funded by China. Construction began in 2009, and was carried out by both Chinese and African workers. The complex was completed and opened in 2012.[2]

China's funding of the African Union headquarters was part of a larger project to invest in African development, which also included the establishment of a China-Africa Development Fund, US$3 billion in loans for debt relief and development, and US$2 billion in export buyer's credit.[9][10]"

"

According to Le Monde Afrique, in January 2017, the African Union's IT department noticed that their server traffic was unusually full between midnight and 2 a.m. local time, when few people were working.[1] Upon further investigation, the department discovered that data was being collected and transferred to servers in Shanghai, and that this had been occurring since 2012. Microphones and listening devices were also subsequently found to have been planted throughout the building.[3]

The African Union replaced its server and communications technology – previously supplied by Chinese conglomerate Huawei – with its own, allegedly refusing a Chinese government offer to configure the new equipment.[11][12] The AU stopped using ethio telecom, and the encryption of communications was strengthened.[1][12] The new security system was tested during the July 2017 AU summit, with Algerian and Ethiopian cybersecurity experts inspecting the building.[1]"

😂
מקור

וואי הזכרת נשכחות, בתור אחד שעוקב אחרי ההזייה שנקראת סין, זו עוד דרך של סין להשתלט על העולם, לפעמים זה יוצא עקום.

כמו שעכשיו שהממשל הסיני, מחייב חקלאים סינים לגדל באזורים מוגדרים, גידול אחד. במחוז X יגדלו רק Y, במחוז Z יגדלו רק A.

על הדרך הממשל המקומי פשוט נכנס לשדות ועוקר את כל הגידולים הלא חוקיים.

משהו בסגנון תקופת הרעב של מאו 2.0.

קיצר אנחנו הולכים להרגיש את זה במחירי הירקות שמיובאים לארץ מסין. 

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 15 דקות, yd b-4 כתב:

במדינת ת"א שמעתי שיש 30% סרבנות/פטור.

אתה יודע שיש בת"א שכונות מצוקה, בהן מצביעים ש"ס וליכוד, כן?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני כשעה, yd b-4 כתב:

חצי מבה"ד 1 עם כיפה סרוגה

בכנות? הם מפחידים אותי לא פחות מהחרדים.

אורח החיים החרדי הוא איום כלכלי דמוגרפי לעתיד הבינוני רחוק.

המשיחיסטים בצבא הם איום מיידי (על תפיסת החיים שלי).

המציאות פה מטומטמת.

הילדים שלי סיימו השבוע תיכון. קיבלו שי, צימידן לצבא..

אני יודע שזה נראה טבעי לצעירים (בתקופתי לא קיבלנו כזה), אבל זה לא נורמלי מבחינתי.

בשביל זה גידלתי אותם? בשביל מלחמה נצחית? בלי תקווה לחיים נורמליים?

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

תפנים זה לא תלוי בנו בשום צורה. 

יש ויכוח איך להתייחס לזה התכנסות או התנחלות. אבל זה לא שהם יעזבו אותך ביום שלא יהיו מתנחלים. הלחחיכוך יעבור לקווים אחרים. 

פורסם
לפני 3 דקות, yd b-4 כתב:

תפנים זה לא תלוי בנו בשום צורה. 

יש ויכוח איך להתייחס לזה התכנסות או התנחלות. אבל זה לא שהם יעזבו אותך ביום שלא יהיו מתנחלים. הלחחיכוך יעבור לקווים אחרים. 

זו דעה שלך והיא לגיטימית ואני גם יכול להבין את ההגיון שבה. אבל זו לא עובדה, למרות שאתה מנסח אותה ככזו.

בכל אופן, אין לי בעיה להילחם אם אני מאמין שאנחנו מצידנו עשינו את מה שאפשר כדי למנוע מלחמה.

יש לי בעיה להילחם או לשלוח את ילדיי לצבא, שנלחם בשם זכותנו הקדושה על ארץ הקודש וכדי לשמר כיבוש ודיכוי של אוכלוסייה אזרחית.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 3 שעות, yd b-4 כתב:

במדינת ת"א שמעתי שיש 30% סרבנות/פטור.

כמו שכתבו לך לא כל תל אביב זה הייטק. ישנם שכונות בשליטה מלאה של ש"ס/ליכוד. לעומת צפון תל אביב איפה  82% משרתים בצה"ל מול ממוצע הארצי 68%.

פורסם
לפני 6 שעות, יבגניפ כתב:

אני מניח שתלוי איך אתה מגדיר שמאל, אבל מה שיש פחות ופחות ממנו זה אנשים שהם גם שמאל כלכלי וגם שמאל מדיני.

מעניין לנסות להבין למה זה קרה.

אני חושב שזה בעיקר תופעה עולמית, לאו דווקא אצלנו.
במדינות הסוציאל-דמוקרטיות הדמוקרטיות המערביות רוב האוכלוסיה  משגשגת כלכלית, ועדיין יש רשת בטחון חברתי טובה (לא מכיר מישהו שהיה מעדיף לחיות בקובה או בונצואלה של הוגו צ׳אבס) ודי יעילה, עם מעט מאד שחיתות. אין סיבה לשמאל כלכלי. התחזיות המפורטות של מרקס ב-״הקפיטל״ התבדו לחלוטין (והוא הציג אותן כתיאוריות מדעיות, כולל תחזיות מפורשות ניתנות לאימות/שלילה (falsifiable)), אז בתנאים האלה אדם משכיל לא באמת יכול להיות שמאל כלכלי.
יש עדיין מפלגות וציבוריים שמאליים (כולל מפלגות הנקראות קומוניסטיות ע״י חבריהן)  במדינות בהן אין קפיטליזם נאור, או שהוא חורק, כמו יוון.

רוב מוקדי העיסוק של אנשי שמאל באירופה הוא היחס למהגרים או פליטים מבחוץ, וזה גם הנושא הפוליטי הבוער ביותר ברוב המדינוץ

ציטוט

לדעתי זה גם זה שצמח דור חדש, אחרי אוסלו והאינטיפדה השניה, לתוך מציאות בה אף אחד לא ממש מנסה לחשוב ברצינות קדימה מה אנחנו רוצים ביו"ש ובעזה (חוץ מאורית סטרוק ובצלאל סמוטריץ' ומפנטזים אחרים על המשיח). וגם כלכלית, הדור הזה, וגם הדור שלי, ברובו, נמצאים במקום אחר. רוב חבריי נוטים היום לימין כלכלי קפיטליסטי מובהק, ללא סנטימנטים למדינת הרווחה כאן. בעיקר כי התחושה, לפחות בהייטקס, היא שזה שבור לגמרי, ונועד לשרת בעיקר ציבורים עצומים שעוינים אותנו, ועוד על חשבוננו.

אישית, עם כל הקושי שלי עם זה, אם קמה מחר מפלגת עומר מואב כזו, של מישהו שהוא שמאל מדיני וימין כלכלי (יחסית, זה בכל זאת לא מאיר רובין וחבריו מקהלת) - אני מצביע לה.

אני ימין קלאסי (תחשוב הליכוד השל דן מרידור). זה תמיד היה חילוני באופן היסטורי, כמו כל אבות הציונות, שראו כאן מדינה עם הפרדת דת ממדינה.
הרצל כתב על זה מפורשות (ליברמן מצטט אותו על זה לא מעט). כל אבות הציונות בכל דווני הקשת הפוליטית, גם כלכלית וגם מדינית, היו לא רק חילונים, אלא גם אתאיסטים ממש, חוץ מהרב קוק, וגם הוא ממש לא ראה מול עיניו ולא רצה מדינת הלכה.

כרגע לא רלוונטי לדבר על זה, עד שממשלת ביבי תופל, אבל אין שום סיבה לכרוך דעות ימניות מדיניות עם משיחיסטים מכל הסוגים.

• אהבתי 5
  • מעניין 1
פורסם
לפני 7 שעות, יבגניפ כתב:

אני מניח שתלוי איך אתה מגדיר שמאל, אבל מה שיש פחות ופחות ממנו זה אנשים שהם גם שמאל כלכלי וגם שמאל מדיני.

מעניין לנסות להבין למה זה קרה.

אין לי מושג איך אדם משכיל שמכיר נתונים יכול לתמוך בשמאל כלכלי במדינת ישראל, בהינתן הידיעה ש20% מממנים 80% (בתכלס 10% מממנים 80%, ו10% הנותרים די מחזיקים את עצמם). לא רק מהבחינה של ״לא לצאת פראייר״ - למרות שזה חלק נכבד מהדנא הישראלי - אלא גם ובעיקר מהבחינה של סקייל, ובעיקר lack thereof.

שמאל כלכלי, כמו קיבוץ (וכמו קומוניזם), נשמע מקסים על הנייר. בלי ציניות, באמת, איך אמר מארקס 
From each according to his ability, to each according to his needs

ובעולם מושלם, ודמיוני, זה גם היה עובד.

מתי זה נדפק? כשהאוכלוסיה הטרוגנית, וכשהאוכלוסיה אוהבת לנצל פרצות. אז כל הסיפור הזה קורס לתוך עצמו כי המניע של אנשים להצליח נהיה כלום בריבוע כי ההצלחה אינה שלהם אלא של הקולקטיב, וקצת כמו ללכת למסעדה עם וואחשים שקולטים שמחלקים את החשבון בסוף אז הם מזמינים הכל למקסימום - כל היעילות הולכת לפח כשלא משחקים לפי כללי החברה.

עכשיו תגיד לי יבגני, האם אתה יכול לחשוב על מקום בו יש אוכלוסיה מאוד הטרוגנית שאוהבת לנצל פרצות??? 😅

לפני 7 שעות, יבגניפ כתב:

אישית, עם כל הקושי שלי עם זה, אם קמה מחר מפלגת עומר מואב כזו, של מישהו שהוא שמאל מדיני וימין כלכלי (יחסית, זה בכל זאת לא מאיר רובין וחבריו מקהלת) - אני מצביע לה.

קושי?! מה קושי, זה בגדול הbest case scenario... רק שזה בחיים לא יקרה. חשוב לזכור איך בחירות בישראל עובדות, ומה החרדה הקיומית: ערבים מפחידים, או כלכלה ומספרים. עם כל הכבוד למתמטיקה, אחמד לא רואה אותה ממטר.

• אהבתי 2

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 8 שעות, yd b-4 כתב:

חצי מבה"ד 1 עם כיפה סרוגה - ואתה מדבר על מיאוס של החלק שנושא ברוב נטל הצבא?

כמישהו שמאוד העריך את הציבור הזה , כרגע אנחנו נכנסים עפ זה לבעיה.

חברי הכנסת הסהרוריים שלהם בשילוב עם קציני בכירים שיזדהו עם האידיאולוגיה הזאת == הכבדה על האוכלוסיה הערבית בשטחית ויד רכה למתיישבים פורעי חוק.

זה הופך את צהל מכור היתוך דינמי ומעורב לצבא ימני שיבצע פקודות עפ רבנים.

צבא שיתווה מדיניות ימנית לראש הממשלה. אני לא אומר שהם לא טובים ולא ערכיים וכו - אני אומר שזה מסוכן לשלמות הצבא.

למה אין אף פורע חוק יהודי שחטף כדור גומי (בודד) לפנים? למה אף צלף צהלי לא הוריד איזה ברך או קרסול של פורע חוק יהודי שבא לשרוף והוא חמוש בדרך כלל?

אם זה פלשתיני הוא היה מת ועם וידוא הריגה.

פה יש לנו כמה עצורים מנהליים. ואוו. כן, הכמה צמיגים ששרפו מול הבית של יריב העם באמצע הכביש זה ממש כמו המון מתחלים משולהב עי ראשיו שמצית בתים פלסטיניים. עד שיגיע הבית שישרף על יושביו...

הבן גביר "שכח" שהחוק שמאפשר לעצור פלסטינים כן גם מאפשרלעצור יהודים. הוא רוצה שם חוק כמו בשאר ישראל? אבל קל למרוח כותרות.

התשובה ברורה - כי צהל לא רוצה להתעמת איתם. גם אם הוא רוצה, הוא לא יכול.

והיום שיש חלק משמעותי אכן של חובשי כיפות סרוגות בגדודים, זה עוד יותר בעייתי, וכן לא מדברים על זה. בסיירות טיפה פחות.

אבל סיירת לא מעיפה את החברים של אורית סטרוק מתוך ישוב פלשתיני, זה הגדוד המסכן שתופס קו.

כמה מילים על מנוולים - לאורך המון שנים, אורית סטרוק, ברוך מרזל, איתמר בן גביר היו אנשים קיצוניים שמסתובבים בשטח ומנסים להבעיר אותו וכל מי שהוא קצת ליברלי ולא נטוע בימין הסהרורי ושירת בשטחים מקיא עליהם. גם אני.

מנסיוני, שירות בקו בשטחים זה חרא. זה משימה בלתי אפשרית, בין מתנחלים שתמיד כועסים על צהל, פלשתינים שרובם רוצים להגיע לעבודה בשקט ולך תזהה את המפגע הבודד.

עמדתם פעם במחסום והגיע אליכם מישהו עם אישור עבודה שפג תוקף? שמספר לכם סיפור. ואתם נותנים לו לעבור ולא יושנים כל הלילה ומקווים שלא העברתם מישהו חבלני?

בנוסף, כשיש מלחמה אחרי שטוחנים שטחים - זה לא טוב. לא לסדיר. לא למילואים. זה הרבה חיילים מתים. עע לבנון 2.

ועוד לא דיברנו על המשטרה באיוש - זה בדיחה. מאז ומעולם. מניח שבשנים האחרונות המצב עוד יןתר גרוע. תא שטח ענק. בעיקר מאוייש עי כל מיני ילדים במדי משטרה.

פורסם
לפני 3 שעות, oryo כתב:

אין לי מושג איך אדם משכיל שמכיר נתונים יכול לתמוך בשמאל כלכלי במדינת ישראל, בהינתן הידיעה ש20% מממנים 80% (בתכלס 10% מממנים 80%, ו10% הנותרים די מחזיקים את עצמם)

יש מגוון.

מישהו שלא שייך לאותם ה-10% למשל. שזה בעצם רוב המדינה. 

יש אנשים שמסרבים לקבל את הנתונים, אלוהים יודע למה.

ויש כמובן כאלו שחושבים שהבעיה היא ב-10% המממן, שמדובר בחבורה של פריוולגים שקיבלו את מעמדם בירושה, כמו אצלות הדם וכו'.

לפני 3 שעות, oryo כתב:

מה קושי, זה בגדול הbest case scenario...

אני לא יודע. זה מאוד היפותטי ולא יקרה. אבל אם הייתי מרגיש בנח עם שמאלן מדיני שמציע, למשל, משהו כמו שיטת השבורים בבתי הספר, או הפרטה מוחלטת של מערכת הבריאות, או התחבורה הציבורית? לא יודע, לא בטוח.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, oryo כתב:

שמאל כלכלי, כמו קיבוץ (וכמו קומוניזם), נשמע מקסים על הנייר. בלי ציניות, באמת, איך אמר מארקס 

From each according to his ability, to each according to his needs

ובעולם מושלם, ודמיוני, זה גם היה עובד.

מתי זה נדפק? 

אני חייב לתקן את הטעות הנפוצה הזאת - כשלא טורחים לקרוא את מארקס ורק מתארים את אותה וריאציה מרוככת ונאיבית של שמאל כלכלי - אז כן, זה נשמע חביב.

אבל זה מעולם לא עלה על שום נייר.

הרצחנות והדם שזורים בתוך מארקס, בטקסט, אי אפשר לחמוק מזה או לייפייף את זה, ובמבחן התוצאה זה תמיד נגמר בדם גם באוכלוסיות הומוגניות.  ואיפה שאין דם יש נזקים נפשיים והתאבדויות ע"ע קיבוצים.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

שמישהו יעיר אותי! 

המפכ"ל לשעבר רוני אלשיך: חשבנו שנתניהו יתפטר ומישהו אחר ייכנס לשלטון 

4545.JPG

עריכה אחרונה על ידי לב טוב

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

• תוכן חדש...