Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבחינת רוב האזרחים במדינה יש אנחנו, בשני הצדדים יש קיצונים שרוצים לעשות את ההבדלה של אנחנו והם.

וזה לא רק בקטע עדתי, גם דתיים מול חילונים, או ימין מול שמאל.

הרוב מאוחד ורוצה להיות ביחד.

בכלל, ביום כזה אפשר לשים דברים בפרופורציות.

• אהבתי 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

ישראל מפוצלת להרבה זרמים, שבטים וקבוצות.

זה נכון שאם נרכז את כל מי שמכל הקבוצות מעוניין להיות ביחד ויש להם מכנה משותף מספיק גדול- אנחנו מקבלים קבוצה מאוד משמעותית, אולי אפילו את הרוב.

ומצד שני, אם תסכום את כל ה "שוליים" של כל הקבוצות האלו, אתה תגלה שהבדלנים ואלו שפשוט אין להם חפיפה עם רוב הקבוצות האחרות זה מספר משמעותי מאוד. זה לא בהכרח שהם קיצונים, אגב.

על הדרך, אני לא חושב שמישהו פה יצא מפרופורציות, ולא ממש רואה את זה בצורה של "בגלל שהיום יום זיכרון כולנו צריכים להתחבק פתאום"

האתגרים שאנחנו מתמודדים איתם בנושאים שהת'רד עוסק בהם הם כאלו שיכולים לפרק את המקום הזה, והסבירות שזה יקרה גדולה עשרות מונים מכל איום חיצוני שאנחנו מתמודדים איתו.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, stx כתב:

יש לי שאלה אליך לגבי יוסי כהן. מה אתה יודע עליו מעבר לזה שהוא היה ראש המוסד וראיון אחד שהוא נתן לאילנה דיין?

כי אם ניסיון כראש גוף בטחוני גדול מספיק לך, אז למה הוא עדיף על גנץ או על דיכטר?

אל תשכח שהוא גם שכב עם דיילת נשואה. חוץ מזה אין שום הבדל בינו לבין שאר ראשי המוסד לפניו ואחריו, אולי מלבד זה שכמו שמש העמים בנימין נתניהו, גם יוסי כהן נוהג לקבל מתנות יקרות ממיליארדרים. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 49 דקות, Pika007 כתב:

ישראל מפוצלת להרבה זרמים, שבטים וקבוצות.

זה נכון שאם נרכז את כל מי שמכל הקבוצות מעוניין להיות ביחד ויש להם מכנה משותף מספיק גדול- אנחנו מקבלים קבוצה מאוד משמעותית, אולי אפילו את הרוב.

ומצד שני, אם תסכום את כל ה "שוליים" של כל הקבוצות האלו, אתה תגלה שהבדלנים ואלו שפשוט אין להם חפיפה עם רוב הקבוצות האחרות זה מספר משמעותי מאוד. זה לא בהכרח שהם קיצונים, אגב.

על הדרך, אני לא חושב שמישהו פה יצא מפרופורציות, ולא ממש רואה את זה בצורה של "בגלל שהיום יום זיכרון כולנו צריכים להתחבק פתאום"

האתגרים שאנחנו מתמודדים איתם בנושאים שהת'רד עוסק בהם הם כאלו שיכולים לפרק את המקום הזה, והסבירות שזה יקרה גדולה עשרות מונים מכל איום חיצוני שאנחנו מתמודדים איתו.

המספרים לא גדולים בכלל, זה פשוט שהיו למעטים קל מאוד להתבטא.

אם פעם הייתי אומר לך 1500 איש הפגינו וקראו מוות לערבים בצומת כלשהי במדינה היית אומר זניח, אבל היום על 300 תגובות נאצה בעמוד של הצל וכל המדינה בשגעון.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 52 דקות, יובל .מ. כתב:

מבחינת רוב האזרחים במדינה יש אנחנו, בשני הצדדים יש קיצונים שרוצים לעשות את ההבדלה של אנחנו והם.

וזה לא רק בקטע עדתי, גם דתיים מול חילונים, או ימין מול שמאל.

הרוב מאוחד ורוצה להיות ביחד.

בכלל, ביום כזה אפשר לשים דברים בפרופורציות.

יש חוסר התאמה בין אותו רוב למי שמתיימר לייצג אותם בכנסת. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ראיתי לאחרונה סדרה בנטפליקס על מלחמת העולם השנייה (מומלצת מאוד) והפרק על השואה זעזע אותי במיוחד.

אבל מה שעוד יותר זעזע אותי, כדתל"ש (בעוונותי) זה שעל פי התנ"ך מתועד שהעם היהודי ניסה לעשות שואה לעמים אחרים, הרבה לפני שהיטלר הגיע...

אני קורא את זה ולא מצליח להבין איך אנשים נשארים נאמנים לדת, או אפילו מצליחים לחיות את חייהם כאשר מצד אחד הם עומדים מאחורי התנ"ך ומצד שני מגנים את השואה:

אני כמובן מדבר על מצוות מחיית זכר עמלק, שגם ניסו לבצע אותה לפחות מספר פעמים -

ציטוט

עַתָּה לֵךְ וְהִכִּיתָה אֶת עֲמָלֵק וְהַחֲרַמְתֶּם אֶת כָּל אֲשֶׁר לוֹ וְלֹא תַחְמֹל עָלָיו וְהֵמַתָּה מֵאִישׁ עַד אִשָּׁה מֵעֹלֵל וְעַד יוֹנֵק מִשּׁוֹר וְעַד שֶׂה מִגָּמָל וְעַד חֲמוֹר

אין לי ממש פואנטה חוץ מזה שלאנושות יש זיכרון קצר, ושדתות (כולן) זה מקור כל הרוע.

פורסם

1. כנראה שזה משהו שאתה מוציא מהקשר (כמו הסיפור של לקחת אישה באמצע מלחמה).

2. יפה שאתה מנסה להשוות סטנדרט של אירועים מלפני 3000 שנה לאירועים שהתרחשו בתקופה שאנשים עדיין חיים ממנה.

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, יובל .מ. כתב:

1. כנראה שזה משהו שאתה מוציא מהקשר (כמו הסיפור של לקחת אישה באמצע מלחמה).

2. יפה שאתה מנסה להשוות סטנדרט של אירועים מלפני 3000 שנה לאירועים שהתרחשו בתקופה שאנשים עדיין חיים ממנה.

1. מציע לך ללכת ללמוד את ההיסטוריה של העם היהודי והתנך לפני שאתה מאשים. זה עצוב מאוד - אבל אין פה הוצאה מההקשר.

2. סטנדרט? לפני 3000 שנה היה בסדר לעשות רצח עם? 

קיימות פה שתי אפשרויות, בלבד - או שתקבל את זה שהתנ"ך הוא יצירת הדמיון והקשר בין הכתוב שם למציאות מקרי בהחלט (אישית זו האפשרות העדיפה עלי שאיתה יותר נוח לי לחיות) או שתקבל את זה שאבות אבותיך (ואבותי) היו זוועתיים לא פחות מהנאצים.

עריכה אחרונה על ידי Morningstar
  • אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • משעמם 1
פורסם

1. כן סטנדרטים לפני 3000 שנה (וגם הרבה יותר קרוב) היו אחרים. למשל עבדות הייתה דבר מקובל אצל הרבה עמים. גם עריפת ראשים, עד 1977 השתמשו בגיליוטינה בצרפת. בבריטניה עד 1967 אסר החוק יחסי מין הומוסקסואליים עם עונשי מאסר כבדים או סירוס כימי כתחליף. 

2. התנ"ך הוא יצירה מבוססת באופן רופף על אירועים שמקצתם אולי אמיתיים.

• מבאס 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Morningstar כתב:

אני כמובן מדבר על מצוות מחיית זכר עמלק, שגם ניסו לבצע אותה לפחות מספר פעמים

מהסיפורים שאתה מדבר עליהם העמלקים לא היו אנשים נחמדים שחיו את חייהם בשלום עם שכניהם.
אם תקרא את כל הסיפורים תראה שמתואר עם אכזר שביציאת מצרים תקף את בני ישראל במדבר ברגעיו הקשים ביותר ובעיקר הרג את החלשים שנשרכו מאחור.
בקיצור לא הייתי אומר שזו השוואה טובה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 3

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 32 דקות, Morningstar כתב:

1. מציע לך ללכת ללמוד את ההיסטוריה של העם היהודי והתנך לפני שאתה מאשים. זה עצוב מאוד - אבל אין פה הוצאה מההקשר.

2. סטנדרט? לפני 3000 שנה היה בסדר לעשות רצח עם? 

קיימות פה שתי אפשרויות, בלבד - או שתקבל את זה שהתנ"ך הוא יצירת הדמיון והקשר בין הכתוב שם למציאות מקרי בהחלט (אישית זו האפשרות העדיפה עלי שאיתה יותר נוח לי לחיות) או שתקבל את זה שאבות אבותיך (ואבותי) היו זוועתיים לא פחות מהנאצים.

1. בתנך לא כתבו "לך לעם שלא עשה כלום ותרצח את כולם בתנורים". 

2. כמו שרשמו פה, סטנדרטים משתנים. עד לפני כמה שנים הומואים היו נתלים ברחובות, היום הם חברי פרלמנט ויושב ראש הכנסת.

זה כמו כל אותן מפורסמות שנזכרות להתלונן שמישהו נגע בהן לפני 52 שנה בצורה שהייתה מקובלת אז. היום מבחינתנו זה פשע ומי שעושה את זה צריך לשבת בכלא, אז זה היה הנורמה. מגעיל אבל זאת האמת.

מבחינתי התנך הוא אוסף סיפורים שקרו אבל מי שסיפר הגזים ברמות. כנראה שמכת דם הייתה סתם איזה לכלוך משמעותי במים (אולי אפילו שחטו כבשים ונתנו לפרעה לשתות), חציית ים סוף הייתה על רפסודות כנראה ו40 שנה במדבר היה רק כי משה לא עשה קורס ניווט.

• מצחיק 1
פורסם
Just now, farkash7 כתב:

מהסיפורים שאתה מדבר עליהם העמלקים לא היו אנשים נחמדים שחיו את חייהם בשלום עם שכניהם.
אם תקרא את כל הסיפורים תראה שמתואר עם אכזר שביציאת מצרים תקף את בני ישראל במדבר ובעיקר הרג את החלשים שנשרכו מאחור.
בקיצור לא הייתי אומר שזו השוואה טובה.

אני בקיא בחומר. השוואה מצוינת, כי זה ש "עם" עושה משהו פסול (וגם על זה אפשר להתווכח) לא נותן הצדקה לרצח עם שיטתי. מן הסתם הילדים או בעלי החיים לא אשמים. לעמוד מאחורי הסיפורים האלו זה לתת הצדקה לרצח עם כי לפני 3000 שנה זה היה סבבה ובסטנדרט. לא בדיוק מתיישב עם "העם היהודי הוא עם רחום".

לפני 3 דקות, יובל .מ. כתב:

מבחינתי התנך הוא אוסף סיפורים שקרו אבל מי שסיפר הגזים ברמות. כנראה שמכת דם הייתה סתם איזה לכלוך משמעותי במים (אולי אפילו שחטו כבשים ונתנו לפרעה לשתות), חציית ים סוף הייתה על רפסודות כנראה ו40 שנה במדבר היה רק כי משה לא עשה קורס ניווט.

אני סה"כ חצי כח מסכים עם הגישה הזו (אם כי לא באמת מאמין שבני ישראל היו אי פעם עבדים במצריים) אבל לעניות דעתי עצם ההעברה מדור לדור של ציווי כל כך ברברי, מרושע וזוועתי - עצם זה בעייתי.

פורסם

אתה משווה בין שני עמים שהיו בסכסוך קשה ואחד מהם בחר להשמיד את השני לשואה בו עם אחד השמיד עם אחר סתם.
אז השוואה טובה זה לא...
לדוגמא -  מבחינתי זה לחלוטין בסדר להציב סוללת תותחים עם איכון אוטומטי שתירה פגז על כל שיגור מעזה ולא משנה מאיפה הוא יוצא, גן ילדים או מחנה של חמאס. האם זה אומר שאני בעד שואה לעזתים?

לגבי האם העם היהודי רחום או לא בוא נבחן כמה אנשים מתו בשליחות היהדות אל מול כמה מתו בשליחות הנצרות או האיסלאם ואז נדבר על מי עם רחום ומי לא בסדר?

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אין עם אחד בעולם שמכיך אנשים שאיבדו בפיגוע רצחני חצי מהמשפחה שלהם והתגובה שלהם היא "בואו נניף את הדגל".

ואם הייתי אומר לך על מישהו שהוא דתי מאפרת היית אומר ישר שזה מצביע בן גביר שרוצה לרצוח ערבים סתם.

אנחנו לא מושלמים, אבל מובילים בפער על כל היתר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

את התנ"ך כתבו כנראה בתקופה שהיה מקובל לשפד אנשים ולכרות איברים כעונש ולהקריב קורבנות אדם לצרכי פולחן, אז מצווה של השמדת עם שניסה לפני זה להשמיד אותך באכזריות זה לא כזה נורא באופן יחסי.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...