Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת נתונים:

ציטוט

ללא שינוי: שיעור הרופאים והאחיות בישראל מהנמוכים במדינות ה-OECD

שיעור ההוצאה הציבורית מתוך סך ההוצאה על בריאות הינו מן הנמוכים ב-OECD ועומד על 65% לעומת 74% בממוצע ב-OECD – מקום 31 מתוך 38 בדירוג המדינות.

שיעור הרופאים הפעילים לאלף נפש נמוך בכ-9% מהממוצע במדינות ה-OECD ועומד על כ-3.3 רופאים לאלף נפש. גם שיעור האחיות לאלף נפש הינו מן הנמוכים ב-OECD ועומד על כ-5 אחיות לאלף נפש.

שיעור המיטות לאשפוז כללי בישראל נמוך יחסית למדינות אחרות החברות בארגון (רביעי מתחתית הרשימה) ועומד על כ-2.2 מיטות לאלף נפש לעומת ממוצע של 3.5 במדינות החברות ב-OECD.

שיעור מכשירי ה-MRI למיליון תושבים בישראל עומד על 5.1. למרות ההגדלה המשמעותית בשנים האחרונות של מספר המכשירים, ישראל נמצאת במקום נמוך לעומת ממוצע ה-OECD העומד על 17. רק במקסיקו וקולומביה שיעור נמוך מזה שבישראל.

https://publichealth.doctorsonly.co.il/2022/01/248440/

אבל לא יתנו לך למות ברחוב, לכן אנחנו במצב "מעולה".

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 45 דקות, David32 כתב:

הבעיות שאתם מתארים עם מערכת הרפואה בישראל לא יחודיות לה. קיים בעוד מדינות מערביות.

מה שכן, העובדה שלא נותנים גז לעוד תקנים ולהרחבה של המערכת ביחס לגדילת האוכלוסיה, זאת בעיה עוד יותר קשה אצלינו.

אם כבר חרדים מתלוננים שאין רופאים, והממשלה מנסה להטיב עם החרדים, מציע לפתוח להם תוכניות לימוד נפרדות אם זה מה שידחוף אותם ללמוד רפואה. לא יודע איך זה יעבוד בשיעורים שקשורים למין הנשי, אבל אפשר לייצר להם הפרדה בתואר עצמו, רק שיוכשרו רופאים וכו'.

בקשר לפיסקה הראשונה שלך- הבעיה אצלנו לא רק יותר קשה אלא גם יחודית כי אנחנו נחשבים למדינה מערבית (לפחות עד עכשיו) אבל בניגוד לרב המקרים בעולם של מדינות מערביות אחרות יש לנו מאפיין יחודי של רמת גידול גבוהה מאוד בניגוד ליציבות /צמצום האוכלוסיה ברב המקרים.

כל שנה נוספת לנו בכמות אוכלוסיה עיר של 200000 תושבים (מקווה שאני לא טועה במספר המדוייק ), למדינה קטנה כמו ישראל זה כמות גדולה מאוד,  גם בלי כל הבעיות והזעזועים החדשים זה מראש חתיכת אתגר. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, נקודה טובה כתב:

אני שמח להודיע לך שלא, אין שום מאכער שיסדר לך רופא עור או בדיקות שמיעה ולא משנה אם אתה חילוני או חרדי.

ואני אומר את זה כאחד שניסה באמת לדחוף לבדיקה כזאת ומכיר היטב את העוסקים בתחום (ספציפית על בדיקות שמיעה) יש ממש קצת קלינאיות תקשורת בארץ יחסית לצורך. אני מקווה שיום אחד מנהלי הסמינרים יפתחו מסלול כזה ואז הכל ירוץ.

אני בדיוק מחכה לתור לבדיקת שמיעה, שהרופא עוד רשם עליה "דחוף".

ב*2700 אין בכלל תורים, הפנו אותי לדבר ישירות עם הבית חולים, התור היחידי הקרוב שהיה זה במאי במרפאת סטודנטים באריאל.

• מבאס 1
פורסם
לפני 50 דקות, David32 כתב:

מציע לפתוח להם תוכניות לימוד נפרדות אם זה מה שידחוף אותם ללמוד רפואה

קצת קשה בלי ליבה.

הבעיה היא לא רק בלימודים, גם אין תקנים להתמחויות וכו׳.

צריך טיפול שורש עמוק שהתוצאות ייראו רק שנים אחרי שיתחיל.

לפני 43 דקות, DareDevil כתב:

או שפשוט לאשר לרופאים שלמדו בחו"ל לעבוד בישראל..

איך לא חשבו על זה קודם? התשובה: חשבו וזה קיים מאז ומתמיד. כמובן בכפוף לבחינה מקומית, כמו בכל מדינה עם סטנדרט רפואי מינימלי.

הבעיה הדחופה היא להשאיר בארץ את שלמדו פה או יצאו ללימודים בחו״ל ונשארים שם.

לפני 49 דקות, Nemesis כתב:

אני באמת אשמח להסבר למה ליחיד או זוג צעיר ללא ילדים לעבור מדימונה לראשון לציון בלתי אפשרי כמו הקמת התיישבות על הירח.

ברור שזה לא כמו טיסה לירח..

אבל יש סיבה למילה ״מעגל״ בביטוי מעגל העוני. זה מעגל שמזין את עצמו וקשה לצאת ממנו.

אני מתייחס להצעה שלך לכך שכל ישוב יחליט בעצמו על גובה הארנונה ויממן את עצמו (ללא תשלומי איזון ממשרד הפנים).

בישוב מאשכול סוציואקונומי נמוך, כנראה שייגבו תשלום מינמלי. בהתאם רמת החינוך תהיה גרועה. כך שישראל ישראלי שנולד להורים תושבי הישוב (שמראש גרים בו כי אין להם הרבה אופציות), אולי יצליח לקבל תעודת בגרות כלשהי ואולי לא. אז הסיכוי שלו ללמוד באוניברסיטה הוא קלוש. גם מבחינת רף קבלה וגם מבחינת יכולת מימון. סכוי סביר שימצא את עצמו עובד בעבודה בהכנסה נמוכה.

עכשיו אתה רוצה שהוא יעזוב הכל ויעבור לעיר שבה שכר דירה הוא כפול או משולש? איך יממן את זה?

אני לא אומר שזה בלתי אפשרי, אבל זה מכשול גדול עבור רבים.

המצב הזה קיים כבר היום וההצעה שלך לגבי הארנונה רק תחמיר את זה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

כמה סודות מתוך המערכת (בפינה שאני מכיר).

1. כפי שכתב נהג לילה - להיות פתוח לנסוע קצת. לעתים יותר קל למצוא תור דווקא מחוץ לעיר המחוז.

2. אם צריך משהו דחוף, או להחזיר תשובה, להתקשר למזכירות המרפאה. יש תורים ששמורים למטרות אלה, שאינם זמינים במוקד או באפליקציה. 

3. בעיית אי הופעה או ביטולים ברגע האחרון - מכת מדינה. יש ימים בהם אני יושב ומתבטל שעתיים בגללם, משהו כמו 5-6 תורים מבוזבזים שבגללם אתם מחכים בתור חודשים.

ובעניינים משיקים:

1.  רופאים מחו"ל? חייבים לעבור רישוי ישראלי. אץה לא רוצה כל ארחי פרחי במקום הזה. יש מדינות שהמבחנים שלהן מוכרים, אבל לא בהן לומדים הישראלים. שלא לדבר על תעודות מזוייפות. גם ההכשרה במקצועות העזר לרפואה ממושכת, היתה איזו הצעה (קשורה לחרדים) לאפשר לימודי תעודה במקצועות כאלה, הצעה פסולה מיסודה כשרוצים מקצוענים. אפילו הכשרה של טכנאי המבצע בדיקות יכולה לארוך 1-2 שנים מעבר לתואר רלוונטי.

2. אכן יש בעיה בתקנים לרופאים, נובע, במידה רבה, מאי פיתוח בתי חולים. כשאין מחלקות אין אפשרות לקלוט מתמחים. די מעגל קסמים.

@flytomarsבמצבך הייתי נכנס לאתר הקופה, בודק את המכונים ומתקשר ישירות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 39 דקות, פינדר כתב:

קצת קשה בלי ליבה.

הבעיה היא לא רק בלימודים, גם אין תקנים להתמחויות וכו׳.

צריך טיפול שורש עמוק שהתוצאות ייראו רק שנים אחרי שיתחיל.

זה ייקח לפחות 3-4 מחזורים בשביל שנראה שינוי כלשהוא, הן מבחינת המוסד שרק מתחיל ללמד רפואה והן מבחינת תוצאות בשטח, שזה בערך עשור קדימה ואולי קצת יותר.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 40 דקות, sperial כתב:

3. בעיית אי הופעה או ביטולים ברגע האחרון - מכת מדינה. יש ימים בהם אני יושב ומתבטל שעתיים בגללם, משהו כמו 5-6 תורים מבוזבזים שבגללם אתם מחכים בתור חודשים.

שיתחילו לחייב על אי הגעה לתורים.

פורסם
לפני 39 דקות, sperial כתב:

2. אם צריך משהו דחוף, או להחזיר תשובה, להתקשר למזכירות המרפאה. יש תורים ששמורים למטרות אלה, שאינם זמינים במוקד או באפליקציה. 

באמת? זה מגיע גם לרמה של נוירולוג ?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

@יובל .מ.נןשא החיוב על אי הופעה לץור נמצא בויכוח בכל העולם. אני חושב שאפילו בארה"ב, שבה יש במרפאה אנשים שתפקידם הוא coding, כלומר חיוב המטופל או חברת הביטוח בכמה שיותר סעיפים, זה לא מקובל. אבל אולי תושבי ארה"ב שמסתובבים כאן יעדכנו.

@DareDevil קרוב לודאי שדברים קיימים, אבל ההסדרים האלה יכולים להיות מאוד מקומיים ולהשתנות אפילו בין מרפאות סמוכות של אותה קופה, או שני רופאים באותה מרפאה. למנהלים יש כל מיני שיקולים בקביעת סידורי העבודה, ורק בדיקה במקום תוכל לתת תשובה.

אם מדובר ברופא עצמאי רק הוא מחליט על הסידור.

עריכה: את הפוסטים האלה אני כותב עלמחשבון זמן של no show.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, נקודה טובה כתב:

אני מקווה שיום אחד מנהלי הסמינרים יפתחו מסלול כזה ואז הכל ירוץ.

ברור.

למה צריך ליבה? או תואר ראשון? או לימודים מקצועיים?

יש מן מוסד פלאים כזה שקוראים לו סמינר. נכנסת לשם בחורה חרדית עם השכלה בסיסית ותוך כמה חודשים היא כבר מוסמכת.

חלטורה ממוסדת.

image.thumb.png.c0750858864f6eee8ecc3ccd583e00ba.png

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

@flytomarsבמצבך הייתי נכנס לאתר הקופה, בודק את המכונים ומתקשר ישירות.

זה בדיוק מה שעשיתי, רק שאת מספרי הטלפון קיבלתי מ*2700

פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

ברור שזה לא כמו טיסה לירח..

אבל יש סיבה למילה ״מעגל״ בביטוי מעגל העוני. זה מעגל שמזין את עצמו וקשה לצאת ממנו.

אני מתייחס להצעה שלך לכך שכל ישוב יחליט בעצמו על גובה הארנונה ויממן את עצמו (ללא תשלומי איזון ממשרד הפנים).

בישוב מאשכול סוציואקונומי נמוך, כנראה שייגבו תשלום מינמלי. בהתאם רמת החינוך תהיה גרועה. כך שישראל ישראלי שנולד להורים תושבי הישוב (שמראש גרים בו כי אין להם הרבה אופציות), אולי יצליח לקבל תעודת בגרות כלשהי ואולי לא. אז הסיכוי שלו ללמוד באוניברסיטה הוא קלוש. גם מבחינת רף קבלה וגם מבחינת יכולת מימון. סכוי סביר שימצא את עצמו עובד בעבודה בהכנסה נמוכה.

עכשיו אתה רוצה שהוא יעזוב הכל ויעבור לעיר שבה שכר דירה הוא כפול או משולש? איך יממן את זה?

אני לא אומר שזה בלתי אפשרי, אבל זה מכשול גדול עבור רבים.

המצב הזה קיים כבר היום וההצעה שלך לגבי הארנונה רק תחמיר את זה.

לא רואה מדוע יחמיר את זה. הממשלה תמשיך לתקצב 12 שנות לימוד בסיסיות. יישוב / מחוז שירצה להוסיף יגבה מהתושבים. כל מחוז ילמד מה שמתחשק לו. כן ליבה, לא ליבה - לא משנה. אף אחד לא יתערב לאף אחד בדיוק כפי שחולמות האוכלוסיות שסובלות הכי הרבה (בעיני) מכך. לא נחליט בעבורם מה טוב להם ומה לא.

צעירים שירצו להחליף מחוז יכולו לעבוד במחוז אחר ולבזבז זמן בנסיעות או לשלם שכירות כפולה או משולשת. יוכלו גם ללמוד מקצוע.

יש באיזור תל אביב מגוון גדול של אפשרויות תעסוקה. יוכלו להוליד ילד אחד או שניים ולא שבעה ולהשקיע בחינוך שלהם כדי לצאת ממעגל העוני.

האלטרנטיבה האחרת היא פשוט סוציאליזם - או אף גרוע יותר. שוויון בתוצאות אך לא שוויון בנטל.

הלא זה הכיוון שאליו גוררים את המדינה? הגדלת קצבאות, קרן ארנונה לחלוקה נוספת של מסים, השוואת זכויות מול משרתים בצבא, העדפה מתקנת באיוש תקנים ממשלתיים, העדפה מתקנת בוועדות תכנון ובניה (כמה חרדים לומדים אדריכלות?)

אני הכי בעד שוויון הזדמנויות ואפלייה מתקנת היכן שצריך. אבל לא ייתכן שהאפלייה המתקנת תנוצל בצורה צינית כדי לחתור כנגד הסירה.

פורסם (נערך)

התיחסתי לכך בהודעה קודמת.

ליגיעת הצדיקים: פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, סיעוד, דימותנות ושאר מקצועות העזר הרפואיים (לא יודע למה מקצועות עזר. הם עומדים בזכות עצמם) מצריכים לימודים אינטנסיביים, רובם 4 שנים אקדמיות.

@flytomarsבדוק באתר הקופה. יופיעו שם גם מכונים בהסדר שעובדים איתה. עקרונית מוקדי הקופות אמורים להיות מסונכרנים עם האתרים, אבל, כאמור, לא תמיד הם מעודכנים, והטלפניות לא יכולות להכיר את הניואנסים של כל אתר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 8 דקות, Nemesis כתב:

. כל מחוז ילמד מה שמתחשק לו. כן ליבה, לא ליבה - לא משנה. אף אחד לא יתערב לאף אחד בדיוק כפי שחולמות האוכלוסיות שסובלות הכי הרבה (בעיני) מכך. לא נחליט בעבורם מה טוב להם ומה לא.

מי יפקח?

כלפי חול, איך התעודה שלי תיהיה שווה משהו?

איך נוכל לאפשר תנועה/הכרה חופשית בחינוך/תעודות בין המחוזים? אתה לא תוכל.

אני לא יודע אם יש עוד מקומות בעולם בהם יש אוכלוסיה שדורשת לא ללמוד לימודי ליבה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...