Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמרו לי שהכי עדיף מעיל עור אבל מצד שני כמה שקראתי וניסיתי זה חם ומחניק וכו ?

דעות ועצה רק יעזרו לי

Dead but dreaming

פורסם

איזה מעיל? ההנחה היא שאין לך תקציב לכפל ציוד ולכן כיצד לבנות ציוד מתאים בתקציב מינימלי

התשובה חד משמעית. רוכשים מעיל קורדורה עם מיגונים, מה שבדרך כלל מזוהה עם הקיץ שזה מזג האוויר כל השנה. ההבדל רק שבחורף יש כאן קיץ אירופי. את המעיל רוכשים , כמובן, עם בטנה ברת פירוק לימים היותר חמים.

לובשים בכל רכיבה , קצרה כארוכה.

גשם ? רוכשים חליפת גשם , שני חלקים, ולובשים את מעיל הגשם מעל מעיל הרכיבה.

בהפרש שבין מעיל עור שממילא לא לובשים אותו (חם מדי) למעיל שקנית רוכשים : מיגוני ברכיים, קסדה שלמה , כפפות רכיבה לקיץ + כפפות גשם לגשם , מגן כליות .

בכל מקרה, בונים את התקציב למיגון שלם ולא משקיעים ים של כסף בפריט אחד ומוותרים, בינתיים , על שלמות הברך או הסנטר...

שבילאות פעילה זה העניין

טיולי השבילים של מועדון האופנועים כל שבת שניה בחודש עדכונים באתר המועדון

פורסם

תודה רבה .

יש רעיונות למעיל עד 1500 ש"ח?

ומה הכי חשוב עם התקציב הוא כ3000 ש"ח (לא כולל קסדה )?

Dead but dreaming

פורסם

אחרי קסדה ומעיל - כפפות.

וכאן, באמת שאין תחליף לעור פרה שמנמן ועבה.

עדיף להזיע בכפות הידיים במשך הרכיבה מאשר לא לרכב, ולשבת בבית עם חתיכות חצץ בתוך העור בשל החלקה של 20 קמ"ש בלבד, לא ?

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם
אחרי קסדה ומעיל - כפפות.

וכאן, באמת שאין תחליף לעור פרה שמנמן ועבה.

עדיף להזיע בכפות הידיים במשך הרכיבה מאשר לא לרכב, ולשבת בבית עם חתיכות חצץ בתוך העור בשל החלקה של 20 קמ"ש בלבד, לא ?

או אם יש לך כסף - שילוב של עור פרה שמנמנה + עור קנגורו קפצני לכף היד + מיגוני קרבון על המפרקים.

זה כרגע המפרט המוביל בכפפות העילית של היצרנים. המחירים בהתאם.

לגבי הסדר, חולק על כרובי: קסדה מלאה העומדת בתקנים, אחריה כפפות ואח"כ מעיל. בכל כמובן לפי אופן השימוש.

הנקודה היא שגם על קטנוע במהירות 20 קמ"ש, באופן אינסטינקטיבי הידיים נשלחות קדימה לעצור את הנפילה.

מגשין RIDE ביצע לא מכבר "הלבשת" רוכבים בתקציבים שונים. מהתפרן ועד המליאן. מסתבר שלא חייבים לפשוט רגל אם רוצים להגן על עצמך.

ההמלצה שלי לגרדרובה האופנועית:

קסדה מלאה תקנית

מעיל קורדורה עמיד בפני מיים

מעיל קייץ

כפפות חורף עמידות בפני גשם

כפפות קיץ

מכנסי חליפת גשם

נעליים/מגפיים עמידים בפני מיים

הצירוף הנ"ל מכסה לך את כל תקופות השנה וכל מזג האויר.

תמיד מומלץ להוסיף מגפי רכיבה, מכנסיים ממוגנות וכו'. אבל עדיף להתחיל עם המינימום ולהוסיף לפי הצורך.

כדאי להתחיל לפי עונת השנה - מזג האוייר מתחיל להשתנות ולכן מומלץ להתעניין במעיל קורדורה עמיד בפני גשם (יש גם כאלה שמאווררים בנוסף).

פייזר 1000:

2000-5000 סל"ד : :lol:

5000-7000 סל"ד : :hihi:

7000 - 12,000 סל"ד: :shock2:

פורסם

אצטרף ואשאל עוד שאלת מתחילים.

קסדה יש , כפפות קיץ \ חורף איכותיות יש.

אני מחפש המלצה טובה לחליפת גשם (איפה לקנות , איזה פירמה , איזה חומר ומחיר)

ובנוסף, האם חליפת הגשם מונעת מאה אחוז כניסת מים ?

HOOTERS

:ladysman:

פורסם

הכי חשוב..לא לתת למיגון להפוך אותך לשאנן.

מיגון ידידי...זה לא הכל בחיים...זה עוזר לא להתפרק..אבל החוכמה היא להשאיר את המיגון שלם.

ראש הממשלה: " לא נשחרר בוטנים עם מלח על הידיים!!!" :onfire::screwy:

"חכה לי רק רגע," היא אמרה בקול גדול, "אני בהריון" בואינג! התערבות על מתנדבת התפתחה לכלל אסון.

פורסם
אצטרף ואשאל עוד שאלת מתחילים.

קסדה יש , כפפות קיץ \ חורף איכותיות יש.

אני מחפש המלצה טובה לחליפת גשם (איפה לקנות , איזה פירמה , איזה חומר ומחיר)

ובנוסף, האם חליפת הגשם מונעת מאה אחוז כניסת מים ?

ההמלצה שלי - "ברוש" בכיכר רבין, חליפות Sportex מומלץ בשני חלקים. אפשר אפילו להוסיף מיגון אבל עדיף לוותר ופשוט ללבוש מתחת את המעיל/מיגון הרגיל.

וכן, מונע 100% חדירת מים אבל גם התנדפות זיעה :shock: ...

ולנשיא - תן לנו איזה ריקוד לחבר'ה :wink:

פייזר 1000:

פורסם
ההמלצה שלי - "ברוש" בכיכר רבין, חליפות Sportex מומלץ בשני חלקים. אפשר אפילו להוסיף מיגון אבל עדיף לוותר ופשוט ללבוש מתחת את המעיל/מיגון הרגיל.

וכן, מונע 100% חדירת מים אבל גם התנדפות זיעה :shock: ...

ולנשיא - תן לנו איזה ריקוד לחבר'ה :wink:

נדמה לי שיש שיר כזה.."מה זה קרה לי..פתאום שאנן לי".:-D

ראש הממשלה: " לא נשחרר בוטנים עם מלח על הידיים!!!" :onfire::screwy:

"חכה לי רק רגע," היא אמרה בקול גדול, "אני בהריון" בואינג! התערבות על מתנדבת התפתחה לכלל אסון.

פורסם

מניסיוני לאחר תקופת שימוש מסויימת יש תופעה של חדירת מים באיזור האבנים היקרות וזה נכון לגבי ספורטקס של ברוש, אורינה ועוד יצרן שאינו זכור לי. אבל גם כשזה קורה מדובר כמובן על רכיבה בגשם סוחף שהוא ממש נדיר אצלנו.

ב 3,000 ש"ח לא כולל קסדה אין שום בעיה להגיע לציוד מלא לגמרי. לא לשכוח מגיני ברכיים שהם יותר שימושיים ממכנסי רכיבה שמעטים לובשים לרכיבה יומיומית לעבודה ולבילוי. מכנסי רכיבה טובים לרכיבת פנאי / טיול .

מעיל קורדורה מונע חדירת מים על ידי בטנה מתאימה. לטעמי, לא שווה במחיר (אלה מעילים יקרים יותר) , עדיף מעיל זול יותר ולרכוש את חולצת הגשם ולא רק מכנסים.

לעניין הכפפות, לא לוותר על כפפות ולקיץ אני ממליץ על כפפות שטח. אני בעיקרון בעד ציוד נוח ככל האפשר כי אחרת הוא נשאר ללא שימוש. אם תרבה ברכיבה תגלה, כמוני, שיש לך 4 זוגות כפפות (שטח, עור לרכיבה בקרירות , עור לרכיבה במזג אוויר נסבל, כפפות גשם) .

אני מציע לערוך סיבוב בחנויות בדרום תל אביב לראות ציוד ומחירים ולנסות לקבל הנחה משמעותית על קניה מתאימה וגדולה.

לא לשכוח את ההנחות שיש לחברי מועדון האופנועים .

ועוד רעיון, אפשר לבוא למפגשי רוכבים ולקבל מידע נוסף, לראות ציוד בפעולה ולהתרשם.

שבילאות פעילה זה העניין

טיולי השבילים של מועדון האופנועים כל שבת שניה בחודש עדכונים באתר המועדון

פורסם
ועוד רעיון, אפשר לבוא למפגשי רוכבים ולקבל מידע נוסף, לראות ציוד בפעולה ולהתרשם.
"ציוד בפעולה" ??? :shock:

אתם מתרסקים שם על המדרכה כדי להדגים את ציוד המגן שלכם, בפעולה?

סחתיין על ההקרבה למען הדור הבא...לקחתם את זה צעד אחד (או 18 ) קדימה...

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם
לעניין הכפפות, לא לוותר על כפפות ולקיץ אני ממליץ על כפפות שטח. אני בעיקרון בעד ציוד נוח ככל האפשר כי אחרת הוא נשאר ללא שימוש. אם תרבה ברכיבה תגלה, כמוני, שיש לך 4 זוגות כפפות (שטח, עור לרכיבה בקרירות , עור לרכיבה במזג אוויר נסבל, כפפות גשם) .

הסתבכתי לגמרה.כפפות שטח זה כפפות רשת עם מיגון ?

איזה כפפות עור עם מיגון מתאימות למזג אוויר קריר יותר או פחות (לפי סוג העור העובי וכו) ?

כפפות גשם ?אני מקווה שאלו לא הכפפות המגושמות שהינו משתמשים למערבי החורף שלנו .

Dead but dreaming

פורסם
הסתבכתי לגמרה.כפפות שטח זה כפפות רשת עם מיגון ?

איזה כפפות עור עם מיגון מתאימות למזג אוויר קריר יותר או פחות (לפי סוג העור העובי וכו) ?

כפפות גשם ?אני מקווה שאלו לא הכפפות המגושמות שהינו משתמשים למערבי החורף שלנו .

אז ככה - כפפות:

כפפות שטח - מיועדות כפי ששמן מציין לשטח, מתאפיינות בדר"כ באוורור מצויין ובמקרה הטוב גם שמיגוני מפני מכות. בדר"כ מיגוני פלסטיק.

כפפות כביש/קיץ/ספורטיביות - כפפות מעור בדר"כ. ככל שהמחיר עולה ישולבו יותר חומרי מיגון כגון קרבון קבלאר, טיטניום וכו'. מיועדות לעמוד גם במכת הנפילה וגם בשחיקה הנוצרת עם ההחלקה על הכביש. בדר"כ יהיו דקות יחסית על מנת לשמר את ה"רגש". יש גם כאלו עם איוורורים שונים.

כפפות חורף - כשמן כן הן, מחממות יותר, רובן עמידות ברמה זו או אחרת בפני גשם. חלקן נושמות (אל תגע באלו שלא) בדר"כ ממוגנות פחות מהכפפות הספורטיביות ומסורבלות יותר.

והעילית שבעילית: כפפות החצי (ושיהיה ברור שאני ציני)

בקצרה - ללכת עם, להרגיש בלי, ובפועל גם להיות בלי. קיים מכפפות סבירות למדי ועד המרת כפפות חדרי הכושר לאופנוע. כדאי רק אם אתה לא משתגע על האצבעות שלך.

יש עוד הרבה ואריאציות בינייים כיד הדימיון של היצרנים.

בטח יש דברים ששכחתי, אבל בגדול, זה מה יש.

פייזר 1000:

פורסם

תודה.עכשו קיבלתי קצת מושג על ענין הכפפות.

עכשו נשאר רק תיסבוכת עם המעילים ושאר המיגון.

מעיל קיץ קל בדרך כלל קורדורה עם מיגון ללא שום חימום?

מעיל קיץ רגיל ?מעיל חורף? מה שאר התכונות של כל המעילים ? והמעיל עור איך הוא מתפקד במצבים בארצנו ?

Wile E. Coyote אני אודה לך על פרוט באוצה רמה של הכפפות.

Dead but dreaming

פורסם
תודה.עכשו קיבלתי קצת מושג על ענין הכפפות.

עכשו נשאר רק תיסבוכת עם המעילים ושאר המיגון.

מעיל קיץ קל בדרך כלל קורדורה עם מיגון ללא שום חימום?

מעיל קיץ רגיל ?מעיל חורף? מה שאר התכונות של כל המעילים ? והמעיל עור איך הוא מתפקד במצבים בארצנו ?

Wile E. Coyote אני אודה לך על פרוט באוצה רמה של הכפפות.

נו, טוב, ננסה. קח בחשבון שאני לא מומחה, אבל בגדול:

מעילי עור:

א. מעילים ספורטיביים, בדר"כ חלק עליון מחליפת רכיבה מלאה. המחירים מסבירים ועד לא שפויים בעליל. בהתאם למיגונים ולחברה המייצרת. קיימים גם עם מגוון איוורורים שונים. נותנים את המיגון המקסימלי (לחלק הגוף העליון) אבל לא הכי פרקטיים בארצנו החמה. אפילו המאווררים שבהם, הם סאונה בימי הקיץ.

ב. מעילי שופוני מעור, אניצים שוונצים וכו' מיועדים בעיקר לרוכבי קאסטומים. לא המיגונים ולא הפרקטיות ברש מעייניהם. רק המראה. וגם זה עניין של טעם.

ג. מעילי עור זולים. כשמם כן הם חלקם "יעודיים לאופנוע" וחלקם סתם מעילי עור. אני עדיין מצטמרר כשאני מסתכל על מעיר העור שקניתי בתחילת דרכי כאופנוען. לא מיגונים, התפרים נפרמו מעצמם, הבטנה התפוררה. קונים בזול ומשלמים ביוקר.

מעילי קורדורה:

א. לא עמידים בפני מים, רמת המיגון מתקרבת כיום למיגון מעילי העור. בדר"כ שופעי איוורורים, בטנות מתפרקות, כיסים מפה ועד הודעה חדשה. קיימים במגוון גזרות בהתאם לאופי האופנוע.

ב. עמידים בפני מים. בדיוק כמו א. אבל כוללים מיגון מים ע"י ממברנת גור-טקס ודומותיה. בדר"כ בבטנה. קיימים גם כאלו שהמיגון נגד מיים הוא חלק מהמעיל עצמו (www.aerostich.com) .

מעילי קיץ:

תת-זן של מעילי הקורדורה. התפשרות על המיגונים למען איוורור אבסולוטי. בדר"כ אריגי רשת יחליפו את האיזורים הפחות פגיעים.

זהו בגדול. וכרגיל יש את כל אלו שבאמצע ובין.

המלצה שלי - מקסימום הפרקטיות תתקבל ע"י מעיל קורדורה טוב בתקופות היותר קרירות של השנה. בקיץ (לדעתי האישית מאד) עדיף להתפשר קצת על המיגון ולעבור למעיל קיץ מאשר להתבשל בתוך מעיל כבד.

פייזר 1000:

• תוכן חדש...