Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פיאסטה החדשה 2009, מנוע 1400 אוטומטית.

הייתם נוסעים 3 שנים בלי ברזל עליון למצבר ?

המקרה:

המצבר המקורי 43AH מת לאחר 3+ שנים. לפיאסטה צריך מצבר נמוך - 175 מ"מ. והגרוע, מתברר, שגם קצר - 207 מ"מ.

הזמנו נותן שירות מוכר מאוד במרכז עד הבית. שהגיע הבחור הוא לא הצליח למצוא מצבר בגודל מתאים. הכל היה ארוך או גבוה מדי. מפה לשם טלפונים אמרו מהמשרד שאין אף יבואן בארץ שמחזיק מצברים כאלה וגם היצרן הישראלי מהצפון, הפסיק לייצר את הגודל הזה.

החבר'ה נשמעו אמינים מאוד והאמנו להם - שאין אף אופצייה אחרת והוחלט לכן לשים מצבר 50AH שהוא גבוה יותר - 190 מ"מ.

אבל שמו את המצבר ללא הברזל העליון, המצבר די יושב מונח בקופסה וזהו. לדעתי גם יכול לזוז. במוסך מורשה פורד נאמר בפירוש שאין אחריות על כל נזק שייגרם והמצב לא תקין. לעומתם החבר'ה טוענים ומוכנים אפילו לחתום שלא יקרה כלום ואני לא הראשון שעשו לו את זה.

אבל אם כן ייקרה משהו - אני זה שיתקע עם הרכב לך תדע איפה ומתי!

אבל הטוויסט הוא שגיליתי הבוקר שליצרן הישראלי מהמרכז יש בדיוק מצבר מתאים לרכב הזה למרות שהחבר'ה נקבו בשם שלהם שגם להם אין ! ומן הסתם הם לא משווקים אותם.

.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

קשה לקבל פתרון הזוי כזה, לא מקצועי ובטוח שמאד לא בטיחותי. חייב להתאים רתימה ראויה למצבר, אם לא בכוחות עצמך גש למסגר שיכין לך פתרון מתאים.

פורסם

דרוש מהם לקחת את המצבר בחזרה וקנה מצבר מתאים. מצבר לא רתום גם מהווה סיכון בטיחותי וגם לא עובר טסט. אחרי שתאיים עליהם קצת או תדבר שם עם מנהל ותסביר לו שהם מפגרים חסרי אחריות הם אמורים להחזיר לך את הכסף.

פורסם
פיאסטה החדשה 2009, מנוע 1400 אוטומטית.

הייתם נוסעים 3 שנים בלי ברזל עליון למצבר ?

המקרה:

המצבר המקורי 43AH מת לאחר 3+ שנים. לפיאסטה צריך מצבר נמוך - 175 מ"מ. והגרוע, מתברר, שגם קצר - 207 מ"מ.

הזמנו נותן שירות מוכר מאוד במרכז עד הבית. שהגיע הבחור הוא לא הצליח למצוא מצבר בגודל מתאים. הכל היה ארוך או גבוה מדי. מפה לשם טלפונים אמרו מהמשרד שאין אף יבואן בארץ שמחזיק מצברים כאלה וגם היצרן הישראלי מהצפון, הפסיק לייצר את הגודל הזה.

החבר'ה נשמעו אמינים מאוד והאמנו להם - שאין אף אופצייה אחרת והוחלט לכן לשים מצבר 50AH שהוא גבוה יותר - 190 מ"מ.

אבל שמו את המצבר ללא הברזל העליון, המצבר די יושב מונח בקופסה וזהו. לדעתי גם יכול לזוז. במוסך מורשה פורד נאמר בפירוש שאין אחריות על כל נזק שייגרם והמצב לא תקין. לעומתם החבר'ה טוענים ומוכנים אפילו לחתום שלא יקרה כלום ואני לא הראשון שעשו לו את זה.

אבל אם כן ייקרה משהו - אני זה שיתקע עם הרכב לך תדע איפה ומתי!

אבל הטוויסט הוא שגיליתי הבוקר שליצרן הישראלי מהמרכז יש בדיוק מצבר מתאים לרכב הזה למרות שהחבר'ה נקבו בשם שלהם שגם להם אין ! ומן הסתם הם לא משווקים אותם.

.

הי

טוב אז ברור לך כבר שמי שאמר שלא קיים מצבר כזה - לא בדיוק דובר אמת ...מסיבותיו הוא,

המצבר קיים אצלנו והדגם שלו הוא שנפ מק"ט 111 , המאושר ע"י דלק מוטורס יבואני פורד בארץ .

לגבי ההתקנה הפושעת שעשו לך ( אני לא הייתי מסתמך על ה"יהיה בסדר " ) זה ממש חוצפה .

הבעיה המרכזית במצבר גבוהה או לא מחוזק לגוף הרכב הוא תזוזה של המצבר :

במקרה הטוב - המצבר הוטה על צידו הנזק הוא רק נזילת חומצה מהמצבר ונזק למרכב הרכב / מערכת חשמל / גיר וכד'

במקרה הפחות טוב ניצוץ ממגע של הקוטב החיובי בגוף הרכב או באחד הרכיבים ופיצוץ המצבר ( גזים ) ומכאן שריפה של מערכות חשמל / מחשב / צמות חשמל או כל האוטו .

כל הפתרונות קשירה / בניית תושבת אצל מסגר הם פתרונות די דומים לתשובת המתקין " סמוך עליי...",

בקיצור אל תוותר חזור אל המתקין תגיד לו תודה רבה ...החזר לו את המצבר וקנה מצבר מתאים לרכב שלך ולא מה שמתאים למתקין למכור .

בהצלחה

אבי פרשטמן

מנהל שווק ומכירות

מצברי שנפ/B]

פורסם

מצבר חייב להיות תפוס!!

הנה משהו שקרה לחבר טוב שלי

הוא גם החליף מצבר ולא הצליח לתפוס אותו אז השאיר את זה ככה פתוח ולא מקובע

נסע בעיר בכביש משובש ויש מין סוג של מדרגה כשאתה חוזר לכביש הטוב הוא בא טיפה יותר מהר, המצבר קפץ ונגע עם 2 הקטבים במכסה מנוע מה שגרם לקצר, הרכב נכבה מיד.

למזלו לא היה נזק מלבד המצבר.

כך שצריך שהמצבר יהיה מקובע כדי למנוע דברים כאלה ואף הרבה יותר חמורים

פורסם

פאקינג שיט עד כדי כך. תודה אביב, אבי וכולם!

דיברתי עם המתקין - הוא מוכן לקחת את המצבר חזרה ולזכות אותנו. אבל, רוצה 150 שקל דמי שירות ולהביא אליו את המצבר ששם למחסן שלו ולא שהוא יבוא אלינו . מבחינתו המצבר מתאים חשמלית הוא חילץ רכב תקוע ואין בעיה כלשהי שאין חיזוק מלמעלה, כפי שכתבתי.

מה אתם אומרים ?

ובשביל הכיף - אם אני קונה מצבר מהמתחרה אז אין לי לתת לו במקום מצבר ישן אז זה עוד 50 שקל עד שהראשונים יחזירו לי איזה מצבר משומש.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

תפרסם מי זה בעל המקצוע הלא הוגן הזה כדי שכולנו נזהר ממנו.

תוכל גם לאיים שאם לא יחזיר לך את מלוא כספך אתה תדאג לספר לכולם בדיוק איזה שירות הוא נותן.

פורסם

תגיד לו שאתה תביא לו את המצבר ותקבל חזרה 150 ש"ח פחות. לאחר ביצוע הזיכוי שלח לו מכתב תלונה רשום בו תבהיר לו שגביית ה-150 ש"ח איננה חוקית ושבמידה ויתרת הכסף לא תוחזר אתה הולך להגיש תלונה למשרד התחבורה/איגוד המוסכים על רשלנות מקצועית וכן מתכוון לתבוע אותו בתביעות קטנות על 150 ש"ח שנגבו שלא כדין + על אובדן ימי העבודה שהעבודה הרשלנית שלו גמרה לך. תדפיס את ההודעה שרשמו לך כאן משנפ ותראה לו. תגיד לו שלא מספיק הרשלנות המקצועית הוא גם שיקר לך.

תביעות קטנות זה הליך פשוט ואם יש לו קצת שכל (או לפחות נסיון) הוא יחזיר לך את מלוא כספך.

פורסם

בעיה מאוד מוכרת גם בפוקוסים.

לפוקוס 2008 למשל הכינו לי תופסן חליפי מתכתי ארוך יותר שמתאים לרוב המצברים שנמכרים כאן.

ה-"קופסא" שם הרי מתאימה - אז למה לא לאפשר התקנה של מצבר רגיל ?

למה זה חייב להיות "מצבר מיוחד" ? (או שיתכן שרק בארץ הוא נחשב למיוחד)

במקרה שלי מדובר במצברי VARTA.

פורסם

.

לפי ההמלצות החד-משמעותיות פה וכדי למנוע את הסיכון שייגרם נזק או חלילה תאונה בזמן נסיעה, הוחלף היום המצבר הלא-מתאים למצבר 43AH חדש של שנפ דגם 111. השנפ יושב ומעוגן היטב.

עדכונים בנושא האחר יבואו בהמשך.

נצל"ש, VARTA מייבאים מצבר מתאים לפיאסטה אוטומטית החדשה?

בשיחה עם טלרון ונכון לרגע זה אין להם מצבר שמתאים לפיאסטה 2009 ומעלה. אבל, יש אותו לשנפ ולא יודע לגבי היצרן הישראלי הגדול האחר. שים לב שסביר שלא כל מוכרי מצברי שנפ מחזיקים אותם במלאי ולכן צריך להזמין אותם מראש. אגב, המצבר המקורי ברכב היה עם פקקים והחזיק 3 ורבע שנים. כל בעלי פיאסטה החדשה זיכרו זאת טוב

בעיה מאוד מוכרת גם בפוקוסים..

גם לשנפ ולגם לוולטה יש מצברי 66AH מתאימים לפוקוסים וכמובן גם לווארטה ובטח גם למותגים האחרים של טלרון מצברים.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם
גם לשנפ ולגם לוולטה יש מצברי 66AH מתאימים לפוקוסים וכמובן גם לווארטה ובטח גם למותגים האחרים של טלרון מצברים.

אני אישית מעדיף VARTA או BOSCH - יש לי ניסיון מאוד טוב עם מספר רכבים (מחזיקים 4 שנים ומעלה).

דבר נוסף - אני מתקין רק מצברים "יבשים" שאינם מצריכים טיפול.

אני בטוח שגם ל-VARTA וגם ל-BOSCH (שאם אני לא טועה זה המקורי שמגיע בפורד) ישנם דגמים שמתאימים, הבעיה היא שאני לא מהמרכז (ששם אני בטוח שאין בעיה למצוא), אך בעפולה למשל זו בעיה - לא מביאים את כל הדגמים.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ,

ברשותי פיאסטה 2010 והמצבר המקורי מת לאחר כמעט 5 שנים. האם יש חדש בעניין המבחר שמתאים לרכב?

חוץ מהמצבר המדובר של שנפ ממק"ט 111. וורטה או בוש?

פורסם

איזה מקריות. לאחר כשנתיים וחצי ואומנם ברכב שנוסע יחסית מעט, המצבר 111 החל להראות סימני גסיסה לאחרונה. לפני חצי-שנה כבר ראיתי שהאלקטרוליט נמדד בשני תאים בגבול שבין תקין=ירוק לבין גבולי=צהוב.

המצבר הוחלף שוב לשנפ אך נמסר לי שעכשיו הדגם לא נקרא 111 אלא אחרת אך הנתונים זהים. שאראה הרכב אבדוק מה שמו שם.

לפי מה שאני רואה גם וולטה מייצרים כעת מצבר דגם 54203 שהוא 42 אמפר בגודל המתאים.

לא יודע לגבי מצברים מבית ורטא לפיאסטה, כדאי לשאול בטלרון.

אגב - פיאסטה חדשה מנוע 1.6 רובוטית מגיעה מהמפעל עם מצבר 52 אמפר ורטא בגודל שרשום למעלה.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

• תוכן חדש...