Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השבוע האחרון היה דוגמא מצויינת למי שיש לו שגרת ניקיונות למכונית למצב שאין טעם לשטוף את המכונית.

הגשם שמתחלף, לפעמים נקי ולפעמים מטונף, הכבישים שנסיעה בהם מרססת לכלוך. שלא לדבר על הקור/רוח/גשם שעושים את השהיה בחוץ ללא נעימה.

אבל בכל זאת, בתוך האוטו הצטבר קצת לכלוך, טיפה אבק, שאריות מסוליות הנעלים ובוודאי חשק קצת לפנק...

אז הזדמנות מצויינת לניקיון פנימי, בלי עייפות של אחרי או לפני שטיפה חיצונית - שואב האבק miele מוצא את מקומו לצד המכונית, השטיחים מוצאים ונחבטים ויניקה יסודית על כל פינות השטיחים הריפודים והמסילות. המצב לא היה נורא (יש יגידו נקי) אבל עכשיו הוא טוב יותר.

את הדש בורד אני שונא למרוח. הוא במצב מצויין. אבל לאור ההזדמנות flash dash של carplan נשלף. רכשתי אותו בעבר יחד עם כל שאר המוצרים. לא בררתי יותר מדי, אלא שאלתי ברכישה וזה מה שהוצע.

בד כותנה 100% חדש משמש למריחת כל הדש, וכל החיפויים הפלסטים במכונית, כולל ספי הדלתות. גם גומיות הדלתות נהנות מרענון.

החומר מתקבל מצויין על הדש ופחות טוב על הפלסטיק שמקיף את מערכת השמע ופקדי בקרת האקלים. ספי הדלתות והגומיות שמחו לקבל יחס.

לא מדדית זמן, אבל אני מעריך ש 40 דקות והחלק הפנימי זכה לרענון.

אשמח להמלצות לחומרים שאתם משתמשים ועל מה אתם עושים בנושא ניקיון בחורף.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם את הפנים ובמיוחד ברצפה אין כ"כ מה לנקות, כי רוב הפעמים שנכנסים למכונית אחרי הליכה ברחובות רטובים ממלאת את שטיחי הגומי בעלים, ענפים, פירות רעילים למאכל, שאריות של חלזונות ושאר הפתעות של חורף.

למרות שעכשיו עשית לי חשק לצאת להוריד את האבק המעצבן שנכנס במקומות הצרים בדשבורד עם מברשת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מסתבר שאנחנו באמת באים מאותו מקום והשקפת עולם, איך "לתגמל" את הרכב.

אתה אולי חושב על זה... אני כבר יישמתי אותו הלכה ולמעשה. :-P

לפני שבוע לפני הסופות הגדולות הבנתי שטיפול חיצוני אני לא אוכל לעשות,ובמילא אני מחכה למוצרים של מגוויר'ס

אז מה עושים בין לבין? בדיוק,ניקיון יסודי בתוך הרכב. (למרות ששם נקי בדרך כלל,נהג יחידי רכב)

אופן הכנה...

1 שאיבה רצינית כולל מתחת לכיסאות +רפודים

2 מריחת ספריי קצף יעודי על כל השטיחים (מה שמתחת לשטית הנייד) כולל הריפודים,המתנה קצרה -וניגון מסיבי עם מטלית מגבת

מהולה במים ופנטסטיק -יצא חדש וגם ריח נעים. (חשוב להתחיל מהכיסאות ולאחר מכן לעבור לשטיחים של הרכב)

3 לאחר יום ייבוש, העברת נוספת של שואב אבק על הכיסאות ריפודים. מוציא את שאריות הליכלוך כולל סיבי הכתונה של הניגוב.

4 אותו טיפול (ספריי קצף) על השטיחים +ייבוש במצב עמידה בבית יום אחד.

5 ניקוי יסודי של הדש בורד, אבל הפעם לא באופן רגיל (כן עם flash dash )

חצי דלי מים מהול בפנטסטיק -חתיחת מטלית במקרה זה מגבת רכה -ניגוב של כל הדש בורד (נכון מורד את התחליב של קארפלן)

כולל הדלתות והריפודים ששם. ניקוי יסודי גם מאחור ליד הרמקולים. על תהליך זה עברתי 3/4 פעמים

יום לאחר הייבוש העברת flash dash על כל הדש בורד כולל דלתות ידיות. זה עדיין לא מושלם

מכוון שצריך יד נוספת (עברתי פעמיים עד כה) אבל הניקיון שזה משרה, שווה את המאמץ.

אגב,המוצר הספציפי של קארפלן אחד הטובים שאני מכיר. אבל מי שמצפה למראה מבריק? זה לא המוצר

המוצר הנ"ל נותן הרגשה של ניקיון ופחות ברק. מעבר לזה לדעתי הוא מתאים לדש בורדים חלקים ופחות למחוספסים.

פורסם

אני גם תפסתי יום ללא גשם ועשיתי אבק וניקוי לפלסטיק,עד עכשיו הייתי משתמש במוצר של CARPLAN,לאחרונה עברתי למוצר של מגווירס,לא ממש שמתי לב להבדל,את האמת חוץ מהריח היותר נעים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

1 שאיבה רצינית כולל מתחת לכיסאות +רפודים

5 ניקוי יסודי של הדש בורד, אבל הפעם לא באופן רגיל (כן עם flash dash )

חצי דלי מים מהול בפנטסטיק -חתיחת מטלית במקרה זה מגבת רכה -ניגוב של כל הדש בורד (נכון מורד את התחליב של קארפלן)

כולל הדלתות והריפודים ששם. ניקוי יסודי גם מאחור ליד הרמקולים. על תהליך זה עברתי 3/4 פעמים

יום לאחר הייבוש העברת flash dash על כל הדש בורד כולל דלתות ידיות. זה עדיין לא מושלם

מכוון שצריך יד נוספת (עברתי פעמיים עד כה) אבל הניקיון שזה משרה, שווה את המאמץ.

אגב,המוצר הספציפי של קארפלן אחד הטובים שאני מכיר. אבל מי שמצפה למראה מבריק? זה לא המוצר

המוצר הנ"ל נותן הרגשה של ניקיון ופחות ברק. מעבר לזה לדעתי הוא מתאים לדש בורדים חלקים ופחות למחוספסים.

יש להזהר בשאיבה מתחת לכסאות, מכיוון שאפשר לגרום לנזק/לנתק את החיישנים של כריות האויר.

אם אתה מתכוון לריפודים ששמים על המושבים, אז גם הם לא מומלצים לשימוש.

ובנוגע לניקיון הדשבורד עם החומרים המבריקים למיניהם, הם גורמים להשתקפות נוראית של הדאשבורד על השמשה הקדמית.

פורסם

דווקא לקארפלן יש ריח בנינוח תפוז כזה,וגם רשום על האריזה,אולי יש כאלה בלי גם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
דווקא לקארפלן יש ריח בנינוח תפוז כזה,וגם רשום על האריזה,אולי יש כאלה בלי גם.

אצלי גם רשום במדבקה בעברית שיש ריח, אבל בפועל אין וכך אני מעדיף. מזל.

אגב yogev20, אצלי התוצאה מושלמת על חלקים מחוספסים ופחות על שטחים חלקים.

על מחוספס זה מותיר מראה נקי בלי חשמל סטאטי ובלי שום תחושה שיש חומר על זה.

על משטח חלק יש מראה שברור שנמרח משהו. אני פחות אוהב את זה.

פורסם

אגב yogev20, אצלי התוצאה מושלמת על חלקים מחוספסים ופחות על שטחים חלקים.

על מחוספס זה מותיר מראה נקי בלי חשמל סטאטי ובלי שום תחושה שיש חומר על זה.

על משטח חלק יש מראה שברור שנמרח משהו. אני פחות אוהב את זה.

יכול להיות, זה היה מבדיקה לא מעמיקה ברכב נוסף שיש בבית ויש לו דש בורד מחוספס

ודווקא STP מטיב וטוב יותר מקארפלן במקרה זה-אבל נותן תחושה של שמן מבריק(לא אוהב,בעבר כן)

שוב לא העמקתי בשביל להיות ממש בטוח.

בכללית צריך למרוח כמה וכמה פעמים את flash dash עד שהוא נתפש/מתאחה עם הדש בורד

לאחר מאמץ זניח זה מקבלים מראה חלק ונקי לאורך חודשים.

פורסם

אוהב את הSTP

אבל צריך לנגב את היטב אחריו.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

yogev20

גם אצלי נראה שזה מחזיק חודשים. וטוב שכך.

אגב אני מסתפק ב2 וחצי שלבים:

ניקוי אבק או לכלוך אחר.

מריחה עם בד ספוג היטב, אך לא נוטף.

במידת הצורך וזה די נדיר עובר שוב עם צד אחר של הבד לצורך קבלת מרקם אחיד.

שונא מראה רטוב/שמנוני ובוודאי תחושה מסוג זה.

החומר הזה מצטיין כאמור על רוב משטחים ואין זכר לנוכחותו.

פורסם
כן בטח הגשם "מנקה" את הרכב ולוקח איתו את כל הווקס שהשקענו בעמל רב...

אם אתה מיישם את הווקס כמו שהומלץ ע"י היצרן והווקס שלך "אמיתי", הגשם אמור אולי רק "לדגדג" לו.

כל הפואנטה בווקס היא שהוא עמיד למים ודוחה מים.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

לא נראה לי שיש איזה ווקס שעמיד בגשמים והברד שהיו בימים האחרונים. (רכב חשוף ימים רבים בחוץ)

כמויות המים שירדו היו בממטרים חזקים ובעוצמות חזקות. נכון שיש ווקס עמיד ויש שפחות

בכל מקרה זה פוגע בכולם מי יותר ומי פחות. (יכול להיות שקארפלן רגיש יותר)

• תוכן חדש...