Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מקווה שאתה לא באמת משווה סיגריות לאוכל.

בנושא הבשר חלב, זה לא חוכמה להגיד "לאנשים עם קיבה רגישה" וכו', באותה מידה התנ"ך היה צריך לפסול דג נא ולציין שחובה לשטוף ידיים לפני כל ארוחה.

אין שום סטטיסטיקה או מחקר שתומך בכך שאכילת בשר עם חלב פוגעת באורך החיים ולמען האמת בחיים עוד לא פגשתי אדם שנמנע מבשר וחלב כי הוא בעל קיבה רגישה או כי זה עושה לו רע, בחיים.

אני גם לא מבין איך לעזאזל "גדי בחלב אמו" זה "שמור על 3-6 שעות הספקה בין אכילת בשר לחלב" איך!?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• תגובות 237
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אגב, ישנה טענה שקיום יחסי מין עם אישה בזמן נידתה גורם לסרטן השד ולכן חובה עליה לשמור נידה.

מה הקשר?!!?!

מילא היית אומר צוואר הרחם...

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
אני לא סמכות דתית ואין לי מושג רשמי, אני לא יכול לענות לך, אני רק יודע את המודגש...

שאלתי שאלה ואתה ענית לי בחזרה בעזרת משפטים מודגשים באדום.

אני כתבתי

" בוא ונראה, לפי סעיף מס 1 אסור לזרוע בשבת. אסור לזרוע זרע שממנו ייצא משהו חדש. תגיד לי אם ככה, אפשר להסיק מזה שאסור לקיים תשמיש (יחסי מין) בשבת על מנת להכניס את האשה להיריון? על אותו מטבע של זריעת שדה שבעקבות זה יגדל משהו חדש, מזריעים את האשה ומזה יגיע ילד לעולם. לא אותו הדבר?

מותר לך לקיים יחסי מין עם אשתך מתי שבא לכם, הסייג היחיד הוא שלא תגזימו עם זה ותגיעו למצב שלא תצאו מחדר המיטות על בסיס קבוע... לא טוב היות האדם חרמן 24\7... כשהז*ן עומד השכל בתחת כפי שהיטיבו להגדיר. מעבר לכך, בשבת זו אף מצווה.

לפי סעיף 36 אסור לכבות שרפות. זאת אומרת אם נשרף לאדם השדה ואין פיקוח נפש אסור לכבות את השריפה?

בשביל פיקוח נפש מותר לעשות הכל. ה-כ-ל.

פעם חשבו שהדם של הווסת הוא דם שמגיע מחלק נפרד בגוף האשה. היום כאשר אנחנו מבינים את מחזור האשה אולי תוכל להסביר לי בבקשה מדוע אישה שנמצאת במחזור היא טמאה ואילו אישה שחתכה את האצבע שלה ונוזל לה דם היא לא טמאה. הרי זה אותו דם.

איני יודע להסביר את העניין הזה של כן טמאה לא טמאה, אף פעם זה לא עניין אותי ולא התעמקתי בזה, אני כן יודע שזה לא עניין טכני שקשור לדם עצמו.

והנה עוד הברקה, לפי שולחן ערוך (אם אינני טועה במקור) אסור בשבת לשפוך תרכיז מיץ לתוך כוס מים ולערבב אותה. למה? כי בגלל שהופכים את המים למיץ עשינו כאן עבודה".

רשמת שבעבור פיקוח נפש מותר לעשות הכל. שים לב ששעלתי (בקטע המודגש בכחול) לגבי שריפה של שדה שאין בה חשש לפיקוח נפש.

אתה ענית לי כאמור בקטע המודגש באדום. קודם כל רק פיקוח נפש כאשר מדובר בחיים של יהודי לא בחיים של גוי ועל זה כבר התווכחנו בעבר. אבל שים לב שרשמתי כאשר נשרף שדה ואין סכנה לפיקוח נפש רק סכנה לרכוש. לפי כלל מס 36 אסור לכבות שריפה. כלומר, אם ליהודי עולה השדה באש בשבת אין לחלל שבת על מנת לכבות את האש כל עוד לא מדובר בפיקוח נפש. כלומר, אם אין סכנה לחירוף חיים אסור לבן אדם מאמין לנסות ולהציל את רכושו מהשמדה בשבת. וואלה, הגיוני ביותר.

קיום תשמיש כאהבת רצונך, איך זה מסתדר עם לא להשחית זרע לבטלה?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
מה הקשר?!!?!

מילא היית אומר צוואר הרחם...

סרטן צואר הרחם נגרם על ידי נגיף. אין קשר לוסת, שמקורה ברירית פנים הרחם (וד"ר - דם הוא רק חלק ממרכיבי הוסת, השאר הוא רירית רחם שסיימה את תפקידה בהעדר עובר).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני מקווה שאתה לא באמת משווה סיגריות לאוכל.

ההשוואה הייתה מוחצנת בכוונה, רק רציתי להתייחס לכך שאוכל זה כן דבר ממכר. תתפלא, יש אנשים שבשבילם אוכל הוא הרבה יותר ממכר מסיגריות...

בנושא הבשר חלב, זה לא חוכמה להגיד "לאנשים עם קיבה רגישה" וכו', באותה מידה התנ"ך היה צריך לפסול דג נא ולציין שחובה לשטוף ידיים לפני כל ארוחה.

אכן לפי ההלכה יש חובה לשטוף ידיים לפני כל ארוחה. לגבי דג נא אם איני טועה זה אסור אבל איני בטוח כך שאיני יכול להגיד...

אין שום סטטיסטיקה או מחקר שתומך בכך שאכילת בשר עם חלב פוגעת באורך החיים לא פוגע באורך החיים, אבל יכול לגרום לירידה באיכות החיים אצל אנשים עם רגישות לכך במידה ולא יוציאו את זה מהתפריט. ולמען האמת בחיים עוד לא פגשתי אדם שנמנע מבשר וחלב כי הוא בעל קיבה רגישה או כי זה עושה לו רע, בחיים.

אני גם לא מבין איך לעזאזל "גדי בחלב אמו" זה "שמור על 3-6 שעות הספקה בין אכילת בשר לחלב" איך!? להגיד בוודאות אני לא יודע לומר לך כי לא למדתי את זה, אני רק יודע לומר שאין קשר ישיר בין הפסוק לבין מס' השעות... הפסוק מדבר על מהות האיסור ומספר השעות נובע מתוך התחשבות בפן הבריאותי

חמש תווים

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

אני גם לא מבין איך לעזאזל "גדי בחלב אמו" זה "שמור על 3-6 שעות הספקה בין אכילת בשר לחלב" איך!?

תרשה לי לצטט :

אדוני: לא תבשל גדי בחלב אימו !

משה: אני מבין שאתה רוצה שאני אפריד בשר וחלב?

אדוני: לא תבשל גדי בחלב אימו!

משה: אאאה הבנתי אתה רוצה שאני אחכה שש שעות בניהם?

אדוני (כבר קצת עצבני) : לא תבשל גדי בחלב אימו!!

משה: עכשיו אני מבין, אתה רוצה שאני אחזיק שני סטים של כלים נפרדים לבשר וחלב, אחמיר גם לגבי עוף, שני כיורים, מסעדות נפרדות, והכשר בד"ץ?

אדוני : קיבנימט תעשה מה שבא לך ....

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אני יודע שגם פה אין קשר, הייתי ציני :-D

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
תרשה לי לצטט :

אדוני: לא תבשל גדי בחלב אימו !

משה: אני מבין שאתה רוצה שאני אפריד בשר וחלב?

אדוני: לא תבשל גדי בחלב אימו!

משה: אאאה הבנתי אתה רוצה שאני אחכה שש שעות בניהם?

אדוני (כבר קצת עצבני) : לא תבשל גדי בחלב אימו!!

משה: עכשיו אני מבין, אתה רוצה שאני אחזיק שני סטים של כלים נפרדים לבשר וחלב, אחמיר גם לגבי עוף, שני כיורים, מסעדות נפרדות, והכשר בד"ץ?

אדוני : קיבנימט תעשה מה שבא לך ....

אומי5 - עכשיו אני מבין למה האשכנזים מזלזלים בספרדים: מתוך הציטוט שלך אני למד שמשה היה אשכנזי והקפיד על 6 שעות (שים לב אשכנזי לא הולנדי, שכן ההולנדים מפרידים רק שעה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דרך אגב משהו שתמיד עניין אותי, למה נפסקה האבולוציה בפירוש התורה?

הרי עד לסוף זמן בית המקדש השני לא הייתה בכלל תורה שבעל פה, אח"כ כתבו את המשנה, ומיד לאחר מכן כתבו את הגמרא בערך עד לשנת 500 לספירה. ומה אח"כ? פשוט 1500 שנה שלא נכתב כלום. ומאז ועד היום הדתיים מנהלים את החיים שלהם, ע"פ משהו שכתבו אנשים מלפני 1500 שנה. פשוט נפלא.

אני מניח שאשמה לא קטנה צריכה להיות מיוחסת לימי הביניים שהנוצרים פשוט טבחו ושרפו כול דבר שלא התיישב עם הדת שלהם.

אבל עדיין, הדתיים צריכים להבין היום, שהם לא חייבים לבסס את הדת שלהם על הלכות שמבוססות על ידע מאוד מינמלי במקרה הטוב, ופשוט שגוי במקרה הרע, ולהפסיק לדחוף את הראש באדמה.

פורסם
אומי5 - עכשיו אני מבין למה האשכנזים מזלזלים בספרדים: מתוך הציטוט שלך אני למד שמשה היה אשכנזי והקפיד על 6 שעות (שים לב אשכנזי לא הולנדי, שכן ההולנדים מפרידים רק שעה).

הפוך גוטה, הפוך.

הספרדים הם אלו שמחמירים עם ה-6 שעות. עוד לא יצא לי להכיר ספרדי שמחכה פחות מכך, כולל התימנים.

האשכנזים מתחלקים ל: שעה (הולנדים), 3 שעות (ייקים- גרמניה ואוסטריה בעיקר), 4 שעות ו-6 שעות.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

נקודה מעניינת שמסקרנת אותי מהרגע ששמעתי את זה ועוד היום לא קיבלתי אף תשובה מאף אדם דתי (או גם לא דתי):

אם לפי התנ"ך העולם קיים 5700 שנה (בקירוב), מה שאומר שמהמבול הגדול (עם נוח) ועד יציאת בני ישראל ממצרים עברו בערך 300 שנה (לפי התנ"ך). איך לכל הרוחות היו כלכך הרבה אנשים כבני ישראל יצאו ממצרים עם עברו רק 300 שנה?

גם עם כולם בז***נו עם כולם טכלם ילדו אני עדיין לא מבין איך עברו 300 שנה?! הרי רק נוח ומשפחתו היו לבד. איך זה גדל להיות כל העם היהודי, כל המצרים, העמלקים ועוד ועוד (לא זוכר מי עוד היה קיים פרט לכנענים באותה תקופה).

פורסם

והנה קצת אקשן אצל אמנון יצחק.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/428/954.html?hp=1&cat=404&loc=2

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
נקודה מעניינת שמסקרנת אותי מהרגע ששמעתי את זה ועוד היום לא קיבלתי אף תשובה מאף אדם דתי (או גם לא דתי):

אם לפי התנ"ך העולם קיים 5700 שנה (בקירוב), מה שאומר שמהמבול הגדול (עם נוח) ועד יציאת בני ישראל ממצרים עברו בערך 300 שנה (לפי התנ"ך). איך לכל הרוחות היו כלכך הרבה אנשים כבני ישראל יצאו ממצרים עם עברו רק 300 שנה?

גם עם כולם בז***נו עם כולם טכלם ילדו אני עדיין לא מבין איך עברו 300 שנה?! הרי רק נוח ומשפחתו היו לבד. איך זה גדל להיות כל העם היהודי, כל המצרים, העמלקים ועוד ועוד (לא זוכר מי עוד היה קיים פרט לכנענים באותה תקופה).

זה באמת לא נשמע הגיוני. איך הגעת ל300 שנה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

[/b] לפי סעיף 36 אסור לכבות שרפות. זאת אומרת אם נשרף לאדם השדה ואין פיקוח נפש אסור לכבות את השריפה?

בשביל פיקוח נפש מותר לעשות הכל. ה-כ-ל.

רק נציין שיש איזה פסק הלכה של אחד מאותם רבנים שאוהבים את אור המצלמה (באמת שאני לא זוכר מי) שקיפוח נפש זה רק ליהודים ולכן אם הבית של השכן הגוי שלך נשרף בשבת, אסור ליהודי לעזור בכיבוי השריפה גם אם יש אנשים (גויים) בתוך הבית! :x

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
זה באמת לא נשמע הגיוני. איך הגעת ל300 שנה?

קראתי את זה איפשהו והבעיה שכיוון שזה היה מזמן אני לא מצליח להיזכר איפה. :?

העניין הוא שלמרות ששאלתי כמה רבנים ומחזירי בתשובה, ואף אחד מהם לא תיקן אותי במספר השנים מראה לי שהמספר פחות או יותר נכון. בטח +- כמה שנים אבל גם 500 שנה זה לא הגיוני.

• תוכן חדש...