Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
cerebral עם כל תגובה שלך אתה מדהים אותי יותר ויותר.

הוכחתי לך שאתה טועה עם קישור לכתבה שבה הוא קיבל פיצויים שנפסקו לטובתו בבית משפט ואתה בשלך.

תעשה טובה לקוראי הפורום ותוכיח את טענותיך שאמנון יצחק לא אדם אמיץ.

בדמוקרטיה שאנחנו חיים בה מותר למתוח ביקורת. לא הייתי רוצה לחיות במדינה בה אסור היה לי למתוח ביקורת על השלטון.

כל מה שאתה עושה שוב ושוב זה להביא קישורים לערכים בויקיפדיה (שאתה שותל אותם בהודעתך כאילו הם קשורים ומוכיחים משהו) וממשיך בהשמצות.

תסלח לי שאני לא מאמין ל "עיניך ואוזניך", אני מעדיף הוכחות שחור על גבי אינטרנט.

גזענות מגעילה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4331863,00.html

אתה ממש אוהב את הבן אדם אהה? טוב זכותך המלאה. תעשה לי טובה, אל תעמיד פנים כאילו עלית לארץ אתמול ואתה לא יודע בדיוק מי זה אמנון יצחק.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 237
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אתה ממש אוהב את הבן אדם אהה? טוב זכותך המלאה. תעשה לי טובה, אל תעמיד פנים כאילו עלית לארץ אתמול ואתה לא יודע בדיוק מי זה אמנון יצחק.

הנה אתה ממשיך רק שהפעם אתה מפנה את העלבון אליי. כמה פעמים אני צריך לרשום לך כדי שתבין שלא אכפת לי מהאיש? מצידי שלא יתעורר מחר בבוקר, תאמין לי שלא אזיל עליו דמעה.

אני לא יודע בדיוק מי זה אמנון יצחק מכיוון שהוא אף פעם לא עניין אותי. כל מה שאני יודע עליו זה שהוא מחזיר אנשים בתשובה.

אני לא תומך בו ואני לא אוהב את הדרך שהוא עושה את זה.

אם אין לך מה לומר אל תאמר. אם יש לך מה לומר תנסה לעשות זאת בלי לייצר שנאה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

פעם היה איזה שיר ששרשר את כל השנאות העדתיות והאחרות בארץ, והמשפט המסכם היה "והדתיים שונאים את הדתיים".

הנה עוד ארוע מתאים: http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-8,00.html

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הגזענות בציבור החרדי חמורה עשרות מונים מהציבור החילוני, משני הצדדים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אצל החרדים זה לא גזענות. זה טיפשות / טימטום / פיגור שכלי / מחלות ילדות / מחלות נפשיות / פגועי נפש ושכל / ועוד.

הם חס וחלילה לא גזענים. הם פשוט טובים כמו היטלר. במידה והוא לא מהצד הנכון (אשכנזי / ספרדי / דביל ) הוא פחות טוב ממני.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

התגובה שלך בכלל לא גזענית :-( .

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

בגלל שהם לא מבינים בגנטיקה ולא מבינים את המושג של "גזע", החרדים רואים את האשכנזים והספרדים כשתי קבוצות שונות שלא אמורות להתערבב.

מבחינתם זה כן גזע כי זה שני יצורים שונים לחלוטין.

הם רואים את הקבוצות האחרות שלא בזרם שלהם כ"טועים" אבל לא יוצאים איתם לקונפליקטים ישירים כי לכולם יש את אותה מטרה בסוף.

אם הם היו פחות ניציים ולא היו תוקפים את שאר הקבוצות, התלמידים היו מתחילים לראות מה קורה בזרמים אחרים ומתחילים לראות שיש רבנים שאומרים דברים סותרים.

ההתקפות האלו הן רק מנגנון בשביל לשמור על סדר וציות בתוך הקהילות.

אני ממש לא ציני בקטע הזה אלא מנסה להסביר איך חלק גדול מהליטאים (שאיתם יש לי קשר) רואים את זה, ולפי מה שאני מבין, כך גם הספרדים (שאיתם אין לי קשר) רואים את זה.

פורסם
בגלל שהם לא מבינים בגנטיקה ולא מבינים את המושג של "גזע", החרדים רואים את האשכנזים והספרדים כשתי קבוצות שונות שלא אמורות להתערבב.

מבחינתם זה כן גזע כי זה שני יצורים שונים לחלוטין.

הם רואים את הקבוצות האחרות שלא בזרם שלהם כ"טועים" אבל לא יוצאים איתם לקונפליקטים ישירים כי לכולם יש את אותה מטרה בסוף.

אם הם היו פחות ניציים ולא היו תוקפים את שאר הקבוצות, התלמידים היו מתחילים לראות מה קורה בזרמים אחרים ומתחילים לראות שיש רבנים שאומרים דברים סותרים.

ההתקפות האלו הן רק מנגנון בשביל לשמור על סדר וציות בתוך הקהילות.

אני ממש לא ציני בקטע הזה אלא מנסה להסביר איך חלק גדול מהליטאים (שאיתם יש לי קשר) רואים את זה, ולפי מה שאני מבין, כך גם הספרדים (שאיתם אין לי קשר) רואים את זה.

מצטער לבשר לך פרנקוס, אבל החלקים המודגשים הם קשקוש מוחלט. במיוחד החלק באדום. או שאתה רק חושב שיש לך מושג איך הם מסתכלים על זה, או שהליטאים שאתה מכיר הם הזויים לחלוטין (במישור האנושי), מה גם שאינם מכירים את ההיסטוריה היהודית, שלא לומר יכולים להוות מדגם מייצג דרכו תוכל לנסות להציג את השקפת העולם החרדית בפורום.

אתה רוצה לדעת מהיכן נובעים הבדלי המנהגים והמסורות? אכתוב בקצרה, ואם תרצה תוכל לגגל ולקרוא יותר על כך, אתה אנטרופולוג וזה יעניין אותך. אני מקווה להיות מדוייק ככל שניתן בתיאור התהליך.

בימי בית המקדש השני לא היו "ספרדים" או "אשכנזים". היו שבטים, ולכולם היו אותם המנהגים ואותה המסורת (להוציא מנהגים ספציפיים שהיו מתבצעים רק ע"י הכהנים והלווים). לאחר חרבן בית שני עם היציאה לגלות בבל, כל השבטים התפזרו בתפוצות, וכל חלק של עם ישראל מצא את עצמו באיזור אחר בעולם. מכאן, העם היהודי החל "להתגלגל" כמובלעות נפרדות הממוקמות כל אחת בארץ אחרת, תוך שאיפה לשמור על אותם מתנהגים שביצעו בארץ הקודש בדיוק (להוציא דברים שלא ניתן לעשות כמו מצוות התלויות בארץ ישראל ובבית המקדש). אמנם, בשל העדר כלים לתיעוד מידע (הרי עדיין לא קרתה מהפכת הדפוס, ספר זה עדיין מצרך נדיר ביותר), רובם ככולם של היהודים מתלכדים כקהילה, בין השאר על מנת לשמר את אותם המנהגים מפה לאוזן ומאב לבן. וכאן קורה הגליטץ'. אני מניח ששמעת על משחק בשם "טלפון שבור". לאור הזמן הרב שעבר, מנהגיה של כל קהילה עברו מוטציה מסויימת, בין היציאה לגלות לבין חלון הזמן בו התאפשר לה להעלות את מנהגיה על הכתב, וכל דור העביר לדור הבא גרסה שונה במעט מהגרסא שקיבל מהדור הקודם בשל חוסר היכולת להעלות את הדברים על עותק קשיח. כך קרה שבזמן תיעוד המנהגים על הכתב, לכל קהילה היה זכרון קולקטיבי שונה במעט של מה שהיה לכאורה בארץ ישראל לפני היציאה לגלות. כך קרה שהאשכנזים חושבים שצריך לעשות X בדרך Y והספרדים חושבים שצריך לעשות את X בדרך Z. יש כאלו שחושבים שבישראל לא היה אכפת מ X ולכן הם לא מדקדקים עליו כ"כ. הבנת? בסה"כ חילוקי דיעות על מה היה פעם. לא גזע שונה, לא מנגנון שליטה ולא נעליים. לאחר כל זאת, ההבדלים בין מנהגי הקהילות הם זניחים, ומתגמדים עוד יותר כשלוקחים בחשבון את התלאות הרבים שכל קהילה כזו עברה מהרגע שיצאה לגלות ועד שהתאפשר לה לתעד את הכל. אין ספק שאותן קהילות השקיעו השקעה ראויה להערצה בשימור מסורתם.

צחוקים ברשת:

1426905-5.jpg

זה היה טוב :lol::wink:

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
אצל החרדים זה לא גזענות. זה טיפשות / טימטום / פיגור שכלי / מחלות ילדות / מחלות

נפשיות / פגועי נפש ושכל / ועוד.

הם חס וחלילה לא גזענים. הם פשוט טובים כמו היטלר. במידה והוא לא מהצד הנכון (אשכנזי / ספרדי / דביל ) הוא פחות טוב ממני.

היות ואני רואה שאנשים לא מבינים את הכתוב.... אני אחדד את דבריי.

לא השוואתי את החרדים להיטלר! השוואתי את הגישה שלהם. !!

שמי שהוא לא כמוני. (ארי / חילוני / חרדי / אשכנזי / ספרדי וכו ) הוא פחות טוב ממני.

ולמען הסר ספק.

אני אישית לא רואה את עצמי כגזען. כי באמת שאין לי בעיה עם ערבים. יש לי עובדים ערבים שאני באמת מכבד, ודואג להם.

ואני לא מתיחס אליהם בפחות כבוד או בזלזול כי הם ערבים.

ויש לי משפחה דתית. שאני מתיחס אליה בכל הכבוד הראוי. והם יותר טובים מהרבה אנשים שאני מכיר.

אני גזען למי שכופה עליי את הדעה שלו. זה אומר כל מערך הכלבנות "רבנות". את מערך הכשרות. וכל הכיפה הדתית. (של החרדים / ערבים / מוסלמים / נוצרים וכו). לדעתי צריכה לעבור מהעולם.

FALOU עברתי על הקישור שלך. היא מגדיר את הגזענות. אבל לדעתי הוא טיפה מפספס את המצב האמיתי בארץ.

**""בישראל נהוג להשתמש במושג "עדה". עדה מתוארת כקבוצה בעלת היסטוריה משותפת והרגלים חברתיים ותרבותיים זהים. למרות שהיא לקוחה ממילון תרבותי, "עדה", כמו "גזע", ""**

נ.ב. אז למי שחושב שדברי הראשונים שזה גזענות. אז הוא באמת צריך לפכוח את העיינים.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
האמירה גזענית ואסורה ע"פ חוקי הפורום וטוב יעשה המשתמש אם יחזור בו מהקביעה שהחרדים הם כמו היטלר.

חומר לקריאה:

http://www.acri.org.il/education/2012/03/18/what-is-racism/

אחלה מאמר, הייתי חייב לצטט את החלק הבא, מאוד רלוונטי -

גזענות ביולוגית אפיינה גם את היחס כלפי היהודים באירופה, ורק אירוני הוא שהיא מופנית על ידי יהודים כלפי יהודים, בין השאר, בישראל. למשל, הגזענות החילונית כלפי החרדים מאופיינת אמנם בשפה חברתית (פרימיטיביות, השכלה נמוכה, גלותיות או פרזיטיות), אך היא מקבלת גם מאפיינים פיסיים בתיאור הזקן, הפאות או ריח הגוף של הגברים החרדים.
תיאור מדוייק של מה שקורה כאן בפורום הרבה פעמים:roll:

DOESN'T WORK HARD

פורסם
מצטער לבשר לך פרנקוס, אבל החלקים המודגשים הם קשקוש מוחלט. במיוחד החלק באדום. או שאתה רק חושב שיש לך מושג איך הם מסתכלים על זה, או שהליטאים שאתה מכיר הם הזויים לחלוטין (במישור האנושי), מה גם שאינם מכירים את ההיסטוריה היהודית, שלא לומר יכולים להוות מדגם מייצג דרכו תוכל לנסות להציג את השקפת העולם החרדית בפורום.

אתה רוצה לדעת מהיכן נובעים הבדלי המנהגים והמסורות? אכתוב בקצרה, ואם תרצה תוכל לגגל ולקרוא יותר על כך, אתה אנטרופולוג וזה יעניין אותך. אני מקווה להיות מדוייק ככל שניתן בתיאור התהליך.

בימי בית המקדש השני לא היו "ספרדים" או "אשכנזים". היו שבטים, ולכולם היו אותם המנהגים ואותה המסורת (להוציא מנהגים ספציפיים שהיו מתבצעים רק ע"י הכהנים והלווים). לאחר חרבן בית שני עם היציאה לגלות בבל, כל השבטים התפזרו בתפוצות, וכל חלק של עם ישראל מצא את עצמו באיזור אחר בעולם. מכאן, העם היהודי החל "להתגלגל" כמובלעות נפרדות הממוקמות כל אחת בארץ אחרת, תוך שאיפה לשמור על אותם מתנהגים שביצעו בארץ הקודש בדיוק (להוציא דברים שלא ניתן לעשות כמו מצוות התלויות בארץ ישראל ובבית המקדש). אמנם, בשל העדר כלים לתיעוד מידע (הרי עדיין לא קרתה מהפכת הדפוס, ספר זה עדיין מצרך נדיר ביותר), רובם ככולם של היהודים מתלכדים כקהילה, בין השאר על מנת לשמר את אותם המנהגים מפה לאוזן ומאב לבן. וכאן קורה הגליטץ'. אני מניח ששמעת על משחק בשם "טלפון שבור". לאור הזמן הרב שעבר, מנהגיה של כל קהילה עברו מוטציה מסויימת, בין היציאה לגלות לבין חלון הזמן בו התאפשר לה להעלות את מנהגיה על הכתב, וכל דור העביר לדור הבא גרסה שונה במעט מהגרסא שקיבל מהדור הקודם בשל חוסר היכולת להעלות את הדברים על עותק קשיח. כך קרה שבזמן תיעוד המנהגים על הכתב, לכל קהילה היה זכרון קולקטיבי שונה במעט של מה שהיה לכאורה בארץ ישראל לפני היציאה לגלות. כך קרה שהאשכנזים חושבים שצריך לעשות X בדרך Y והספרדים חושבים שצריך לעשות את X בדרך Z. יש כאלו שחושבים שבישראל לא היה אכפת מ X ולכן הם לא מדקדקים עליו כ"כ. הבנת? בסה"כ חילוקי דיעות על מה היה פעם. לא גזע שונה, לא מנגנון שליטה ולא נעליים. לאחר כל זאת, ההבדלים בין מנהגי הקהילות הם זניחים, ומתגמדים עוד יותר כשלוקחים בחשבון את התלאות הרבים שכל קהילה כזו עברה מהרגע שיצאה לגלות ועד שהתאפשר לה לתעד את הכל. אין ספק שאותן קהילות השקיעו השקעה ראויה להערצה בשימור מסורתם.

זה היה טוב :lol::wink:

אתה מציג את התמונה בצורה מאוד עדינה ולדעתי לא נכונה ואני אתן דוגמא.

לפי ההלכה האשכנזית אסור לפתוח בקבוק שתייה סגור בסגירה שהוא יוצא איתה מהפעל ואילו לספרדי מותר.

עכשיו קח מקרה היפוטתי בו קיימים ספרדי ואשכנזי שחיו בדיוק את אותם חיים וקיימו בדיוק את אותם מצוות ועשו את אותן עבירות. שניהם עולים לבית דין של מעלה, האשכנזי הולך לגיהנום והספרדי הולך לגן עדן כי לאשכנזי אסור לפתוח את הבקבוק ולספרדי מותר ?

ספרדים שומרים 6 שעות בין בשר לחלב גם אם זה עוף. ספרדים שומרים 6 שעות בין גבינה צהובה (מכיוון שהיא קשה) לבשר. אצל האשכנזים קיימות הלכות שונות.

זה לא רק חילוקי דיעות זו צורת חיים שונה לחלוטין.

אגב כשאתה שואל דתי/חרדי לפשר ההבדלים עונים לך במשפט "מנהג ישראל דין הוא". אין תשובה אמיתי ורצינית רק ציטוט של קלישאות.

fiat x1/9

פורסם
אתה מציג את התמונה בצורה מאוד עדינה ולדעתי לא נכונה ואני אתן דוגמא.

לפי ההלכה האשכנזית אסור לפתוח בקבוק שתייה סגור בסגירה שהוא יוצא איתה מהפעל ואילו לספרדי מותר.

עכשיו קח מקרה היפוטתי בו קיימים ספרדי ואשכנזי שחיו בדיוק את אותם חיים וקיימו בדיוק את אותם מצוות ועשו את אותן עבירות. שניהם עולים לבית דין של מעלה, האשכנזי הולך לגיהנום והספרדי הולך לגן עדן כי לאשכנזי אסור לפתוח את הבקבוק ולספרדי מותר ?

ספרדים שומרים 6 שעות בין בשר לחלב גם אם זה עוף. ספרדים שומרים 6 שעות בין גבינה צהובה (מכיוון שהיא קשה) לבשר. אצל האשכנזים קיימות הלכות שונות.

זה לא רק חילוקי דיעות זו צורת חיים שונה לחלוטין.

אגב כשאתה שואל דתי/חרדי לפשר ההבדלים עונים לך במשפט "מנהג ישראל דין הוא". אין תשובה אמיתי ורצינית רק ציטוט של קלישאות.

כרגע המצב הוא שלא האשכנזי ולא הספרדי יודעים בוודאות אם מותר לעשות זאת או לא. זה חושב שמותר וזה חושב שאסור. כשיגיעו למעלה הם יגלו. עכשיו? הם רק יכולים לשער מה צריך לעשות, על סמך אותו זכרון קולקטיבי שנשתמר בזרם ממנו הם באו. ההבדלים וחילוקי הדיעות נובעים כפי שאמרתי מהשוני בהעברת המסורת לאורך הדורות, בעיקר בין עדות אשכנז לעדות המזרח, ולאור אותם הבדלי הלכות יש הבדלים מסויימים באורח החיים של שני המגזרים ששואפים לחיות חיי מסורת יהודית (ולשם כך, צריכים לדעת מה נהגו בארץ ישראל לפני הגלות.). כשמישהו אומר לך "מנהג ישראל דין הוא" הוא בעצם מתכוון לומר שמכיוון ואיננו יודעים בוודאות כיצד היה נהוג בימי בית המקדש השני, אי אפשר לבטל את אחת השיטות, שכן הספרדי לא יכול להוכיח שהוא צודק וכן ההפך. אנו נאלצים לקבל את שתיהן מחמת הספק, ולצאת מנקודת הנחה שבסדר שכל אחד מהזרמים יעשה כפי שנתקבע אצלו כמנהג לאורך הדורות. לכאורה היה ראוי לכתוב כפי שהתקבע אצלו לאורך הדורות וזהו, אך מכיוון שלא היו אמצעי דפוס ואי אפשר להוכיח מה היה, וכן נתקבעו הבדלים מסויימים בין מנהגי העדות, יכול להיות שהיו עושים כך ויכול להיות שלא, אך מתוך כבוד למסורת ולמנהגים מאפשרים למחלוקות להתקיים מתוך תובנה שבין כה וכה אין לנו עד מימי בית המקדש שיעמיד את הדברים על דיוקם, או להבדיל נביא רואה נסתרות.

אז בשורה התחתונה, לגן עדן לא מגיעים בגלל פתיחת \ אי פתיחת בקבוקים :wink: אבל אם כך, לפי מה מחשבים את הקרדיט? :wink: הרי תיאורטית ייתכן מצב בו האשכנזי חושב שצריכים לשמור 3 שעות בין חלב לבשר עוף, אך מצד האמת צריכים לשמור 6... הוא יעלה למעלה ו"יקבל עונש" בגלל שלא "נצמד להלכה"? לא... שכן הוא קיבל מאבותיו בירושה שכך היה בימי בית המקדש וזו ההלכה שהוא צריך לקיים... הוא מצידו, עשה מאמץ וקיים אותה. אלוהים יתגמל אותו על הכוונה הטובה והמאמץ, לא יתקנטרן על דברים שלא הייתה לו אפשרות לדעת. ההבדלים באורחות החיים נובעים מהעדר הסכמה לגבי מספר אספקטים בחיי העם היהודי בימי בית המקדש... מקווה שעכשיו הנקודה יותר ברורה...

DOESN'T WORK HARD

• תוכן חדש...