Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איסור בשר וחלב נועד לשמור על הגוף האנושי ולא בגלל שהוא מפריע לאלוקים. אגב, ישנה טענה שקיום יחסי מין עם אישה בזמן נידתה גורם לסרטן השד ולכן חובה עליה לשמור נידה.

חה.

כמה יהודים יש בעולם, 14 מיליון?

נגיד ש10 מיליון שומרים על הפרדה בין אכילת בשר וחלב.

שאר העולם, מעל 7 מיליארד לא מקיים את השטות הזאת וחיי חיים בריאים ומעולים.

אז אל תבלבלו לי את השכל על בריאות.

זרקו איזו שטות על גדי בחלב אמו בתנ"ך וכל היהודים עפו על הפרדה בין בשר וחלב.

רבותי, אתם לא יודעים מה אתם מפסידים.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• תגובות 237
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
חה.

כמה יהודים יש בעולם, 14 מיליון?

נגיד ש10 מיליון שומרים על הפרדה בין אכילת בשר וחלב.

שאר העולם, מעל 7 מיליארד לא מקיים את השטות הזאת וחיי חיים בריאים ומעולים.

אז אל תבלבלו לי את השכל על בריאות.

זרקו איזו שטות על גדי בחלב אמו בתנ"ך וכל היהודים עפו על הפרדה בין בשר וחלב.

רבותי, אתם לא יודעים מה אתם מפסידים.

חבר זה דבר שנבדק מבחינה מדעית... תשאל רופא... כדי לעכל את הבשר הכיבה מפרישה מיצי כיבה (שהם סוג של חומצה בסופו של דבר). חלב מכיל חומרים מעכבי חמצון. ברגע שאתה צורך חלב לפני סיום תהליך הפירוק של הבשר בכיבה, או בו זמנית, נוגדני החמצון שבחלב פוגמים במידה מסויימת ביכולת הכיבה לפרק את הבשר. לבשר לוקח יותר זמן להתעכל, קרי הוא שוהה במערכת העיכול יותר זמן, מתחמצן ומעלה יותר גזים ובשורה התחתונה יותר קשה לעיכול. אדם עם מערכת עיכול איתנה יכול לא להרגיש זאת, אצל אדם עם מערכת עיכול רגישה יותר זה יכול לגרום לתופעות החל מאי נעימות רגעית לאחר האוכל ועד להפרעות עיכול קבועות. גם בחו"ל לא כולם דופקים צ'יזבורגרים כל היום... אמנם מי שבריא ויכול להרשות לעצמו שיהיה לו לבריאות.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
איסור בשר וחלב נועד לשמור על הגוף האנושי ולא בגלל שהוא מפריע לאלוקים. אגב, ישנה טענה שקיום יחסי מין עם אישה בזמן נידתה גורם לסרטן השד ולכן חובה עליה לשמור נידה.

האם אתה יכול לתת קישור למאמר רפואי אקדמאי שמאשש את מה שכתבת? או שפשוט שמעת פעם רב אומר את זה ואתה מאמין לו?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
חבר זה דבר שנבדק מבחינה מדעית... תשאל רופא... כדי לעכל את הבשר הכיבה מפרישה מיצי כיבה (שהם סוג של חומצה בסופו של דבר). חלב מכיל חומרים מעכבי חמצון. ברגע שאתה צורך חלב לפני סיום תהליך הפירוק של הבשר בכיבה, או בו זמנית, נוגדני החמצון שבחלב פוגמים במידה מסויימת ביכולת הכיבה לפרק את הבשר. לבשר לוקח יותר זמן להתעכל, קרי הוא שוהה במערכת העיכול יותר זמן, מתחמצן ומעלה יותר גזים ובשורה התחתונה יותר קשה לעיכול. אדם עם מערכת עיכול איתנה יכול לא להרגיש זאת, אצל אדם עם מערכת עיכול רגישה יותר זה יכול לגרום לתופעות החל מאי נעימות רגעית לאחר האוכל ועד להפרעות עיכול קבועות. גם בחו"ל לא כולם דופקים צ'יזבורגרים כל היום... אמנם מי שבריא ויכול להרשות לעצמו שיהיה לו לבריאות.

אשמח לדעת על מה אתה מדבר...

מעכבי חמצון(או נוגדי חמצון) הם מולקולות חיוניות שנועדו לפרוק רדיקלים חופשיים ע"י חיבור לאקטרון שלהם. למעכבי חמצון יש מולקלות רדיקליות מאוד ספציפיות שהם מגיבים איתם. אין לזה שום קשר לחומצת הקיבה שמכילה עודף פרוטונים שנוגדי חמצון בכלל לא יכולים ליצור איתם קשר.

אם כבר אז בדיוק הפוך. לתוצרי פירוק בשר משחררים הרבה רדיקלים חופשים שמזיקים לגוף ולכן הרבה ממליצים לצרוך בהקדם כמה שיותר נוגדי חמצון על מנת לנטרל אותם. אז אם יש הרבה נוגדי חמצון בחלב, אז מבחינה בריאותית זה דווקא אפילו טוב לאכול אותם כמה שיותר בסמיכות.

פורסם
cerebral לשם שינוי אני מסכים עם רוב התגובה שלך.

האיסורים הללו שנראים לך שונים ומשונים נגזרים מ-39 אבות מלאכה.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9C%22%D7%98_%D7%90%D7%91%D7%95%D7%AA_%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%9B%D7%94

בוא ונראה, לפי סעיף מס 1 אסור לזרוע בשבת. אסור לזרוע זרע שממנו ייצא משהו חדש. תגיד לי אם ככה, אפשר להסיק מזה שאסור לקיים תשמיש (יחסי מין) בשבת על מנת להכניס את האשה להיריון? על אותו מטבע של זריעת שדה שבעקבות זה יגדל משהו חדש, מזריעים את האשה ומזה יגיע ילד לעולם. לא אותו הדבר?

לפי סעיף 36 אסור לכבות שרפות. זאת אומרת אם נשרף לאדם השדה ואין פיקוח נפש אסור לכבות את השריפה?

פעם חשבו שהדם של הווסת הוא דם שמגיע מחלק נפרד בגוף האשה. היום כאשר אנחנו מבינים את מחזור האשה אולי תוכל להסביר לי בבקשה מדוע אישה שנמצאת במחזור היא טמאה ואילו אישה שחתכה את האצבע שלה ונוזל לה דם היא לא טמאה. הרי זה אותו דם.

והנה עוד הברקה, לפי שולחן ערוך (אם אינני טועה במקור) אסור בשבת לשפוך תרכיז מיץ לתוך כוס מים ולערבב אותה. למה? כי בגלל שהופכים את המים למיץ עשינו כאן עבודה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
אשמח לדעת על מה אתה מדבר...

מעכבי חמצון(או נוגדי חמצון) הם מולקולות חיוניות שנועדו לפרוק רדיקלים חופשיים ע"י חיבור לאקטרון שלהם. למעכבי חמצון יש מולקלות רדיקליות מאוד ספציפיות שהם מגיבים איתם. אין לזה שום קשר לחומצת הקיבה שמכילה עודף פרוטונים שנוגדי חמצון בכלל לא יכולים ליצור איתם קשר.

אם כבר אז בדיוק הפוך. לתוצרי פירוק בשר משחררים הרבה רדיקלים חופשים שמזיקים לגוף ולכן הרבה ממליצים לצרוך בהקדם כמה שיותר נוגדי חמצון על מנת לנטרל אותם. אז אם יש הרבה נוגדי חמצון בחלב, אז מבחינה בריאותית זה דווקא אפילו טוב לאכול אותם כמה שיותר בסמיכות.

בחלב יש סוג של שומנים וחלבונים שצריכים להתפרק ע"י כמות והרכב מסויים של חומצת קיבה, וכן נוגדני חמצון שמעוררים תהליכים מסויימים בקיבה גם כן... הבשר דורש תהליך אחר של פירוק... כשאתה צורך את החלב ביחד אתה בעצם מתחיל באופן סימולטני שני תהליכים בכיבה שאמורים מבחינה אידיאלית להתבצע בנפרד (אחרת, כפי שאמרתי, עומס יתר על הכיבה ומערכת העיכול)... יש אנשים שלא מרגישים את זה בכלל ויש אנשים שזה יכול לעשות להם שמות בבטן כשזה יהיה חלק קבוע מהתפריט שלהם. אני לא יודע להסביר בדיוק איך זה קורה מבחינה אנטומית, אני רק יודע שאלו שני תהליכי פירוק מזון שלא מסתדרים הכי טוב אחד עם השני במידה ויש לך מערכת עיכול חלשה, מנסיון.

מצאתי איזה שרשור ב BB.COM שמדבר על זה -

http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=128401811&page=1

עריכה- מצאתי גם את זה, שמדבר על זה מכיוון השומנים הרווים בשני המוצרים ובא לזה מכיוון של "אם תאכל בצורה מתונה לא תהיה לך בעייה לצרוך אותם יחדיו" -

http://www.livestrong.com/article/419108-is-it-healthy-to-eat-meat-dairy-at-the-same-time/

אתה יכול לגגל dairy meat protein combination ולמצוא עוד מאה כתבות מכל מיני אתרים פרסומיים של כל מיני דיאטנים או לחפש מאמרים אם יש לך כח... להבדיל אפשר לדבר על זה עם רופא משפחה בפעם הבאה שיצא לך לפגוש אחד... זה תהליך ואין פה משוואה של חלב + בשר = X. תיאורטית וגם מעשית גוף האדם מסוגל לעכל אותם יחדיו. אמנם, לא כולם מושלמים, וכאלו עם מערכת עיכול חלשה עלולים לסבול מזה.

ככלל אצבע אפשר להגיד שזה לא בדיוק הכי בריא בעולם, אבל שאלו יהיו הצרות שלנו איך שאומרים...

DOESN'T WORK HARD

פורסם
האם אתה יכול לתת קישור למאמר רפואי אקדמאי שמאשש את מה שכתבת? או שפשוט שמעת פעם רב אומר את זה ואתה מאמין לו?

אני רושם את הדברים בתור אחד ששמע אותם מדתיים בעבר. אני לא יכול לאשש את מה שרשמתי עם מחקרים מדעיים ואף פעם לא טרחתי לחפש ביסוס לדברים.

בוא ונראה, לפי סעיף מס 1 אסור לזרוע בשבת. אסור לזרוע זרע שממנו ייצא משהו חדש. תגיד לי אם ככה, אפשר להסיק מזה שאסור לקיים תשמיש (יחסי מין) בשבת על מנת להכניס את האשה להיריון? על אותו מטבע של זריעת שדה שבעקבות זה יגדל משהו חדש, מזריעים את האשה ומזה יגיע ילד לעולם. לא אותו הדבר?

לפי סעיף 36 אסור לכבות שרפות. זאת אומרת אם נשרף לאדם השדה ואין פיקוח נפש אסור לכבות את השריפה?

פעם חשבו שהדם של הווסת הוא דם שמגיע מחלק נפרד בגוף האשה. היום כאשר אנחנו מבינים את מחזור האשה אולי תוכל להסביר לי בבקשה מדוע אישה שנמצאת במחזור היא טמאה ואילו אישה שחתכה את האצבע שלה ונוזל לה דם היא לא טמאה. הרי זה אותו דם.

והנה עוד הברקה, לפי שולחן ערוך (אם אינני טועה במקור) אסור בשבת לשפוך תרכיז מיץ לתוך כוס מים ולערבב אותה. למה? כי בגלל שהופכים את המים למיץ עשינו כאן עבודה.

אל תשאל אותי על היגיון הדברים, אני בסך הכול הבאתי לך קישור מויקפדיה שיראה לך מה הן 39 אבות מלאכה שמהן נגזרים כל איסורי השבת שקיימים היום.

יש לך שאלות, שאל את אמנון יצחק :-) .

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אני לא סמכות דתית ואין לי מושג רשמי, אני לא יכול לענות לך, אני רק יודע את המודגש...

מותר לך לקיים יחסי מין עם אשתך מתי שבא לכם, הסייג היחיד הוא שלא תגזימו עם זה ותגיעו למצב שלא תצאו מחדר המיטות על בסיס קבוע... לא טוב היות האדם חרמן 24\7... כשהז*ן עומד השכל בתחת כפי שהיטיבו להגדיר. מעבר לכך, בשבת זו אף מצווה.

בשביל פיקוח נפש מותר לעשות הכל. ה-כ-ל.

איני יודע להסביר את העניין הזה של כן טמאה לא טמאה, אף פעם זה לא עניין אותי ולא התעמקתי בזה, אני כן יודע שזה לא עניין טכני שקשור לדם עצמו.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

בחלב יש סוג של שומנים וחלבונים שצריכים להתפרק ע"י כמות והרכב מסויים של חומצת קיבה, וכן נוגדני חמצון שמעוררים תהליכים מסויימים בקיבה גם כן... הבשר דורש תהליך אחר של פירוק... כשאתה צורך את החלב ביחד אתה בעצם מתחיל באופן סימולטני שני תהליכים בכיבה שאמורים מבחינה אידיאלית להתבצע בנפרד (אחרת, כפי שאמרתי, עומס יתר על הכיבה ומערכת העיכול)... יש אנשים שלא מרגישים את זה בכלל ויש אנשים שזה יכול לעשות להם שמות בבטן כשזה יהיה חלק קבוע מהתפריט שלהם. אני לא יודע להסביר בדיוק איך זה קורה מבחינה אנטומית, אני רק יודע שאלו שני תהליכי פירוק מזון שלא מסתדרים הכי טוב אחד עם השני במידה ויש לך מערכת עיכול חלשה, מנסיון.

מצאתי איזה שרשור ב BB.COM שמדבר על זה -

http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=128401811&page=1

עריכה- מצאתי גם את זה, שמדבר על זה מכיוון השומנים הרווים בשני המוצרים ובא לזה מכיוון של "אם תאכל בצורה מתונה לא תהיה לך בעייה לצרוך אותם יחדיו" -

http://www.livestrong.com/article/419108-is-it-healthy-to-eat-meat-dairy-at-the-same-time/

אתה יכול לגגל dairy meat protein combination ולמצוא עוד מאה כתבות מכל מיני אתרים פרסומיים של כל מיני דיאטנים או לחפש מאמרים אם יש לך כח... להבדיל אפשר לדבר על זה עם רופא משפחה בפעם הבאה שיצא לך לפגוש אחד... זה תהליך ואין פה משוואה של חלב + בשר = X. תיאורטית וגם מעשית גוף האדם מסוגל לעכל אותם יחדיו. אמנם, לא כולם מושלמים, וכאלו עם מערכת עיכול חלשה עלולים לסבול מזה.

ככלל אצבע אפשר להגיד שזה לא בדיוק הכי בריא בעולם, אבל שאלו יהיו הצרות שלנו איך שאומרים...

אני רושם את הדברים בתור אחד ששמע אותם מדתיים בעבר. אני לא יכול לאשש את מה שרשמתי עם מחקרים מדעיים ואף פעם לא טרחתי לחפש ביסוס לדברים.

אל תשאל אותי על היגיון הדברים, אני בסך הכול הבאתי לך קישור מויקפדיה שיראה לך מה הן 39 אבות מלאכה שמהן נגזרים כל איסורי השבת שקיימים היום.

יש לך שאלות, שאל את אמנון יצחק :-) .

בקיצור שמעת פעם, אוז כתבת את זה כעובדה גמורה, אתם רואים ילדים ? ככה נולדות דתות.

אתה מציג אמת מצוצה מהאצבע כי שמעת פעם דתי אומר את זה, ואז מביא קישורים לפרום בודי בילדר (גם כן אנשים הגיוניים) ואתר של תזונאיות.

אני דווקא שאלתי כמה רופאים, ואת חברה שלי שהיא בוגרת תואר של ארבע שנים בביכומיה ומזון.

את האמת אני לא מבין בכל האנטי אוקסידנטים האלו, אבל אם היא וחברי שלומדים רפואה אוכלים בשר עם חלב, גם אני יכול. ולא אני לא אמות מזה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

פורסם
בקיצור שמעת פעם, אוז כתבת את זה כעובדה גמורה, אתם רואים ילדים ? ככה נולדות דתות.

אתה מציג אמת מצוצה מהאצבע כי שמעת פעם דתי אומר את זה, ואז מביא קישורים לפרום בודי בילדר (גם כן אנשים הגיוניים) ואתר של תזונאיות.

אני דווקא שאלתי כמה רופאים, ואת חברה שלי שהיא בוגרת תואר של ארבע שנים בביכומיה ומזון.

את האמת אני לא מבין בכל האנטי אוקסידנטים האלו, אבל אם היא וחברי שלומדים רפואה אוכלים בשר עם חלב, גם אני יכול. ולא אני לא אמות מזה.

למקרה שלא הייתי ברור לאורך כל השרשור הזה ובכלל. אני לא דתי, לא מתיימר לייצג את הדת ולא רוצה/צריך להגן עליה. כל מה שרשמתי אי פעם בנושא הדת הוא אך ורק ממה שלמדתי בעבר מאנשים דתיים. מקווה שעכשיו מה שרשמתי יוצג באור נכון.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

גם אני אמרתי שלא רק שלא מתים מזה, אפשר לאכול, זה רק קשה יותר לעיכול, דבר שלא תרגיש אם יש לך מערכת עיכול איתנה... ככל שמערכת העיכול עדינה יותר כך זה יפריע יותר, ואף לא יתאפשר אצל אנשים עם מערכת ממש חלשה (בקטע שאם מישהו יאכל אותם ביחד זה יעשה לו גזים קשים ואי נוחות רבה). מנסיון, ותשאל רופא על זה... תחזור ותקרא את ההודעות שלי ותראה שלא דיברתי בצורה גורפת, אלא אמרתי שזה לא בדיוק דבר בריא. כמו שהרבה דברים הם לא בדיוק טהרת הבריאות. אבל מכאן ללהגיד שהכל בסדר עם זה ומה שאמרתי מצוץ מהאצבע יש מרחק מסויים.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

בשר וחלב לא ממכר, סיגריות כן.

פורסם

אתה בטוח? תאוות האכילה היא אחת התאוות החזקות ביותר שיש לאדם... יצר האכילה הוא בערך החזק ביותר אחרי יצרי ההישרדות וההתרבות, וכמו שככל שהבחורה יותר יפה כך אתה נמשך אליה יותר, ככל שטעמו של האוכל ערב יותר לחיך כך תהיה תאב אליו יותר. בשר וחלב זה שילוב שמיימי מבחינת טעם.. אתה בטוח שזה לא ממכר? :wink: וקצת יותר ברצינות עיקר ההתמכרות ברוב הדברים היא תלות פסיכולוגית, כמו שבסיגריות כך גם באוכל. המוח שלך מכור הרבה יותר מהגוף...

DOESN'T WORK HARD

• תוכן חדש...