Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה מכניס את הדברים לגוון של אפור.

אם אסור לשתות כוס חלב לאחר 6 שעות מאכילת בשר והאשכנזי לא מקפיד על כך הרי שהוא ביצע עבירה. שחור ולבן, אין פה אפור.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תגובות 237
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אתה מכניס את הדברים לגוון של אפור.

אם אסור לשתות כוס חלב לאחר 6 שעות מאכילת בשר והאשכנזי לא מקפיד על כך הרי שהוא ביצע עבירה. שחור ולבן, אין פה אפור.

יש אפור מסויים. הרי לא הספרדי ולא האשכנזי יודעים אם בימי בית המקדש שמרו 3 או 6 שעות בין בשר לחלב, אף אחד משני הצדדים לא היה שם ולא נשארה שום ראייה חותכת לגבי הנושא(בנושאי המחלוקת כמובן). נגיד שהספרדי חושב שצריך 3 שעות, והאשכנזי חושב שצריך 6. אם הספרדי ישמור פחות מ 3, הוא "יענש" מכיוון שהועבר לו מאבותיו שצריך לשמור 3, אבל 3 זה בסדר בשבילו... מאידך אם האשכנזי ישמור 3 זה יהיה לא בסדר... כי הוא, קיבל בירושה מאבותיו שצריך לשמור 6. הבנת? לכל אחד מהם מותר לעשות את מה שהורישו לו במסורת, גם אם זה סותר את מה שהצד השני קיבל במסורת, ושניהם בסדר... לספרדים יש הלכות, ולאשכנזים יש הלכות. אשכנזי יוצא מנקודת הנחה שהוא "נשפט" ע"פ ההלכה האשכנזית, והוא לא יכול להיות "עבריין" ע"פ ההלכה הספרדית, מכיוון שהיא שונה ומיועדת לספרדים, וכאן מתבטא האפור. זה שחור ולבן בתוך כל עדה, אני ניסיתי להסביר מהיכן נובעים "הבדלי הגרסאות" כביכול בין האשכנזים לספרדים וכיוצא בזה...

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

זה בדיוק מה שאני אומר.

אתה אומר יש שני הלכות, אני אומר יש תורה אחת.

ובבקשה בבקשה ושוב בבקשה אל תצטט לי את המשפט "70 פנים לתורה".

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

כמה דברים :

אין שחור ולבן, יש המון גוונים של אפור, אני בא ממשפחה דתית (כיום אני פסטהפארי גאה).

קודם כל אם חינכו אותך בדרך מסויימת ביהדות והתמדת בה, אז לפי כל הדעות אתה בסדר.

יש עיניין שנקרא תינוק שנשבה, אם חטפו אותך כילד וחינכו ואתך לאכול בשר, אתה פטור, כל עוד לא גילו לך שאתה יהודי ומותר לך לרצוח רק חלק מהחיות. (אני קרניבור תרגעו).

התיאור שניתן כאן לגבי ההיסטוריה של התהוות המנהגים נכון ברמה הכללית, אבל ניכר שהכותב לא מכיר את החברה החרדית.

היריביות בין החצרות היא מטורפת, אם אתה חסיד של רב שפרש מחצר, חסידי אותה חצר לא יחתנו את ילדיהם איתך.

בשכונות שלמות לא ישכירו לך בית אם אתה לא החצר הספציפית, ובטח שבטח לא יתנו לך לעלות לתורה נגיד.

זה כמובן נכון לקיצונים יותר.

בנוסף ברוב הזרמים גם המתונים יחסית בחברה החרדית הגזענות העדתית (אשכנזים ספרדים) היא תהומית. בתי ספר שלמים שאין בהם יוצא עדות המזרח אחד.

ונחזור רגע לעיניין המנהגים, ביהדות יש דבר שנקרא "עשה לך רב" מכיוון שיש חילוקי דעות, ואי אפשר לדעת מי צודק, אומרים תבחר רב ותדבוק במה שהוא אומר. גם אם הוא טועה במשהו, העיקר שאת השאר תעשה נכון.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
כמה דברים :

כיום אני פסטהפארי גאה.

מה זה ? דתל"ש אולי ?

fiat x1/9

פורסם
זה בדיוק מה שאני אומר.

אתה אומר יש שני הלכות, אני אומר יש תורה אחת.

ובבקשה בבקשה ושוב בבקשה אל תצטט לי את המשפט "70 פנים לתורה".

גם אני אומר יש תורה אחת. וגם הם. מה הבעייה?

שכפי שהסברתי, לפני מהפכת הדפוס - לא היו סידורים כמו שיש בבתי כנסת. ולא היו ספרי הלכות. היה רב, ומי שהיה רוצה לדעת משהו היה הולך ושואל אותו. ובכל ארץ ישראל היו בתי מדרש שבתוכם חכמים ישבו וענו לציבור על שאלותיהם. כשעם ישראל יצא לגלות, כל קהילה מצאה את עצמה במקום אחר, הרבנים שעלו מא"י הלכו לעולמם ביחד עם כל הדור שעלה איתם ועתה נותרו רק הילדים שגדלו להם. הם כבר לא זוכרים מה היה בארץ ישראל, ומסתמכים על מה שהוריהם סיפרו להם.

הורים בקהילות יהודיות בכל רחבי התפוצות העבירו לילדיהם את אותה מסורת בדיוק מפליא, שכן מלבד מספר חילוקי דעת, יש הסכמה גורפת, ולגבי 98 אחוז מהדברים אין עוררין בשני הצדדים. מה זה אומר? שיש תורה אחת. הבדלי הגרסאות בין הזרמים הם תקלה טכנית בלתי נמנעת שמקורה בחוסר היכולת לתעד את הדברים על עותק קשיח. אם ביציאה מארץ ישראל היו מדפיסים ספרי הלכה וכל פלג בעם היה לוקח איתו חבילה כשהוא היה יוצא לגלות לא הייתה בעייה היום. אבל לא היו ספרים, כל אחד זכר בראש, ואחרי 2000 שנה של טלפון שבור חזרנו לארץ ישראל. כשלוקחים את זה בחשבון הבדלי המנהגים הם זניחים ביותר... 70 פנים לתורה זה משפט שעוסק בנושא אחר לחלוטין

התיאור שניתן כאן לגבי ההיסטוריה של התהוות המנהגים נכון ברמה הכללית, אבל ניכר שהכותב לא מכיר את החברה החרדית.

היריביות בין החצרות היא מטורפת, אם אתה חסיד של רב שפרש מחצר, חסידי אותה חצר לא יחתנו את ילדיהם איתך.

בשכונות שלמות לא ישכירו לך בית אם אתה לא החצר הספציפית, ובטח שבטח לא יתנו לך לעלות לתורה נגיד.

זה כמובן נכון לקיצונים יותר.

בנוסף ברוב הזרמים גם המתונים יחסית בחברה החרדית הגזענות העדתית (אשכנזים ספרדים) היא תהומית. בתי ספר שלמים שאין בהם יוצא עדות המזרח אחד.

אני מכיר הרבה חרדים וגם בתקופה שגרתי בירושלים הייתי סוג של בן בית במשפחה מדהימה שכזו, אך את החברה החרדית בכללותה (בקטע של חצרות בבני ברק \ מאה שערים וכאלה) אני לא מכיר כ"כ מקרוב. מן הסתם שגם שם כמו בכל מקום לצד האנשים האיכותיים יש קצת ברבריות, אבל לא צריך לתת לה להאפיל על המגזר כולו. (למרות שככה זה, הילד הרע תמיד מקלקל את השם של כל הכיתה)

DOESN'T WORK HARD

פורסם

גם בלי קשר לפרסומת הפרימיטיבית הזו,

מפלגה שלא צריכה לעבור את אחוז החסימה.

בור מי שמצביע לש"ס, זו דעתי.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

ג'ייזס קרייסט, איזה בלבולי שכל האם מותר לפתוח פקק של בקבוק בשבת או לא. אם זה לא מפגר מספיק אז יש גם את אלה שלא משתמשים בנייר טואלט רציף כי הם בעצם קורעים את הנייר טואלט ולכן הם עוברים על איזה חוק. לכן ישנן חברות שמוכרות נייר טואלט חתוך לריבועים מבעוד מועד. רבאק עד לאן הטימטום מגיע. פלוני אלמוני מגיע לגן אדם וכניסתו נמנעת. למה? כי בנערותו הוא קרע את נייר הטואלט בזמן הניגוב. רבאק איזה טימטום.

אם זה לא מפגר מספיק אז ראיתי באחד מהפורומים הדתיים שאיזה נער דתי מספר שהובטח לו שאם הוא לא יבזבז את זרעו לבטלה במשך 7 שנים הוא יקבל פרס שהוא יוכל לקבל ראייה מיוחדת שהוא יוכל לראות מה קורה בחלקו השני של העולם. האם מישהו קיבל את המתנה הזו?

זה פשוט לא ייאמן עד לאן הטימטום מגיע.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני חייב להגיד שאני משועשע.

ויכוח של שמירת זמן בין בשר לחלב, האם זה 6 שעות או 3 שעות... למה לא 3 שעות -40 דקות? או 4 שעות ו-37 דקות?

מה הגורמים לכך שבכלל צריך להפריד בניהם? האם יש צורך שהם לא יתעכלו ביחד? שהשאריות של כול אחד ואחד לא יגעו זה בזה בפה? מה בכלל הגורם שכביכול מפריע לאלוהים שהם יהיו ביחד? האם זה הלקטוז בחלב שאסור שיתערבב עם הבשר? האם זה השומן טראנס שבדרך כלל מופיע בבשר והאיסור שלו בערבוב עם חלב?

אין שום הסבר כזה בשום מקום, אף אחד לא יודע מה הגורמים לכך שצריך בכלל מרווח זמן, וכול שכן אף אחד לא סוגר כמה זמן זה באמת.

אין שקוף מזה שזה המצאה של בני אדם, בהתאם לידיעות הלא רבות שלהם מלפני 3000 שנה. ומצחיק שהיום, בשנת 2013, אנשים מבוגרים עם השכלה , לוקחים בשיא הרצינות את הדברים האלה ומתעמקים בהם.

פורסם

cerebral לשם שינוי אני מסכים עם רוב התגובה שלך.

האיסורים הללו שנראים לך שונים ומשונים נגזרים מ-39 אבות מלאכה.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9C%22%D7%98_%D7%90%D7%91%D7%95%D7%AA_%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%9B%D7%94

fiat x1/9

פורסם
אני חייב להגיד שאני משועשע.

ויכוח של שמירת זמן בין בשר לחלב, האם זה 6 שעות או 3 שעות... למה לא 3 שעות -40 דקות? או 4 שעות ו-37 דקות?

מה הגורמים לכך שבכלל צריך להפריד בניהם? האם יש צורך שהם לא יתעכלו ביחד? שהשאריות של כול אחד ואחד לא יגעו זה בזה בפה? מה בכלל הגורם שכביכול מפריע לאלוהים שהם יהיו ביחד? האם זה הלקטוז בחלב שאסור שיתערבב עם הבשר? האם זה השומן טראנס שבדרך כלל מופיע בבשר והאיסור שלו בערבוב עם חלב?

אין שום הסבר כזה בשום מקום, אף אחד לא יודע מה הגורמים לכך שצריך בכלל מרווח זמן, וכול שכן אף אחד לא סוגר כמה זמן זה באמת.

אין שקוף מזה שזה המצאה של בני אדם, בהתאם לידיעות הלא רבות שלהם מלפני 3000 שנה. ומצחיק שהיום, בשנת 2013, אנשים מבוגרים עם השכלה , לוקחים בשיא הרצינות את הדברים האלה ומתעמקים בהם.

איסור בשר וחלב נועד לשמור על הגוף האנושי ולא בגלל שהוא מפריע לאלוקים. אגב, ישנה טענה שקיום יחסי מין עם אישה בזמן נידתה גורם לסרטן השד ולכן חובה עליה לשמור נידה.

fiat x1/9

פורסם
מה זה ? דתל"ש אולי ?

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A4%D7%9C%D7%A6%D7%AA_%D7%94%D7%A1%D7%A4%D7%92%D7%98%D7%99_%D7%94%D7%9E%D7%A2%D7%95%D7%A4%D7%A4%D7%AA

אני מכיר הרבה חרדים וגם בתקופה שגרתי בירושלים הייתי סוג של בן בית במשפחה מדהימה שכזו, אך את החברה החרדית בכללותה (בקטע של חצרות בבני ברק \ מאה שערים וכאלה) אני לא מכיר כ"כ מקרוב. מן הסתם שגם שם כמו בכל מקום לצד האנשים האיכותיים יש קצת ברבריות, אבל לא צריך לתת לה להאפיל על המגזר כולו. (למרות שככה זה, הילד הרע תמיד מקלקל את השם של כל הכיתה)

האדמור לעולם לא יחתן את ביתו (לא כל שכן בנו) עם מישהו שלא בא מהזרם שלו, בעדיפות גדולה לבן של רב גדול אחר, ובטח שלא עם מישהו ספרדי חס וחלילה.

זה לא עשבים שוטים, זו דרך חיים של קהילה.

הרבנים מונעים מבנות ספרדיות ללמוד בבית ספר עם אשכנזיות כמדיניות.

זה לא מורה אחד אידיוט בפתח תקווה שלא רוצה ללמד אתיופים, זו מספר קהילות שאשכרה ילחמו על זה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

פורסם

הוא בטוח היה מסומם כשהוא חשב על עיקרי הדת.

fiat x1/9

פורסם

לגמרי לא, הכל פרודיה על עיקרי דתות אמיתיות.

מה שמראה כמה הן הזויות.

פורסם
ג'ייזס קרייסט, איזה בלבולי שכל האם מותר לפתוח פקק של בקבוק בשבת או לא. אם זה לא מפגר מספיק אז יש גם את אלה שלא משתמשים בנייר טואלט רציף כי הם בעצם קורעים את הנייר טואלט ולכן הם עוברים על איזה חוק. לכן ישנן חברות שמוכרות נייר טואלט חתוך לריבועים מבעוד מועד. רבאק עד לאן הטימטום מגיע. פלוני אלמוני מגיע לגן אדם וכניסתו נמנעת. למה? כי בנערותו הוא קרע את נייר הטואלט בזמן הניגוב. רבאק איזה טימטום.

אם זה לא מפגר מספיק אז ראיתי באחד מהפורומים הדתיים שאיזה נער דתי מספר שהובטח לו שאם הוא לא יבזבז את זרעו לבטלה במשך 7 שנים הוא יקבל פרס שהוא יוכל לקבל ראייה מיוחדת שהוא יוכל לראות מה קורה בחלקו השני של העולם. האם מישהו קיבל את המתנה הזו?

זה פשוט לא ייאמן עד לאן הטימטום מגיע.

עזוב, תמיד תמצא את ההזויים שיחפשו להתעסק בזוטות. הכי קל להתעסק באובססיביות בדברים חסרי משמעות כמו קריעת נייר או פקק של בקבוק ולהרגיש ש"יצאתי ידי חובה". הרבה יותר קשה לעבוד על המידות ולתקן את דרך הארץ, למשל. ערכים מהותיים ובסיסיים כמו ואהבת לרעך כמוך (ותנסה לחשוב לרגע איזה קשה זה). לפני שמתעסקים בכל מיני דברים שנחשבים בגדר שטות בהשוואה לכך. תאמין לי שאם אתה חי ע"פ הפסוק הזה יש לך שטיח אדום לגן עדן גם אם אתה אוכל חזיר כל שבת בבוקר ואחרכך נוסע לסינמה סיטי. אלוהים רוצה בראש ובראשונה (לשיטת היהדות לכל הפחות) שיהיו בני אדם. לא רובוטים שמתעסקים בנייר טואלט ופקקי שעם. יש המון אנשים שחיים "לפי הספר" ע"פ השקפתם, במרוץ מטורף אחרי כל מיני הלכות, כאילו יש להם הספק יומי ואבוי להם אם לא יעמדו בו. להרבה מהם מחכה זבנג רציני כשיגיעו למעלה. יודע למה? כי כשמישהו שומר את כל ההלכות בעולם אבל לא שומר על צלם האנוש שלו כשהוא מתנהג כמו בהמה להוריו ורעיו זה לא שווה כלום. יגיע למעלה וכשם שהגיע ישלחו אותו לעאזזל. לגבי ההלכות עצמן, אני לא רב ואין לי מושג לגבי פרטי פרטיהן, אבל מאחורי כל אחת מהן יש הגיון מסויים. דברים שנראים לך כחסרי טעם היו נראים לך אחרת לגמרי אם היית פתוח לשונה (מהסוג הזה לכל הפחות) ומנסה לבדוק מאין הוא בא... למשל, מה שאמיר ציין עם הבשר והחלב. גם מאחורי שאר הדברים יש הגיון.

DOESN'T WORK HARD

• תוכן חדש...