Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני הולך לדון בפתרון טעינה של חברת KONNET שנקרא POWEREXPRESS

נתחיל בברכת שנה אזרחית חדשה טובה ומוצלחת!

הסיפור של השרשיר הזה נראה לי מתחיל קרוב לחודשיים אחורה - כן, צריך הרבה סבלנות כשעובדים על פרוייקט CARPC זה משתלם כשבסופו של דבר זה עובד!

והסיפוק - אוי הסיפוק...

לפני מספר חודשים, חבר פורום שעונה לכינוי STOLERCOM עשה פרוייקט ברכב שלו שתפס את עיניי ומאוד עניין אותי

גם מהסיבה שהוא התקין סט אילייט שלושה חלקים שמשום מה - תמיד גורם לי להזיל ריר ועוד מדובר כאן על הCDM החדש - ה880.

גם מהסיבה שהוא התקין שם פרוייקט CARPC שהיישום שלו הוא מאוד פשוט ומאוד נוגד את הגישה המקובלת.

גם מהסיבה שהרכב הוא טויוטה קאמרי ואני חובב טויוטות מושבע

ובסופו של דבר מהסיבה שהוא הטמיע ברכב שלו פתרון אינטרנטי לשמיעת רדיו.

החלטתי להפגש עמו ופניתי אליו בהודעה פרטית - פשוט גירד לי לשמוע עוד סטאפ מבוסס מוראל (ועוד על מגברי זאפקו) ולראות איך עובד כל נושא הרדיו האינטרנטי.

פגשתי בבחור צעיר, מוכשר, חביב וישבנו נראה לי קרוב לשעתיים ברכבים, עשינו גם על הדרך סשן כוונים על המוראל ואני חייב לאמר שאני ממש התרשמתי מהCDM החדש - הוא פשוט נפלא.

למען האמת ההבדלים העיקריים שראיתי בין שני הסטאפים שלנו - מוראל לעומת HAT הם בתחום התחתון - בכל זאת מידבאס 6 אינטש לעומת מידבאס 7 אינטש בזמן שהמוראל אמור בכלל להיות מותקן בתיבה ולקבל הספק בריא מאוד לעומת מידבאס 7 אינטש שעובד נהדר בנפח דלת ועוד יושב על מגבר מפלצת (הלוייתן)

וההבדל השני הוא בקצה העליון של טוויטר הMT לעומת הR2 של HAT שמה לעשות הHAT פשוט מפורט יותר

ויחד עם זאת, לאחר סשן כוונים קצר הריר פשוט נזל לי מהמוראלים - הם הצליחו פעם נוספת ומאוד לא מפתיעה לעשות זאת!

המידבאסים אצלו עובדים נהדר סה"כ וההבדל בין נהדר לנפלא כאן הוא תוספת כוח וצמצום נפח בדלת.

ואז התמקדתי בפתרון הרדיו האינטרנטי של סטולר ומאוד אהבתי את מה שראיתי שם - אני כבר שנים ארוכות מנסה להגיע למצב שפתרון רדיו FM יעבוד לי טוב עם הCARPC אבל! זה לא קורה!

הדונגלים - כשלון מוחלט.

מקלט HQCT - בכל אזור בארץ מצליח לקלוט תחנה אחת או שתיים בצורה טובה עד סבירה וגם זה מאוד מוגבל לאזור מרכז - בקיצור - כשלון נוסף שעלה לי באזור ה600 שקלים להטמיע אותו - חבל!

לקנות עוד מקלט של דיירקטד? שאני יודע שעובד טוב? - לא רציתי כבר, לא רוצה לשים עוד קופסא ברכב.

הפתרון הרצוי - רדיו אינטרנטי!

וכאן הסיפור מתחיל - אצל סטולר הפתרון מבוסס על מודם 3G דונגל (תקיע USB) וסים עם חבילת אינטרנט

אני רציתי להמנע מכך ולהשתמש באייפון שלי.

אז קודם כל - התקנה של סקין חדש - ELITE 2

שדרש ממני התקנה חדשה של RR כי הגרסא שלי ישנה מידי - על הדרך נפתרתי מההודעה המעצבנת שלהם שקופצת על המסך.

שדרש ממני הטמעה של הסקין ולתפור אותו במיוחד לרכב שלי.

שדרש ממני הטמעה של כפתור WEBRADIO ועל הדרך הייתי צריך להסתגל לSYNTAX (תחביר) החדש של הELITE2

ואז הכל עובד יופי טופי - מעתיק למחשב של הרכב ו...

נכון! עוד בעיות!

מה הבעיה הפעם?!?

אני רוצה שהאייפון יוכל לעבוד כמודם ראוטר וגם להטען בו זמנית

בחיבור BT - זה פשוט לא עובד! הדונגל BT שיש לי ברכב לא מסוגל להתחבר לאייפון ולחלוק איתו רשת וגם זה לא משהו שמתחדש אחרי שהמחשב יורד לHIBERNATION

BT נפסל על המקום!

או קיי - אני רוצה לעבוד עם האייפון כמודם דרך כבל הUSB שלו - מחבר כבל USB - לא עובד!!!

מנסה להבין למה זה כן עובד לי בכל מחשב אחר אבל דווקא על הCARPC זה לא - שובר את הראש, שובר את הראש - מחבר בתא מטען ישירות, כלום גם כן, מנסה כבלים שונים כלום גם כן.

ואז זה פגע בי - שכחתי להתקין ITUNES :-D

מתקין ITUNES ובובה! האייפון עובד כמודם בחיבור על הכבל USB

אבל... :lol: כשאני מחובר לשקע USB שמגיע מהמחשב - אין לי ט-ע-י-נ-ה וכאן רק מתחיל הסרט שעליו נפתח השרשיר הזה...

------------------ טעינה במוצרי אפל ------------------------------

ניסיתי לחבר את האייפון ישירות למחשב (מחשב בתא מטען) יש טעינה ויש חיבור מודם - אבל אני לא יכול כל פעם לפתוח מחיצות ולזרוק שם את האייפון - לא הולך.

ניסיתי לחבר את האייפון על כבל מאריך קצר ישירות למחשב - אין טעינה!

הייתי בטוח שמפצל הUSB שלי לא מקבל מספיק כוח (וזה נכון בעצם)

בדרך המטען USB התחיל להשתגע לי וחשבתי שהוא תקול

ואז אמרתי או קיי - נפצל את כבל הUSB ונעביר את החוט השחור והאדום למטען USB (חוטי טעינה, כוח) ואת החיווט של הדאטא נעביר לשקע USB שמתחבר לHUB שמחובר למחשב

לרגע זה עובד ואז פתאום האייפון מתחיל להשתגע, כן טוען לא טוען, יש מודם אין מודם - עד שבכלל מפצל הUSB קרס לי.

וכאן כבר זה התחיל להסריח!

הבנתי שמשהו פה לא כשר ולקחתי את האייפון ל"מעבדה" שלי בעבודה וחיברתי אותו על ספק כוח לLED לרכב שמוציא 5V

וכאן גיליתי משהו מעניין...

----------------------- איך IPHONE נטען? -----------------------------

ברגע שחיברתי רק את השחור והאדום - משום מה האייפון לא נטען :shock:

אבל אז - ברגע שחיברתי את כבל הDATA+ של כבל הUSB - האייפון נטען??? :shock: כן - הוא נטען!

שיחה קצרה עם סטולרקום וגילינו את הסרטון הבא:

http://hackaday.com/2010/08/03/reverse-engineering-apples-recharging-scheme/

כן! מוצרי אפל משתמשים בכבלים של הDATA בתוך כבל USB בכדי לקבוע כמה זרם טעינה אפשר להעביר לאייפון\אייפאד ובלי זה טעינה לא נתמכת.

ואז הבנתי שאי אפשר סתם ככה לפצל כבל USB ולהטעין אייפון ממקור אחד ולתת לו דאטא ממקור אחר - צריך לתאם בינם במעגל חשמלי כלשהו, מערך נגדים ככל הנראה ומצאתי את הפתרון הבא:

http://www.youtube.com/watch?v=fbgNPnDeO6w דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

וכן - זה עובד! סה"כ 10 דולר למוצר עצמו ועוד 20 משלוחה (לצערי הייתי חייב לרכוש דרך BUY2USA ואין פחות מ20 דולר משלוחה)

אני מחבר את חיבור הכוח למטען USB שיש לי ברכב שמדמה חיבור קיר - WALL

ואת השני אני מחבר לUSB HUB

הבעיה נפתרה! - האייפון נטען מהר מאוד ותוך כדי עובד יציב כמודם בחיבור לCARPC וסוף סוף אשתי ואני יכולים להנות מרדיו - ורדיו באיכות טובה וגם מכל העולם ולא רק מהארץ!

יש כאן כבר לא מעט חברה שמחברים IPADים לרכבים שלהם ואני בטוח שהפתרון הזה לטעינה יכול להיות שימושי עבור חלקכם וגם יש כאן לא מעט חברה עם CARPC שאולי גם כן יאהבו את הפתרון הזה.

מצטער על השרשיר המאוד ארוך אבל זה היה תהליך שלקח לי איזה חודשיים והכל הכל כתוצאה ממפגש עם חבר פורום.

תהנו - שאלות חופשי!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כן! מוצרי אפל משתמשים בכבלים של הDATA בתוך כבל USB בכדי לקבוע כמה זרם טעינה אפשר להעביר לאייפון\אייפאד ובלי זה טעינה לא נתמכת.

זה לא דבר חדש, זאת הסיבה מדוע אייפד לא יכול להטען מPC רגיל בדכ' , כך הוא מגן גם על עצמו וגם המחשב ... (במקינטושים זה קצת שונה שם הם יודעים לתת עוד זרם )

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

נכון אבל לשם שינוי אתה לא צריך לשבור ראש על פתרון

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

דבר ראשון כל הכבוד על ההתמדה, וכמובן על המציאה של הפתרון היפה הזה.

יש לך את הרבה מהתכונות שחשובות ל CarPC- סבלנות ואקשנות :-P.

היה מפגש מאוד מוצלח, והעברת ידע בפרוייקטים כאלו היא חשובה ונעשית בצורה טובה יותר פנים מול פנים מאשר מאחורי המקלדת.

ישנם עוד דרכים לשתף אינטרנט מהאייפון , כמו דרך iphone hotspot , אבל שיש כזה פתרון לטעינה + data בחיבור פשוט אחד, זה באמת פתרון אלגנטי.

לא הבנתי רק משהו אחד, איך כל זה משתלב עם הדיבורית שלך ?

CarPc with Audison Bit 1, Morel elate 6 on Zapco 350.2

Morel CDM 880 on Zapco 200.2, Morel MT23 on Zapco z50s2

JL Audio W3 on Alpine MRP M500

פורסם

זה לא משתלב עם הדיבורית

:-D

הדיבורית שלי היא BURRY והיא מעבירה את הביט 1 לMUTE ובזמן שזה קורה ממש לא משנה לי מה הולך עם חיבוריות הUSB במחשב.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...