Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מול דל לא (וגם אם כן- המחירון שלהם לפלאש מוגזם עד מופרך- משהו כמו 250 דולר ל128 ג'יגה עד 550 דולר ל256 ג'יגה).

אבל אתה יכול לנסות למכור ביד2 או להפוך אותו לכונן גיבוי חיצוני.

לגבי כרטיס המסך- אין לי כ"כ הבנה בדברים האלה (ברמה הטכנית), אבל מה שבטוח- זה לא אמור להאט/ להאיץ לך את המחשב בהפעלה שלו. אבל אתה יכול לנסות להתקשר ל"יעל פתרונות משולבים" (נותן האחריות בארץ למחשבי DELL) ותראה מה הם מציעים לך לצורך פתרון הבעיה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לבחור שהגיב מדוע כונן 5400 נימצא במחשב חדש וכי מדובר בכונן מאוד מאוד ישן- איפה אתה חי?

לרוב גירסאות ירוקות ושקטות שחסכוניות בחשמל של דיסקים קשיחים לנייח ונייד מגיעים במהירות 5400 סל"ד- אין בהם שום דבר ישן נושן...

אבל מה שאתה מתאר אכן לא אמור ליהיות, מחשב חדש עם וינדוס טרי אמור לעלות מהר מאוד גם על הרד דיסק 5400, במיוחד שמדובר בחומרה חזקה ביותר בקטגוריית הניידים.

לדעתי אכן ישנה תוכנה שרצה ברקע ומאיטה מאוד את המחשב וגורמת לעומס על ההרד דיסק.

תנסה להוריד HDTUNE ותיבדוק את מהירות הקריאה ותעלה לכאן.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

5400 זה כונן מאד ישן.

הוא לא אמור להופיע על מחשב שמיועד לביצועים כדוגמת INSPIRON.

מי שרוצה לחסוך בחשמל לא שם כרטיס יעודי של ATI.

משהו שמשפיע הרבה יותר הוא האם הזכרונות עובדים בדואל מוד.

יש לך 2 סלוטים של זכרון או אחד?

פורסם

ממה שרשום בקישור של המפרט שהוא צירף- זה דואל מוד, ויותר מזה- זה זיכרון 1600Mhz.

לפותח השרשור- אני יודע שזה יישמע כבקשה מוזרה- אתה יכול לבדוק על השעון כמה זמן לוקח למחשב שלך לעלות מרגע הלחיצה על לחצן ההפעלה ועד לרגע הופעת שולחן העבודה (תתזמן גם לפני הופעת כל האייקונים למיניהם שמעבר לסטנדרט, וגם אחרי)?

פורסם
5400 זה כונן מאד ישן.

הוא לא אמור להופיע על מחשב שמיועד לביצועים כדוגמת INSPIRON.

מי שרוצה לחסוך בחשמל לא שם כרטיס יעודי של ATI.

משהו שמשפיע הרבה יותר הוא האם הזכרונות עובדים בדואל מוד.

יש לך 2 סלוטים של זכרון או אחד?

ושוב אני אומר לך שאתה טועה ומטעה! כונן 5400 סל"ד הוא לא ישן רק ביגלל שהסל"ד שלו איטי מ7200!

היום זה האופנה- כונן ירוק=5400 סל"ד! וזה הדור החדש!.

7200 סל"ד הוא לא מתאים לנייד, לרוב לביצועים לוקחים SSD או כונן 5400 ירוק ושקט.

אתה לא רוצה כונן רועש ומיתחמם בנייד שלך!.

שנה אזרחית טובה!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

לחיצה ימנית על הדסק טופ תפתח לך תפריט שבו אמור להופיע ati משהו (אצלי זה Nvidia אז אני מניח שזה אחר)

כנס לשם ותחת "כללי" או משהו בסגנון אמור להיות דרופ דאון מניו תחת הכותרת "כרטיס מסך מועדף" ואמור להופיע שם "בחירה אוטומטית".

תבחר את כרטיס המסך של ATI ושתהיה שנה טובה.

הייתה לי בדיוק אותה בעיה, לי זה פתר אותה (אני עם אסוס, שכמו שאמרתי מריץ Nvidia אז אני לא בטוח שהכל אצלך יקרא או יראה אותו דבר)

*עריכה: למה זה הפך לי את המילה אנווידיה ללינק לאתר שלהם?? קריפי

*עוד עריכה: זה שם לב והוריד את הלינק what the hell is going on??

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

תודה.

אבדוק את הזמנים בערב ואחזיר תשובה.

תודה.

נ.ב חפרתי בתפריטים של הכרטיס מסך ולא מצאתי אפשרות לעבוד על הATI.

ניסיתי בחומרה, לעשות DISABLE לכרטיס מסך של המעבד, אבל אז כל הבצעים הפכו ל256 צבעים עם רזולוציה של קופאית משנת 95.

למה אני לא יכול לעדכן את הדריברים לכרטיס מסך? אני די בטוח שאם הייתי מצליח לעדכן, זה היה פותר את הבעיה.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

המחשב אמור לעבוד על כרטיס מסך חיצוני בדיפולט. או שעבדו עליך, ויש כרטיס מסך אונבורד, או שיש תקלה בלוח אם. אם לא עברו 14 יום, דרוש החלפת מוצר, אם כן, פנה לשירות של דל

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

קניתי גם מחשב נייד של DELL לפני כשנה, דגם VOSTRO 3550 עם GPU מובנה ו GPU חיצוני.

עצה שלי, תתחיל קודם מפירמוט המחשב, אם יש מחיצת גיבוי תמחק גם אותה, תאחד אם המחיצות וצור לך מחיצת C למערכת הפעלה ומחיצת נוספת לכל השאר. המחשבים האלה נוטים להגיע עם הרבה תוכנות של היצרן שמאיטות את המחשב.

הדבר הבא, אני די בטוח שזה יתמוך, זה להוריד מהאתר הזה את העדכון האחרון לכרטיס המסך, האחרון הוא Leshcat’s Catalyst 12.11 Beta 11 UnifL Win8. רק תוודא לפני שזה לא רק ל WIN8. הבחור הזה מעדכן דרייברים למחשבים ניידים עם SWITCHABLE GRAPHIC CARDS בגלל שלייצרנים, כמו DELL למשל אין עדכונים רבים. אחרי ההתקנה, קליק ימני על ה DESKTOP ומשם כבר תסתדר.

פורסם
ושוב אני אומר לך שאתה טועה ומטעה! כונן 5400 סל"ד הוא לא ישן רק ביגלל שהסל"ד שלו איטי מ7200!

היום זה האופנה- כונן ירוק=5400 סל"ד! וזה הדור החדש!.

7200 סל"ד הוא לא מתאים לנייד, לרוב לביצועים לוקחים SSD או כונן 5400 ירוק ושקט.

אתה לא רוצה כונן רועש ומיתחמם בנייד שלך!.

שנה אזרחית טובה!

כונן 5400 הוא ישן נושן.

הכוננים החדשים הם עם אפשרות דינמית לשינוי מהירות הסיבוב ע"י בחירה בביוס באפשרות ביצועים או צריכת חשמל. מי שמשקיע מספק גם תוכנה שמאפשרת לעשות את זה מתוך חלונות וגם לקבוע את זה באפשרויות צריכת חשמל.

עזוב.

אתה לא יודע הכל.

פורסם

כונני 5400RPM הם סטנדרטיים לחלוטין במחשבים ניידים מכמה סיבות: צריכת חשמל נמוכה יותר, רעש נמוך יותר והתחממות נמוכה יותר שבין היתר אחראית לאמינת גבוהה יותר של ההתקן, ד"א, זו הסיבה לדעתי שמחשבים רבים של HP נוטים לתקלות (משתמשים בדיסקים של 7200RPM), צריך לזכור שמדובר על דיסק 2.5 אינץ ולא 3.5 כמו במחשב נייד אז הפער בסל"ד מצטמצטם בגלל הגודל הפיזי הקטן יותר.

לא ישנים ולא כלום, סטנדרטי לחלוטין.

מעבר לזה שאינספיריון זו סדרת הכניסה של דל, מה מפתיע שמשתמשים בדיסק סטנדרטי?!

פורסם

אתה מוזמן לבדוק. היום יש מגמה לעבור ל SSD במחשבי רמת הביניים.

רוב רובם של המחשבים האחרים עובדים על דיסק במהירות משתנה.

הדיסקים הקבועים עם 5400/7200 סל"ד הם ישנים. נקודה.

פורסם

+1 מחזק.

המחשב הנוכחי שלי עובד על SSD. עולם אחר לגמרי.

יש לי במחשב מעבד i5 וכונן פלאש של סמסונג 830. הכל. מתבצע ובמהירות, תוכנות כבדות במיוחד נפתחות במהירות ועוד. כמו גם שקבצים גדולים מועברים הרבה יותר מהר (עם התקנים מתאימים) דרך USB3.0.

גם המחשב הקודם שלי (מלפני שנתיים וחצי), דל E4200 היה עם פלאש מהדור הקודם (סמסונג 800)- עם מהירויות נמוכות בחצי, ועדיין היה עולם אחר.

החיסרון? נפח קטן יחסית, ומחיר גבוה עדיין כיום.

פורסם
כונן 5400 הוא ישן נושן.

הכוננים החדשים הם עם אפשרות דינמית לשינוי מהירות הסיבוב ע"י בחירה בביוס באפשרות ביצועים או צריכת חשמל. מי שמשקיע מספק גם תוכנה שמאפשרת לעשות את זה מתוך חלונות וגם לקבוע את זה באפשרויות צריכת חשמל.

עזוב.

אתה לא יודע הכל.

אולי אני לא הכי בקיא בתחום הרכבים- אך תאמין לי יש לי המון ידע וניסיון בתחום המחשבים - בעיקר תחום החומרה והשיפורים.

אתה מוזמן ליקרוא קצת על החומרה של המחשב ולהבין שאין בו שום הרדיסק ישן...

מדובר בסידרה הכחולה של WD ותופתע לגלות שהיא מהירה מרוב כונני 7200 שאתה מעריץ, והביקורות מציינות את הכונן כבחירה מצויינת

Storage Devices

Dell offers the Inspiron 15R SE either with a 500 GB or 1 TB hard disk drive. Our system featured a Western Digital Scorpio Blue hard drive with a spacious 1 TB storage space. This hard drive spins at 5400 rpm, which has advantages as far as power consumption and noise level are concerned. Compared to 7200 rpm drives, data transfer rates tend to be lower though.

This was not the case with this particular drive. We measured an average transfer rate of almost 83 MB/s - quite a bit faster than the 77.3 MB/s the Samsung SpinPoint M8 in the Medion Akoya P7815 could deliver. This means that the drive's performance is on par with 7200 rpm drives like the Hitachi Travelstar 7K500 and the Seagate Momentus 7200.4. Dell does not offer any (significantly faster) Solid State Drives, although a user should be able to install a SSD in place of the 2.5-inch HDD, if so desired.

http://www.notebookcheck.net/Review-Dell-Inspiron-15R-Special-Edition-Notebook.78323.0.html

כעת ניתן לישלול את החומרה כסיבה לאיטיות, יש לי מחשב עתיק עם אטלון ודיסק קשיח איטי הרבה יותר ווינדוס 7 עתיק עם המון ג'אנק ואפילו אצלי הווינדוס עולה מהר מאוד- לכן מדובר בבעית תוכנה שמבזבזת משאבים ומאיטה את המחשב.

מומלץ ליבדוק את התוכנות שרצות ברקע ומנצלות את המשאבים בRESOURCE MONITOR (להינכס לטאסקמנג'ר).

כמובן שSSD מביא שיפור עצום מול HDD בזמני עליה, אך כרגע הבעיה זה לא הHDD אלא בעיית תוכנה.

בנוגע לכרטיס מסך, גם בביקורות ציינו שטכנולוגיית הENDURO לא הכי חלקה ולפעמים דרשה היתערבות בכדי ליקבוע באופן שרירותי שהכרטיס המסך היעודי יכנס לפעולה בימקום המובנה.

האם זה הדריבר שניסית?

http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/AMDCatalyst129betadriver.aspx

פורסם

טיפ נוסף לשיפור צוואר הבקבוק של הHDD:

תסמן את הV כמו בתמונה, זה מונע מהמערכת להמתין עד שכל המידע ניכתב בדיסק מהזיכרון- במחשב נייד אין סכנת איבוד מידע כי הוא מגובה בסוללה לכן בעת הפסקת חשמל המחשב לא יכבה והמידע בזיכרון הראם לא ימחק.

5HG5R.png

• תוכן חדש...